Finland’s World ‘Wife-carrying’ Contest: Steun je vrouw door dik en dun

5 juli 2011 om 11:27 door Karin Wasteson / Metro World News
Finland’s World ‘Wife-carrying’ Contest: Steun je vrouw door dik en dun

In voor- en tegenspoed, wordt bij elk huwelijk gezegd. Deze belofte was letterlijk het geval bij 47 koppels uit verschillende landen tijdens de jaarlijkse World Wife-Carrying Competition, die afgelopen weekend werd gehouden in Finland.

Voor de ogen van 6500 toeschouwers sprintten de mannelijke deelnemers een afstand van 253 meter, met de nodige hindernissen waar ze overheen moesten springen. Ook sleepten de mannen zichzelf door een zwembad heen. En dat alles met hun vrouw op de rug.

Het koppel Taisto Miettinen en Kristiina Haapanen uit Finland bewees voor het derde jaar op rij dat zij elkaar door dik en dun steunen en won de titel met een tijd van precies een minuut.

De 46-jarige Miettinen vertelt aan Metro dat zijn ultra-competitieve houding tijdens de wedstrijd zijn sleutel tot succes is. “Zodra de sneeuw is gesmolten in Finland beginnen Kristiina en ik meteen met trainen. Ik train zowel met gewichten als met mijn vrouw. Een goede combinatie.”

Miettinen, die kiest voor de ‘Estse aanpak’ als hij zijn vrouw draagt (zij hangt ondersteboven met haar benen om de schouders van haar man en houdt zich vast aan zijn middel) verklaart waar de sport echt om draait: “Het is net als in het echte leven. Een man kan vluchten, maar de vrouw blijft hem altijd op zijn nek zitten!”

Voorzitter van de wedstrijd, Veikko Tervonen, vertelt aan Metro dat de combinatie van een kleine vrouw en een lange, snelle man de beste is. Hij waarschuwt echter wel dat de vrouw niet minder dan 49 kilo mag wegen. Als dat wel zo is, moet een koppel extra gewichten meedragen, om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d