Good vibes

Man valt na 22 jaar slavernij moeder in armen

Myint valt na 22 jaar zijn moeder in de armen. Op de achtergrond zijn zus. Foto: Videostill YouTbe

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

14 SEP 2015

Hoewel slavernij voor de meesten van ons iets uit een ver verleden lijkt, blijkt dat zeker niet het geval te zijn. In de wateren van Zuidoost-Azië zijn gewetenloze bendes actief die slaven gebruiken om vis te kunnen leveren aan grote supermarkten en winkels over de hele wereld. The Associated Press sprak met 340 huidige en voormalige slaven. Ook Myint Naing uit Myanmar deed zijn verhaal. Hij kon na 22 jaar eindelijk weer zijn familie in de armen vallen.

Wanneer je Myint tegenkomt zie je een magere man met een zachte stem. Hij ziet eruit als iemand die zijn leven lang hard heeft gewerkt. Hij werd geboren in een kleine dorpje en was de oudste in een gezin met vier jongens en twee meisjes. In 1990 verdronk zijn vader tijdens het vissen. Daardoor werd Myint op 15-jarige leeftijd het hoofd van het gezin. Hij hielp met koken en wassen en zorgde voor zijn broertjes en zusjes.

Richting Thailand

Dat kon niet voorkomen dat het toch al arme gezin alleen maar armer werd. Toen er drie jaar later een man in het dorp arriveerde die mensen zocht om een paar maanden te werken in Thailand, klonk dat dan ook erg aantrekkelijk. Myint zou daarmee 300 dollar verdienen, voldoende om een jaar van te kunnen leven. Zijn moeder, Khin Than had zo haar twijfels. Haar zoon was pas 18 jaar en had geen opleiding en geen reiservaring. Hij smeekte haar echter of hij mee mocht en uiteindelijk ging ze overstag.

Lees ook: Ouders sluiten na 18 jaar verloren zoon in armen

Ze konden toen nog niet vermoeden dat ze elkaar 22 jaar lang niet zouden zien. In 1993 stapte Myint op een boot die hem naar Thailand zou brengen. Hij werd duizenden kilometers van zijn familie verwijderd. Thailand verdient jaarlijks 7 miljard dollar per jaar aan zeevoedsel. De industrie draait vooral op arbeidskrachten uit de armste delen van het land, samen met Cambodja, Laos en vooral Myanmar.

Nadat de boot waarop Myint zich bevond de grens met Thailand was gepasseerd, werden hij en de andere opvarenden ruim een maand vastgehouden in een schuurtje met maar weinig voedsel. Na vijftien dagen op zee kwamen ze aan in het uiterste oosten van Indonesië. “Jullie Birmesen gaan nooit meer naar huis. Jullie zijn verkocht en niemand komt jullie redden”, zei de kapitein daar. Het bracht Myint in verwarring. Hij was meegegaan in de wetenschap dat hij een paar maanden later weer naar huis zou kunnen. In plaats daarvan werden de mannen meegenomen naar het Indonesische eiland Tual, een van de rijkste visgebieden, gevuld met tonijn, makreel, inktvis, garnalen en andere voor de export lucratieve vissoorten.

Verschrikkelijk leven

De omstandigheden waren erbarmelijk en ook het beloofde salaris bleek een leugen. Myint kreeg slechts 10 dollar per maand en soms zelfs helemaal niets. Er waren geen medicijnen en de mannen werkten soms wel 24 uur per dag. Van de door AP ondervraagde slaven zei bijna de helft wel eens geslagen te zijn of gezien te hebben dat anderen werden mishandeld. Myint en zijn lotgenoten moesten bijna non stop werken voor bijna niks. Eten was er nauwelijks, het water dat gedronken moest worden was vies.

Na drie jaar, in 1996, had Myint er genoeg van. Hij had geen geld en had bovendien heimwee. Hij besloot het kantoor van de baas binnen te stappen en vroeg of hij naar huis mocht. Hij werd met een helm op zijn hoofd geslagen. Daarop besloot Myint te vluchten.

Lees ook: Ouders hebben tien jaar na tsunami doodgewaande dochtertje terug

Een Indonesische familie ving Myint op tot hij was hersteld. Ze boden hem eten en onderdak aan. In ruil daarvoor moest hij hen helpen met het werk op de boerderij. Vijf jaar lang leefde hij een simpel leven en probeerde hij de verschrikkelijke zee-ervaringen uit zijn geheugen te wissen. Maar hij kon niet zijn gehele geschiedenis vergeten en bleef maar denken aan zijn vrienden in Myanmar en aan zijn vrienden die nog op de boot zaten. Hoe ging het met hen? Leefden ze nog?

