Good vibes

Snapchat: deze mensen kun je volgen

Foto van 'D. van Aken'

2 MEI 2016

Update 2-5-2016: Snapchat raakt voller en voller. En dus is het de hoogste tijd voor een update van deze lijst met Snapchatters die je kan volgen. Ook zijn er een aantal namen, die deze lijst al hadden gehaald, die hun snapgebruik hebben aangepast. Tips zijn nog altijd welkom.

---

Dat Snapchat nog hotter gaat worden in 2016 staat buiten kijf. Althans als we de kenners moeten geloven. De app was voornamelijk populair onder tieners, maar inmiddels weten ook de twintigplussers Snapchat massaal te vinden.

Een van de meest gemaakte opmerkingen onder (oudere) snappers is: wie moet ik volgen? Vrienden zijn er amper en vaak niet boeiend genoeg. Je zoekt interessante accounts en beroemdheden, maar die zijn moeilijk te vinden. Snapchat heeft namelijk geen goede zoekfunctie.

Dus zijn wij op zoek gegaan naar BN’ers, sporters, zangers en andere lui die mogelijk interessant zijn om te volgen. Het doel: de ultieme lijst met Snapchatters. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er. Tips om te volgen ontvangen we graag. Dat kan via snapchat (snapmetro of davevanaken) of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ook kun je ons je suggestie whatsappen naar 06-20402623.

Nederlanders

Royston Drenthe – Rawroya

“Jullie eten niet”, zien we regelmatig staan bij een foto van een bord eten. De voetballer snapt al behoorlijk lang. Verwacht veel familiekiekjes, tijd doden tussen trainingen door en dollen met teamgenoten. Drenthe lijkt het naar zijn zin te hebben in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dave Roelvink – daveroelvink

De rebelse Roelvink snapt met enige regelmaat, maar doet niet aan overdaad. Verwacht veel selfies van een zwoel kijkende Dave en zo nu en dan zien we hem stappen in Amsterdam. Voor de echte fans van de Roelvinkjes: broer Donny zit ook op Snapchat (donnyroelvink).

Lil' Kleine – lilkleine

Als we het dan toch over het Amsterdamse nachtleven hebben, dan is het bruggetje naar Lil’ Kleine heel snel gemaakt. De rapper snapt vaak en veel. En geld moet rollen. Shoppen, uiteten en stappen; het komt bijna dagelijks uitgebreid voorbij.

DJ Tiësto – Tiesto

De beroemde dj reist de hele wereld over en geeft je een heel klein kijkje in zijn hectische leven. Tijs Verwest snapt niet heel veel. Je kunt vooral uitzichten van hotelkamers en filmpjes van optredens verwachten.

Kim Feenstra – K2imf

Het model snapt lekker veel. Zo krijg je een blik achter de schermen bij een sexy fotoshoot en zie je haar op de bank dollen met vrienden en familie. En het volgende moment staat ze op een hip feestje. Kim voorziet in je dagelijks snapbehoefte zonder dat het gaat vervelen.

Cynthia Schultz – misslipgloss.nl

Op de redactie is haar koosnaampje: Lippie. Deze beautyblogger snapt veel, extreem veel. Ze kan hele verhalen afsteken op Snapchat en ze vertelt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tot in detail wat ze aan het doen is. Verwacht geen lifestyletips!

Mr. Polska – senorsnoller

Deze Nederlandse rapper doet een paar snapjes per dag, maar soms ook hele dagen niks. Mr. Polska is een grappenmaker.

Tim Hofman – timtsj

Deze mollenjager (of is ie het toch zelf?) zit nog niet zo heel lang op Snapchat. De presentator van BNN snapt steeds vaker en leuker. Tim Hofman heeft best wel humor vinden wij. Op Twitter heeft hij al een trouwe schare fans en het zal ons niet verbazen als hij die ook op Snapchat krijgt.

Martin Garrix – martingarrix

Deze jonge dj vliegt van de ene naar de andere wereldstad. En hij snapt een stuk meer dan zijn grote voorbeeld Tiesto. Coole snaps van optredens en zijn leven in de meest luxe hotels ter wereld. We willen allemaal wel een dagje Martin Garrix zijn.

