Good vibes

Snapchat: deze mensen kun je volgen

Foto van 'D. van Aken'

2 MEI 2016

Update 2-5-2016: Snapchat raakt voller en voller. En dus is het de hoogste tijd voor een update van deze lijst met Snapchatters die je kan volgen. Ook zijn er een aantal namen, die deze lijst al hadden gehaald, die hun snapgebruik hebben aangepast. Tips zijn nog altijd welkom.

---

Dat Snapchat nog hotter gaat worden in 2016 staat buiten kijf. Althans als we de kenners moeten geloven. De app was voornamelijk populair onder tieners, maar inmiddels weten ook de twintigplussers Snapchat massaal te vinden.

Een van de meest gemaakte opmerkingen onder (oudere) snappers is: wie moet ik volgen? Vrienden zijn er amper en vaak niet boeiend genoeg. Je zoekt interessante accounts en beroemdheden, maar die zijn moeilijk te vinden. Snapchat heeft namelijk geen goede zoekfunctie.

Dus zijn wij op zoek gegaan naar BN’ers, sporters, zangers en andere lui die mogelijk interessant zijn om te volgen. Het doel: de ultieme lijst met Snapchatters. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er. Tips om te volgen ontvangen we graag. Dat kan via snapchat (snapmetro of davevanaken) of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ook kun je ons je suggestie whatsappen naar 06-20402623.

Nederlanders

Royston Drenthe – Rawroya

“Jullie eten niet”, zien we regelmatig staan bij een foto van een bord eten. De voetballer snapt al behoorlijk lang. Verwacht veel familiekiekjes, tijd doden tussen trainingen door en dollen met teamgenoten. Drenthe lijkt het naar zijn zin te hebben in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dave Roelvink – daveroelvink

De rebelse Roelvink snapt met enige regelmaat, maar doet niet aan overdaad. Verwacht veel selfies van een zwoel kijkende Dave en zo nu en dan zien we hem stappen in Amsterdam. Voor de echte fans van de Roelvinkjes: broer Donny zit ook op Snapchat (donnyroelvink).

Lil' Kleine – lilkleine

Als we het dan toch over het Amsterdamse nachtleven hebben, dan is het bruggetje naar Lil’ Kleine heel snel gemaakt. De rapper snapt vaak en veel. En geld moet rollen. Shoppen, uiteten en stappen; het komt bijna dagelijks uitgebreid voorbij.

DJ Tiësto – Tiesto

De beroemde dj reist de hele wereld over en geeft je een heel klein kijkje in zijn hectische leven. Tijs Verwest snapt niet heel veel. Je kunt vooral uitzichten van hotelkamers en filmpjes van optredens verwachten.

Kim Feenstra – K2imf

Het model snapt lekker veel. Zo krijg je een blik achter de schermen bij een sexy fotoshoot en zie je haar op de bank dollen met vrienden en familie. En het volgende moment staat ze op een hip feestje. Kim voorziet in je dagelijks snapbehoefte zonder dat het gaat vervelen.

Cynthia Schultz – misslipgloss.nl

Op de redactie is haar koosnaampje: Lippie. Deze beautyblogger snapt veel, extreem veel. Ze kan hele verhalen afsteken op Snapchat en ze vertelt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tot in detail wat ze aan het doen is. Verwacht geen lifestyletips!

Mr. Polska – senorsnoller

Deze Nederlandse rapper doet een paar snapjes per dag, maar soms ook hele dagen niks. Mr. Polska is een grappenmaker.

Tim Hofman – timtsj

Deze mollenjager (of is ie het toch zelf?) zit nog niet zo heel lang op Snapchat. De presentator van BNN snapt steeds vaker en leuker. Tim Hofman heeft best wel humor vinden wij. Op Twitter heeft hij al een trouwe schare fans en het zal ons niet verbazen als hij die ook op Snapchat krijgt.

Martin Garrix – martingarrix

Deze jonge dj vliegt van de ene naar de andere wereldstad. En hij snapt een stuk meer dan zijn grote voorbeeld Tiesto. Coole snaps van optredens en zijn leven in de meest luxe hotels ter wereld. We willen allemaal wel een dagje Martin Garrix zijn.

Enzo Knol – enzoknol

De bekendste vlogger van Nederland wordt steeds actiever op Snapchat. Dagelijks een YouTube-kanaal bijhouden is al een flinke klus, dus verwacht vooral korte, snelle snaps tussen het filmen door.

