Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 11 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw laat vreemden borstvoeding geven aan baby

Je zou zeggen dat borstvoeding geven een intiem moment is tussen moeder en kind, en dat je voor geen goud een andere vrouw jouw kind zou laten voeden. Ronja Wiedenbeck deed dat wel: ze liet vijf compleet onbekende vrouwen haar baby voeden toen ze zelf in het ziekenhuis lag en er dus niet toe in staat was.

De 26-jarige vrouw werd plotseling ziek en kreeg daarom zware medicatie toegediend. Dat maakte het onmogelijk voor Ronja om Rio, die elf maanden oud is, eten te geven. De bezorgde moeder besloot vanuit haar ziekenhuisbed een oproep te doen op de besloten Facebookpagina ‘Breastfeeding Yummy Mummies’ om hulp te vragen voor haar zoon die weigerde uit een fles te drinken. Nog geen uur later zat de eerste vreemde aan haar bed om Rio te voorzien van voeding.

Overweldigd

De Britse Ronja kreeg tranen in haar ogen van geluk toen ze overspoeld werd met meer dan duizend berichtjes van vrouwen die zich aanboden. Tijdens haar verblijf in het Royal Cornwall ziekenhuis in Truro afgelopen week, zijn er in totaal vijf vrouwen geweest bij wie Rio aan de borst mocht. „Voor hij bij de eerste vrouw ging drinken, keek hij naar mij”, zegt Ronja tegen The Mirror. „Bijna alsof hij toestemming vroeg. Mijn hart vulde zich met geluk en ik voelde me ontzettend opgelucht.”

https://www.facebook.com/10208765807483198

Michelle Netherton (28) is een van de moeders die Ronja en Rio hielp. „Toen ik het bericht zag, dacht ik alleen maar ‘arme baby’. Ik wilde helpen, omdat ik nooit een kind met honger zou willen zien”, vertelt ze. „Ik heb altijd te veel moedermelk, dus dat kwam goed uit. Ik was een beetje zenuwachtig dat hij zou huilen, maar het maakte hem niet uit wier borst het was. Het is geweldig om te horen hoeveel mensen bereid waren om te helpen. Dat is een moederinstinct.”

Ronja is alle vrouwen ontzettend dankbaar. „Ik ben overweldigd door de respons op het bericht. Het was heel mooi en liefdevol om te zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.