Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 6 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Overleden vader stuurt dochter verjaardagskaarten

Dat jarige kinderen een verjaardagkaart krijgen van hun ouders, is niet speciaal. De kaart die de kleine Zoe McCulloch onlangs kreeg op haar zesde verjaardag, is dat echter wel. De kaart kwam van haar vader, die vijf jaar geleden overleed. De man schreef voor zijn dood genoeg kaarten om Zoe te helpen opgroeien.

Naar het altaar

Bruce McCulloch had huidkanker en kreeg een week voor de geboorte van Zoe te horen dat de ziekte was uitgezaaid. “Hij vroeg de dokters om hem in leven te houden, omdat hij Zoe naar het altaar wilde lopen”, vertelt moeder Janet aan Daily Record. “Maar al snel bleek dat dat onmogelijk zou worden.”

De vader zou nog maximaal vijf jaar te leven hebben, maar dit bleek een optimistische voorspelling te zijn. Omdat Bruce besefte dat hij er niet zou zijn om zijn dochter te zien opgroeien, begon hij aan het zware plan om haar verjaardagskaarten te schrijven. "Hij kon op het einde niet meer zelf schrijven, dus dicteerde hij ze aan een vriend. Het heeft enorm veel van hem gevergd, maar hij heeft er uiteindelijk genoeg geschreven om haar ieder jaar eentje te sturen tot haar zestiende, en dan nog eentje op haar 18e en 21e."

Liefde

Bij elke kaart vertelt Bruce zijn dochter hoeveel hij van haar houdt en dat hij aan haar denkt. "Bruce was gek op zijn dochter. Zelfs op het einde, toen hij veel pijn had en aan zijn bed gekluisterd was, speelde hij nog met haar. Ze keken samen cartoons, of ze bracht hem speelgoed."

Lees ook: Vader neemt gehoorapparaat-tattoo voor dove dochter

Met moeite wist Bruce de eerste verjaardag van Zoe mee te maken. Twee weken later overleed hij. "En een paar weken geleden kreeg Zoe haar vijfde kaart van hem sinds hij stierf. Ook al is ze nog net te jong om echt te beseffen wat ze betekenen, zijn ze nu al erg belangrijk voor haar. Ze vraagt dan waarom ze nog kaartjes van hem krijgt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.