Lusthofstraat op zaterdag drama

14 maart 2011 om 13:47 door Maxim Horssels
Lusthofstraat op zaterdag drama

De gemeente Rotterdam moet het vrij parkeren op zaterdag in de Lusthofstraat omzetten naar betaald parkeren. Dat vinden enkele ondernemers uit de Kralingse winkelstraat. Zij klagen over het parkeergedrag van buurtbewoners, waardoor klanten niet meer kunnen parkeren.

“Bewoners uit de wijk plaatsen hun auto op zaterdag voor de deur en halen die na het weekend weg. Winkelend publiek kan vervolgens de auto hier niet meer kwijt en trekt weg”, verklaart ondernemer Dick Brijs. Hij ziet de klanten uit zijn viswinkel wegtrekken naar winkelcentra in de buurt. “Mensen gaan hier niet meer gezellig winkelen. Tegenwoordig gaat moeder snel de winkel in om wat te kopen, terwijl vader in de auto blijft zitten omdat hij dubbel geparkeerd staat. Ik zie het hier voor de deur gebeuren”, voegt hij toe.

Tonia de Graaf van kaasspeciaalzaak Zuivelland herkent het euvel van dubbel parkeren en weinig plek. Als het aan haar ligt mag de blauwe parkeerzone terug. Auto’s mogen in dat geval maximaal twee uur geparkeerd staan. “Voordat die zone vorig jaar september werd afgeschaft hebben we met de winkeliersvereniging geprobeerd de zone te behouden. Daar is geen gehoor aan gegeven.”

Volgens Wouter Ploeger van Bloemenboetiek ’t Bolletje blijven de mensen ondanks de parkeerproblemen wel naar de Lusthofstraat komen. “Het is hier leuk winkelen. Je vindt hier veel leuke winkeltjes met ambachtelijke producten.” Wel is hij het eens met het voorstel ook op zaterdag betaald parkeren in te voeren. “Daar ontkom je in Nederland niet aan. Gewoon betalen op zaterdag, dan ben je een discussie armer.”

Waar alle winkeliers het wel over eens zijn, is het gedrag van Stadstoezicht. Allemaal klagen ze over het feit dat ze een kwartier voor de eindtijd om 18.00 uur nog even snel een controle doen. “Dat gebeurt zo’n beetje elke dag”, aldus één van hen.

Volgens Fred Marree, woordvoerder van Stadstoezicht, moet dat vooral een gevoel zijn. “Men werkt met vaste roosters en er zijn heel veel wijken met dezelfde eindtijd. Het is onmogelijk om dan op al die plaatsen te zijn.”

Een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer) kon dit weekend geen inhoudelijke reactie geven op de oproep van de ondernemers.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d