Enzo Knol – enzoknol

De bekendste vlogger van Nederland wordt steeds actiever op Snapchat. Dagelijks een YouTube-kanaal bijhouden is al een flinke klus, dus verwacht vooral korte, snelle snaps tussen het filmen door.

En waar Enzo is, daar is ook zijn vriendin Dee. Zij is te volgen via de snapnaam: everydee

Barry Paf – barrypaf538

Deze radio-dj is steeds actiever geworden op Snapchat. Maar hij is nog steeds vooral actief rond zijn uitzendingen in het weekend.

Coen Swijnenberg – swijntje

Nog een radio-dj van 538, die nog minder doet op Snapchat. Heel af en toe zien we een snapje voorbij komen, maar dat mag van ons best een beetje meer zijn.

Michiel Veenstra – michielveenstra

Veenstra sluit het rijtje met snappende radio-dj’s. Deze 3FM’er probeert op alle social media-kanalen actief te zijn. Op Snapchat lukt het nog niet echt. Verwacht dus niet veel.

Monique van Loon – culymonique

Wij verwachten eten, eten en eten. Maar de hoofdredacteur van Culy.nl houdt voornamelijk van kleppen, kleppen en kleppen. Monique heeft haar volgers veel te vertellen en doet dat ook ronduit. Gegarandeerd een karrenvracht aan snaps per dag.

Fajah Lourens – fajahlourens

Deze actrice is vooral bezig met 1 ding: fit worden. Wat kan je verwachten: keiharde trainingssessies met daarna een (soms pikante) selfie van het resultaat. Naast trainen, zien we ook zo nu en dan een feestje voorbijkomen, want Fajah klust bij als dj.

Bastiaan van Schaik – basvanschaik

Deze stylist heeft snapchat eindelijk helemaal omarmt. Hij was in het begin heel bescheiden, maar dat is nu helemaal voorbij. Bastiaan snapt de hele dag door. Ook erg leuk om te volgen als je niet een modesnob bent.

Marc van der Linden – marcvdlinden1

Deze koningshuisdeskundige zie je soms weken niet op Snapchat en dan ineens gaat ie weer los als ie ergens in het buitenland zit.

Afrojack – realafrojack

Van alle mondiaal bekende Nederlandse dj’s die op snapchat zitten, doet hij wel het minste. We hadden graag snelle auto’s en bekende Hollywoodsterren willen zien, maar helaas….

Siem de Jong – siemdejong10

Deze oud-Ajacied zit nu in Newcastle waar hij niet heel veel aan voetballen toekomt. Genoeg tijd om te snappen, maar dat doet hij ook niet. Zo nu en dan een snapje van een tv-scherm waarop voetbal aanstaat, daar moet je het mee doen.

Ireen Wust – ireen.wust

De beste schaatsster van Nederland mag iets vaker snappen. Zeker tijdens het schaatsseizoen.

Fcafkicken – fcafkicken

Een voetbalkanaal op YouTube. Niet te missen voor voetballiefhebbers. Verdienen meer kijkers. En dan hopen wij op nog meer snaps.

Monica Geuze – monicageuze

Bekende Nederlandse vlogger die date met Lil Kleine. Snapt niet zo veel (en leuk) als haar vriendje.

Sidney Samson – sidneysamson

De grappigste dj van Nederland? Wij vinden van wel.

Laidback Luke - thelaidbackluke

Een Nederlandse dj. “Altijd gezellig”, aldus een lezer

Gregory van der Wiel – gkvanderwiel
Voetballer

Ryan Babel - ryanbabel.com

Deze voetballer zit op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten.

Joost Klein - eenhoornjoost

Weer zo een YouTuber die echt heel grappig is, al zegt hij dat zelf. Meer dan 115.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Dus hij mag op deze lijst.

AFC Ajax - afcajax1900

De Amsterdamse voetbalclub

Giel Beelen - giel3fm

Vooral veel snaps van uit de radiostudio. Ook krijg je regelmatig mee dat Giel vroeg op moet staan.

