Tom Jansen speelt Ramses Shaffy in musical

21 januari 2011 om 08:31 door © 2011 ANP
Tom Jansen speelt Ramses Shaffy in musical

AMSTERDAM (ANP) - Acteur Tom Jansen (65) kruipt in de huid van de oude Ramses in de gelijknamige musical over het leven van Ramses Shaffy. Dat maakten de musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente vrijdag bekend.

Dat William Spaaij de rol van jonge Ramses op zich neemt, was al ruim een half jaar geleden bekendgemaakt. Jansen studeerde in 1968 aan de Toneelacademie Maastricht en stond in tientallen toneelvoorstellingen. Momenteel speelt hij in het toneelstuk Ontrouw met Linda van Dyck. Jansen is ook bekend van talloze rollen in films en tv-series, waarvan Annie M.G. een van de meest recente is.

In zijn lange acteercarrière trad Jansen niet eerder op in een musical. De biografische musical Ramses gaat op 1 december in première, exact twee jaar na het overlijden van de chansonnier.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d