Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Vrouw blijft ondanks pesterijen bij ‘Quasimodo’

Het verliefde koppel Steve en Vicky zouden zich in de zevende hemel moeten bevinden voor hun aanstaande huwelijk. Toch is er iets dat hun grote geluk overschaduwd. De twee kampen namelijk met pesterijen. En dan wel rondom het uiterlijk van Britse Steve Carruthers. Hij werd geboren met het syndroom van Crouzon, wat ervoor zorgt dat hij een misvormd gezicht heeft.

Door zijn genetische aandoening dacht Steve dat hij nooit een partner zou kunnen vinden en om die reden besloot hij deel te nemen aan de Britse datingshow ‘The Undateables’. Een datingprogramma waarin wanhopige vrijgezellen op zoek gaan naar een partner.

Vonk sloeg over

Steve wist tijdens het programma geen leuke vrouw aan de haak te slaan, maar de Britse Vicky die hem op televisie zag, was wel meteen onder de indruk. Ze bleken een gemeenschappelijke vriend te hebben en zo kregen ze contact met elkaar. Al snel sloeg de vonk over.

‘Walgelijk’

Sindsdien zijn de twee erg gelukkig, maar helaas wordt hen dat geluk niet door iedereen gegund. De twee worden zowel op straat als op Facebook lastig gevallen door mensen die Steve beledigen om zijn afwijkende uiterlijk. Vicky laat aan de Britse krant Mirror weten dat de pesterijtjes hen erg raken: “Ze zouden ons met rust moeten laten. De manier waarop mensen ons op basis van het uiterlijk veroordelen is walgelijk.”

Volgens Vicky stoppen mensen op straat zelfs om foto’s te nemen met hun smartphones. Als mensen ons aanstaren, dan wil ik er iets van zeggen. Maar ik doe het niet omdat zij uiteindelijk de lafaards zijn. Ik hou van Steve, dat is het enige dat ertoe zou moeten doen.”

Lees ook: Cheerleader met Down gepest, team speelt niet

‘Klokkenluider van de Notre Dame’

Ook Steve zelf heeft erg last van de pesterijen. De 30-jarige supermarkmedewerker legt aan de krant uit hoe ver die af en toe gaan: “Na het televisieprogramma kreeg ik haatberichten via social media. Sommige mensen vergeleken mij zelfs met ‘de klokkenluider van de Notre Dame’. Toen we op een gegeven moment allebei aangevallen werden op Facebook, ben ik ingestort.”

Steve voelde zich erg schuldig naar zijn kersverse verloofde toe. “We zijn jong en verliefd. Dit is niet hoe het zou moeten gaan. Vicky krijgt geregeld berichten dat ik te lelijk voor haar ben en dat ze het huwelijk af moet blazen”.

Lees ook: ‘Lelijkste vrouw ter wereld’ knokt terug met docu

‘Perfect’

Toch laat Vicky zich niet zo makkelijk beïnvloeden. “Ik had ook nooit gedacht dat ik verliefd zou worden op iemand als Steve. Ik snap niet waarom mensen dat niet kunnen aanvaarden. Voor mij is Steve de mooiste man ter wereld. Hij is aantrekkelijk en een erg aardige man. Voor mij is hij perfect.”

https://www.youtube.com/watch?v=eXB8IVENo5c

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.