Koffiepauze

Vrouw helpt MS-patiënt na korten huishoudelijke hulp

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

7 JUL 2016

MS-patiënt Jacqueline Jansen was ten einde raad toen de gemeente de uren van haar huishoudelijke hulp kortte. Ze deed haar verhaal bij Omroep Brabant en kreeg hulp uit onverwachte hoek.

De vrouw uit Deurne lijdt al sinds haar zestiende aan de zenuwziekte MS. Ze is inmiddels afhankelijk van huishoudelijke hulp, maar die krijgt ze steeds minder. De gemeente heeft de uren hulp die ze krijgt namelijk flink gekort, tot verdriet van Jacqueline. „Ik heb recht op hulp, maar ik krijg het niet”, vertelde ze aan Omroep Brabant. „Ook al zeggen de staatssecretaris en de rechter dat de gemeente hier anders mee om moeten gaan, ik krijg geen extra hulp.”

Dankbaar

Toen de Helmondse Anouk Willemen het verhaal van Jacqueline las, wist ze meteen dat ze iets moest doen. Via de redactie van de Brabantse zender kwam ze in contact met de vrouw en de twee spraken af. Jacqueline is verrast maar ook ontzettend dankbaar dat Anouk haar wil helpen. „Ik ben zo dankbaar dat je dit voor mij wil doen”, aldus Jacqueline tegen Anouk. „Je mag natuurlijk zelf kiezen hoe je me wil helpen, maar hulp in huis is al heel erg welkom.”

Ervaring

Anouk is een gediplomeerd zorgverlener en heeft dus ervaring met het werk. „Ik heb heel lang met ouderen en gehandicapten gewerkt, dus ik heb van dichtbij gezien hoe het systeem in elkaar zit”, vertelt ze. Ze hoopt dat haar gebaar de ogen van de politiek opent. „Ik hoop dat de gemeente hierdoor eens gaat nadenken. Mensen die het niet zelf kunnen, horen gewoon geholpen te worden.”


Views

23

#vliegendemieren houden social media bezig

Camera video#vliegendemieren houden social media bezig

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

5 JUL 2017

De vliegende mier is weer opgedoken, met zwermen tegelijk. Niet alleen in onze huizen en tuinen, maar ook op Twitter. #Vliegendemieren is een ding.

Elk jaar in de zomer is het raak tijdens de paarperiode van de mier. Je ziet dan niet alleen de werksters, maar ook de mannetjes en jonge koninginnen. Ze paren hoog in de lucht en daarom krijgen de mannetjes tijdelijk vleugels.


Views

1k+

Koppel dat 290 miljoen won, leeft 'normaal' verder

De loten gingen vorig jaar hard over de toonbank/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 JUL 2017

David Kaltschmidt (56) en Maureen Smith (71) werden in februari 2016 in een klap een van de rijkste koppels ter wereld. Met de loterij wonnen ze maar liefst 328 miljoen dollar (een slordige 290 miljoen euro), de grootste jackpot ooit in de Verenigde Staten.

Hetzelfde huis

Het kon hun leven drastisch veranderen, maar dat gebeurde niet. Want ondanks al het geld op de bank is er weinig veranderd voor David en Maureen. De twee wonen nog altijd in hetzelfde huis in Melbourne Beach (Florida), hebben weliswaar een nieuwe auto gekocht, maar dan slechts een nieuwere versie van hun oude auto. Ook is er geen mooie jacht aangeschaft, maar vaart David (visser van beroep) nog zijn rondjes op zijn oude vissersboot.


Views

1k+

Uitdaging: ruilde Metro 49 items op Pinkpop?video icon
00:00

In samenwerking met ASUS

2 UUR

Uitdaging: ruilde Metro 49 items op Pinkpop?

Ga met een item naar Pinkpop en ruil deze – wegens 49 festivaledities – liefst 49 keer! Metro’s verslaggever Nathan de Vries ging deze uitdaging zaterdag in het zonovergoten Landgraaf aan.