En waar Enzo is, daar is ook zijn vriendin Dee. Zij is te volgen via de snapnaam: everydee

Barry Paf – barrypaf538

Deze radio-dj is steeds actiever geworden op Snapchat. Maar hij is nog steeds vooral actief rond zijn uitzendingen in het weekend.

Coen Swijnenberg – swijntje

Nog een radio-dj van 538, die nog minder doet op Snapchat. Heel af en toe zien we een snapje voorbij komen, maar dat mag van ons best een beetje meer zijn.

Michiel Veenstra – michielveenstra

Veenstra sluit het rijtje met snappende radio-dj’s. Deze 3FM’er probeert op alle social media-kanalen actief te zijn. Op Snapchat lukt het nog niet echt. Verwacht dus niet veel.

Monique van Loon – culymonique

Wij verwachten eten, eten en eten. Maar de hoofdredacteur van Culy.nl houdt voornamelijk van kleppen, kleppen en kleppen. Monique heeft haar volgers veel te vertellen en doet dat ook ronduit. Gegarandeerd een karrenvracht aan snaps per dag.

Fajah Lourens – fajahlourens

Deze actrice is vooral bezig met 1 ding: fit worden. Wat kan je verwachten: keiharde trainingssessies met daarna een (soms pikante) selfie van het resultaat. Naast trainen, zien we ook zo nu en dan een feestje voorbijkomen, want Fajah klust bij als dj.

Bastiaan van Schaik – basvanschaik

Deze stylist heeft snapchat eindelijk helemaal omarmt. Hij was in het begin heel bescheiden, maar dat is nu helemaal voorbij. Bastiaan snapt de hele dag door. Ook erg leuk om te volgen als je niet een modesnob bent.

Marc van der Linden – marcvdlinden1

Deze koningshuisdeskundige zie je soms weken niet op Snapchat en dan ineens gaat ie weer los als ie ergens in het buitenland zit.

Afrojack – realafrojack

Van alle mondiaal bekende Nederlandse dj’s die op snapchat zitten, doet hij wel het minste. We hadden graag snelle auto’s en bekende Hollywoodsterren willen zien, maar helaas….

Siem de Jong – siemdejong10

Deze oud-Ajacied zit nu in Newcastle waar hij niet heel veel aan voetballen toekomt. Genoeg tijd om te snappen, maar dat doet hij ook niet. Zo nu en dan een snapje van een tv-scherm waarop voetbal aanstaat, daar moet je het mee doen.

Ireen Wust – ireen.wust

De beste schaatsster van Nederland mag iets vaker snappen. Zeker tijdens het schaatsseizoen.

Fcafkicken – fcafkicken

Een voetbalkanaal op YouTube. Niet te missen voor voetballiefhebbers. Verdienen meer kijkers. En dan hopen wij op nog meer snaps.

Monica Geuze – monicageuze

Bekende Nederlandse vlogger die date met Lil Kleine. Snapt niet zo veel (en leuk) als haar vriendje.

Sidney Samson – sidneysamson

De grappigste dj van Nederland? Wij vinden van wel.

Laidback Luke - thelaidbackluke

Een Nederlandse dj. “Altijd gezellig”, aldus een lezer

Gregory van der Wiel – gkvanderwiel
Voetballer

Ryan Babel - ryanbabel.com

Deze voetballer zit op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten.

Joost Klein - eenhoornjoost

Weer zo een YouTuber die echt heel grappig is, al zegt hij dat zelf. Meer dan 115.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Dus hij mag op deze lijst.

AFC Ajax - afcajax1900

De Amsterdamse voetbalclub

Giel Beelen - giel3fm

Vooral veel snaps van uit de radiostudio. Ook krijg je regelmatig mee dat Giel vroeg op moet staan.

Hanni Hanna - hannihannasnap

De kapper van vele dj's en voetballers geeft je een kijkje in zijn leven. Regelmatig zie je andere BN'ers voorbijkomen.

Sunnery James - sunnery_james

Deze sympathieke DJ reist de hele wereld over samen met zijn maat Ryan Marciano. Hij geeft je een leuk kijkje achter de schermen.

Veronica Magazine - superguidesnap

De televisiegids zit nog niet heel lang op snap. Ze nemen je graag mee op reportage.

