'Rijkste vrouw Frankrijk financierde Sarkozy'

6 juli 2010 om 09:35 door © 2010 ANP
'Rijkste vrouw Frankrijk financierde Sarkozy'

PARIJS (ANP) - De Franse president Nicolas Sarkozy ligt onder vuur omdat hij voor zijn verkiezingscampagne geld zou hebben gekregen van de rijkste vrouw van Frankrijk: Liliane Bettencourt. Volgens Franse media zou de puissant rijke erfgename van L'Oréal op illegale wijze 150.000 euro in zijn campagne van 2007 hebben gestoken.

Een voormalige accountant van Bettencourt klapte over de affaire uit de school. Zij zou de donatie in cash hebben overhandigd aan de minister van Arbeid Eric Woerth, die tijdens de campagne verantwoordelijk was voor de financiën. Een functionaris van het Elysée meldde dinsdag dat er niets klopt van het verhaal.

Bettencourt is enig kind van de oprichter van L'Oréal en nog altijd de grootste aandeelhouder van het cosmeticaconcern. Toen Sarkozy burgemeester was van haar woonplaats Neuilly-sur-Seine zou zij hem al illegaal hebben gefinancierd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d