Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 6 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Wauw: Zes generaties op één foto

Een mooi verhaal uit Canada, waar de 96-jarige Vera Sommerfeld een achterachterachterkleinkind heeft gekregen. Baby Callie, in oktober geboren, is de nieuwste aanwinst in een familie met maarliefst zes levende generaties: „Dit is best geweldig”, aldus de hoogbejaarde Sommerfeld.

Ze vertelt: „Ik kon echt niet wachten tot deze baby geboren zou worden, omdat het de zesde generatie is en ik hier zo lang op heb gewacht”, legt ze uit. Vier van de vrouwen wonen in Lethbridge, een stad in de provincie Alberta. Een keer per maand komt het hele stel bij elkaar.

Zes generaties bij elkaar

De nieuwste aanwinst heeft nu al het hart gestolen van de oudste van het stel: „Ik kan het niet beschrijven. Ze is zo’n mooi meisje. Ik hou zoveel van haar”, stelt ze.

Maar hoe is het precies verdeeld in de familie Sommerfeld? Vera is met haar 96 jaar de oudste. Haar dochter Gwen Shaw is 75 jaar. De kleindochter van Vera is Grace Couturier, 59 jaar oud. De oma van baby Callie is de 39-jarige Amanda Cormier en de moeder van de baby is de 20-jarige Alisha Marsh.

Geen unieke prestatie

Hebben de dames een unieke prestatie neergezet? Nee, want het Guinness World Record van meeste generaties in een ononderbroken lijn ligt op zeven. Toch is het vrij zeldzaam om zes generaties levend bij elkaar te zien en nog zeldzamer is het dat het allemaal vrouwen zijn.

Marsh, moeder van de pasgeborene, trouwde op 27 juni 2015 met haar man Logan. Vanaf dat moment vroeg haar betovergrootmoeder constant naar „wanneer we haar haar zesde generatie zouden geven.” Hetgeen geschiedde.

https://twitter.com/ReportUK/status/805669574125506560

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.