Hanni Hanna - hannihannasnap

De kapper van vele dj's en voetballers geeft je een kijkje in zijn leven. Regelmatig zie je andere BN'ers voorbijkomen.

Sunnery James - sunnery_james

Deze sympathieke DJ reist de hele wereld over samen met zijn maat Ryan Marciano. Hij geeft je een leuk kijkje achter de schermen.

Veronica Magazine - superguidesnap

De televisiegids zit nog niet heel lang op snap. Ze nemen je graag mee op reportage.

Joëlle Witschge - joellewitschge

De dochter van oud-voetballer Richard Witschge. En de scharrel van zanger Waylon.

Buitenlanders

Dj Khaled - djkhaled305

De koning van Snapchat is DJ Khaled. Deze rapper en muziekproducer vuurt de hele dag motiverende quotes op je af. Hij is razend populair in Amerika en die gekte brengt hij goed in beeld. Zijn oneliners zijn legendarisch.

Shaun McBride – shonduras

Shonduras wordt gezien als de eerste Snapchat-beroemdheid. De 27-jarige uit Utah verdient zijn geld (veel geld) met het maken van snaps. En dat kan hij als de beste. Verwacht een overenthousiaste Amerikaan met lang krullend haar die prachtige snapstories maakt en bizar goed kan tekenen. Telkens denk je: hoe flikt ie het?

Charlotte Crosby – clc_17

Britse reality tv-sterren die wekelijks voorbijkomen op MTV lijken massaal op Snapchat te zitten. Charlotte van Geordie Shore (de Engelse Oh Oh Cherso) is misschien wel de leukste om te volgen. Verwacht veel (dronken) snaps van feestjes.

Voor de fans van Geordie Shore. Ook Gary (gaz2270), Sophie (sophies-world), Marnie (marnie-kyle), Aaron (aaronchalmers5) en Scotty T (scottyfuckint) snappen dagelijks. Behalve als ze weer in het Geordie-huis zitten of meedoen aan Big Brother.

Kylie Jenner – kylizzlemynizzl

In deze lijst moet natuurlijk een Kardashian staan. De 18-jarige Jenner is volgens Time magazine een van de meest invloedrijke tieners op social media. Wat je ziet in 'Keeping Up with the Kardashians' zie je ook op Snapchat: veel shoppen, kletsen met vriendinnetjes en exclusieve Hollywoodfeestjes aflopen. En als je mazzel hebt dan zie je Kim en Kanye voorbij huppelen.

Paris Hilton – realparishilton

Paris snapt standaard horizontaal. Zet je geluid op extreem hard, want ze voorziet haar snaps met commentaar die ze influistert.

Jared Leto – jaredleto

De zanger/acteur tweet sporadisch. Vooral zijn eigen gezicht komt in beeld. En hij wordt grappig gevonden.

Christine Mi – miologie

Ze noemt zich een ‘professional Snapchat artist’ en maakt inderdaad kleine kunstwerkjes. Zeker leuk om te volgen.

Perez Hilton – theperezhilton

Verwacht geen Hollywoodsterren en sappige roddels. Perez heeft twee kinderen die de hoofdrol spelen in zijn snaps. Veel selfies, heeeeel veel selfies….

Lewis Hamilton – lewishamilton

Skiën met Lindsey Vonn, shoppen in New York, rondracen in sportwagens en feesten in Miami. Lewis heeft een cool leven, zo lijkt het. Zijn bulldogs Roscoe en Coco figureren regelmatig in zijn snaps.

Brittany Furlan – brittanyjfurlan

Een Amerikaanse comédienne, maar vooral een grote ster op Vine (tot november was ze de meeste gevolgde vrouw op Vine). Brittany heeft Snapchat inmiddels omarmd. Haar grootste passie is honden. Haar doel tijdens de dag is regelmatig zo veel mogelijk viervoeters spotten. Ze werkt aan een tv-carrière en heeft enorm veel zelfspot.

