Good vibes

Man valt na 22 jaar slavernij moeder in armen

Myint valt na 22 jaar zijn moeder in de armen. Op de achtergrond zijn zus. Foto: Videostill YouTbe

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

14 SEP 2015

Hoewel slavernij voor de meesten van ons iets uit een ver verleden lijkt, blijkt dat zeker niet het geval te zijn. In de wateren van Zuidoost-Azië zijn gewetenloze bendes actief die slaven gebruiken om vis te kunnen leveren aan grote supermarkten en winkels over de hele wereld. The Associated Press sprak met 340 huidige en voormalige slaven. Ook Myint Naing uit Myanmar deed zijn verhaal. Hij kon na 22 jaar eindelijk weer zijn familie in de armen vallen.

Wanneer je Myint tegenkomt zie je een magere man met een zachte stem. Hij ziet eruit als iemand die zijn leven lang hard heeft gewerkt. Hij werd geboren in een kleine dorpje en was de oudste in een gezin met vier jongens en twee meisjes. In 1990 verdronk zijn vader tijdens het vissen. Daardoor werd Myint op 15-jarige leeftijd het hoofd van het gezin. Hij hielp met koken en wassen en zorgde voor zijn broertjes en zusjes.

Richting Thailand

Dat kon niet voorkomen dat het toch al arme gezin alleen maar armer werd. Toen er drie jaar later een man in het dorp arriveerde die mensen zocht om een paar maanden te werken in Thailand, klonk dat dan ook erg aantrekkelijk. Myint zou daarmee 300 dollar verdienen, voldoende om een jaar van te kunnen leven. Zijn moeder, Khin Than had zo haar twijfels. Haar zoon was pas 18 jaar en had geen opleiding en geen reiservaring. Hij smeekte haar echter of hij mee mocht en uiteindelijk ging ze overstag.

Lees ook: Ouders sluiten na 18 jaar verloren zoon in armen

Ze konden toen nog niet vermoeden dat ze elkaar 22 jaar lang niet zouden zien. In 1993 stapte Myint op een boot die hem naar Thailand zou brengen. Hij werd duizenden kilometers van zijn familie verwijderd. Thailand verdient jaarlijks 7 miljard dollar per jaar aan zeevoedsel. De industrie draait vooral op arbeidskrachten uit de armste delen van het land, samen met Cambodja, Laos en vooral Myanmar.

Nadat de boot waarop Myint zich bevond de grens met Thailand was gepasseerd, werden hij en de andere opvarenden ruim een maand vastgehouden in een schuurtje met maar weinig voedsel. Na vijftien dagen op zee kwamen ze aan in het uiterste oosten van Indonesië. “Jullie Birmesen gaan nooit meer naar huis. Jullie zijn verkocht en niemand komt jullie redden”, zei de kapitein daar. Het bracht Myint in verwarring. Hij was meegegaan in de wetenschap dat hij een paar maanden later weer naar huis zou kunnen. In plaats daarvan werden de mannen meegenomen naar het Indonesische eiland Tual, een van de rijkste visgebieden, gevuld met tonijn, makreel, inktvis, garnalen en andere voor de export lucratieve vissoorten.

Verschrikkelijk leven

De omstandigheden waren erbarmelijk en ook het beloofde salaris bleek een leugen. Myint kreeg slechts 10 dollar per maand en soms zelfs helemaal niets. Er waren geen medicijnen en de mannen werkten soms wel 24 uur per dag. Van de door AP ondervraagde slaven zei bijna de helft wel eens geslagen te zijn of gezien te hebben dat anderen werden mishandeld. Myint en zijn lotgenoten moesten bijna non stop werken voor bijna niks. Eten was er nauwelijks, het water dat gedronken moest worden was vies.

Na drie jaar, in 1996, had Myint er genoeg van. Hij had geen geld en had bovendien heimwee. Hij besloot het kantoor van de baas binnen te stappen en vroeg of hij naar huis mocht. Hij werd met een helm op zijn hoofd geslagen. Daarop besloot Myint te vluchten.

