In het nieuws

Platform voor modetalent

Foto van 'Sofie Vermooten'

23 JUL 2008

Het officiële catwalkprogramma van de AIFW gaat vandaag van start
Hoewel de fashionweek al een paar dagen in volle gang is, starten vandaag de officiële catwalkshows in de Amsterdamse Westergasfabriek. Metro zocht uit wie wel zijn collectie gaat sho­wen en wie er dit jaar niet bij is.

Er waren voor deze editie van de modeweek ontzettend veel aanmeldingen, zo vertelt programma-manager van de AIFW Merle Deterink. Samen met Carlo Wijnands van mode-adviesbureau HTNK en Peter Leferink van het Amsterdam Fashion Institute bekeek Deterink wie er wel en niet klaar voor zijn .“Ik denk dat ik er zo’n vijftien heb moeten afzeggen. Dan is het nog niet het juiste moment voor de ontwerpers, dat kan heel veel redenen hebben. Het is best wel een belangrijke stap en een keer één show geven heeft niet zoveel zin. Je moet ook een bepaalde continuïteit hebben.”
Een grote afwezige deze editie is toch wel Daryl van Wouw. De ontwerper, die vaak showde tijdens de modeweek, had dit jaar geen tijd vanwege de opening van zijn nieuwe winkel op de Amsterdamse Prinsengracht. “Jammer”, zo vindt Deterink, “Het zou leuk zijn geweest als hij op het programma stond.” Ook buitenlandse ontwerpers of het Nederlandse topduo Spijkers en Spijkers had ze er graag bij willen hebben. “Het zou waanzinnig zijn als zij een keer bij ons zouden showen.”
Maar teleurgesteld hoeft het modepubliek niet te zijn, want de AIFW heeft veel andere succesvolle ontwerpers weten te strikken. Zo zijn er de nieuwkomers Jeroen van Tuyl, Kim Bakker, Eva Anna Hekking en ook Claes Iversen heeft voor het eerst zijn eigen show na zijn afstuderen. Deterink: “Wij zijn trots op alle ontwerpers. Ik ben heel erg blij met het waanzinnige programma met nieuwe namen, maar ook gevestigde namen als Monique Collignon. Juist die afwisseling van nieuwe en gevestigde namen maakt het programma interessant voor ons.”
Na twee edities weg te zijn geweest, is ook Percy Irausquin dit jaar weer van de partij. “Hij heeft er zelf voor gekozen om weer terug te komen en we zijn er heel erg blij mee. Ook omdat hij natuurlijk bij ons is begonnen”, vertelt de programma-manager. De organisatie van de AIFW hoopt dan ook ieder ontwerpersgezicht weer terug te zien; 80 tot 90% van de ontwerpers showt dat jaar daarop weer.
En over tien jaar? Dan hoopt de organisatie dat de AIFW een vast podium is voor de Nederlandse designers, maar ook met een internationaal tintje. Deterink: “Ik hoop dat de AIFW een plekje op de internationale agenda krijgt. Dat het een platform wordt voor Nederlands talent èn buitenlandse ontwerpers om zich te presenteren.”


Views

3

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 UUR

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+