Metro en ASUS, dat onder meer laptops en smartphones produceert, riepen lezers op een uitdaging voor Nathah op Pinkpop te verzinnen. Dit om Nathan met de nieuwste ZenFone 5 het festivalterrein op te sturen.

Selfiewedstrijd

Behalve 49 items ruilen moest hij ook nog eens 49 festivalselfies scoren. Dit als aftrap van een festivalselfie-wedstrijd, ook van ASUS en Metro. Wie deze zomer een selfie op een festival schiet, maakt kans om de ZenFone 5 die Nathan in zijn handen heeft te winnen. Wil je meedoen? Post je foto dan op social media, sowieso op Instagram, met de hashtags #festivalselfie en #ZenFone.

Lukt het Nathan?

Lukt het Nathan om 49 items te ruilen op één dag Pinkpop? Dat zie je in de video. Dat hij de ene selfie na de andere met de ZenFone 5 maakt, zoveel is in elk geval wel duidelijk. De smartphone die net uit is, heeft overigens twee unieke eigenschappen die Nathan op het festival goed van pas kwamen. De ZenFone 5 gaat slim met zijn accu om en heeft daarom een lange batterylife. Bovendien heeft hij niet één maar twee verschillende camera’s, die voor jou denken en het mooi fotograferen heel eenvoudig maken.


Views

84

Ierse tieners zingen Despacito in Keltisch

Luis Fonsi (L) en Daddy Yankee (R) tijdens een optreden. Beeld: ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2017

Hij gaat zonder twijfel de boeken in als één van de zomerhits van 2017: Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber. En een goede zomerhit vraagt om een goede cover. Leerlingen van een taalschool in Ierland weten daar wel raad mee: ze vertaalden het nummer in de Keltische taal Gaelic én zongen het in.

Taalschool


Views

1k+

De elektronicazaak als dagelijks uitje
Likeability of 6

De elektronicazaak als dagelijks uitje

Jack Reijffers.

In samenwerking met BCC

GISTEREN

Nederlanders komen gemiddeld 1,2 keer per jaar in een elektronicawinkel, zo wijst onderzoek uit. Maar er zijn bijzondere uitzonderingen. Sommige mensen komen er zelfs vaker dan in de supermarkt.

Met de opkomst van het online shoppen wordt het weleens vergeten, maar fysieke winkels hebben nog wel degelijk een belangrijke functie in onze maatschappij. Ze vormen ontmoetingsplekken waar klanten terechtkunnen voor service, maar ook voor een gezellig praatje. Het filiaal van BCC in het Limburgse Beek is zo’n winkel die meer is dan een plek voor aan- en verkopen.

Functie in de buurt


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

1k+

Likeability of 5

Nieuwe maand betekent nieuwe titels op Netflix

Getty Images

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

1 JUL 2017

Time flies when you're having fun, want ineens zijn we alweer in juli 2017 aangekomen. Het typisch Hollandse herfstweer doet misschien anders denken, maar het is echt zo: de tweede helft van het jaar is hier. En juist omdat het zomerweer ver te zoeken is, kan er weer volop worden genoten van Netflix. In de maand juli worden er namelijk weer behoorlijk wat nieuwe titels toegevoegd.

Zondag 2 juli: Pretty Little Liars - Seizoen 7
Eindelijk is het moment voor fans van deze serie daar: in het zevende en laatste seizoen zal onthuld worden wie A. is, degene die de levens van de vijf vriendinnen jarenlang een hel maakte. Sinds april voegde Netflix wekelijks een aflevering toe van dit seizoen, maar de laatste aflevering ontbreekt momenteel nog. Vanaf zondag 2 juli kun je genieten van het gehele seizoen.


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Inbreker gaat in bad, kookt en speelt op Playstation

Foto van 'Lisa Vermeij'

25 JUN 2017

Een Australische inbreker heeft het er van genomen toen hij inbrak in een huis in Melbourne. Tijdens zijn 'verblijf' ging hij in bad, kookte hij een maaltijd, masturbeerde hij, speelde op de Playstation en droeg kleding van de bewoners van het huis.

