FC Twente houdt kleine kans

16 augustus 2011 om 22:52 door © 2011 ANP
FC Twente houdt kleine kans

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente mag nog een klein beetje hopen op het hoofdtoernooi van de Champions League. De Enschedese club speelde dinsdag in eigen huis de eerste wedstrijd van de play-offs voor het grote toernooi gelijk tegen Benfica, 2-2. Met de return in Lissabon nog te gaan mogen de Portugezen zich desondanks de favoriet noemen.

Vorig seizoen leverde de eerste deelname aan de Champions League FC Twente ruim 13 miljoen euro op, waardoor voorzitter Joop Munsterman onlangs ook over het afgelopen seizoen een positief resultaat kon presenteren. Nu moet de club wellicht andere acties ondernemen, om weer het 'grote' geld binnen te krijgen. Bijvoorbeeld door de verkoop van Bryan Ruiz, in de belangstelling van Tottenham.

Ruiz, de laatste tijd veelvuldig geplaagd door blessures, speelde tegen Benfica weer eens van het begin. Echt indrukwekkend was het spel nog niet van de aanvaller, duidelijk gehinderd door een gebrek aan ritme. Het was ook een moeilijke avond voor de Enschedese voorhoede, spelend zonder topschutter Marc Janko in de basis. Vooral Benfica was aanvankelijk aan de bal. De Portugezen combineerden gemakkelijker en wonnen de meeste duels.

Overwicht

Toch kwam FC Twente al vroeg op voorsprong. Luuk de Jong nam de bal aan in de dekking, draaide weg en schoot prachtig langs doelman Artur. Benfica schrok echter niet van de tegenslag. De club die vorig seizoen in de Europa League PSV uitschakelde trok het spel naar zich toe en scoorde via Oscar Cardozo en Nolito. Door aardige schoten van Ruiz en Denny Landzaat had FC Twente nog wel uitzicht op de 2-2, maar beide keren redde Artur bekwaam.

Na de hervatting zette trainer Co Adriaanse alsnog Janko in, in plaats van de 'controlerende' middenvelder Landzaat. Het leidde in elk geval tot een overwicht, dat waarschijnlijk mede tot stand kwam omdat Benfica dat wel goed vond. Toch waren er flinke kansen voor met name De Jong. Tot twee keer tot vond hij de uitstekend keepende Artur op zijn weg. Toch kwam FC Twente langszij. Ruiz kopte in de slotfase de 2-2 binnen, na voorbereidend werk van de goed ingevallen Ola John.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d