Roda JC opgelucht na nipte zege op Heracles

24 augustus 2007 om 22:38 door Metro redactie
Roda JC opgelucht na nipte zege op Heracles

KERKRADE (ANP) - De waardering van Roda JC ging vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion naar de stoere verdediger Pa Modou Kah. Zijn doorzettingsvermogen bezorgde de Limburgers in de slotfase de nipte zege op Heracles Almelo: 2-1.

Eind vorig seizoen vertrok Heracles Almelo beschaamd uit Kerkrade na het pak slaag tegen Roda JC: 7-0. Vrijdagavond dachten de Almeloërs heel eventjes een punt uit het vuur te slepen. Daar zag het in het eerste bedrijf bepaald niet naar uit. Voor rust was het voor Heracles Almelo vooral een kwestie van overleven. Roda JC was heer en meester en kwam al na vier minuten op voorsprong. Roland Lamah mocht geheel vrij aanleggen: 1-0.

Toen Ragner Klavan in de 76ste minuut na een snelle en slim genomen vrije trap Heracles Almelo op gelijke hoogte bracht, werd het stil in het Parkstad Limburg Stadion. Niet voor lang. Twee minuten later schoof de Noorse verdediger Pa Modou Kah de bal bijna vanaf de achterlijn voorbij Pieckenhagen in het doel.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d