In het nieuws

Een percy die iedereen wil

Foto van 'Sofie Vermooten'

25 JUL 2008

Collection PRC is bloemig, kleurrijk en vooral heel draagbaar
De eerste prêt-à-porterlijn van Percy Irausquin werd gistermiddag gepresenteerd tijdens Amsterdam International Fashion Week. En hij is weer helemaal terug van weggeweest.

Hij voelde zich weer “back ho­me”. Nadat Percy Irausquin twee edities van de AIFW had overgeslagen, leek het gistermiddag alsof hij niet weg was geweest. In een warme Westergasfabriek presenteerde hij zijn eerste prêt-à-portercollectie “Full Bloom” en het was dan ook een ware bloe­menzee.
Zowel letterlijk als figuurlijk nam Irausquin de bloem als inspiratiebron. Zelf omschreef hij zijn collectie als “een vrouw in de bloei van haar leven”, op de catwalk stonden enorme kunstige bloemwerken. Hoewel het onderwerp de bloem niet het meest schokkende vooruitzicht beloofde, maakte Irausquin het juist sexy en spannend.
“Full Bloom” bestond uit een combinatie van mooie materialen als licht zijden chiffon en fijne katoenen voile, en dat dan weer samen met grote boodschappentassen van glitterpailletten. Ou­derwetse bloempatronen waren niet veel te zien, Irausquin liet zijn inspiratie vooral terugkomen in de vormen van de jurkjes en in zijn gebruikte kleuren.
Korte paarse zomerjurkjes met een grote zomerhoed, maar ook lange kleurige avondjurken. Zwierige rokjes, sexy shorts, halterjurken: alles kwam voorbij in groen, fel en helder blauw, paars of knalroze. Veel van Irausquins creaties hadden wederom de losse Percy-strik voor- of achterop en de modellen hadden vaak bloemen in hun hand, hoed of haar. De trouwjurk bleef echter iets klassieker; een witte, hooggesloten lange jurk met daaroverheen veel voile.
Irausquin noemde zijn collectie de spannendste uitdaging ooit, juist omdat hij toegankelijk moest zijn voor veel vrouwen. Om het stress- en opwindingsniveau een beetje te verlagen zorgde de ontwerper ervoor dat alles op tijd af was. “Ik had alle tijd om alle puntjes op de i te zetten”, zo vertelt hij na de show. Hoewel hij even AIFW-pauze heeft gehad, voelde hij zich toch meteen weer thuis: “Als je binnenkomt dan voel je al meteen de spanning; alle kappers zijn er, de make-up moet worden gedaan. Ik voelde me weer helemaal thuis.”
De draagbaarheid van de collectie viel erg op; iedere vrouw ziet zichzelf al in een Percy lopen zonder dat je je op een of andere hippe miljonairsparty hoeft te bevinden. Geen couture, maar kwalitatief goede en draagbare kleding. Eigenlijk iets wat iedereen wel in z’n kast zou willen hebben.


Views

4

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 UUR

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+