Good vibes

Jongerenvertegenwoordigers VN

VN-jongeren: bakkie met Ban Ki-Moon of toespraak?

Sahar Afzal (l) en Aileen van Leeuwen. / Foto's: Tjebbe Venema

Foto van 'Erik Jonk'

15 OKT 2015

Vier kandidaten zijn over in de jaarlijkse strijd om VN Jongerenvertegenwoordiger te worden en de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Woensdag startten twee duo’s hun campagne met als doel: mogen afreizen naar de Verenigde Naties Klimaattop in Parijs, eind november (Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling) of naar de Algemene Vergadering van de VN in oktober 2016 (Jongerenvertegenwoordigers Algemene Vergadering VN).

Nacht van de VN

Zij werven anderhalve week lang stemmen. Tijdens een finale in de Nacht van de VN (vrijdag 23 oktober) wordt duidelijk wie de twee winnaars zijn. Metro voelde de vier kandidaten aan de tand. Kiezen zij bijvoorbeeld voor een kopje koffie met secretaris-generaal Ban-Ki Moon van de VN of spreken zij liever tijdens een jongerenevenement? Onderaan dit stuk vind je informatie over het stemmen.

Twee kandidaten Algemene Vergadering VN

Aileen van Leeuwen (21)

Woont in: Utrecht.

Dagelijks leven: Studeert Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en loopt stage bij VluchtelingenWerk Nederland.

Hobby’s: Reizen en fotograferen.

Kandidaat voor: Kandidaat voor: Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering VN.

Wat drijft jou om jongerenvertegenwoordiger te worden?

De vluchtelingenproblematiek is een urgent issue waar zelfs de politici geen oplossing voor weten. Ik geloof in de creatieve kracht van jongeren om oplossingen te vinden voor prangende vraagstukken. Als VN jongerenvertegenwoordiger vind ik het daarom belangrijk dat hun mening meegenomen wordt bij de besluitvorming over de vluchtelingensituatie in Nederland en Europa.

Wat wil jij als eerste regelen voor een ideale wereld?

Als eerst zou ik willen dat mensen minder vooroordelen hebben tegenover vluchtelingen en mensen van een andere etnische groep. Door mensen met elkaar in contact te brengen, worden vooroordelen verminderd. Daardoor beoordelen mensen een groep niet langer op basis van berichten in de media, maar op hun eigen persoonlijke ervaring.

Waar kom jij je bed voor uit?

Ik zet de wekker voor mijn campagne. Samen met de jongeren wil ik politici laten zien hoe creatief wij zijn in het bedenken van oplossingen voor het vluchtelingenvraagstuk. Als jongerenvertegenwoordiger zal ik er alles aan doen om te zorgen dat onze stem gehoord wordt in de politiek.

Wat wil jij van jongeren in Nederland weten?

Ik wil weten hoe de Nederlandse jongeren de toekomst voor zich zien wat betreft de vluchtelingensituatie in Nederland. Als je als Nederlandse jongere ergens voor staat, moet je dat delen met anderen. Zo bouw je aan de toekomst.

Op de koffie bij Ban Ki-Moon of spreken op een groot jongerenevent?

Op de koffie bij Ban Ki-Moon is een unieke kans om de stem van de jongeren op hoog politiek niveau te laten horen.

Sms Aileen naar 5040.

Sahar Afzal (18)

Woont in: Amsterdam.

Dagelijks leven: Zit in 6 gymnasium en zal volgend jaar gaan studeren aan the University College Amsterdam.

Hobby: Turnen, sinds haar 6e.

Kandidaat voor: Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering VN.

Wat drijft jou om jongerenvertegenwoordiger te worden?

Mijn grootste drijfveer is een van mijn vriendinnen die al 12 jaar in Nederland woont. