Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Hond a.k.a. DogVinci maakt meesterlijke kunstwerken

Honden die kunstjes kunnen, ze zijn niet uitzonderlijk. Maar Dagger II is dat duidelijk wel. Onder de naam DogVinci maakt de zwarte labrador namelijk schilderijen als geen ander en is hij zonder twijfel de beste kunstenaar in zijn soort.

Dagger schildert met zijn baasje Yvonne Dagger, wie kunstenares is. Ze pakken dagelijks de verfpotten en kwasten uit de kast om kleurrijke creaties te maken. ,,Sommige kunstwerkjes zijn heel abstract en sommige lijken verstopte afbeeldingen te bevatten”, vertelt Yvonne aan Mashable. ,,Het is heel interessant.”

DogVinci and his pals, Miss YaYa & Tommy TuTu, say, "Make sure you "paws" to Spring ahead tonight!!!"

Posted by Dagger II aka DogVinci on Saturday, March 12, 2016

Het was niet altijd al de intentie van Dagger om schilder te worden, hij ontwikkelde deze vaardigheid tijdens zijn cursus voor geleidehond. ,,Hij leerde lades en deuren open en dicht te doen, en objecten vast te houden in zijn mond”, zegt Yvonne. ,,Toen hij klaar was met zijn training en weer thuis was, nam ik Dagger vaak mee naar mijn studio en kwam hij naast me liggen als ik aan het schilderen was. Op een dag begon hij me te duwen. Ik stopte met schilderen en vroeg hem of hij ook wilde kleuren. Zijn staart kwispelde hevig heen en weer.”

Dagger Sent his very first Commissioned work of art out!! It is traveling across the USA!!!!! Many thanks to Brittany …

Posted by Dagger II aka DogVinci on Thursday, March 10, 2016

Vanaf dat moment ontpopte de labrador zich als een ware kunstenaar en kreeg hij de bijnaam DogVinci. Zijn baasje kocht voor hem een rode baret: onmisbaar voor een kunstenaar als hij. Dagger II heeft al meerdere schilderijen weten te verkopen, waarvan de opbrengst naar het goede doel Canine Compagnons for Independence gaat. Daarnaast hoopt Yvonne binnenkort van de opbrengsten lokale asielen te kunnen sponsoren.

Practice makes perfect!!!!

Posted by Dagger II aka DogVinci on Wednesday, February 17, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.