Puck Roest
Puck Roest Good vibes 4 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Julia (10) vraagt HEMA om stoere meidenkleding

De 10-jarige Julia was de roze onderbroeken helemaal zat. Daarom besloot ze samen met haar oppas Emma een berichtje te plaatsen op de Facebookpagina van HEMA. „Ik ben 10 jaar en een stoer meisje. Daarom vind ik dat er ook stoere onderbroeken moeten zijn voor meisjes”, begint ze haar post.

Het bericht van Julia en oppas Emma werd in korte tijd bijna 5.000 keer geliket op Facebook. Volgens de stoere Julia is er „niet heel veel verschil tussen jongens en meisjes.” Ze hoopt dan ook dat het assortiment van HEMA gauw wordt uitgebreid.

Minder pesten en geen roze onderbroeken

Aan haar oppas Emma vertelde de 10-jarige dat ze op school haar ideale hemel moesten beschrijven. Vervolgens spraken ze over alle dingen die zij belangrijk vonden. „Er zou minder gepest worden en de meisjesonderbroeken bij de HEMA zouden niet meer allemaal roze of met hartjes zijn”, zei Julia volgens oppas Emma.

Hoi hema ik ben Julia ik ben 10 jaar en een stoer meisje. Daarom vind ik dat er ook stoere onderbroeken moeten zijn…

Posted by Emma Ruth Levie on Tuesday, November 3, 2015

HEMA liet in een reactie onder de Facebookpost weten het verzoek door te zullen geven aan de verantwoordelijke afdeling. Ook nodigden het bedrijf de twee uit om mee te doen aan de HEMA ontwerpwedstrijd. Wij zijn erg benieuwd naar het onderbroekje met een leuke giraffe!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.