Good vibes

Dé festivalaccessoire van dit jaar: een smokkelboxer

Mannen met een Happy Smuggler-onderbroek

Foto van 'Jeroen Welling'

9 FEB 2015

Fervente festivalgangers zullen het herkennen. Dat chronische gebrek aan ruimte voor je portemonnee, je muntjes, je zonnebrand, je sigaretten en je telefoon. Een broek heeft immers maar zoveel zakken. Een groep Amsterdammers vond dat zó vervelend dat ze er een doekje voor het bloeden voor maakten: een onderbroek met een verborgen zakje. De Happy Smuggler.

Het idee schoot wortel op een voorbije editie van Lowlands, zo vertelt Henk-Jan, één van de bedenkers, aan Vice. "Een vriend van me wilde iets opbergen in zijn onderbroek – ik geloof een Labello ofzo – en hij zat dat met allemaal tape aan de binnenkant vast te tapen. Wat een ellende, dachten we toen, waarom bestaat er niet een fatsoenlijke onderbroek, waarin je een vakje hebt? Een onderbroek waar je dingen in mee kan nemen.

Kickstarter

De bedenkers proberen nu op crowfundwebsite Kickstarter geld in te zamelen om de Happy Smuggler daadwerkelijk uit te brengen. Tot nu toe zijn er enkel prototypes verkocht. "We hebben heel lang met het idee rondgelopen, totdat we een Irakees vonden in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt met een groot naai-atelier, die ons heeft geholpen met het ontwerp. De eerste tweehonderd Happy Smugglers die we hadden, waren we binnen een paar weken kwijt", aldus medebedenker Eric.

Ze willen 20.000 euro ophalen. "We hebben minstens 20.000 euro nodig, dan kunnen we de Happy Smugglers op grotere schaal lanceren. We hopen natuurlijk dat we dat bij elkaar krijgen, maar we denken dat dat wel gaat lukken als we de reacties om ons heen een beetje peilen", aldus Henk-Jan.

Drugs

Een cynicus denkt bij verborgen vakjes en festivals direct aan drugs. Maar: "daar is hij absoluut niet voor bedoeld. Drugs zijn overal en je kunt dat niet stoppen, maar wij zouden het erg jammer vinden als onze onderbroek voor illegale zaken werd gebruikt", zegt Eric. "Ja, dat zou echt afbreuk doen aan ons merk", voegt Henk-Jan daar droogjes aan toe.


Views

400+

Likeability of 6

Waar wil jij werken?

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil je veel geld gaan verdienen? Of gaat het jou om de korte reistijd in de keuze van een nieuwe baan? We willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je werk en in je zoektocht naar een nieuwe baan. Laat het ons weten door de volgende vragen te beantwoorden zodat wij je goed kunnen blijven informeren en inspireren over alles dat met werk en carrière te maken heeft.

Vul hieronder de enquete in.


likelol
user_e8dbf5381ab01519c3a843ecdf5ac9c4c2ffaeea_avataruser_071e8a5028b6216e045aafa21ccd8be1251332d6_avataruser_76947f4a960bbf91980d8b56779e611bbeb6c584_avatar

Views

6k+

Camera videoSchattig: Prins George voor het eerst naar school

Een beetje spannend lijkt George zijn eerste schooldag wel te vinden./AFP

Foto van 'Constance van Amstel'

7 SEP 2017

Een spannende dag voor prins George van Groot-Brittannië. De kleine royal is donderdagochtend namelijk voor het eerst naar school gegaan. George werd deze zomer op 22 juli 4 jaar oud en dat betekent dat hij als een echte kleuter aan zijn schoolcarrière mag beginnen. Aan de hand van zijn vader Prins William liep het blonde prinsje vanmorgen voor het eerst zijn school binnen.

De prinsen werden opgevangen door het hoofd van de Londense Thomas Battersea School waarna George tussen de beide volwassenen aan zijn eerste schoolavontuur begon. Op de Thomas Battersea School zitten 560 leerlingen tussen de 4 en 13 jaar oud. Uiteraard had George voor zijn eerste dag een frisgewassen uniformpje aan, precies zoals dat hoort op Britse scholen.


Views

300+

Prins George is het schattigste kind op aarde

De happy family./EPA

Foto van 'Constance van Amstel'

29 APR 2016

De Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate zijn vrijdag vijf jaar getrouwd. Overal wordt het koninklijke koppel dan ook van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.

Bij Metro gooien we het even over een andere boeg, want wij richten ons liever op de persoon die er zonder dit huwelijk niet geweest was: de überschattige Prins George. Speciaal voor het houten jubileum van zijn ouders haalden wij de beste foto's van de 2-jarige George Alexander Louis uit het archief.


Views

100+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+