SBS 6 koopt exclusieve uitzendrechten Oranje

9 juli 2010 om 01:20 door © 2010 ANP
SBS 6 koopt exclusieve uitzendrechten Oranje

HILVERSUM (ANP) - SBS 6 heeft exclusieve uitzendrechten gekocht rond de huldiging van het Nederlands elftal dinsdag in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van SBS 6 donderdag bevestigd.

Mocht het tot een vaartocht komen, dan mag de zender als enige met een camera aan boord van de boot met de spelers en de boot van de staf. De tocht door de grachten gaat alleen door als Nederland wereldkampioen wordt.

SBS 6 mag ook exclusief met een camera op het podium met de spelers staan op het Museumplein. Het commerciële station mag ook backstage filmen. De huldiging op het Museumplein gaat ook door als Nederland onverhoopt tweede wordt.

SBS 6 wil niet zeggen hoeveel geld betaald is aan de KNVB voor deze exclusieve uitzendrechten. De deal is ,,een logisch gevolg van de jarenlange samenwerking tussen SBS 6 en de KNVB'', aldus de woordvoerder.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d