Good vibes

Nederlandse vaders vinden Vaderdag stom

Nederlandse vaders vinden Vaderdag stom

Zelf iets maken wordt door vaders wel gewaardeerd. / Koen Suyk | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUN 2016

Wat een onzin, wat stom. Dat vinden vaders in ons land over hun eigen Vaderdag. Geef je tóch een cadeau, kom dan niet met een stropdas aanzetten.

Zondag 19 juni mogen we onze papa’s weer eren met dingen ‘die hij lief maar heus niet nodig vindt’. Tienduizenden al dan niet goed gelukte tekeningen zullen op de ontbijttafels verschijnen. Hartstikke lief van de kids natuurlijk, maar van vader zelf hoeft het niet zo.

Moeders: prima!

Meer dan de helft van de papa’s bestempelt de jaarlijkse Vaderdag als onzin. Dat blijkt uit de Grote Vaderdag Enquête die onder meer dan tweeduizend ouders is gehouden. De mannen met kinderen vinden het dan niks, 60 procent van de moeders vindt Vaderdag juist een prima initiatief.

Nederlandse vaders vinden Vaderdag stom

Foto: Colourbox

„Vaderdag is bij uitstek een mooi moment om aandacht te vragen voor de rol van vaders bij de opvoeding”, vindt ook Peter Tromp, voorzitter van het Vader Kennis Centrum. „Vaders die vanaf de geboorte bij de opvoeding zijn betrokken, hebben een betere band met hun kinderen.”

Favoriete bezigheden

Vaders die ‘hun dag’ zondag vieren en dus niet stom vinden, hebben drie favoriete bezigheden:

• Uitstapje maken met de kinderen, 50 procent

• Uitslapen, ruim 20 procent

• Ontbijten op bed, bijna 16 procent

Kinderen die hun vader een cadeau willen geven, moeten zeker niet aankomen met een stropdas. Paps zal zijn kind vriendelijk bedanken, maar uit de enquête komt naar voren dat het merendeel van de vaders een hekel heeft aan het krijgen van een stropdas. Wat hij wel waardeert? Een zelfgemaakt knutselwerk (82 procent).

De Grote Vaderdag Enquête is gehouden ter gelegenheid van het boek Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè? van Tim van der Vliet, dat deze week verschijnt.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Likeability of 6

Waar wil jij werken?

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil je veel geld gaan verdienen? Of gaat het jou om de korte reistijd in de keuze van een nieuwe baan? We willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je werk en in je zoektocht naar een nieuwe baan. Laat het ons weten door de volgende vragen te beantwoorden zodat wij je goed kunnen blijven informeren en inspireren over alles dat met werk en carrière te maken heeft.

Vul hieronder de enquete in.


likelol
user_e8dbf5381ab01519c3a843ecdf5ac9c4c2ffaeea_avataruser_071e8a5028b6216e045aafa21ccd8be1251332d6_avataruser_76947f4a960bbf91980d8b56779e611bbeb6c584_avatar

Views

6k+

Camera videoSchattig: Prins George voor het eerst naar school

Een beetje spannend lijkt George zijn eerste schooldag wel te vinden./AFP

Foto van 'Constance van Amstel'

7 SEP 2017

Een spannende dag voor prins George van Groot-Brittannië. De kleine royal is donderdagochtend namelijk voor het eerst naar school gegaan. George werd deze zomer op 22 juli 4 jaar oud en dat betekent dat hij als een echte kleuter aan zijn schoolcarrière mag beginnen. Aan de hand van zijn vader Prins William liep het blonde prinsje vanmorgen voor het eerst zijn school binnen.

De prinsen werden opgevangen door het hoofd van de Londense Thomas Battersea School waarna George tussen de beide volwassenen aan zijn eerste schoolavontuur begon. Op de Thomas Battersea School zitten 560 leerlingen tussen de 4 en 13 jaar oud. Uiteraard had George voor zijn eerste dag een frisgewassen uniformpje aan, precies zoals dat hoort op Britse scholen.


Views

200+

Prins George is het schattigste kind op aarde

De happy family./EPA

Foto van 'Constance van Amstel'

29 APR 2016

De Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate zijn vrijdag vijf jaar getrouwd. Overal wordt het koninklijke koppel dan ook van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.

Bij Metro gooien we het even over een andere boeg, want wij richten ons liever op de persoon die er zonder dit huwelijk niet geweest was: de überschattige Prins George. Speciaal voor het houten jubileum van zijn ouders haalden wij de beste foto's van de 2-jarige George Alexander Louis uit het archief.


Views

100+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+