Opnieuw gefopt

In 2001 hoorde hij over een kapitein die vissers aanbood hen terug te brengen naar Myanmar als ze voor hem zouden werken. Vastbesloten als hij was weer naar huis te gaan, besloot hij de gok te wagen. Acht jaar na zijn aankomst in Indonesië ging hij opnieuw de zee op. Al snel bleek dat hij in dezelfde val was gelokt. Het werk en de omstandigheden waren net zo erbarmelijk als de eerste keer en geld leverde het nog steeds niet op.

Na negen maanden vertelde de kapitein dat hij zich niet aan zijn belofte zou houden en dat de bemanning zonder hen naar Thailand zou trekken. De Birmese slaaf was woest en wanhopig en smeekte opnieuw bij de kapitein of hij naar huis mocht. Daarop werd hij drie dagen lang aan de boot vastgebonden. Myint zocht wanhopig naar iets waarmee hij het slot kon openen. Dat lukte uiteindelijk met een klein stukje metaal. Ergens midden in de nacht was hij los, sprong hij de zee in en zwom hij naar land.

Lees ook: Moeder na 49 jaar herenigd met doodgewaande dochter

Na zijn tweede vlucht verstopte Myint zich in een bamboehut in de jungle. Drie jaar later werd hij echter ziek. Toen hij te ziek werd, nam een Indonesische familie de zorg voor hem op zich. Ze deden dat op een manier die hem deed terugdenken aan zijn eigen familie. Hij kon al niet meer voor zich halen hoe zijn moeder eruit zag en wist dat zijn favoriete kleine zusje inmiddels volwassen was. Ze gingen er vast van uit dat hij was overleden.

Hij wist echter niet dat zijn moeder net als hij weigerde de hoop op te geven. Ze bad elke dag voor hem bij het altaar en vroeg waarzeggers elk jaar weer naar hoe het met haar zoon was. Zij verzekerden haar ervan dat Myint nog leefde, maar ver van haar vandaan en op een plek waar hij moeilijk weg kon komen.

Uitzichtloos

Na nog eens acht jaar in de jungle zonder klok of kalender, begon de tijd te vervagen. Hij was inmiddels ergens in de 30 en begon de woorden die de kapitein jaren geleden eens tegen hem zijn waarheid waren: er was geen mogelijkheid te ontsnappen. Hij durfde niet naar de politie te stappen, bang als hij was dat ze hem tegen betaling weer naar een kapitein zouden brengen. Hij durfde ook niet naar de ambassade van Myanmar, bang als hij was dat ze hem zouden behandelen als illegale migrant.

In 2011 werd de eenzaamheid Myint te veel. Hij verhuisde naar het eiland Dobo. Uit verhalen had hij gehoord dat daar meer Burmesi zaten. Op een dag hoorde hij dat een rapport van AP de Indonesische regering aanspoorde om voormalig slaven te redden. Tot op heden zijn meer dan 800 voormalig slaven gevonden en gerepatrieerd.

Eindelijk naar huis

Een van hen was Myint. Na 22 jaar in Indonesië te hebben ‘geleefd’, kon hij eindelijk naar huis. Maar hoe zou hij worden ontvangen? “Ik voelde me als een tourist”, stelt hij. “Ik voelde me een Indonesiër.” Hij voelde zich een vreemdeling in eigen land, maar dat veranderde toen hij eindelijk thuis arriveerde.

Eenmaal in de buurt van zijn huis, begonnen de emoties los te komen. Myint was zo nerveus dat hij geen hap door zijn keel kreeg. Uiteindelijk werd het hem te veel en vloeiden de tranen. “Mijn leven was zo vreselijk dat het pijn doet eraan terug te denken”, zei hij toen. “Ik mis mijn moeder.”

Myint vroeg zich af of hij zijn moeder en zus nog wel zou herkennen en of zij zich hem nog konden herinneren. Even later reed hij het dorp in waar hij was opgegroeid. Hij belde naar een nummer dat hij de dag ervoor gekregen had. Een paar seconden later kwam een Burmese vrouw aangesneld. Hij herkende haar meteen: het was zijn zusje!