Joëlle Witschge - joellewitschge

De dochter van oud-voetballer Richard Witschge. En de scharrel van zanger Waylon.

Buitenlanders

Dj Khaled - djkhaled305

De koning van Snapchat is DJ Khaled. Deze rapper en muziekproducer vuurt de hele dag motiverende quotes op je af. Hij is razend populair in Amerika en die gekte brengt hij goed in beeld. Zijn oneliners zijn legendarisch.

Shaun McBride – shonduras

Shonduras wordt gezien als de eerste Snapchat-beroemdheid. De 27-jarige uit Utah verdient zijn geld (veel geld) met het maken van snaps. En dat kan hij als de beste. Verwacht een overenthousiaste Amerikaan met lang krullend haar die prachtige snapstories maakt en bizar goed kan tekenen. Telkens denk je: hoe flikt ie het?

Charlotte Crosby – clc_17

Britse reality tv-sterren die wekelijks voorbijkomen op MTV lijken massaal op Snapchat te zitten. Charlotte van Geordie Shore (de Engelse Oh Oh Cherso) is misschien wel de leukste om te volgen. Verwacht veel (dronken) snaps van feestjes.

Voor de fans van Geordie Shore. Ook Gary (gaz2270), Sophie (sophies-world), Marnie (marnie-kyle), Aaron (aaronchalmers5) en Scotty T (scottyfuckint) snappen dagelijks. Behalve als ze weer in het Geordie-huis zitten of meedoen aan Big Brother.

Kylie Jenner – kylizzlemynizzl

In deze lijst moet natuurlijk een Kardashian staan. De 18-jarige Jenner is volgens Time magazine een van de meest invloedrijke tieners op social media. Wat je ziet in 'Keeping Up with the Kardashians' zie je ook op Snapchat: veel shoppen, kletsen met vriendinnetjes en exclusieve Hollywoodfeestjes aflopen. En als je mazzel hebt dan zie je Kim en Kanye voorbij huppelen.

Paris Hilton – realparishilton

Paris snapt standaard horizontaal. Zet je geluid op extreem hard, want ze voorziet haar snaps met commentaar die ze influistert.

Jared Leto – jaredleto

De zanger/acteur tweet sporadisch. Vooral zijn eigen gezicht komt in beeld. En hij wordt grappig gevonden.

Christine Mi – miologie

Ze noemt zich een ‘professional Snapchat artist’ en maakt inderdaad kleine kunstwerkjes. Zeker leuk om te volgen.

Perez Hilton – theperezhilton

Verwacht geen Hollywoodsterren en sappige roddels. Perez heeft twee kinderen die de hoofdrol spelen in zijn snaps. Veel selfies, heeeeel veel selfies….

Lewis Hamilton – lewishamilton

Skiën met Lindsey Vonn, shoppen in New York, rondracen in sportwagens en feesten in Miami. Lewis heeft een cool leven, zo lijkt het. Zijn bulldogs Roscoe en Coco figureren regelmatig in zijn snaps.

Brittany Furlan – brittanyjfurlan

Een Amerikaanse comédienne, maar vooral een grote ster op Vine (tot november was ze de meeste gevolgde vrouw op Vine). Brittany heeft Snapchat inmiddels omarmd. Haar grootste passie is honden. Haar doel tijdens de dag is regelmatig zo veel mogelijk viervoeters spotten. Ze werkt aan een tv-carrière en heeft enorm veel zelfspot.

Arnold Schwarzenegger – arnoldschnitzel

Deze Oostenrijkse held snapt vooral op momenten als hij weer ergens een lintje moet doorknippen.

Calvin Harris – calvinharris

Weinig feest, veel op de hometrainer. Saai!

Hank Green – hankgre

Een bekende Amerikaanse vlogger samen met zijn broer (VlogBrothers). Die broer heet John en hij schreef een redelijke bestseller: The Fault In Our Stars.

Huffington Post – huffpost

Het lijkt vooral de moderedactie die op Snapchat zit.

Gigi Hadid – itsgigihadid

De dochter van Yolanda (Nederlandse Hollywood Vrouwen). Ze is een model dat onlangs in de Victoria's Secret Fashion Show liep. En ze heeft iets met Zayn Malik van One Direction.

Megan McKenna – megan-mckenna

Nog zo'n Britse realityster van MTV. Ze werd bekend door Ex on the Beach. Daar keert ze dit jaar weer terug. Samen met haar (ex-) vriendje Jordan (jordandmaga).

