Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Unieke tweeling: ene is blank, andere is donker

Toen Bobby en Riley George 30 minuten na elkaar werden geboren, was er geen twijfel over mogelijk: ze waren een tweeling. Met hun lichte huid, krullende haar en bruine ogen hoefde daar geen discussie over te bestaan. Vier jaar later is er echter bijna niemand meer die ook maar de gedachte heeft dat de twee tweeling zijn.

Verschillen

De heren kunnen haast niet meer van elkaar verschillen. Bobby heeft blauwe ogen en een lichte huid, terwijl Riley een donkere huid heeft en donker haar. De ouders van de tweeling uit het Britse Feltham zijn Abigail Tongue (22), een blanke vrouw, en Richard George (26), die een donkere huidskleur heeft.

Lees ook: Meest identieke tweeling deelt zelfs vriendje

Toen Tongue en George erachter kwamen dat ze een tweeling kregen, lieten doktoren weten dat er maar een kans van 1 op een miljoen was dat de twee een andere huidskleur hadden. Toen de jongens op 11 oktober 2011 werden geboren, leken de baby’s vrijwel identiek.

https://twitter.com/NcoleWilliams/status/617921328293675008

Na zes weken begon het uiterlijk van de jongens wat te veranderen en werden de eerste verschillen zichtbaar. Bobby’s haar had meer krul en zijn huid werd lichter. Tegelijkertijd werd de huid van Riley donkerder, terwijl zijn haar steiler en bruiner werd.

Persoonlijkheid

Naast uiterlijke verschillen, ontwikkelden de jongens ook verschillende persoonlijkheden. Bobby was onafhankelijker en actiever, terwijl Riley rustiger en aanhankelijker was. “Toen Abigail zwanger was, maakten we grapjes over dat de een donker zou zijn zoals ik en de ander blank zoals Abbie, maar we hadden niet gedacht dat het echt zou gebeuren”, aldus de vader.

Lees ook: Rechter: Tweeling heeft niet dezelfde vader

Hoewel de twee jongens heel schattig zijn, levert de verschillende huidskleuren moeder Tongue meer dan eens scheve gezichten op. Mensen vragen haar geregeld of ze aan het oppassen is op Riley of dat vader George wel hun biologische vader is. “Het is soms heel vervelend, omdat mensen insinueren dat ik een affaire heb gehad. Het kan best frustrerend zijn dat mensen niet geloven dat jouw kind ook echt van jou is.”

Speciaal

Het stel heeft ook een dochter (Amelia) van 17 maanden, wier huidskleur weer een combinatie is van beiden. “We zijn een speciale familie, onze twee zoons zijn daarvan het bewijs.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.