Good vibes

Snapchat: deze mensen kun je volgen

Foto van 'D. van Aken'

2 MEI 2016

Update 2-5-2016: Snapchat raakt voller en voller. En dus is het de hoogste tijd voor een update van deze lijst met Snapchatters die je kan volgen. Ook zijn er een aantal namen, die deze lijst al hadden gehaald, die hun snapgebruik hebben aangepast. Tips zijn nog altijd welkom.

---

Dat Snapchat nog hotter gaat worden in 2016 staat buiten kijf. Althans als we de kenners moeten geloven. De app was voornamelijk populair onder tieners, maar inmiddels weten ook de twintigplussers Snapchat massaal te vinden.

Een van de meest gemaakte opmerkingen onder (oudere) snappers is: wie moet ik volgen? Vrienden zijn er amper en vaak niet boeiend genoeg. Je zoekt interessante accounts en beroemdheden, maar die zijn moeilijk te vinden. Snapchat heeft namelijk geen goede zoekfunctie.

Dus zijn wij op zoek gegaan naar BN’ers, sporters, zangers en andere lui die mogelijk interessant zijn om te volgen. Het doel: de ultieme lijst met Snapchatters. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er. Tips om te volgen ontvangen we graag. Dat kan via snapchat (snapmetro of davevanaken) of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ook kun je ons je suggestie whatsappen naar 06-20402623.

Nederlanders

Royston Drenthe – Rawroya

“Jullie eten niet”, zien we regelmatig staan bij een foto van een bord eten. De voetballer snapt al behoorlijk lang. Verwacht veel familiekiekjes, tijd doden tussen trainingen door en dollen met teamgenoten. Drenthe lijkt het naar zijn zin te hebben in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dave Roelvink – daveroelvink

De rebelse Roelvink snapt met enige regelmaat, maar doet niet aan overdaad. Verwacht veel selfies van een zwoel kijkende Dave en zo nu en dan zien we hem stappen in Amsterdam. Voor de echte fans van de Roelvinkjes: broer Donny zit ook op Snapchat (donnyroelvink).

Lil' Kleine – lilkleine

Als we het dan toch over het Amsterdamse nachtleven hebben, dan is het bruggetje naar Lil’ Kleine heel snel gemaakt. De rapper snapt vaak en veel. En geld moet rollen. Shoppen, uiteten en stappen; het komt bijna dagelijks uitgebreid voorbij.

DJ Tiësto – Tiesto

De beroemde dj reist de hele wereld over en geeft je een heel klein kijkje in zijn hectische leven. Tijs Verwest snapt niet heel veel. Je kunt vooral uitzichten van hotelkamers en filmpjes van optredens verwachten.

Kim Feenstra – K2imf

Het model snapt lekker veel. Zo krijg je een blik achter de schermen bij een sexy fotoshoot en zie je haar op de bank dollen met vrienden en familie. En het volgende moment staat ze op een hip feestje. Kim voorziet in je dagelijks snapbehoefte zonder dat het gaat vervelen.

Cynthia Schultz – misslipgloss.nl

Op de redactie is haar koosnaampje: Lippie. Deze beautyblogger snapt veel, extreem veel. Ze kan hele verhalen afsteken op Snapchat en ze vertelt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tot in detail wat ze aan het doen is. Verwacht geen lifestyletips!

Mr. Polska – senorsnoller

Deze Nederlandse rapper doet een paar snapjes per dag, maar soms ook hele dagen niks. Mr. Polska is een grappenmaker.

Tim Hofman – timtsj

Deze mollenjager (of is ie het toch zelf?) zit nog niet zo heel lang op Snapchat. De presentator van BNN snapt steeds vaker en leuker. Tim Hofman heeft best wel humor vinden wij. Op Twitter heeft hij al een trouwe schare fans en het zal ons niet verbazen als hij die ook op Snapchat krijgt.

Martin Garrix – martingarrix

Deze jonge dj vliegt van de ene naar de andere wereldstad. En hij snapt een stuk meer dan zijn grote voorbeeld Tiesto. Coole snaps van optredens en zijn leven in de meest luxe hotels ter wereld. We willen allemaal wel een dagje Martin Garrix zijn.

Enzo Knol – enzoknol

De bekendste vlogger van Nederland wordt steeds actiever op Snapchat. Dagelijks een YouTube-kanaal bijhouden is al een flinke klus, dus verwacht vooral korte, snelle snaps tussen het filmen door.

