In het nieuws

‘Claes Iversen wordt de nieuwe society-dresser’

Foto van 'Sofie Vermooten'

29 JUL 2008

Het zit erop. Na negen dagen van kleurige zomerjurkjes op de catwalk, hippe modefeestjes met BN’ers en veel nieuw modetalent is de Amsterdam International Fashion Week weer afgelopen. Metro kijkt terug op negen da­gen mode met stylist Bastiaan van Schaik.
Welke show sprong er voor jou uit deze AIFW?

Echt de allerbeste show was van Claes Iversen. Die had heel erg veel kritiek over zich heen gekregen na zijn vorige collectie, het zou allemaal veel te erg op Viktor & Rolf lijken. Hij heeft nu de hele collectie gebaseerd op een overhemd van hemzelf. Hij dacht: “Als ik iets neem dat heel erg dicht bij mezelf ligt, dan kunnen ze nooit meer zeuren dat ik loop te kopiëren.” En ik denk dat dat heel erg goed gelukt is, het was echt een stand-out collection. Door de simpelheid was het complex, echt heel erg knap.
En welke ontwerper viel tegen?

Qua ontwerpen vond ik dat de collectie van Tessa Koops voor Daite niet echt goed uit de verf kwam. Het idee is er wel en ze ontwerpt natuurlijk voor een bepaald publiek. Maar op een gegeven moment was er te veel herhaling. Het was iedere keer dezelfde vorm jas die alleen dan in andere stofjes voorbij kwam. En dat was jammer. Als ze wat beter ge-edited had en minder stuks had geshowd was het nog wel sterk geweest. Maar op een gegeven moment had je zoiets van: oh weer die jas.
Van wie had je meer verwacht?

Iris van Herpen had wel een hele goede collectie, maar die ging op een gegeven moment iets teveel in overdrive met dat ijzer wat ze had gebruikt. De show was ook een beetje te langzaam. Het was wel een goede collectie, maar door teveel troelala eromheen werd het ook weer een beetje saai.
En wie was onverwachts erg goed?

Blue Blood. Ze hebben een nieuw designteam en dat zag je ook wel meteen. De afgelopen seizoenen waren licht saai; hoeveel zakken kan je op een spijkerbroek naaien? Maar nu was het modern en er zaten heel veel stuks tussen die ik ook wel zou willen hebben.
Welke ontwerper viel bij jou het meest op?

Ivo Mittelmeijer. Hij had Lichting 2007 gewonnen en dan is het altijd wel afwachten of je het ook echt waar kunt maken. Dit jaar opende hij Lichting 2008. Het was zo knap hoe hij een mannensilhouet probeert te veranderen zonder dat het te nichterig werd. Jeroen van Tuyl vond ik altijd een beetje Nederlands. Maar nu was het volwassen, cool. Er zaten zo tien outfits bij die ik zou willen hebben en die je ook gewoon aan kan.
Van wie gaan we het meest horen na deze AIFW?

Ik denk dat Claes Iversen een hele goede kanshebber is om de nieuwe society-dresser te worden. En Eva Anna Hekking, die had zo’n goede show zondag, lekker upbeat. Gewoon fijn om naar te kijken.
Wat mist de AIFW nog?

Deze fashionweek mist meer shows en dat het allemaal wat compacter op elkaar zit. Zodat je net als in Parijs of Milaan gewoon drie dagen acht shows per dag kunt kijken. Maar ik ben helemaal totaal niet negatief over de fashionweek, want het was super georganiseerd. Petje af voor James Veenhoff en z’n team die het toch elke keer weer heel erg goed doen. Maar de volgende keer de champagne gratis natuurlijk.


Views

3

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 UUR

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+