Kinderen lopen mars tegen kinderarbeid in Den Haag

23 maart 2008 om 14:42 door Metro redactie
Kinderen lopen mars tegen kinderarbeid in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Honderd leerlingen van negen scholen lopen woensdag een protestmars tegen kinderarbeid. De scholieren gaan langs bij negen ambassades in Den Haag om een boek over kinderarbeid, brieven en tekeningen te overhandigen.

Ze doen het verzoek kinderarbeid in het betreffende land 'van de aarbol te laten verdwijnen'.

Ook zullen ze het woensdag te verschijnen boek 'Een wereld voor kinderen' van reisfotograaf en schrijver Peter de Ruiter aanbieden aan minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en aan de Tweede Kamer.

Totale afschaffing

De Ruiter pleit voor een totale afschaffing van kinderarbeid en wordt daarin ondersteund door de hulporganisaties World Vision en de internationale campagne Stop Kinderarbeid-School de beste werkplaats. In Nederland wordt die gevoerd door Hivos, FNV, AOb en LIW.

De ambassades die bezoek kunnen verwachten zijn van Bangladesh, Ghana, Filippijnen, Peru, Venezuela, Brazilië, Marokko, India en Maleisië. Onder meer in deze landen komt kinderarbeid voor.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d