Arnold Schwarzenegger – arnoldschnitzel

Deze Oostenrijkse held snapt vooral op momenten als hij weer ergens een lintje moet doorknippen.

Calvin Harris – calvinharris

Weinig feest, veel op de hometrainer. Saai!

Hank Green – hankgre

Een bekende Amerikaanse vlogger samen met zijn broer (VlogBrothers). Die broer heet John en hij schreef een redelijke bestseller: The Fault In Our Stars.

Huffington Post – huffpost

Het lijkt vooral de moderedactie die op Snapchat zit.

Gigi Hadid – itsgigihadid

De dochter van Yolanda (Nederlandse Hollywood Vrouwen). Ze is een model dat onlangs in de Victoria's Secret Fashion Show liep. En ze heeft iets met Zayn Malik van One Direction.

Megan McKenna – megan-mckenna

Nog zo'n Britse realityster van MTV. Ze werd bekend door Ex on the Beach. Daar keert ze dit jaar weer terug. Samen met haar (ex-) vriendje Jordan (jordandmaga).

Rihanna – rihanna

Zangeres die zo nu en dan snapt. Niet extreem veel.

Ronaldo – ronaldolima

De Braziliaan is een stukje dikker geworden, raakt amper een bal aan en lult vooral in het Portugees. Toch moet je hem volgen.

Snoopdogg – snoopdogg213

Snoop is cool. Snoop is relaxt. Sinds kort snapt ie weer vaker en daar zijn wij blij mee.

Sporza – sporza

Belgische sportzender. Veel wielrennen.

Studio Brussel – studiobrussel

Belgische radiozender die beter is dan alle Nederlandse zenders bij elkaar. Op Snapchat moeten ze nog hun draai vinden.

Het Witte Huis – whitehouse

Obama en zijn crew snappen sinds deze week.

Verge – verge

Redacteuren die extreem coole gadgets mogen uitproberen. Wij zijn heus niet jaloers hoor….

Washington Post – washingtonpost

Tja…..

Victoria Justice – victoriajustice

Actrice, model, zangeres… wat doet ze niet.

Steve O. – Steveotv

Die mafkees van Jackass. Ja, hij leeft nog… nog wel.

Chance The Rapper – Theacidrapper

Een controversiële rapper.

Justin Bieber - rickthesizzler

Snapt sporadisch. Beetje dollen met zijn vrienden of halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon.

Dillon Francis – dillonfrancis

Een Amerikaanse dj die een geniale gast op Snapchat is volgens een lezer.

Dwyane Wade - MrDwyaneWade

Een van de populairste basketballers in de NBA. Hij speelt voor de Miami Heat.

Waka Flocka – Wakaflockaveli

Een Amerikaanse rapper.

Chris Bosh - Mrchrisbosh

Nog een basketballer van de Miami Heat.

Kaskade – Kaskade

Een Amerikaanse dj die een paar jaar geleden nog een redelijk hitje had met deadmau5.

Jessica Alba – Jessicamalba

Actrice

joel strong - mydaywithleo

Hij noemt zichzelf een satirische fotograaf. Heeft 165.000 volgers op Instagram. Knipt foto’s uit van bekende mensen en plakt die op random plekken.

Vince Valenti - vincevalenti1

Een Australische snapchatter die op het eerste gezicht het volgen waard lijkt. Zijn Instagramaccount onthuld een ware snapchatartiest.

Cyrene Quiamco - CyreneQ

Weer zo een Amerikaanse die haar geld verdient met Snapchat.

Lee Abbamonte - leeabbamonte

De jongste Amerikaan die alle landen in de wereld heeft bezocht. Snapt over zijn reizen. Want dat doet ie nog steeds.

Cakes1toDough1 - cakes1todough1

Speciaal voor kattenliefhebbers.

Usain Bolt - ugoboss1919

Met de Olympische Spelen in Rio om de hoek moet je natuurlijk de snelste man ter wereld volgen. Usain zie je trainen en feesten. Heel veel feesten voor een atleet.