Thuis

Ze omhelsden elkaar en er vloeiden tranen van geluk en verdriet. “Broer, het is geweldig om je terug te hebben”, snikte zij. “We hebben geen geld nodig! We hebben alleen familie nodig! Je bent terug, dat is alles wat we nodig hebben.” Maar zijn moeder was er nog niet. Zijn zuster pleegde een telefoontje en niet veel later kwam een kleine, grijze vrouw aangelopen. Toen Myint haar zag, viel hij op de grond en huilde nog harder dan hij al deed. Hij verstopte zijn gezicht in zijn handen. Zij nam hem in haar armen, streelde zijn hoofd en knuffelde hem. Ze jammerden en weenden zo luid dat het hele dorp zich afvroeg wat er aan de hand was.

Myint, zijn moeder en zijn zus liepen arm in arm naar het simpele, kleine huisje waar hij ooit was opgegroeid. “Ik zal vanaf nu op jullie letten! Ik zal jullie gelukkig maken. Ik wil jullie niet verdrietig zien. Ik ben weer thuis!”


Views

100+

Jongen die niet op schoolfoto mocht, wordt H&M-model

Alfie Aldridge tijdens een shoot ©Instagram

Foto van 'Jelmer Visser'

19 SEP 2018

Een 11-jarige autistische jongen uit Groot-Brittannië die niet op de schoolfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al geportretteerd voor advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.

Zijn nieuwe job bevalt uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.


Views

2k+

WWII-held (94) maakt na 74 jaar weer skydive

De 94-jarige read zet het weer op het skydiven na 74 jaar. / Videostill Unilad

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Skydiven an sich is in deze tijd niet meer zo speciaal, maar als je hoogbejaard bent en het erop waagt om uit een vliegtuig te springen wordt het een heel ander verhaal.

74 jaar geleden

Dat was dan ook precies wat de 94-jarige (!) Harry Read 14 september deed. Beelden van zijn skydive gaan nu viral. Zijn skydive-sessie is niet alleen speciaal vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat het 74 jaar geleden was toen hij voor het laatst uit een vliegtuig sprong. Dat deed hij in Normandië, tijdens de D-Day invasie in 1944.


Views

800+

Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

In samenwerking met Huawei

18 SEP 2018

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

2k+

Student mailt 246 Nicole's om de juiste te vinden

Een aantal Nicole's die met elkaar hebben afgesproken naar aanleiding van de mail van Carlos. / Twitter @ParisEsther

Foto van 'Daisy Heyer'

11 SEP 2018

Het zal je maar gebeuren: kom je de liefde van je leven tegen, heb je een verkeerd nummer gekregen. Het hield een Canadese student Carlos Zetina niet tegen om 'zijn' Nicole uit Nederland weer op te sporen, door alle 246 Nicole's van de Universiteit van Calgary een e-mail te sturen.

Onjuist nummer

Carlos ontmoette de eerstejaars student Nicole in een universiteitsbar. Hij was een ware gentleman en bracht de studente na afloop van de avond thuis, waar hij haar nummer vroeg. Maar toen Carlos de volgende dag het nummer probeerde te bellen, bleek dat onjuist.


Views

2k+

Zeldzame leeuwin baart welpjes in Blijdorp

De soort was rond 1900 bijna geheel verdwenen. In dat jaar waren er nog maar zo'n twintig Aziatische leeuwen over. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 AUG 2018

Geboortenieuws in Diergaarde Blijdorp! De Aziatische leeuwin Lalana heeft in Blijdorp vier welpjes ter wereld gebracht. Een van de jongen is doodgegaan, de andere welpjes maken het volgens de Rotterdamse dierentuin goed. Ze verblijven in de kraamkamer en zijn dus nog niet door het publiek te bewonderen.

Blijdorp stelt dat het nestje bijzonder waardevol is voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van de soort. De vader, een leeuw uit Singapore genaamd Aapel, stamt rechtstreeks af van twee leeuwen die in het wild leefden.

Bijna uitgestorven


Views

2k+

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Stel schiet trouwfoto's tussen de brie en camembert

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

21 AUG 2018

Weinig lastiger dan het schieten van een originele trouwfoto - honderd andere stelletjes hebben immers precíes dezelfde ambitie als jij. Tim en Brigit Reijmer besloten voor hun fotoalbum daarom maar terug te gaan naar de plek waar het ooit begon: de kaasafdeling van de Albert Heijn in Zevenaar. Het jonge stel gaat inmiddels viral met hun kiekjes, maar ze staan daarin niet alleen: Metro selecteert daarom vijf andere niet-traditionele trouwplaten.