De inbreker spendeerde zo'n vijf uur in een woning, terwijl de bewoners van huis waren. De man zou honger hebben gekregen en wat noodles voor zichzelf hebben gemaakt, na afloop zou hij zelfs een tandenborstel van de bewoners hebben geleend. Uiteindelijk ging de onbekende twintiger er vandoor met een aantal elektronische apparaten, meldt de Australische krant The Age.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Lege bak gespot en mis jij Metro? App het ons!

Balen! Geen Metro om mee te pakken. Even appen. ©ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De bakken op de stations worden iedere werkdag in alle vroegte gevuld met de leukste krant van Nederland. Hier gaat een gigantische logistieke operatie achter schuil die uniek is in Nederland. Elk station krijgt een bepaalde hoeveel kranten. Maar hoe bepaal je eigenlijk op welk station hoeveel Metro’s komen? Dat is soms best lastig in te schatten. Op sommige stations gaat het wel heel erg hard. Dan is het nog maar half acht en dan zijn de bakken leeg. Niet leuk.

Omdat miljoenen paar ogen meer zien dan wij, vraagt Metro om jouw hulp. Samen zorgen we ervoor iedereen een dé krant voor onderweg kan meepakken. Baal jij ervan dat er op jouw station ’s ochtends geen Metro beschikbaar is? Laat het ons weten! Hoe? Door een appje te sturen met de foto van de groene bak en de naam van het station naar 06-83521671.

Met jouw hulp gaan we de krant nog beter verdelen over de stations. Zo zal niemand meer ongewenst zonder Metro zitten in de ochtendspits.


Views

400+

Met het 'Suikerfeest' worden er echt niet alleen zoete gerechten gegeten. Foto: ANP

Wanneer en hoe vier je 'Suikerfeest'?

Foto van 'Lisa Vermeij'

25 JUN 2017

Na een maand lang vasten is het voor moslims van zondagavond 25 juni tot woensdag 28 juni tijd voor feest. Het einde van de ramadan wordt feestelijk gevierd met de 'Eid al-Fitr', maar in Nederland wordt deze feestdag altijd 'suikerfeest' genoemd. Hoe wordt Suikerfeest gevierd en waarom heet het Suikerfeest het Suikerfeest?

De ramadan is een van de vijf zuilen in de islam en wordt door de Koran voorgeschreven, tijdens de vastenmaand wordt zelfdiscipline geleerd. Het vasten wordt gezien als zuivering van de ziel en als dank aan Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Moslims voelen in de vastentijd verbondenheid met arme en hongerige mensen op andere plekken in de wereld. Van 27 mei tot zondag mochten moslims tussen zonsopkomst en -ondergang 30 dagen niet eten, roken, drinken en vrijen.


Views

7k+

Wekker achter muur gaat al 13 jaar lang elke dag af

Foto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

21 JUN 2017

Denk je het zwaar te hebben omdat je de wekker van de buren weleens hoort? Maak dan kennis met Jerry Lynn. Al dertien jaar lang gaat elke avond om dezelfde tijd een wekker af. En daar kan Jerry niets aan doen, want de wekker zit achter een muur.

Elke dag weer


Views

7k+

Het onzichtbare gevaar van ruimteafval

Foto: iStock

Foto van 'Metro World'

20 JUN 2017

Welke filmliefhebber was er niet in shock toen de hoofdrolspeler van de spraakmakende film Gravity (2013) geraakt werd door ruimteafval tijdens een tour buiten het ruimteschip? Hoewel dit een – fictieve – film is, toont de scène iets wat daadwerkelijk zou kunnen gebeuren. Er vliegen namelijk duizenden nuttelozen objecten in het heelal, die een bedreiging vormen voor astronauten. Zelfs op het oppervlak van de planeet.

Er zijn duizenden ruimteschepen en satellieten de ruimte ingestuurd sinds we begonnen zijn met het ontdekken van de ruimte in 1957. Volgens cijfers van de ruimteafdeling van de European Space Agency (ESA), zijn er de afgelopen zestig jaar zo’n 5250 raketten gelanceerd vanaf de aarde. Deze raketten plaatsten zo’n 7500 satellieten, waarvan slechts 1200 nog steeds in werking zijn. In totaal wordt de massa van alle objecten in de baan rondom de aarde op zo’n 750.000 geschat.

