Ebru Umar opvolger Theo van Gogh in Metro

13 oktober 2005 om 18:09 door Metro redactie
Ebru Umar opvolger Theo van Gogh in Metro

AMSTERDAM (ANP) - Ebru Umar neemt de column van de vorig jaar vermoorde Theo van Gogh over in de Metro. De plek waar van Gogh wekelijks zijn column schreef in de gratis krant, bleef een jaar leeg. Na 2 november, de sterfdag van de cineast, gaat Umar iedere week schrijven.

Algemeen directeur Silvio de Groot van Metro noemt Umar ,,een waardig opvolger van Theo''. Hoofdredacteur Jan Dijkgraaf zegt dat de keuze voor haar heel simpel was. ,,Zij is, net als Theo, in staat met haar columns lezers diep in het hart te raken. En ze is door Theo ontdekt en publiceerde columns op zijn website De Gezonde Roker.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d