Rihanna – rihanna

Zangeres die zo nu en dan snapt. Niet extreem veel.

Ronaldo – ronaldolima

De Braziliaan is een stukje dikker geworden, raakt amper een bal aan en lult vooral in het Portugees. Toch moet je hem volgen.

Snoopdogg – snoopdogg213

Snoop is cool. Snoop is relaxt. Sinds kort snapt ie weer vaker en daar zijn wij blij mee.

Sporza – sporza

Belgische sportzender. Veel wielrennen.

Studio Brussel – studiobrussel

Belgische radiozender die beter is dan alle Nederlandse zenders bij elkaar. Op Snapchat moeten ze nog hun draai vinden.

Het Witte Huis – whitehouse

Obama en zijn crew snappen sinds deze week.

Verge – verge

Redacteuren die extreem coole gadgets mogen uitproberen. Wij zijn heus niet jaloers hoor….

Washington Post – washingtonpost

Tja…..

Victoria Justice – victoriajustice

Actrice, model, zangeres… wat doet ze niet.

Steve O. – Steveotv

Die mafkees van Jackass. Ja, hij leeft nog… nog wel.

Chance The Rapper – Theacidrapper

Een controversiële rapper.

Justin Bieber - rickthesizzler

Snapt sporadisch. Beetje dollen met zijn vrienden of halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon.

Dillon Francis – dillonfrancis

Een Amerikaanse dj die een geniale gast op Snapchat is volgens een lezer.

Dwyane Wade - MrDwyaneWade

Een van de populairste basketballers in de NBA. Hij speelt voor de Miami Heat.

Waka Flocka – Wakaflockaveli

Een Amerikaanse rapper.

Chris Bosh - Mrchrisbosh

Nog een basketballer van de Miami Heat.

Kaskade – Kaskade

Een Amerikaanse dj die een paar jaar geleden nog een redelijk hitje had met deadmau5.

Jessica Alba – Jessicamalba

Actrice

joel strong - mydaywithleo

Hij noemt zichzelf een satirische fotograaf. Heeft 165.000 volgers op Instagram. Knipt foto’s uit van bekende mensen en plakt die op random plekken.

Vince Valenti - vincevalenti1

Een Australische snapchatter die op het eerste gezicht het volgen waard lijkt. Zijn Instagramaccount onthuld een ware snapchatartiest.

Cyrene Quiamco - CyreneQ

Weer zo een Amerikaanse die haar geld verdient met Snapchat.

Lee Abbamonte - leeabbamonte

De jongste Amerikaan die alle landen in de wereld heeft bezocht. Snapt over zijn reizen. Want dat doet ie nog steeds.

Cakes1toDough1 - cakes1todough1

Speciaal voor kattenliefhebbers.

Usain Bolt - ugoboss1919

Met de Olympische Spelen in Rio om de hoek moet je natuurlijk de snelste man ter wereld volgen. Usain zie je trainen en feesten. Heel veel feesten voor een atleet.

Metro – Snapmetro

De leukste krant van Nederland zit ook op Snapchat. Voornamelijk collega’s pesten door hoofdsnapper Dave (davevanaken). Hij wordt bijgestaan door chef sport Johan (jvboven80).

Laat ons weten wie er nog meer op deze lijst moet en waarom. We proberen deze lijst dagelijks te verversen......


Views

8k+

Camera videoVuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis

Het Guangxi New Media Centre tijdens de vuurwerkshow / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

2 UUR

Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk 'ejaculeerde' was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

Vanuit de lucht

Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat het gebouw wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel in stijve toestand.


Views

100+

Jongen die niet op schoolfoto mocht, wordt H&M-model

Alfie Aldridge tijdens een shoot ©Instagram

Foto van 'Jelmer Visser'

19 SEP 2018

Een 11-jarige autistische jongen uit Groot-Brittannië die niet op de schoolfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al geportretteerd voor advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.

Zijn nieuwe job bevalt uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.


Views

3k+

Ev Liu: Ik stem voor minder plastic

Ev Liu: Ik stem voor minder plastic

Ev Liu.

