Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 1 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Poema voor de deur: ‘papa er zit een grappige kat’

„Papa, er zit een grappige kat voor de deur”, zei een Amerikaans jochie tegen zijn vader. Phil Hendra was op 18 maart met zijn gezin op bezoek bij zijn vader in East Fort Myers in Florida toen zijn zoontje hem attent maakte een ongewone bezoeker. De ‘grappige’ kat bleek een gigantische poema. Hendra schrok zich een hoedje, maar het dier bleef rustig zitten terwijl de familie van het uitzicht genoot en foto’s maakte.

It's not every day you look out the window to see a Florida panther sitting on your porch! Phil Hendra was at his father…

Posted by FWC Fish and Wildlife Research Institute on Tuesday, March 29, 2016

„De poema bleef 20 minuten op de veranda en ging af en toe even liggen”, vertelde Hendra aan het Fish and Wildlife Research Institute in Florida. „Hij keek even naar ons en liep vervolgens rustig weg, sindsdien hebben we hem niet meer gezien.” Het instituut deelde een foto van het bijzondere bezoek op Facebook.

Hendra vertelt dat zijn ouders al sinds 1988 in het gebied wonen. Twee jaar geleden zagen ze in de verte een kleinere poema, niks vergeleken met de katachtige die nu op bezoek kwam. „Dit maak je maar één keer in je leven mee”, besluit hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.