En waar Enzo is, daar is ook zijn vriendin Dee. Zij is te volgen via de snapnaam: everydee

Barry Paf – barrypaf538

Deze radio-dj is steeds actiever geworden op Snapchat. Maar hij is nog steeds vooral actief rond zijn uitzendingen in het weekend.

Coen Swijnenberg – swijntje

Nog een radio-dj van 538, die nog minder doet op Snapchat. Heel af en toe zien we een snapje voorbij komen, maar dat mag van ons best een beetje meer zijn.

Michiel Veenstra – michielveenstra

Veenstra sluit het rijtje met snappende radio-dj’s. Deze 3FM’er probeert op alle social media-kanalen actief te zijn. Op Snapchat lukt het nog niet echt. Verwacht dus niet veel.

Monique van Loon – culymonique

Wij verwachten eten, eten en eten. Maar de hoofdredacteur van Culy.nl houdt voornamelijk van kleppen, kleppen en kleppen. Monique heeft haar volgers veel te vertellen en doet dat ook ronduit. Gegarandeerd een karrenvracht aan snaps per dag.

Fajah Lourens – fajahlourens

Deze actrice is vooral bezig met 1 ding: fit worden. Wat kan je verwachten: keiharde trainingssessies met daarna een (soms pikante) selfie van het resultaat. Naast trainen, zien we ook zo nu en dan een feestje voorbijkomen, want Fajah klust bij als dj.

Bastiaan van Schaik – basvanschaik

Deze stylist heeft snapchat eindelijk helemaal omarmt. Hij was in het begin heel bescheiden, maar dat is nu helemaal voorbij. Bastiaan snapt de hele dag door. Ook erg leuk om te volgen als je niet een modesnob bent.

Marc van der Linden – marcvdlinden1

Deze koningshuisdeskundige zie je soms weken niet op Snapchat en dan ineens gaat ie weer los als ie ergens in het buitenland zit.

Afrojack – realafrojack

Van alle mondiaal bekende Nederlandse dj’s die op snapchat zitten, doet hij wel het minste. We hadden graag snelle auto’s en bekende Hollywoodsterren willen zien, maar helaas….

Siem de Jong – siemdejong10

Deze oud-Ajacied zit nu in Newcastle waar hij niet heel veel aan voetballen toekomt. Genoeg tijd om te snappen, maar dat doet hij ook niet. Zo nu en dan een snapje van een tv-scherm waarop voetbal aanstaat, daar moet je het mee doen.

Ireen Wust – ireen.wust

De beste schaatsster van Nederland mag iets vaker snappen. Zeker tijdens het schaatsseizoen.

Fcafkicken – fcafkicken

Een voetbalkanaal op YouTube. Niet te missen voor voetballiefhebbers. Verdienen meer kijkers. En dan hopen wij op nog meer snaps.

Monica Geuze – monicageuze

Bekende Nederlandse vlogger die date met Lil Kleine. Snapt niet zo veel (en leuk) als haar vriendje.

Sidney Samson – sidneysamson

De grappigste dj van Nederland? Wij vinden van wel.

Laidback Luke - thelaidbackluke

Een Nederlandse dj. “Altijd gezellig”, aldus een lezer

Gregory van der Wiel – gkvanderwiel
Voetballer

Ryan Babel - ryanbabel.com

Deze voetballer zit op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten.

Joost Klein - eenhoornjoost

Weer zo een YouTuber die echt heel grappig is, al zegt hij dat zelf. Meer dan 115.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Dus hij mag op deze lijst.

AFC Ajax - afcajax1900

De Amsterdamse voetbalclub

Giel Beelen - giel3fm

Vooral veel snaps van uit de radiostudio. Ook krijg je regelmatig mee dat Giel vroeg op moet staan.

Hanni Hanna - hannihannasnap

De kapper van vele dj's en voetballers geeft je een kijkje in zijn leven. Regelmatig zie je andere BN'ers voorbijkomen.

Sunnery James - sunnery_james

Deze sympathieke DJ reist de hele wereld over samen met zijn maat Ryan Marciano. Hij geeft je een leuk kijkje achter de schermen.

Veronica Magazine - superguidesnap

De televisiegids zit nog niet heel lang op snap. Ze nemen je graag mee op reportage.

