In het nieuws

Relaxed en gezonde spanning

Foto van 'Sofie Vermooten'

28 JUL 2008

Backstage weinig stress bij de catwalkshow van Antoine Peters
Ontwerper Antoine Peters showde afgelopen zaterdag zijn nieuwe collectie “Make an elephant out of a mosquito” tijdens de Fashionweek in de Amsterdamse Westergasfabriek... Metro ging backstage om de hectiek te meten.
19.00 uur

Waar zijn de rennende modellen, de gestreste ontwerper die nog zijn jurkjes zit te naaien, de rondvliegende kledingstukken? In ieder geval nog niet hier. Het is drie uur voordat de show begint, maar ontwerper Antoine Peters zit heel relaxed aan zijn avondeten in de grote backstage-ruimte achter de catwalk.
Als Peters even later zijn maaltje op heeft, legt hij uit waarom hij er nog zo relaxed bij zit. “Op zo’n dag als vandaag hoef ik alleen nog maar alles te checken. Ik heb mijn stagiaires geïnstrueerd en heb met de productie overlegd, die weten ook wat ze moeten doen. Iedereen heeft zijn eigen taak, waardoor eigenlijk alles goed gaat. Vandaar dat ik ook een beetje relaxed kan zijn.”
19.30 uur

Choreograaf Sergio zit op de grond om het loopschema van de modellen nog eens door te nemen, terwijl de dames hun eigen pasjes en poses oefenen. De ontwerpen worden in de dressroom nog eens onder de strijkbout gelegd; het moet over tweeëneenhalf uur natuurlijk wel glad de catwalk op.
Het relaxte sfeertje zet zich zo eigenlijk nog anderhalf uur voort. Langzaamaan worden alle meiden van hun make-up voorzien, en lijkt van stress nog steeds geen sprake. Met een goede voorbereiding is het vooral veel wachten. Wachten op de generale repetitie, en wachten tot de show eindelijk kan beginnen.
21.15 uur

“Dames, ik ben helemaal niet bitchy, ik wil alleen het beste resultaat”, instrueert catwalkcoach Sergio de achttien meiden als de generale repetitie begint. De muziek wordt gefixt, de loopjes worden geoefend op de catwalk en de laatste aanpassingen aan het schema worden gedaan.
22.00 uur

De deuren zouden eigenlijk open moeten gaan voor het publiek, maar geen model heeft haar kleren al aan. ‘Fashionably late’ zullen we maar zeggen. Antoine Peters zit inmiddels zelf in de stoel om zijn haar te laten doen, maar “dit is geen moment om stil te gaan zitten” zegt hij gespannen. De modellen zelf krijgen ook een laatste haarcheck en de lipjes worden nog even bijgewerkt.
22.30 uur

De kleding gaat aan en de make-up van de modellen wordt weer bijgewerkt. Peters trekt nog even een jurkje recht, strikt een strikje strakker en checkt of alles precies zit zoals hij het in gedachten had. Het publiek stroomt inmiddels naar binnen, maar achter de schermen heerst eigenlijk alleen maar een gezonde spanning.
22.50 uur

“Schaar, schaar, wie heeft er een schaar”, roept Peters terwijl hij naar z’n hart grijpt. Een draadje wordt snel nog even afgeknipt, de modellen worden nog een keer gepoederd en pluisjes haalt Peters zelf nog even van de kleding af. Na een rustige dag met een heel klein hectisch einde, is dit het moment waar het allemaal om draait. De muziek begint te knallen en de lichten van de catwalk lichten op.
En binnen tien minuten is het allemaal weer voorbij. Het zit erop, en het gejuich in de zaal maar ook backstage barst los. Tijd voor champagne! “Ik ben eigenlijk best wel kapot”, vertelt de ontwerper, maar met een vrolijk gezicht. Erg vindt hij het allerminst, want hij zag allemaal blije gezichten op de eerste rij. Een goede graadmeter, zo denkt hij zelf. En nu feesten, flessen champagne leegdrinken en tot in de vroege uurtjes voetjes van de vloer? “Ik ga eerst even zitten.”


Views

3

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 UUR

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+