Lees ook: Ouders hebben tien jaar na tsunami doodgewaande dochtertje terug

Een Indonesische familie ving Myint op tot hij was hersteld. Ze boden hem eten en onderdak aan. In ruil daarvoor moest hij hen helpen met het werk op de boerderij. Vijf jaar lang leefde hij een simpel leven en probeerde hij de verschrikkelijke zee-ervaringen uit zijn geheugen te wissen. Maar hij kon niet zijn gehele geschiedenis vergeten en bleef maar denken aan zijn vrienden in Myanmar en aan zijn vrienden die nog op de boot zaten. Hoe ging het met hen? Leefden ze nog?

Opnieuw gefopt

In 2001 hoorde hij over een kapitein die vissers aanbood hen terug te brengen naar Myanmar als ze voor hem zouden werken. Vastbesloten als hij was weer naar huis te gaan, besloot hij de gok te wagen. Acht jaar na zijn aankomst in Indonesië ging hij opnieuw de zee op. Al snel bleek dat hij in dezelfde val was gelokt. Het werk en de omstandigheden waren net zo erbarmelijk als de eerste keer en geld leverde het nog steeds niet op.

Na negen maanden vertelde de kapitein dat hij zich niet aan zijn belofte zou houden en dat de bemanning zonder hen naar Thailand zou trekken. De Birmese slaaf was woest en wanhopig en smeekte opnieuw bij de kapitein of hij naar huis mocht. Daarop werd hij drie dagen lang aan de boot vastgebonden. Myint zocht wanhopig naar iets waarmee hij het slot kon openen. Dat lukte uiteindelijk met een klein stukje metaal. Ergens midden in de nacht was hij los, sprong hij de zee in en zwom hij naar land.

Lees ook: Moeder na 49 jaar herenigd met doodgewaande dochter

Na zijn tweede vlucht verstopte Myint zich in een bamboehut in de jungle. Drie jaar later werd hij echter ziek. Toen hij te ziek werd, nam een Indonesische familie de zorg voor hem op zich. Ze deden dat op een manier die hem deed terugdenken aan zijn eigen familie. Hij kon al niet meer voor zich halen hoe zijn moeder eruit zag en wist dat zijn favoriete kleine zusje inmiddels volwassen was. Ze gingen er vast van uit dat hij was overleden.

Hij wist echter niet dat zijn moeder net als hij weigerde de hoop op te geven. Ze bad elke dag voor hem bij het altaar en vroeg waarzeggers elk jaar weer naar hoe het met haar zoon was. Zij verzekerden haar ervan dat Myint nog leefde, maar ver van haar vandaan en op een plek waar hij moeilijk weg kon komen.

Uitzichtloos

Na nog eens acht jaar in de jungle zonder klok of kalender, begon de tijd te vervagen. Hij was inmiddels ergens in de 30 en begon de woorden die de kapitein jaren geleden eens tegen hem zijn waarheid waren: er was geen mogelijkheid te ontsnappen. Hij durfde niet naar de politie te stappen, bang als hij was dat ze hem tegen betaling weer naar een kapitein zouden brengen. Hij durfde ook niet naar de ambassade van Myanmar, bang als hij was dat ze hem zouden behandelen als illegale migrant.

In 2011 werd de eenzaamheid Myint te veel. Hij verhuisde naar het eiland Dobo. Uit verhalen had hij gehoord dat daar meer Burmesi zaten. Op een dag hoorde hij dat een rapport van AP de Indonesische regering aanspoorde om voormalig slaven te redden. Tot op heden zijn meer dan 800 voormalig slaven gevonden en gerepatrieerd.

Eindelijk naar huis

Een van hen was Myint. Na 22 jaar in Indonesië te hebben ‘geleefd’, kon hij eindelijk naar huis. Maar hoe zou hij worden ontvangen? “Ik voelde me als een tourist”, stelt hij. “Ik voelde me een Indonesiër.” Hij voelde zich een vreemdeling in eigen land, maar dat veranderde toen hij eindelijk thuis arriveerde.

Eenmaal in de buurt van zijn huis, begonnen de emoties los te komen. Myint was zo nerveus dat hij geen hap door zijn keel kreeg. Uiteindelijk werd het hem te veel en vloeiden de tranen. “Mijn leven was zo vreselijk dat het pijn doet eraan terug te denken”, zei hij toen. “Ik mis mijn moeder.”