Joëlle Witschge - joellewitschge

De dochter van oud-voetballer Richard Witschge. En de scharrel van zanger Waylon.

Buitenlanders

Dj Khaled - djkhaled305

De koning van Snapchat is DJ Khaled. Deze rapper en muziekproducer vuurt de hele dag motiverende quotes op je af. Hij is razend populair in Amerika en die gekte brengt hij goed in beeld. Zijn oneliners zijn legendarisch.

Shaun McBride – shonduras

Shonduras wordt gezien als de eerste Snapchat-beroemdheid. De 27-jarige uit Utah verdient zijn geld (veel geld) met het maken van snaps. En dat kan hij als de beste. Verwacht een overenthousiaste Amerikaan met lang krullend haar die prachtige snapstories maakt en bizar goed kan tekenen. Telkens denk je: hoe flikt ie het?

Charlotte Crosby – clc_17

Britse reality tv-sterren die wekelijks voorbijkomen op MTV lijken massaal op Snapchat te zitten. Charlotte van Geordie Shore (de Engelse Oh Oh Cherso) is misschien wel de leukste om te volgen. Verwacht veel (dronken) snaps van feestjes.

Voor de fans van Geordie Shore. Ook Gary (gaz2270), Sophie (sophies-world), Marnie (marnie-kyle), Aaron (aaronchalmers5) en Scotty T (scottyfuckint) snappen dagelijks. Behalve als ze weer in het Geordie-huis zitten of meedoen aan Big Brother.

Kylie Jenner – kylizzlemynizzl

In deze lijst moet natuurlijk een Kardashian staan. De 18-jarige Jenner is volgens Time magazine een van de meest invloedrijke tieners op social media. Wat je ziet in 'Keeping Up with the Kardashians' zie je ook op Snapchat: veel shoppen, kletsen met vriendinnetjes en exclusieve Hollywoodfeestjes aflopen. En als je mazzel hebt dan zie je Kim en Kanye voorbij huppelen.

Paris Hilton – realparishilton

Paris snapt standaard horizontaal. Zet je geluid op extreem hard, want ze voorziet haar snaps met commentaar die ze influistert.

Jared Leto – jaredleto

De zanger/acteur tweet sporadisch. Vooral zijn eigen gezicht komt in beeld. En hij wordt grappig gevonden.

Christine Mi – miologie

Ze noemt zich een ‘professional Snapchat artist’ en maakt inderdaad kleine kunstwerkjes. Zeker leuk om te volgen.

Perez Hilton – theperezhilton

Verwacht geen Hollywoodsterren en sappige roddels. Perez heeft twee kinderen die de hoofdrol spelen in zijn snaps. Veel selfies, heeeeel veel selfies….

Lewis Hamilton – lewishamilton

Skiën met Lindsey Vonn, shoppen in New York, rondracen in sportwagens en feesten in Miami. Lewis heeft een cool leven, zo lijkt het. Zijn bulldogs Roscoe en Coco figureren regelmatig in zijn snaps.

Brittany Furlan – brittanyjfurlan

Een Amerikaanse comédienne, maar vooral een grote ster op Vine (tot november was ze de meeste gevolgde vrouw op Vine). Brittany heeft Snapchat inmiddels omarmd. Haar grootste passie is honden. Haar doel tijdens de dag is regelmatig zo veel mogelijk viervoeters spotten. Ze werkt aan een tv-carrière en heeft enorm veel zelfspot.

Arnold Schwarzenegger – arnoldschnitzel

Deze Oostenrijkse held snapt vooral op momenten als hij weer ergens een lintje moet doorknippen.

Calvin Harris – calvinharris

Weinig feest, veel op de hometrainer. Saai!

Hank Green – hankgre

Een bekende Amerikaanse vlogger samen met zijn broer (VlogBrothers). Die broer heet John en hij schreef een redelijke bestseller: The Fault In Our Stars.

Huffington Post – huffpost

Het lijkt vooral de moderedactie die op Snapchat zit.

Gigi Hadid – itsgigihadid

De dochter van Yolanda (Nederlandse Hollywood Vrouwen). Ze is een model dat onlangs in de Victoria's Secret Fashion Show liep. En ze heeft iets met Zayn Malik van One Direction.

Megan McKenna – megan-mckenna

Nog zo'n Britse realityster van MTV. Ze werd bekend door Ex on the Beach. Daar keert ze dit jaar weer terug. Samen met haar (ex-) vriendje Jordan (jordandmaga).

