Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 13 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Hond mist vriendjes, rent 1,5 kilometer naar opvang

De baasjes van de 5-jarige golden retriever Riley kregen de schrik van hun leven toen de viervoeter ineens bleek te zijn ontsnapt uit hun tuin. Gelukkig was alles goed met de hond, die simpelweg zelf naar de plaatselijke hondenopvang was gerend.

Wanneer zijn baasjes naar werk zijn, wordt Riley soms ondergebracht bij de opvang en blijkbaar heeft hij het daar erg leuk. Zo leuk zelfs, dat hij besloot er op eigen houtje heen te lopen. Bijna 2 kilometer wandelde de viervoeter naar de opvang in het Amerikaane Belmont, waar hij die dag niet eens hoefde te zijn.

Janken

Waarschijnlijk kwam Riley op het idee tijdens de ochtendwandeling, eerder die dag. Daar kwam hij een paar honden van de opvang tegen, waar hij graag mee speelt. „Riley was echt aan het janken omdat hij zo houdt van spelen en van blije honden”, vertelt baasje Tonia aan CNN.

Gratis dagje

En dus twijfelde de viervoeter geen moment toen Tonia het hek opendeed om te gaan rennen. Hij vloog ervandoor, om uren later op te duiken voor de deur van het Happy Dog Cafe. Tonia werd direct gebeld of Riley daar wel mocht zijn, maar ze reageerde laconiek op het hele gebeuren. „Het maakt mij niet uit, hij heeft een gratis dagje opvang gehad!”

https://www.facebook.com/hdcdaycare/posts/1170499262961752:0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.