Praatzender wil ook op 'gewone' kabel

13 augustus 2007 om 11:36 door Metro redactie
Praatzender wil ook op 'gewone' kabel

AMSTERDAM (ANP) - Het Gesprek, de nieuwe tv-zender die vanaf 2 oktober alleen maar praatprogramma's gaat uitzenden, wil ook op de 'gewone' analoge kabel een plaatsje verwerven. Tot dusver beijverde de zender van directeur Ruud Hendriks zich alleen voor digitale doorgifte.

Het tv-station in oprichting praat inmiddels met programmaraden en kabelexploitanten over analoge doorgifte, aldus een woordvoerder maandag.

Het Gesprek wordt een opiniërend tv-kanaal, opgericht door Frits Barend, Derk Sauer, Pieter Storms en Ruud Hendriks. Vanaf 2 oktober zendt Het Gesprek op televisie en internet als eerste zender ter wereld uitsluitend vraaggesprekken en debatten uit.

Max Westerman

Bekende namen als Anita Witzier, Max Westerman, Lennart Booij en Frits Barend gaan de programma's presenteren. ,,Wij liggen helemaal op schema om op 2 oktober te starten met ontzettend veel nieuwe spraakmakende programma's'', zegt Hendriks. ,,Ik kan mij niet voorstellen dat kabelmaatschappijen een nieuwe Nederlandstalige zender, die echt iets toevoegt aan het huidige medialandschap, niet vanaf het begin analoog zouden willen doorgeven. Het Gesprek zal met gedegen, vernieuwende televisie de kijker een goed alternatief bieden, naast het huidige analoge aanbod.''

Het Gesprek is al geruime tijd in onderhandeling met de kabelmaatschappijen over digitale doorgifte, maar heeft nu op aandringen van verschillende partijen besloten om ook voor analoge doorgifte beschikbaar te zijn. Zo krijgt de reclameverkoopmaatschappij van het Gesprek zeer positieve reacties van potentiële adverteerders.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d