Rihanna – rihanna

Zangeres die zo nu en dan snapt. Niet extreem veel.

Ronaldo – ronaldolima

De Braziliaan is een stukje dikker geworden, raakt amper een bal aan en lult vooral in het Portugees. Toch moet je hem volgen.

Snoopdogg – snoopdogg213

Snoop is cool. Snoop is relaxt. Sinds kort snapt ie weer vaker en daar zijn wij blij mee.

Sporza – sporza

Belgische sportzender. Veel wielrennen.

Studio Brussel – studiobrussel

Belgische radiozender die beter is dan alle Nederlandse zenders bij elkaar. Op Snapchat moeten ze nog hun draai vinden.

Het Witte Huis – whitehouse

Obama en zijn crew snappen sinds deze week.

Verge – verge

Redacteuren die extreem coole gadgets mogen uitproberen. Wij zijn heus niet jaloers hoor….

Washington Post – washingtonpost

Tja…..

Victoria Justice – victoriajustice

Actrice, model, zangeres… wat doet ze niet.

Steve O. – Steveotv

Die mafkees van Jackass. Ja, hij leeft nog… nog wel.

Chance The Rapper – Theacidrapper

Een controversiële rapper.

Justin Bieber - rickthesizzler

Snapt sporadisch. Beetje dollen met zijn vrienden of halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon.

Dillon Francis – dillonfrancis

Een Amerikaanse dj die een geniale gast op Snapchat is volgens een lezer.

Dwyane Wade - MrDwyaneWade

Een van de populairste basketballers in de NBA. Hij speelt voor de Miami Heat.

Waka Flocka – Wakaflockaveli

Een Amerikaanse rapper.

Chris Bosh - Mrchrisbosh

Nog een basketballer van de Miami Heat.

Kaskade – Kaskade

Een Amerikaanse dj die een paar jaar geleden nog een redelijk hitje had met deadmau5.

Jessica Alba – Jessicamalba

Actrice

joel strong - mydaywithleo

Hij noemt zichzelf een satirische fotograaf. Heeft 165.000 volgers op Instagram. Knipt foto’s uit van bekende mensen en plakt die op random plekken.

Vince Valenti - vincevalenti1

Een Australische snapchatter die op het eerste gezicht het volgen waard lijkt. Zijn Instagramaccount onthuld een ware snapchatartiest.

Cyrene Quiamco - CyreneQ

Weer zo een Amerikaanse die haar geld verdient met Snapchat.

Lee Abbamonte - leeabbamonte

De jongste Amerikaan die alle landen in de wereld heeft bezocht. Snapt over zijn reizen. Want dat doet ie nog steeds.

Cakes1toDough1 - cakes1todough1

Speciaal voor kattenliefhebbers.

Usain Bolt - ugoboss1919

Met de Olympische Spelen in Rio om de hoek moet je natuurlijk de snelste man ter wereld volgen. Usain zie je trainen en feesten. Heel veel feesten voor een atleet.

Metro – Snapmetro

De leukste krant van Nederland zit ook op Snapchat. Voornamelijk collega’s pesten door hoofdsnapper Dave (davevanaken). Hij wordt bijgestaan door chef sport Johan (jvboven80).

Laat ons weten wie er nog meer op deze lijst moet en waarom. We proberen deze lijst dagelijks te verversen......


De serie bestaat nu vijftig jaar. Foto: ANP
Likeability of5

5x dít herinneren we ons nog goed van Pippi Langkous

De serie bestaat nu vijftig jaar. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

8 FEB 2019

Dapperder dan Pippi Langkous kon je het vijftig jaar (!) geleden op de buis niet krijgen. Nu de serie officieel een halve eeuw oud is, blikken we voor de gelegenheid even terug op vijf zaken die ons allemaal zijn bijgebleven van de populaire tv-show.

1. Drie maal drie is...

Natúúrlijk geen 9. Even serieus: wie kan dit liedje niet dromen?


lol
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Jongetje (11) wordt wereldster met ouderwets haken

Jonah is wereldberoemd met zijn haakwerkjes. / Instagram @jonahhands

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Spelen op de iPad? De meeste kinderen vinden dat helemaal het einde, maar de 11-jarige Jonah Larson heeft al tijden wel iets beters te doen met zijn vrije kindertijd.