Metro – Snapmetro

De leukste krant van Nederland zit ook op Snapchat. Voornamelijk collega’s pesten door hoofdsnapper Dave (davevanaken). Hij wordt bijgestaan door chef sport Johan (jvboven80).

Laat ons weten wie er nog meer op deze lijst moet en waarom. We proberen deze lijst dagelijks te verversen......


Views

10k+

Vliegtuigpassagier helpt klagende buurman aan raam

Twitter

Foto van 'Evie Westland'

13 NOV 2018

De meeste mensen zitten in een vliegtuig het liefst aan het gangpad. Zo kunnen ze lekker gaan en staan waar ze willen, zonder over hun eventuele buren heen te moeten klimmen.

Mocht zo’n felbegeerd plekje aan het gangpad niet meer vrij zijn, is de stoel bij het raam waarschijnlijk de beste tweede optie. Je moet maar liefst twee mensen wakker maken voor een korte plaspauze, maar om dat te compenseren heb je in ieder geval wel een lekker uitzicht en kun je de hele vlucht Instagram-waardige kiekjes schieten.

Dubbel bekocht


Views

2k+

Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of 3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Views

4k+

Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet

Niet de baby uit het verhaal/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2018

In de Australische stad Sydney is vorige week een jongen genaamd Parker geboren. Dat is op zich geen nieuws, ware het niet dat hij bij zijn geboorte al 5,7 kilo woog.

Elke geboorte doet pijn

De 28-jarige Nikki Bell was degene die beviel van deze grote baby, zonder verdoving. ,,Ik ben er zeker van dat alle geboortes pijn doen, of de baby nu 1,7 of 5,7 kilo weegt", zo redeneerde ze na afloop nuchter tegenover Mercury.


Views

4k+

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
Likeability of 5

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

22 OKT 2018

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

like
user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Views

6k+

3-jarige vertedert VS met Michelle Obama-kostuum

De jurk van het portret en de Halloween-jurk van Parker. / Twitter @nytopinion

Foto van 'Daisy Heyer'

1 NOV 2018

Deze Halloween zijn de leukste outfits voorbij gekomen, maar de driejarige Parker Curry spant absoluut de kroon. Het kleine meisje gaat compleet viral met haar kostuum van Michelle Obama. En dat heeft een kleine geschiedenis.

Open mond


Views

1k+

Coffeeshops Canada kunnen vraag naar wiet niet aan

Foto van 'Merel Driessen'

27 OKT 2018

Nog geen twee weken is het roken van wiet legaal in Canada en nu al lijkt de voorraad marihuana bijna op te zijn. De winkels in Quebec waar wiet wordt verkocht, sluiten nu drie dagen in de week hun deuren, omdat ze de vraag naar wiet anders niet aankunnen.

Andere openingstijden

Bij een aantal winkels in Quebec was de voorraad afgelopen week op twee dagen al voor de middag uitverkocht. De winkels in Quebec zullen nu alleen open zijn op donderdag en vrijdag. De winkels zullen deze openingstijden blijven hanteren totdat zij voldoende voorraad hebben.


Views

1k+

Last van tentamenstress? Knuffel met puppy's op UvA

Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

15 OKT 2018

Je bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt - tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.

De Universiteitsbibliotheek (UB) in Amsterdam is een favoriet studieplekje van veel Amsterdamse studenten. En geloof het of niet; midden in de tentamenweek, op 22 en 23 oktober, krijgt de studeerruimte een speciale puppy room. „Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress",  zo stelt de UB.

Ideale bieb


Views

3k+

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht. Foto: Facebook.

Foto van 'metronieuws'

5 OKT 2018

Een heerlijke massage krijgen op het Indonesische eiland Bali. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Zo dacht in ieder geval de Australische Matthew Raison. Helaas liep het voor hem toch iets anders dan verwacht. Nadat hij volmondig instemde voor een 'rode draak-massage', had hij de volgende dag flink wat striemen op zijn rug...

Matthew ging ervan uit dat de masseur een soort religieus ritueel zou toevoegen aan de ontspannen massage. Zijn vrouw zei nog tegen de masseur: „Ik weet niet precies wat u zegt, maar mijn man wil alles uitproberen”, schrijft Daily Mail.