BEKIJK OOK


Views

700+

Foto van gekke haarstijl gaat viral: herken je dit?

Foto van gekke haarstijl gaat viral: herken je dit?

Foto: Twitter.

Foto van 'Metro'

15 JUN 2017

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Bij het doorbladeren van oude fotoboeken is het altijd weer hilarisch om te zien hoe apart en ogenschijnlijk niet-modieus je er in vroegere jaren bij hebt gelopen. Tot die conclusie kwam Hanna de Castro ook toen ze een oude foto tegenkwam. Toen ze het plaatje van haar bizarre coupe op Twitter plaatste, bleek ze echter niet de enige die er zo bij had gelopen.

Gek kapsel

De Castro vertelt dat ze haar moeder had geinstrueerd om haar haar ‘half-omhoog, half omlaag’ te doen. Daarmee bedoelde ze natuurlijk dat ze het bovenste deel van haar kapsel omhoog wilde, en de rest hangend langs haar rug. „Mijn moeder begreep niet wat ik bedoelde en deed het volgende”, aldus De Castro, haar verhaal begeleidend met een foto.


Views

500+

Knappe beveiliger bij Bieber-concert gaat viral

Camera videoKnappe beveiliger bij Bieber-concert gaat viral

Boy uit Friesland had er plots 10.000 volgers bij op Instagram. Foto: Twitter

Foto van 'Metro'

9 JUN 2017

Justin Bieber trad afgelopen weekend op tijdens Pinkpop. Maar de vrouwelijke fans hadden niet alleen aandacht voor de Canadese zanger, maar ook voor de knappe beveiliger die voor het podium stond.

Een bezoeker deelde een foto van de hunk en binnen mum van tijd ging zijn gezicht de hele wereld over. Het gaat om de 18-jarige Boy Roeles uit Heerenveen. Nederlandse media namen massaal contact op met de plotselinge BN'er. Volgens EditieNL heeft Boy al wat aanbiedingen gehad van verschillende modellenbureaus.


Views

600+

Door rood lopen? Deze campagne weerhoudt je ervan

Door rood lopen? Deze campagne weerhoudt je ervan

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

2 JUN 2017

“Neem niet het risico de dood in de ogen te kijken”. De Franse verkeersveiligheidsdienst zette een indrukwekkende campagne op touw om voetgangers af te schrikken door rood licht te lopen.

De aanleiding voor de campagne is het hoge aantal voetgangers dat daar aangereden wordt in het verkeer. Dat zijn er in Parijs en omstreken zo’n 4500 per jaar, kunnen we lezen in de video voor de campagne van de sécurité routière.

BEKIJK OOK


  Views

  600+

  Foutje, bedankt! Antwoord op examen is altijd A

  Archieffoto: Colourbox.

  Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

  2 JUN 2017

  Voor iedereen die wel eens een examen heeft gehad die enkel uit meerkeuzevragen bestond, moet het een herkenbaar gevoel zijn: als je meerdere malen achter elkaar hetzelfde antwoord geeft, ga je je afvragen of je wel op de goede weg bent. Dat gevoel zal studenten aan de Universiteit Gent zeker zijn bekropen: alle vragen bij het examen politicologie moesten namelijk met A worden beantwoord. Dat melden Belgische media.

  En dat levert best wat verwarring op, want het zal toch niet dat de maker van het examen telkens het juiste antwoord op A heeft gezet? Wel dus! De twintig vragen op het examen moesten allemaal worden beantwoord met A.

  Foutje, bedankt!