Larson leerde zichzelf op 5-jarige leeftijd om te haken door YouTube-video's te bekijken. Zes jaar later wordt bij omschreven als het 'Haakwonderkind'. Hij heeft zelfs zijn eigen zaak vol haakwaren, die hij Jonah's Hands noemde; gebaseerd op zijn huis in La Crosse in het Amerikaanse Wisconsin.

Ster op social


Deze bruidsmeisjes verschenen in smoking

De bruidsmeisjes zien er schitterend uit in hun smoking. / Joshua Dwain Photography

Foto van 'Daisy Heyer'

5 FEB 2019

Traditioneel gezien dragen de bruidsmeisjes een jurkje. In Amerika vaak nog eens een gruwelijk lelijk exemplaar ook; alles om de bruid extra shine te laten pakken. Aaisha Thomas pakte het heel anders aan tijdens haar trouwerij: ze deed haar bruidsmeisjes een maatpak aan en dat bleek een schot in de roos. Foto's van haar bruiloft veroveren het internet.

De fotografe die de bruiloft vastlegde, Joshua Dwain, vond het hele idee zo bijzonder dat ze enkele foto's van de bruiloft opstuurde naar INSIDER. In totaal werden er volgens de site acht matchende kostuums gemaakt, want ook de bruidsjonkers hadden een koningsblauwe smoking aan. Goed idee voor jouw toekomstige bruiloft?!


IJsbeer in de dierentuin geniet van de sneeuw

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

21 JAN 2019

Een dik pak sneeuw, dat maakt het leven er voor veel dieren niet veel leuker op. Maar ijsberen daarentegen genieten er met volle teugen van. Dat blijkt wel uit deze beelden van de Amerikaanse Buffalo Zoo.

Sakari

Ijsbeer Sakari genoot er volop van en liet zich lekker door de sneeuw van de heuvel in zijn leefruimte afglijden. Een tafereel dat gelukkig vastgelegd werd door een van de dierentuinmedewerkers.


Schattigste hond ter wereld overleden 'van verdriet'

Boo staat links/Facebook Boo

Foto van 'Kasper Hermans'

19 JAN 2019

Het schattigste hondje ter wereld, zo werd Boo ook wel genoemd. Toen er voor hem een Facebook-pagina werd gemaakt, behaalde hij uiteindelijk ruim 16,6 miljoen likes. Maar verse foto's zullen er niet meer verschijn. Boo is namelijk overleden.

De officiële lezing is dat hij overleden is aan zijn hartproblemen. Problemen die hij kreeg nadat zijn vriendje Buddy een jaar geleden overleed. De eigenaars zien daarin een verband.

Hart gebroken


Doodnormaal: in onderbroek de Amsterdamse metro in

Een deelnemer van No Pants Subway Ride in Polen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2019

In je onderbroek in de Amsterdamse metro. Gewoon, omdat het leuk is. Dat is de gedachte achter No Pants Subway Ride Amsterdam, in navolging van edities in New York, Londen en Berlijn. Zondag 15.00 uur is de start, bij metrohalte Vijzelgracht.

2002

Het project, bedoeld om medepassagiers te verrassen en op te vrolijken, begon in 2002 in New York. Het was een idee van de humoristische improvisatiegroep Improv Everywhere, die met allerlei onverwachte voorstellingen opduikt op openbare plekken. Zoals een butler in kostuum in het herentoilet van een McDonald's, balletvoorstellingen op straat, een marathon in liften en pizzabakkers die uitdelen in de trein.


Je kunt een 'kontkussen' kopen voor eenzame nachten

Foto: The Buttress Pillow

Foto van 'Daisy Heyer'

29 DEC 2018

Veel mensen kennen het wel: een partner waarmee je het bed deelt grijpt geregeld naar één van je lichaamsdelen middenin de nacht in hun vierde droom. Waarom? Dat weten we niet, maar voor de single mensen onder ons is het wellicht best moeilijk dat zij nooit eens een borst, rug of bil hebben om tegenaan te kruipen.

Lekkere stevige kont

Daar komt binnenkort wellicht verandering in, want in Amerika heeft een briljante uitvinder een nieuw soort kussen uitgevonden: de Buttress Pillow. Je raadt het al: een kussen dat precies zo voelt als een lekkere, stevige, menselijke kont. Het is een ergonomisch kussen dat het afgelopen jaar een enorme kickstart heeft gehad en onwijs populair is bij de single mannen, als we de uitvinders mogen geloven.


