WK kwalificatie: Argentinië lijdt nederlaag

5 juni 2005 om 12:44 door Metro redactie
WK kwalificatie: Argentinië lijdt nederlaag

QUITO (ANP) - Lijstaanvoerder Argentinië heeft zaterdagavond in de Zuid-Amerikaanse groep voor de kwalificatie voor het WK voetbal verloren van Ecuador. In Quito leden de bezoekers een 2-0-nederlaag. Het was de tweede nederlaag van de Argentijnen in veertien kwalificatiewedstrijden.

Venezuela hield thuis het sterker geachte Uruguay op 1-1. In Santiago was Chili Bolivia met 3-1 de baas. Colombia had in Bogotá geen enkele moeite met het bezoekende Peru: 5-0. Brazilië speelt zondag thuis tegen Paraguay.

Argentinië leidt de dans in de Zuid-Amerikaanse groep ondanks de nederlaag met 28 punten uit veertien wedstrijden. Brazilië, met een wedstrijd minder op het conto, heeft 24 punten. Ecuador, dat het uitstekend doet in de kwalificatie voor Duitsland, staat derde met 23 punten uit veertien duels.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d