Will you brie my wife?

Wellicht lijkt de Appie op het eerste gezicht een stukkie minder romantisch dan Londen of Parijs, maar wanneer je daar ooit de liefde van je leven tegen het lijf bent gelopen, is het voor jou logischerwijs wél gegarandeerd een fantastische plek voor een geslaagde foto. Voor Tim was het in ieder geval de plek waar hij Brigit, die veertien jaar geleden voor het eerst op de kazenafdeling aan de slag ging, ontmoette. De rest van het verhaal lijkt in ieder geval geschiedenis wanneer je naar de foto’s kijkt.


Views

900+

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Foto ter illustratie/Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

19 AUG 2018

„Als ik dit nu zo doe, is de stof opgewaaid als ik weer naar school ga", twittert Anne de Poel zondag. Het is een quote van haar dertienjarige dochter Lily, die deze week op prachtige wijze via Instagram bekendmaakte dat ze op meisjes valt.

Lily plaatste een zwartwit foto van zichzelf op Instagram waar met grote, roze letters 'gay' op geschreven staat. „Nervous, but let's get this over with", schreef ze bij de Instagrampost. Een spannend moment, maar de reacties zijn meer dan positief.


Views

4k+

Wie en waar is toch de Vierdaagse-hunk van Nicole?

Nicole Broeren zoekt haar leuke wandelmaatje. Foto: Facebook

Foto van 'Elselotte Smink'

16 AUG 2018

Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een appeltje is om met iemand contact te houden. Facebook, Twitter, WhatsApp: mogelijkheden te over.

Maar, dan is het wel handig als je de naam van de persoon in kwestie weet. En laat wandelaar Nicole dat nou net zijn vergeten te vragen aan de jongen die ze tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tegenkwam. Helpen jullie mee zoeken?

Van Wijchen tot Wedren


Views

5k+

De katten van onze lezers (deel 3)

De katten van onze lezers (deel 3)

De kat van Iris weet wat een goed plekje is: de vensterbank!!

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is dus Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder de lezerskatten. We zullen de hele dag door kattenplaatjes uploaden. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. We konden helaas niet iedereen persoonlijk een kattebelletje sturen.


Views

1k+

De katten van onze lezers (deel 2)

Dit is Dushi Biesen, zij is een poes. Dushi is een kruising tussen een Britse langhaar en een Ragdoll (vader). En ze heeft haar eigen Facebookpagina! Maar dat is logisch.

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is dus Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder de lezerskatten. We zullen de hele dag door kattenplaatjes uploaden. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. We konden helaas niet iedereen persoonlijk een kattebelletje sturen.


Views

1k+

Internationale Kattendag: de katten van onze lezers

Internationale Kattendag: de katten van onze lezers

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder alle lezerskatten. We zullen deze lijst de hele dag door aanvullen. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. Het waren er zoveel, dat we niet iedereen persoonlijk een kattebelletje konden sturen.


Views

1k+

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee. Foto: Mike Koenekoop/Twitter

Foto van 'Rosan de Vos'

5 AUG 2018

Een jongen van vijf jaar oud nam zondagmiddag voor de kust van Julianadorp een duik in de zee, maar niemand zag hem boven water komen. Er werd massaal geholpen bij de zoekactie naar de kleine: reddingsdiensten rukten uit en badgasten vormden een menselijke slinger in de zee.

Goed nieuws: de jongen is twee kilometer verderop op het strand helemaal gezond aangetroffen. Vermoedelijk was de jongen gedesoriënteerd na zijn duik in de zee en liep hij daarna de verkeerde kant op.

Drie kwartier lang


Views

90k+

Kinderziekenhuis krijgt ballonnen dankzij politie

Kinderziekenhuis krijgt ballonnen dankzij politie

De in beslag genomen ballonnen kwamen op een mooie plek terecht. Foto: Twitter/Wijkagent Dijkzigt & Het Nieuwe Werk

Foto van 'Rosan de Vos'

29 JUL 2018

Tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam heeft de politie verkopers betrapt die ballonnen verkochten, zonder hier een vergunning voor te hebben. De ballonnen werden daarom in beslag genomen: voor de verkopers ontzettend balen, maar de ballonnen kwamen op een mooie plek terecht.

Kinderziekenhuis

Na overleg met justitie werden de ballonnen niet vernietigd, maar geschonken aan zieke kinderen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis.