Myint vroeg zich af of hij zijn moeder en zus nog wel zou herkennen en of zij zich hem nog konden herinneren. Even later reed hij het dorp in waar hij was opgegroeid. Hij belde naar een nummer dat hij de dag ervoor gekregen had. Een paar seconden later kwam een Burmese vrouw aangesneld. Hij herkende haar meteen: het was zijn zusje!

Thuis

Ze omhelsden elkaar en er vloeiden tranen van geluk en verdriet. “Broer, het is geweldig om je terug te hebben”, snikte zij. “We hebben geen geld nodig! We hebben alleen familie nodig! Je bent terug, dat is alles wat we nodig hebben.” Maar zijn moeder was er nog niet. Zijn zuster pleegde een telefoontje en niet veel later kwam een kleine, grijze vrouw aangelopen. Toen Myint haar zag, viel hij op de grond en huilde nog harder dan hij al deed. Hij verstopte zijn gezicht in zijn handen. Zij nam hem in haar armen, streelde zijn hoofd en knuffelde hem. Ze jammerden en weenden zo luid dat het hele dorp zich afvroeg wat er aan de hand was.

Myint, zijn moeder en zijn zus liepen arm in arm naar het simpele, kleine huisje waar hij ooit was opgegroeid. “Ik zal vanaf nu op jullie letten! Ik zal jullie gelukkig maken. Ik wil jullie niet verdrietig zien. Ik ben weer thuis!”


Views

100+

Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet

Niet de baby uit het verhaal/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2018

In de Australische stad Sydney is vorige week een jongen genaamd Parker geboren. Dat is op zich geen nieuws, ware het niet dat hij bij zijn geboorte al 5,7 kilo woog.

Elke geboorte doet pijn

De 28-jarige Nikki Bell was degene die beviel van deze grote baby, zonder verdoving. ,,Ik ben er zeker van dat alle geboortes pijn doen, of de baby nu 1,7 of 5,7 kilo weegt", zo redeneerde ze na afloop nuchter tegenover Mercury.


Views

4k+

Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of 3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Views

3k+

3-jarige vertedert VS met Michelle Obama-kostuum

De jurk van het portret en de Halloween-jurk van Parker. / Twitter @nytopinion

Foto van 'Daisy Heyer'

1 NOV 2018

Deze Halloween zijn de leukste outfits voorbij gekomen, maar de driejarige Parker Curry spant absoluut de kroon. Het kleine meisje gaat compleet viral met haar kostuum van Michelle Obama. En dat heeft een kleine geschiedenis.

Open mond


Views

1k+

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
Likeability of 5

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

22 OKT 2018

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

like
user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Views

5k+

Coffeeshops Canada kunnen vraag naar wiet niet aan

Foto van 'Merel Driessen'

27 OKT 2018

Nog geen twee weken is het roken van wiet legaal in Canada en nu al lijkt de voorraad marihuana bijna op te zijn. De winkels in Quebec waar wiet wordt verkocht, sluiten nu drie dagen in de week hun deuren, omdat ze de vraag naar wiet anders niet aankunnen.

Andere openingstijden

Bij een aantal winkels in Quebec was de voorraad afgelopen week op twee dagen al voor de middag uitverkocht. De winkels in Quebec zullen nu alleen open zijn op donderdag en vrijdag. De winkels zullen deze openingstijden blijven hanteren totdat zij voldoende voorraad hebben.


Views

1k+

Last van tentamenstress? Knuffel met puppy's op UvA

Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

15 OKT 2018

Je bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt - tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.

De Universiteitsbibliotheek (UB) in Amsterdam is een favoriet studieplekje van veel Amsterdamse studenten. En geloof het of niet; midden in de tentamenweek, op 22 en 23 oktober, krijgt de studeerruimte een speciale puppy room. „Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress",  zo stelt de UB.

Ideale bieb


Views

3k+

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht. Foto: Facebook.

Foto van 'metronieuws'

5 OKT 2018

Een heerlijke massage krijgen op het Indonesische eiland Bali. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Zo dacht in ieder geval de Australische Matthew Raison. Helaas liep het voor hem toch iets anders dan verwacht. Nadat hij volmondig instemde voor een 'rode draak-massage', had hij de volgende dag flink wat striemen op zijn rug...