In samenwerking met het Europees Parlement

24 SEP 2018

De Amsterdamse Ev Liu (31) zet zich al jaren in tegen de plastic soep en dat heeft haar een plek in de Duurzame Jonge 100 opgeleverd. Dit doet Liu onder andere met haar eigen bedrijf Straw By Straw. Dit bedrijf wil alle plastic rietjes in de horeca vervangen door een duurzaam alternatief. Zo draagt zij haar steentje bij en hoopt ze andere mensen te inspireren om ook te helpen in de strijd tegen het plastic. En het is van belang dat die boodschap niet alleen landt in de samenleving, maar dat ook de politiek zich bewust wordt van de noodzaak tot maatregelen. Daarom vindt Liu het van belang om ook daar haar stem te laten horen.

Verkiezingen Europa

Door te stemmen zet ze haar strijd tegen plastic voort. Liu weet als geen ander hoe belangrijk het is om van je te laten horen bij de verkiezingen. Volgend jaar zijn er in Nederland niet alleen verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen, maar ook verkiezingen voor het Europees Parlement. Op 23 mei 2019 om precies te zijn. Metro sprak Ev Liua, over haar strijd tegen plastic én over de Europese verkiezingen.


Views

1k+

WWII-held (94) maakt na 74 jaar weer skydive

De 94-jarige read zet het weer op het skydiven na 74 jaar. / Videostill Unilad

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Skydiven an sich is in deze tijd niet meer zo speciaal, maar als je hoogbejaard bent en het erop waagt om uit een vliegtuig te springen wordt het een heel ander verhaal.

74 jaar geleden

Dat was dan ook precies wat de 94-jarige (!) Harry Read 14 september deed. Beelden van zijn skydive gaan nu viral. Zijn skydive-sessie is niet alleen speciaal vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat het 74 jaar geleden was toen hij voor het laatst uit een vliegtuig sprong. Dat deed hij in Normandië, tijdens de D-Day invasie in 1944.


Views

800+

Student mailt 246 Nicole's om de juiste te vinden

Een aantal Nicole's die met elkaar hebben afgesproken naar aanleiding van de mail van Carlos. / Twitter @ParisEsther

Foto van 'Daisy Heyer'

11 SEP 2018

Het zal je maar gebeuren: kom je de liefde van je leven tegen, heb je een verkeerd nummer gekregen. Het hield een Canadese student Carlos Zetina niet tegen om 'zijn' Nicole uit Nederland weer op te sporen, door alle 246 Nicole's van de Universiteit van Calgary een e-mail te sturen.

Onjuist nummer

Carlos ontmoette de eerstejaars student Nicole in een universiteitsbar. Hij was een ware gentleman en bracht de studente na afloop van de avond thuis, waar hij haar nummer vroeg. Maar toen Carlos de volgende dag het nummer probeerde te bellen, bleek dat onjuist.


Views

2k+

Zeldzame leeuwin baart welpjes in Blijdorp

De soort was rond 1900 bijna geheel verdwenen. In dat jaar waren er nog maar zo'n twintig Aziatische leeuwen over. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 AUG 2018

Geboortenieuws in Diergaarde Blijdorp! De Aziatische leeuwin Lalana heeft in Blijdorp vier welpjes ter wereld gebracht. Een van de jongen is doodgegaan, de andere welpjes maken het volgens de Rotterdamse dierentuin goed. Ze verblijven in de kraamkamer en zijn dus nog niet door het publiek te bewonderen.

Blijdorp stelt dat het nestje bijzonder waardevol is voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van de soort. De vader, een leeuw uit Singapore genaamd Aapel, stamt rechtstreeks af van twee leeuwen die in het wild leefden.

Bijna uitgestorven


Views

2k+

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Stel schiet trouwfoto's tussen de brie en camembert

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

21 AUG 2018

Weinig lastiger dan het schieten van een originele trouwfoto - honderd andere stelletjes hebben immers precíes dezelfde ambitie als jij. Tim en Brigit Reijmer besloten voor hun fotoalbum daarom maar terug te gaan naar de plek waar het ooit begon: de kaasafdeling van de Albert Heijn in Zevenaar. Het jonge stel gaat inmiddels viral met hun kiekjes, maar ze staan daarin niet alleen: Metro selecteert daarom vijf andere niet-traditionele trouwplaten.

Will you brie my wife?

