Overvallers lossen schoten op geldkoffer

2 augustus 2005 om 13:56 door Metro redactie
Overvallers lossen schoten op geldkoffer

AMSTERDAM (ANP) - Bij een overval op een geldwagen in de Amsterdamse wijk Buitenveldert hebben twee rovers dinsdag enkele schoten gelost. Hoewel het incident in een druk winkelgebied plaatshad, raakte niemand gewond. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, meldde de politie.

De overvallers beroofden een geldloper met een zogeheten plofkoffer op de Buitenveldertselaan. Hij moest de koffer onder bedreiging van een vuurwapen afgeven, waarna een van de daders meerdere schoten op de buit afvuurde. De plofkoffer kwam tot ontbranding, waardoor de inhoud onbruikbaar werd.

De overvallers reden zonder geld op een donkere motorfiets in de richting van de Amstelveenseweg en het Amsterdamse Bos.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d