Gua Sha


Views

5k+

Man wint 1 miljoen met cijfers uit fortune cookie

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

30 SEP 2018

Iedereen hoopt natuurlijk dat een fortune cookie geluk brengt, maar de Amerikaanse Ronnie Martin had ook daadwerkelijk een mazzeltje door zo'n gelukskoekje: hij won 1 miljoen dollar in de New Jersey Lottery door te spelen met nummers die hij uit een fortune cookie van jaren geleden had.

De meeste mensen gebruiken als ze lotnummers uitkiezen persoonlijke cijfers zoals de verjaardag van belangrijke familieleden of hun eigen geluksgetal. Martin dacht daar deze keer anders over en besloot een tijdje geleden om voor altijd de cijfers die hij kreeg bij een fortune cookie te gebruiken.

Iets mis


Views

2k+

Leerlingen verrassen 55-jarige lerares na chemo

Een foto van de verrassing die de leerlingen van Katherine James organiseerden. / Twitter @KEYTNC3Alys

Foto van 'Daisy Heyer'

30 SEP 2018

Een Amerikaanse lerares weet zeker dat ze écht niet stuk kan bij haar leerlingen. Katherine James (55) die in Santa Barbara, Californië woont, was totaal in shock toen haar leerlingen op de laatste dag van haar chemokuur voor haar deur stonden om te vieren dat het voorbij was.

Borstkanker

James kreeg vorig schooljaar de schrik van haar leven toen er borstkanker bij haar werd geconstateerd. De lerares gaf op dat moment les aan de vierde klas van de Mountain View Elementary School, waar ze al 20 jaar werkte. Ze kreeg gelukkig meteen dikke steun van haar leerlingen en die steun bleek onvoorwaardelijk.


Views

1k+

Gered Thais voetbalteam naar Jeugd Olympische Spelen

In juli werden de jongens uit een grottenstelsel gered

Foto van 'ANP'

28 SEP 2018

De twaalf jongens die eerder dit jaar uit een grot in Thailand werden gered, gaan samen met hun trainer voor het eerst naar het buitenland. Het jeugdvoetbalteam en de trainer vliegen komende week naar Argentinië. Daar zijn ze bij de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, zegt een woordvoerder van de Thaise regering.

Daarna reist het team door naar de Amerikaanse stad New York. Naar verwachting zullen ze daar onder andere op de Amerikaanse televisie verschijnen.

Stateloos


Views

1k+

Camera videoVuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis

Het Guangxi New Media Centre tijdens de vuurwerkshow / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

26 SEP 2018

Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk 'ejaculeerde' was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

Vanuit de lucht

Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat het gebouw wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel in stijve toestand.


Views

1k+

Jongen die niet op schoolfoto mocht, wordt H&M-model

Alfie Aldridge tijdens een shoot ©Instagram

Foto van 'Jelmer Visser'

19 SEP 2018

Een 11-jarige autistische jongen uit Groot-Brittannië die niet op de schoolfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al geportretteerd voor advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.

Zijn nieuwe job bevalt uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.


Views

4k+

WWII-held (94) maakt na 74 jaar weer skydive

De 94-jarige read zet het weer op het skydiven na 74 jaar. / Videostill Unilad

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Skydiven an sich is in deze tijd niet meer zo speciaal, maar als je hoogbejaard bent en het erop waagt om uit een vliegtuig te springen wordt het een heel ander verhaal.

74 jaar geleden

Dat was dan ook precies wat de 94-jarige (!) Harry Read 14 september deed. Beelden van zijn skydive gaan nu viral. Zijn skydive-sessie is niet alleen speciaal vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat het 74 jaar geleden was toen hij voor het laatst uit een vliegtuig sprong. Dat deed hij in Normandië, tijdens de D-Day invasie in 1944.