Matthew ging ervan uit dat de masseur een soort religieus ritueel zou toevoegen aan de ontspannen massage. Zijn vrouw zei nog tegen de masseur: „Ik weet niet precies wat u zegt, maar mijn man wil alles uitproberen”, schrijft Daily Mail.

Gua Sha


Views

5k+

Man wint 1 miljoen met cijfers uit fortune cookie

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

30 SEP 2018

Iedereen hoopt natuurlijk dat een fortune cookie geluk brengt, maar de Amerikaanse Ronnie Martin had ook daadwerkelijk een mazzeltje door zo'n gelukskoekje: hij won 1 miljoen dollar in de New Jersey Lottery door te spelen met nummers die hij uit een fortune cookie van jaren geleden had.

De meeste mensen gebruiken als ze lotnummers uitkiezen persoonlijke cijfers zoals de verjaardag van belangrijke familieleden of hun eigen geluksgetal. Martin dacht daar deze keer anders over en besloot een tijdje geleden om voor altijd de cijfers die hij kreeg bij een fortune cookie te gebruiken.

Iets mis


Views

2k+

Leerlingen verrassen 55-jarige lerares na chemo

Een foto van de verrassing die de leerlingen van Katherine James organiseerden. / Twitter @KEYTNC3Alys

Foto van 'Daisy Heyer'

30 SEP 2018

Een Amerikaanse lerares weet zeker dat ze écht niet stuk kan bij haar leerlingen. Katherine James (55) die in Santa Barbara, Californië woont, was totaal in shock toen haar leerlingen op de laatste dag van haar chemokuur voor haar deur stonden om te vieren dat het voorbij was.

Borstkanker

James kreeg vorig schooljaar de schrik van haar leven toen er borstkanker bij haar werd geconstateerd. De lerares gaf op dat moment les aan de vierde klas van de Mountain View Elementary School, waar ze al 20 jaar werkte. Ze kreeg gelukkig meteen dikke steun van haar leerlingen en die steun bleek onvoorwaardelijk.


Views

1k+

Gered Thais voetbalteam naar Jeugd Olympische Spelen

In juli werden de jongens uit een grottenstelsel gered

Foto van 'ANP'

28 SEP 2018

De twaalf jongens die eerder dit jaar uit een grot in Thailand werden gered, gaan samen met hun trainer voor het eerst naar het buitenland. Het jeugdvoetbalteam en de trainer vliegen komende week naar Argentinië. Daar zijn ze bij de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, zegt een woordvoerder van de Thaise regering.

Daarna reist het team door naar de Amerikaanse stad New York. Naar verwachting zullen ze daar onder andere op de Amerikaanse televisie verschijnen.

Stateloos


Views

1k+

Camera videoVuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis

Het Guangxi New Media Centre tijdens de vuurwerkshow / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

26 SEP 2018

Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk 'ejaculeerde' was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

Vanuit de lucht

Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat het gebouw wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel in stijve toestand.


Views

1k+

Jongen die niet op schoolfoto mocht, wordt H&M-model

Alfie Aldridge tijdens een shoot ©Instagram

Foto van 'Jelmer Visser'

19 SEP 2018

Een 11-jarige autistische jongen uit Groot-Brittannië die niet op de schoolfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al geportretteerd voor advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.

Zijn nieuwe job bevalt uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.


Views

4k+

WWII-held (94) maakt na 74 jaar weer skydive

De 94-jarige read zet het weer op het skydiven na 74 jaar. / Videostill Unilad

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Skydiven an sich is in deze tijd niet meer zo speciaal, maar als je hoogbejaard bent en het erop waagt om uit een vliegtuig te springen wordt het een heel ander verhaal.

74 jaar geleden

Dat was dan ook precies wat de 94-jarige (!) Harry Read 14 september deed. Beelden van zijn skydive gaan nu viral. Zijn skydive-sessie is niet alleen speciaal vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat het 74 jaar geleden was toen hij voor het laatst uit een vliegtuig sprong. Dat deed hij in Normandië, tijdens de D-Day invasie in 1944.