  Views

  500+

  De sneaker van straks: van smartphone naar smartshoe
  Likeability of 5

  De sneaker van straks: van smartphone naar smartshoe

  Foto: ANP Kippa

  Foto van 'Sofie Smulders'

  2 JUN 2017

  Marty McFly had ze aan in Back To The Future II: dé sneakers van de toekomst, schoenen die in staat zijn zichzelf te strikken. Het was een van de voorspellingen die de film maakte voor het jaar 2015. Deze werd werkelijkheid met de release van Nikes HyperAdapts 1.0, waarmee het sportmerk een realistisch voorproefje gaf van de sneaker zoals die er in de toekomst uit gaat zien. Maar niet alleen Nike is bezig met de toekomst, andere sneakermerken storten zich ook volop op innovatie.

  Klassiekers als de Nike Air Force 1, Adidas’ Stan Smiths en de Chuck Taylor All Stars van Converse raken nooit echt uit de mode. Al is hij in het straatbeeld vaak nog niet zichtbaar, de meer innovatieve sneaker maakt een opmars. En dan hebben we het niet alleen over schoenen die specifiek bedoeld zijn om mee te sporten. Er is op meerdere gebieden een verschuiving zichtbaar: van technische hoogstandjes die bijdragen aan het gebruiksgemak van de drager en de draagbaarheid van de schoen, tot aan de manier waarop de sneaker gemaakt wordt.


  lol
  user_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avatar

  Views

  500+

  Roken: van heel normaal naar 'doe eens normaal'

  Roken: van heel normaal naar 'doe eens normaal'

  Foto ter illustratie: Colourbo

  Foto van 'Sofie Smulders'

  31 MEI 2017

  Roken is steeds minder normaal. De tabakminnende mens kon vroeger nog overal zijn of haar geliefde sigaret opsteken, maar rokers zijn geleidelijk aan verbannen. Naar buiten of naar speciale rookruimtes. Dat was een aantal decennia geleden wel anders.

  Het is 31 mei Wereld Anti-Tabaksdag. Een aanleiding om een stroom aan onderzoeken te publiceren. Zo blijkt uit cijfers van het CBS en het RIVM dat er in Nederland steeds minder mensen roken. Vooral het aantal hoogopgeleide rokers nam flink af - een halvering van het aantal rokers sinds 1989. Ook middelbaar- en laagopgeleiden roken minder dan voorheen, maar die afname is minder groot.

  Een rookverbod invoeren is een manier van de Rijksoverheid om roken onder Nederlanders terug te dringen en hen voor de gezondheidsrisico’s ervan te beschermen. Een sigaret opsteken wordt niet per se meer gezien als ‘gezellig’ en als je rookt zal je vast weleens de vraag hebben gekregen waarom je dat nog doet. Rookgedrag heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt.


  Views

  700+

  Likeability of 5

  Camera videoVideo: Caravanrace Max Verstappen en Ricciardo

  Max Verstappen laat even zien hoe je een caravan moet slopen

  Foto van 'D. van Aken'

  30 MEI 2017

  Nederland is natuurlijk het land van kampeerders. We nemen dan het liefst de sleurhut met ons mee. En dat weten ze bij Red Bull natuurlijk ook sinds de komst van Max Verstappen.

  Caravanrace

  Het Formule 1-team dacht onlangs dus dat het een goed idee zou zijn om de Limburger te laten racen met een caravan. De tegenstander in deze caravanrace was zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo. De heren stappen allebei in een Aston Martin. Vooral Verstappen laat even zien hoe je een caravan goed kan slopen.


  love
  user_b4ad1bc6f839e864b333fbe607e6d5cd9969ecf1_avatar

  Views

  600+

  Video: dit doet snikhete auto met je hond

  Video: dit doet snikhete auto met je

  Foto van 'Jordy Kruse'

  29 MEI 2017

  Er wordt veelvuldig voor gewaarschuwd, maar toch ging het de afgelopen dagen weer een aantal keer mis: mensen die hun hond achterlaten in een snikhete auto. Bas Westerduin (24) maakte een filmpje om mensen te waarschuwen voor het gevaar van zo’n actie.

  De Rotterdammer ging een halfuur in zijn snikhete auto zitten om te laten zien wat het met een mens doet, laat staan met een hond. „Mijn Amerikaanse stafford is mijn motivatie”, zegt de hondenliefhebber in het filmpje.

  BEKIJK OOK


  Views

  600+