In het nieuws

Na Parijs catwalk in eigen land

Foto van 'Sofie Vermooten'

22 JUL 2008

Metro interview Jeroen van Tuyl, ontwerper
Naast jaren van showen in Parijs, zet ontwerper Jeroen van Tuyl morgen zijn catwalk voor het eerst op in Amsterdam. Metro sprak met de van oorsprong Rotterdammer over zijn Amsterdamse debuut.
Waarom richt je je vooral op mannenmode?

Ik was vroeger op zoek naar iets wat ik zelf mooi vond. Ik voelde me er prettiger bij, bij mannenkleding gaat het meer om details. Dat is iets wat ik interessant vind; details, de pasvorm, materiaalgebruik. Bij mannenkleding ligt dat meer binnen kaders. Ik vind het interessant om te kijken wat je daarbinnen kunt doen.
Herinner je je eerste show nog?

Mijn allereerste show was in 1999 in Parijs, dat was samen met Edwin de Rooij. Toen we van de academie kwamen dachten we: laten we kijken of we een show kunnen geven in Parijs. Hoe moeten we dat doen en gaat ons dat lukken? Het was een leerzame ervaring.
Nu sta je voor het eerst in Amsterdam. Hoe vind je dat?

Ik heb een keer meegedaan op uitnodiging van de Dutch Fashion Foundation in 2005. Ik vind het hartstikke leuk om nu mijn eigen show te hebben. Het is wel anders dan Parijs, het is dichterbij. Meer mensen zullen het zien, mensen uit de omgeving die een reactie geven.
Is je show dan ook anders?

Nee, het is nagenoeg dezelfde show uit Parijs van afgelopen juni, met een aantal kleine aanpassingen.
Werk je voor je show van morgen ook met een thema?

Ja, de collectie is geïnspireerd op de Indiase dichter Rabindranath Tagore. Je hebt in India heilige mannen en die heb ik ook als inspiratie gebruikt. Ik heb meer met draperieën gewerkt en voor de broeken heb ik de dhoti, een soort Indiase wikkelbroek, erin verwerkt. Daarnaast heb ik ook veel glansmaterialen gebruikt, zoals wol met zijde.
En wat ga je na deze show doen?

Straks is de show afgelopen en dan ga ik beginnen met de nieuwe collectie. Op een gegeven moment zou ik wel een dameslijn willen maken, of bezig zijn met andere dingen dan mode. Bijvoorbeeld meubels ontwerpen, het hoeft niet alleen kleding te zijn. Uiteindelijk wil ik ook wel andere dingen gaan doen.


Views

1

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 UUR

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+