Wellicht lijkt de Appie op het eerste gezicht een stukkie minder romantisch dan Londen of Parijs, maar wanneer je daar ooit de liefde van je leven tegen het lijf bent gelopen, is het voor jou logischerwijs wél gegarandeerd een fantastische plek voor een geslaagde foto. Voor Tim was het in ieder geval de plek waar hij Brigit, die veertien jaar geleden voor het eerst op de kazenafdeling aan de slag ging, ontmoette. De rest van het verhaal lijkt in ieder geval geschiedenis wanneer je naar de foto’s kijkt.


Views

1k+

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Foto ter illustratie/Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

19 AUG 2018

„Als ik dit nu zo doe, is de stof opgewaaid als ik weer naar school ga", twittert Anne de Poel zondag. Het is een quote van haar dertienjarige dochter Lily, die deze week op prachtige wijze via Instagram bekendmaakte dat ze op meisjes valt.

Lily plaatste een zwartwit foto van zichzelf op Instagram waar met grote, roze letters 'gay' op geschreven staat. „Nervous, but let's get this over with", schreef ze bij de Instagrampost. Een spannend moment, maar de reacties zijn meer dan positief.


Views

4k+

Wie en waar is toch de Vierdaagse-hunk van Nicole?

Nicole Broeren zoekt haar leuke wandelmaatje. Foto: Facebook

Foto van 'Elselotte Smink'

16 AUG 2018

Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een appeltje is om met iemand contact te houden. Facebook, Twitter, WhatsApp: mogelijkheden te over.

Maar, dan is het wel handig als je de naam van de persoon in kwestie weet. En laat wandelaar Nicole dat nou net zijn vergeten te vragen aan de jongen die ze tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tegenkwam. Helpen jullie mee zoeken?

Van Wijchen tot Wedren


Views

5k+

De katten van onze lezers (deel 3)

De katten van onze lezers (deel 3)

De kat van Iris weet wat een goed plekje is: de vensterbank!!

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is dus Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder de lezerskatten. We zullen de hele dag door kattenplaatjes uploaden. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. We konden helaas niet iedereen persoonlijk een kattebelletje sturen.


Views

1k+

De katten van onze lezers (deel 2)

Dit is Dushi Biesen, zij is een poes. Dushi is een kruising tussen een Britse langhaar en een Ragdoll (vader). En ze heeft haar eigen Facebookpagina! Maar dat is logisch.

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is dus Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder de lezerskatten. We zullen de hele dag door kattenplaatjes uploaden. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. We konden helaas niet iedereen persoonlijk een kattebelletje sturen.


Views

1k+

Internationale Kattendag: de katten van onze lezers

Internationale Kattendag: de katten van onze lezers

Foto van 'D. van Aken'

8 AUG 2018

Het is Internationale Kattendag. Dit is de dag waarop de wereld de harige eigenzinnige beestjes viert. Een dag waarop je even een extra bakje eten neerzet voor je kat en je schaamteloos kattenfilmpjes mag kijken.

Wij vroegen onze lezers om foto's van hun poezenbeesten in te sturen. En dat hebben we geweten ook, want de inbox stroomde over. Onder onze lezers zitten blijkbaar heel wat kattenmensen. Alle foto's zullen we in onze 'katalogus' zetten.

Check hier onder alle lezerskatten. We zullen deze lijst de hele dag door aanvullen. Want het zijn er zooooo veel. En langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle foto's. Het waren er zoveel, dat we niet iedereen persoonlijk een kattebelletje konden sturen.


Views

2k+

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee. Foto: Mike Koenekoop/Twitter

Foto van 'Rosan de Vos'

5 AUG 2018

Een jongen van vijf jaar oud nam zondagmiddag voor de kust van Julianadorp een duik in de zee, maar niemand zag hem boven water komen. Er werd massaal geholpen bij de zoekactie naar de kleine: reddingsdiensten rukten uit en badgasten vormden een menselijke slinger in de zee.

Goed nieuws: de jongen is twee kilometer verderop op het strand helemaal gezond aangetroffen. Vermoedelijk was de jongen gedesoriënteerd na zijn duik in de zee en liep hij daarna de verkeerde kant op.

Drie kwartier lang


Views

90k+

Kinderziekenhuis krijgt ballonnen dankzij politie

Kinderziekenhuis krijgt ballonnen dankzij politie

De in beslag genomen ballonnen kwamen op een mooie plek terecht. Foto: Twitter/Wijkagent Dijkzigt & Het Nieuwe Werk

Foto van 'Rosan de Vos'

29 JUL 2018

Tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam heeft de politie verkopers betrapt die ballonnen verkochten, zonder hier een vergunning voor te hebben. De ballonnen werden daarom in beslag genomen: voor de verkopers ontzettend balen, maar de ballonnen kwamen op een mooie plek terecht.