Views

1k+

Emma (25) gaat terug naar de plek van haar ongeluk

Emma (25) gaat terug naar de plek van haar ongeluk

Foto ter illustratie. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

24 JUL 2018

Vijf jaar geleden ging de Australische Emma (25) uit Queensland op vakantie naar Zwitserland. Ze ging daar, dapper als ze was, skydiven. De landing mislukte echter compleet: ze landde op haar buik, brak haar ruggengraat en verbrijzelde haar bekken. Wonder boven wonder overleefde ze de val, maar ze heeft wel een darm- en blaasincontinentie als gevolg. Emma kan daardoor maar 100 ml vocht vasthouden, met als gevolg dat ze regelmatig in haar broek plast.

Ondanks dit tragische ongeval, gaat ze weer terug naar de plek waar het gebeurde, aldus Mamamia.

'Het benauwt me'


Views

2k+

Hitteplansongs: 'Zweet, alsof het je laatste dag is'

Hitteplansongs: 'Zweet, alsof het je laatste dag is'

Zeuren of grappen over de hitte? Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

24 JUL 2018

Hoe we met zijn allen gigantisch kunnen zeuren over de hitte (‘pff… wat is het warm’, ‘pff… wat is het heet’, 'word echt moe van dit weer..') doen we er natuurlijk beter aan door er flink over te grappen. Daarom zijn Twitteraars, nadat het Nationale Hitteplan is afgegeven, losgegaan op de hashtag #hitteplansongs. En het maakt je dag helemaal compleet.

Suddenly ijssie

De opdracht was om een bestaande naam van een liedje een 'warm tintje' te geven. Men was goed op dreef: de heetste hitjes, van ‘Suddenly ijssie’ tot aan ‘Zweet, alsof het je laatste dag is’ kwamen voorbij in je tijdlijn.


Views

2k+

Foto ter illustratie. Beeld: Colourbox

Toerist brengt goedgevulde portemonnee netjes terug

Foto ter illustratie. Beeld: Colourbox

Foto van 'metronieuws'

9 JUL 2018

Van dit soort nieuwtjes worden we blij: een man die zijn portemonnee was verloren bij een tramhalte bij Amsterdam Centraal, heeft –dankzij een eerlijke toerist- zijn persoonlijke bezittingen weer terug. En dat is in dit geval bést aangenaam: er zat namelijk een smak geld in ‘verstopt’.

Flinke buit

Niet heel vaak dragen we nog veel contant geld op zak: het gebruiken van een pinpas kan in die zin toch een stuk ‘veiliger’ voelen. De toerist die de portemonnee vond zal dus wel even opgekeken hebben: in dit exemplaar zat namelijk zo’n duizend euro. Aan contant geld, ja.


Views

3k+

Zieke Kyano (3) rijdt straks zelf naar operatiekamer

Kyano rijdt zijn rondjes/Jeroen van Eijndhoven (Beeld Werkt)

Foto van 'Kasper Hermans'

6 JUL 2018

Een hele toffe primeur voor Kyano. Het zieke driejarige jochie had namelijk de eer om als eerste een rondje te rijden in de mini-Tesla, die onlangs geschonken werd aan de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda.

„De auto wordt als pilot ingezet om te kijken of kinderen in de nieuwbouw straks zelf naar de operatiekamers kunnen rijden", zo schrijft het Amphia. „Zo houden ze zo lang mogelijk zelf de regie en het is nog leuk ook. Als de pilot succesvol is, is er mogelijk ruimte voor meer mini auto’s."


Views

2k+

Kaketoe trapt volledig in What The Fluff-challenge

Kaketoe/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 JUL 2018

De What The Fluff Challenge is de laatste tijd enorm populair op het internet. Tot dusver waren vooral honden het slachtoffer van hun grappende baasjes, maar ook andere dieren moeten er aan geloven. Zo ook deze kaketoe, die echt niet snapt waar zijn verzorger gebleven is.


Views

3k+

Hoera! Rode panda geboren in Diergaarde Blijdorp

Een bolletje pandapluis. Nu nog wit, later zal het dier zijn rode kleur krijgen. Foto: videostill Facebook Diergaarde Blijdorp/Rotterdam Zoo

Foto van 'Elselotte Smink'

4 JUL 2018

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is sinds eind juni een wel heel schattige bewoner rijker. De dierentuin laat op de website weten dat er een rode panda is geboren.

Op een filmpje is het babydiertje te zien in de nestkast.

Even eten


Views

2k+