Views

1k+

Student mailt 246 Nicole's om de juiste te vinden

Een aantal Nicole's die met elkaar hebben afgesproken naar aanleiding van de mail van Carlos. / Twitter @ParisEsther

Foto van 'Daisy Heyer'

11 SEP 2018

Het zal je maar gebeuren: kom je de liefde van je leven tegen, heb je een verkeerd nummer gekregen. Het hield een Canadese student Carlos Zetina niet tegen om 'zijn' Nicole uit Nederland weer op te sporen, door alle 246 Nicole's van de Universiteit van Calgary een e-mail te sturen.

Onjuist nummer

Carlos ontmoette de eerstejaars student Nicole in een universiteitsbar. Hij was een ware gentleman en bracht de studente na afloop van de avond thuis, waar hij haar nummer vroeg. Maar toen Carlos de volgende dag het nummer probeerde te bellen, bleek dat onjuist.


Views

3k+

Zeldzame leeuwin baart welpjes in Blijdorp

De soort was rond 1900 bijna geheel verdwenen. In dat jaar waren er nog maar zo'n twintig Aziatische leeuwen over. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 AUG 2018

Geboortenieuws in Diergaarde Blijdorp! De Aziatische leeuwin Lalana heeft in Blijdorp vier welpjes ter wereld gebracht. Een van de jongen is doodgegaan, de andere welpjes maken het volgens de Rotterdamse dierentuin goed. Ze verblijven in de kraamkamer en zijn dus nog niet door het publiek te bewonderen.

Blijdorp stelt dat het nestje bijzonder waardevol is voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van de soort. De vader, een leeuw uit Singapore genaamd Aapel, stamt rechtstreeks af van twee leeuwen die in het wild leefden.

Bijna uitgestorven


Views

2k+

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Stel schiet trouwfoto's tussen de brie en camembert

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

21 AUG 2018

Weinig lastiger dan het schieten van een originele trouwfoto - honderd andere stelletjes hebben immers precíes dezelfde ambitie als jij. Tim en Brigit Reijmer besloten voor hun fotoalbum daarom maar terug te gaan naar de plek waar het ooit begon: de kaasafdeling van de Albert Heijn in Zevenaar. Het jonge stel gaat inmiddels viral met hun kiekjes, maar ze staan daarin niet alleen: Metro selecteert daarom vijf andere niet-traditionele trouwplaten.

Will you brie my wife?

Wellicht lijkt de Appie op het eerste gezicht een stukkie minder romantisch dan Londen of Parijs, maar wanneer je daar ooit de liefde van je leven tegen het lijf bent gelopen, is het voor jou logischerwijs wél gegarandeerd een fantastische plek voor een geslaagde foto. Voor Tim was het in ieder geval de plek waar hij Brigit, die veertien jaar geleden voor het eerst op de kazenafdeling aan de slag ging, ontmoette. De rest van het verhaal lijkt in ieder geval geschiedenis wanneer je naar de foto’s kijkt.


Views

1k+

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Foto ter illustratie/Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

19 AUG 2018

„Als ik dit nu zo doe, is de stof opgewaaid als ik weer naar school ga", twittert Anne de Poel zondag. Het is een quote van haar dertienjarige dochter Lily, die deze week op prachtige wijze via Instagram bekendmaakte dat ze op meisjes valt.

Lily plaatste een zwartwit foto van zichzelf op Instagram waar met grote, roze letters 'gay' op geschreven staat. „Nervous, but let's get this over with", schreef ze bij de Instagrampost. Een spannend moment, maar de reacties zijn meer dan positief.


Views

4k+

Wie en waar is toch de Vierdaagse-hunk van Nicole?

Nicole Broeren zoekt haar leuke wandelmaatje. Foto: Facebook

Foto van 'Elselotte Smink'

16 AUG 2018

Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een appeltje is om met iemand contact te houden. Facebook, Twitter, WhatsApp: mogelijkheden te over.

Maar, dan is het wel handig als je de naam van de persoon in kwestie weet. En laat wandelaar Nicole dat nou net zijn vergeten te vragen aan de jongen die ze tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tegenkwam. Helpen jullie mee zoeken?

Van Wijchen tot Wedren


Views

5k+

De katten van onze lezers (deel 3)

De katten van onze lezers (deel 3)

De kat van Iris weet wat een goed plekje is: de vensterbank!!

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is dus Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder de lezerskatten. We zullen de hele dag door kattenplaatjes uploaden. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. We konden helaas niet iedereen persoonlijk een kattebelletje sturen.


Views

2k+