In het nieuws

Frans Bauer brengt Gelredome in kerstsferen

Foto van 'Metro redactie'

23 DEC 2004

ARNHEM (ANP) - In een vol Gelredome in Arnhem vond donderdag de eerste kerstshow van Frans Bauer plaats. De volkszanger betrad het podium nadat een stukje over de geboorte van Jezus was opgevoerd, compleet met de drie wijzen en kamelen, en voerde een twee uur durende show op.

Ongeveer 28.000 mensen woonden het spektakel bij. ,,Je slaapt maanden niet en verliest tien kilo'', zei Bauer na zijn opkomst. ,,Maar het moment dat je opkomt is onbeschrijfelijk. Dit is het mooiste moment in mijn carrière.'' Na deze woorden volgde een show waarin werd gedanst, gevlogen, geschaatst en vooral gezongen.Naast hits als 'Heb je even voor mij' en 'Als sterren aan de hemel staan', kwam een aantal kerstnummers voorbij. Bauer zong zowel Engelstalig als Nederlands. Het publiek leek de Nederlandse versies van bestaande kerstliedjes wel te waarderen, maar ging pas echt los bij het gewone repertoire van het idool. De hits leverden applaus, luid gejuich en polonaises op.SamenzijnDe finalisten van het TROS-programma 1000 Sterren Stralen, Joop Lens en Danny van Zoest, traden ook op. Zij brachten een solonummer en een aantal duetten ten gehore. Eén van hen wordt zondag in de live uitgezonden laatste kerstshow door de televisiekijker tot winnaar van de talentenjacht gekozen.Bauer koos ervoor met kerst te werken, omdat hij het een ,,feest van samenzijn en liefde'' vindt. Samenzijn met zijn fans is voor hem belangrijk. Hij was niet zenuwachtig voor de show, die hij vooraf een uitdaging noemde. Niet eerder trad de volkszanger op voor zo'n groot publiek. De drie concerten zijn allemaal uitverkocht, zo werd dinsdag bekend. In totaal wonen ongeveer 80.000 fans de shows bij. Er volgen nog optredens op 24 en 26 december.


Views

18

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+