Kinderziekenhuis

Na overleg met justitie werden de ballonnen niet vernietigd, maar geschonken aan zieke kinderen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis.


Views

1k+

Emma (25) gaat terug naar de plek van haar ongeluk

Emma (25) gaat terug naar de plek van haar ongeluk

Foto ter illustratie. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

24 JUL 2018

Vijf jaar geleden ging de Australische Emma (25) uit Queensland op vakantie naar Zwitserland. Ze ging daar, dapper als ze was, skydiven. De landing mislukte echter compleet: ze landde op haar buik, brak haar ruggengraat en verbrijzelde haar bekken. Wonder boven wonder overleefde ze de val, maar ze heeft wel een darm- en blaasincontinentie als gevolg. Emma kan daardoor maar 100 ml vocht vasthouden, met als gevolg dat ze regelmatig in haar broek plast.

Ondanks dit tragische ongeval, gaat ze weer terug naar de plek waar het gebeurde, aldus Mamamia.

'Het benauwt me'


Views

2k+

Hitteplansongs: 'Zweet, alsof het je laatste dag is'

Hitteplansongs: 'Zweet, alsof het je laatste dag is'

Zeuren of grappen over de hitte? Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

24 JUL 2018

Hoe we met zijn allen gigantisch kunnen zeuren over de hitte (‘pff… wat is het warm’, ‘pff… wat is het heet’, 'word echt moe van dit weer..') doen we er natuurlijk beter aan door er flink over te grappen. Daarom zijn Twitteraars, nadat het Nationale Hitteplan is afgegeven, losgegaan op de hashtag #hitteplansongs. En het maakt je dag helemaal compleet.

Suddenly ijssie

De opdracht was om een bestaande naam van een liedje een 'warm tintje' te geven. Men was goed op dreef: de heetste hitjes, van ‘Suddenly ijssie’ tot aan ‘Zweet, alsof het je laatste dag is’ kwamen voorbij in je tijdlijn.


Views

2k+

Foto ter illustratie. Beeld: Colourbox

Toerist brengt goedgevulde portemonnee netjes terug

Foto ter illustratie. Beeld: Colourbox

Foto van 'metronieuws'

9 JUL 2018

Van dit soort nieuwtjes worden we blij: een man die zijn portemonnee was verloren bij een tramhalte bij Amsterdam Centraal, heeft –dankzij een eerlijke toerist- zijn persoonlijke bezittingen weer terug. En dat is in dit geval bést aangenaam: er zat namelijk een smak geld in ‘verstopt’.

Flinke buit

Niet heel vaak dragen we nog veel contant geld op zak: het gebruiken van een pinpas kan in die zin toch een stuk ‘veiliger’ voelen. De toerist die de portemonnee vond zal dus wel even opgekeken hebben: in dit exemplaar zat namelijk zo’n duizend euro. Aan contant geld, ja.


Views

3k+

Zieke Kyano (3) rijdt straks zelf naar operatiekamer

Kyano rijdt zijn rondjes/Jeroen van Eijndhoven (Beeld Werkt)

Foto van 'Kasper Hermans'

6 JUL 2018

Een hele toffe primeur voor Kyano. Het zieke driejarige jochie had namelijk de eer om als eerste een rondje te rijden in de mini-Tesla, die onlangs geschonken werd aan de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda.

„De auto wordt als pilot ingezet om te kijken of kinderen in de nieuwbouw straks zelf naar de operatiekamers kunnen rijden", zo schrijft het Amphia. „Zo houden ze zo lang mogelijk zelf de regie en het is nog leuk ook. Als de pilot succesvol is, is er mogelijk ruimte voor meer mini auto’s."


Views

2k+

Kaketoe trapt volledig in What The Fluff-challenge

Kaketoe/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 JUL 2018

De What The Fluff Challenge is de laatste tijd enorm populair op het internet. Tot dusver waren vooral honden het slachtoffer van hun grappende baasjes, maar ook andere dieren moeten er aan geloven. Zo ook deze kaketoe, die echt niet snapt waar zijn verzorger gebleven is.


Views

3k+