Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 30 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Man verandert zijn naam en komt overal onderuit

Gratis op vakantie, nooit boetes kunnen ontvangen en simpelweg overal onderuit komen, klinkt best wel als een droom. Dat vond een Amerikaanse slimmerik ook en hij bedacht er wat op, hij veranderde zijn naam.

Nu krijgt natuurlijk niet iedereen die zijn naam verandert zomaar allerlei gratis vakanties toegeworpen, nee de man veranderde zijn naam in een soort trucje. Hij wist namelijk dat de meeste computers ‘null’ niet aankunnen, wanneer dat wordt ingevuld lezen ze dat als ‘geen data’.

Niet herkend

De 24-jarige Raven Felix Null wordt zo nergens in een computersysteem herkend als persoon en zegt hierdoor al zeven nachten gratis in verschillende hotels te hebben geslapen. Ook huurde hij gratis twee auto’s en ging hij gratis naar de tandarts.

Gratis

Hoe hij dit wist? De man is zelf IT-manager en vertelde op Reddit: ,,Ik heb al veel gratis spullen gekregen door een code die een error geeft doordat de achternaam ‘niet leeggelaten kan worden’.” Als bijvoorbeeld een baliemedewerker problemen heeft met het invullen van zijn naam, dreigt hij dat hij hen aanklaagt voor discriminatie. Door dat dreigement laten ze het meestal maar of zeggen ze er later op terug te komen en vergeten ze het.

,,Mensen zijn zo bang voor een slechte naam tegenwoordig… Ik zou ze nooit echt aanklagen voor zoiets. Ja, ik weet dat ik een klootzak ben, maar als iemand zegt dat het niet lukt, zelfs nadat ik heb gedreigd met een aanklacht zou ik ze waarschijnlijk feliciteren en vertellen hoeveel mensen ik hiermee al in de maling heb genomen. Daarna zou ik ze een fijne dag wensen en misschien zelfs een biertje aanbieden."

Familie

Toch zegt de man dat hij zijn naam niet echt heeft veranderd met als doel gratis dingen te verkrijgen, hij zou dit hebben gedaan omdat hij geen connectie meer heeft met zijn familie. Door zijn naam te veranderen in ‘null’ (niks) laat hij dit goed zien, vindt hij.

De naam heeft namelijk niet alleen maar positieve bijeffecten, het is voor de man ook heel moeilijk om bijvoorbeeld een bankrekening te openen. ‘Null’ betekent in computertaal nu eenmaal gewoon ‘niks’, waardoor er ook geen data kan worden opgeslagen op zijn accounts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.