Views

1k+

Student mailt 246 Nicole's om de juiste te vinden

Een aantal Nicole's die met elkaar hebben afgesproken naar aanleiding van de mail van Carlos. / Twitter @ParisEsther

Foto van 'Daisy Heyer'

11 SEP 2018

Het zal je maar gebeuren: kom je de liefde van je leven tegen, heb je een verkeerd nummer gekregen. Het hield een Canadese student Carlos Zetina niet tegen om 'zijn' Nicole uit Nederland weer op te sporen, door alle 246 Nicole's van de Universiteit van Calgary een e-mail te sturen.

Onjuist nummer

Carlos ontmoette de eerstejaars student Nicole in een universiteitsbar. Hij was een ware gentleman en bracht de studente na afloop van de avond thuis, waar hij haar nummer vroeg. Maar toen Carlos de volgende dag het nummer probeerde te bellen, bleek dat onjuist.


Views

3k+

Zeldzame leeuwin baart welpjes in Blijdorp

De soort was rond 1900 bijna geheel verdwenen. In dat jaar waren er nog maar zo'n twintig Aziatische leeuwen over. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 AUG 2018

Geboortenieuws in Diergaarde Blijdorp! De Aziatische leeuwin Lalana heeft in Blijdorp vier welpjes ter wereld gebracht. Een van de jongen is doodgegaan, de andere welpjes maken het volgens de Rotterdamse dierentuin goed. Ze verblijven in de kraamkamer en zijn dus nog niet door het publiek te bewonderen.

Blijdorp stelt dat het nestje bijzonder waardevol is voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van de soort. De vader, een leeuw uit Singapore genaamd Aapel, stamt rechtstreeks af van twee leeuwen die in het wild leefden.

Bijna uitgestorven


Views

2k+

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Stel schiet trouwfoto's tussen de brie en camembert

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

21 AUG 2018

Weinig lastiger dan het schieten van een originele trouwfoto - honderd andere stelletjes hebben immers precíes dezelfde ambitie als jij. Tim en Brigit Reijmer besloten voor hun fotoalbum daarom maar terug te gaan naar de plek waar het ooit begon: de kaasafdeling van de Albert Heijn in Zevenaar. Het jonge stel gaat inmiddels viral met hun kiekjes, maar ze staan daarin niet alleen: Metro selecteert daarom vijf andere niet-traditionele trouwplaten.

Will you brie my wife?

Wellicht lijkt de Appie op het eerste gezicht een stukkie minder romantisch dan Londen of Parijs, maar wanneer je daar ooit de liefde van je leven tegen het lijf bent gelopen, is het voor jou logischerwijs wél gegarandeerd een fantastische plek voor een geslaagde foto. Voor Tim was het in ieder geval de plek waar hij Brigit, die veertien jaar geleden voor het eerst op de kazenafdeling aan de slag ging, ontmoette. De rest van het verhaal lijkt in ieder geval geschiedenis wanneer je naar de foto’s kijkt.


Views

1k+

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

Foto ter illustratie/Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

19 AUG 2018

„Als ik dit nu zo doe, is de stof opgewaaid als ik weer naar school ga", twittert Anne de Poel zondag. Het is een quote van haar dertienjarige dochter Lily, die deze week op prachtige wijze via Instagram bekendmaakte dat ze op meisjes valt.

Lily plaatste een zwartwit foto van zichzelf op Instagram waar met grote, roze letters 'gay' op geschreven staat. „Nervous, but let's get this over with", schreef ze bij de Instagrampost. Een spannend moment, maar de reacties zijn meer dan positief.


Views

4k+

Wie en waar is toch de Vierdaagse-hunk van Nicole?

Nicole Broeren zoekt haar leuke wandelmaatje. Foto: Facebook

Foto van 'Elselotte Smink'

16 AUG 2018

Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een appeltje is om met iemand contact te houden. Facebook, Twitter, WhatsApp: mogelijkheden te over.

Maar, dan is het wel handig als je de naam van de persoon in kwestie weet. En laat wandelaar Nicole dat nou net zijn vergeten te vragen aan de jongen die ze tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tegenkwam. Helpen jullie mee zoeken?

Van Wijchen tot Wedren


Views

5k+