Meisje (7) gelooft nog in Kerstman na belletje Trump

Na het belletje gelooft Collman nog altijd in de Kerstman. / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

26 DEC 2018

Hoe een telefoongesprekje met de president van Amerika bijna je vertrouwen in de Kerstman kan wegnemen: het leek er even op toen de 7-jarige Collman Lloyd met Donald Trump aan de telefoon hing op kerstavond.

Het telefoongesprekje dat Collman met Trump had ging viral, omdat Trump openlijk zijn twijfels uitte over het bestaan van de Kerstman toen hij Collman aan de telefoon had.

Geloof je nog in de Kerstman?


Obama in het ziekenhuis. Foto: ANP

Obama hopt als kerstman langs in kinderziekenhuis

Obama in het ziekenhuis. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

21 DEC 2018

Hoe je de patiëntjes van een kinderziekenhuis tóch een zo memorabel mogelijke kerst bezorgt? Nou, door een topper van een kerstman langs te laten komen, bijvoorbeeld. En laten we wel wezen: Barack Obama is daar wel een héle goede kandidaat voor.

Ho, ho, ho

De voormalig president van Amerika bezocht woensdag het kinderziekenhuis Children's National Health System in Washington, bij wijze van een verrassing. Obama kwam in vol ornaat: zowel aan de kerstmuts als -natuurlijk- een zak met cadeautjes was gedacht. Volgens The Guardian werden de kinderen zelfs met een toepasselijke 'ho, ho, ho' begroet. We hadden niet anders verwacht.


Google komt met briljante Home Alone-kerstreclame

Ook Macaulay Culkin is van de partij, nu alleen een paar jaartjes ouder. / Videostill Google commercial

Foto van 'Daisy Heyer'

19 DEC 2018

Kerstmis is eigenlijk onlosmakelijk verbonden met Home Alone. En daar is Google dit jaar handig op ingehaakt. Speciaal voor de feestdagen hebben zij namelijk een reclame uitgebracht met in de hoofdrol Macaulay Culkin, die in zijn kinderjaren de hoofdrol in Home Alone en Home Alone 2 vertolkte. Eén significant verschil: Culkin is inmiddels 38 jaar oud.

De reclame bevat een aantal klassieke scènes uit de hitfilm uit de jaren '90, met een hip sausje vol Google-producten eroverheen gegoten. Leuk? Oordeel zelf! En kijk voor de gein ook nog de behind-the-scenes video die Google tevens online geplaatst heeft.


Plop: toen waren er twee mini-ijsbeertjes

Frimas beviel plotseling van een ijsbeertweeling. / Videostill YouTube Dierenrijk

Foto van 'Daisy Heyer'

7 DEC 2018

Je zou maar binnen enkele seconden onverwachts je kind eruit kunnen werpen na een lange zwangerschap. Bij mensen gebeurt dat helaas niet echt, maar bij ijsberen is dat precies hoe het er aan toe gaat. Zo ook bij ijsbeer Frimas, die in Dierenrijk Nuenen eind november plotseling is bevallen van twee kleintjes. Beelden van de bevalling zijn nu door Dierenrijk op YouTube gezet.

Zowel de moederijsbeer als haar jongen maken het goed na de bevalling op 26 november. De vader van de twee kleine ijsbeertjes is ook bekend: ijsbeer Henk. Samen met Frimas zette hij al twee keer eerder een tweeling op de wereld: Noordje & Pixel en Nicky & Simone.

Voorjaar


Boef geeft honderden cadeaus weg aan asielzoekers

Boef tijdens Future Urban Legends 2017 in de Ziggo Dome. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

Waar velen Boef vooral kennen vanwege zijn muziek, is ook bekend dat hij heel veel over heeft voor zijn fans. Zo neemt hij regelmatig fans mee uit shoppen of brengt hij een bezoekjes aan de mensen thuis. En ook met de feestdagen bleek de rapper behoorlijk in de stemming om iets goeds te doen.

De rapper gaf namelijk een enorm bedrag uit bij een speelgoedwinkel en parfumerie, om in totaal maar liefst 263 cadeaus te kopen. Met die pakjes ging hij samen met enkele van zijn beste vrienden op pakjesavond naar een asielzoekerscentrum in Katwijk, waar hij de cadeautjes uitdeelde.

Busje vol pakjes


Na 22 weken geboren baby mag eindelijk naar huis

Niet de baby uit het verhaal/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

1 DEC 2018

Wanneer je 22 weken zwanger bent, ben je vaak pas net over de helft. Toch beviel Jodie Marrin (36) eerder dit jaar na iets meer dan 22 weken al van haar dochtertje. Tegen alle verwachtingen in maakt de kleine Sussie het nu goed en mag ze naar huis.

Bloedvergiftiging

Slechts 482 gram woog Sussie toen ze uit de buik kwam. Jodie werd onwel door wat later bleek een bloedvergifting. Het leidde tot een veel te vroege bevalling. Nu vier maanden later mag het meisje toch met haar ouders mee naar huis.


Vliegtuigpassagier helpt klagende buurman aan raam

Twitter

Foto van 'Evie Westland'

13 NOV 2018

De meeste mensen zitten in een vliegtuig het liefst aan het gangpad. Zo kunnen ze lekker gaan en staan waar ze willen, zonder over hun eventuele buren heen te moeten klimmen.

Mocht zo’n felbegeerd plekje aan het gangpad niet meer vrij zijn, is de stoel bij het raam waarschijnlijk de beste tweede optie. Je moet maar liefst twee mensen wakker maken voor een korte plaspauze, maar om dat te compenseren heb je in ieder geval wel een lekker uitzicht en kun je de hele vlucht Instagram-waardige kiekjes schieten.

Dubbel bekocht


Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet

Niet de baby uit het verhaal/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2018

In de Australische stad Sydney is vorige week een jongen genaamd Parker geboren. Dat is op zich geen nieuws, ware het niet dat hij bij zijn geboorte al 5,7 kilo woog.

Elke geboorte doet pijn

De 28-jarige Nikki Bell was degene die beviel van deze grote baby, zonder verdoving. ,,Ik ben er zeker van dat alle geboortes pijn doen, of de baby nu 1,7 of 5,7 kilo weegt", zo redeneerde ze na afloop nuchter tegenover Mercury.


3-jarige vertedert VS met Michelle Obama-kostuum

De jurk van het portret en de Halloween-jurk van Parker. / Twitter @nytopinion

Foto van 'Daisy Heyer'

1 NOV 2018

Deze Halloween zijn de leukste outfits voorbij gekomen, maar de driejarige Parker Curry spant absoluut de kroon. Het kleine meisje gaat compleet viral met haar kostuum van Michelle Obama. En dat heeft een kleine geschiedenis.

Open mond


Coffeeshops Canada kunnen vraag naar wiet niet aan

Foto van 'Merel Driessen'

27 OKT 2018

Nog geen twee weken is het roken van wiet legaal in Canada en nu al lijkt de voorraad marihuana bijna op te zijn. De winkels in Quebec waar wiet wordt verkocht, sluiten nu drie dagen in de week hun deuren, omdat ze de vraag naar wiet anders niet aankunnen.

Andere openingstijden

Bij een aantal winkels in Quebec was de voorraad afgelopen week op twee dagen al voor de middag uitverkocht. De winkels in Quebec zullen nu alleen open zijn op donderdag en vrijdag. De winkels zullen deze openingstijden blijven hanteren totdat zij voldoende voorraad hebben.


Last van tentamenstress? Knuffel met puppy's op UvA

Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

15 OKT 2018

Je bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt - tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.

De Universiteitsbibliotheek (UB) in Amsterdam is een favoriet studieplekje van veel Amsterdamse studenten. En geloof het of niet; midden in de tentamenweek, op 22 en 23 oktober, krijgt de studeerruimte een speciale puppy room. „Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress",  zo stelt de UB.

Ideale bieb


Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht. Foto: Facebook.

Foto van 'metronieuws'

5 OKT 2018

Een heerlijke massage krijgen op het Indonesische eiland Bali. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Zo dacht in ieder geval de Australische Matthew Raison. Helaas liep het voor hem toch iets anders dan verwacht. Nadat hij volmondig instemde voor een 'rode draak-massage', had hij de volgende dag flink wat striemen op zijn rug...

Matthew ging ervan uit dat de masseur een soort religieus ritueel zou toevoegen aan de ontspannen massage. Zijn vrouw zei nog tegen de masseur: „Ik weet niet precies wat u zegt, maar mijn man wil alles uitproberen”, schrijft Daily Mail.

Gua Sha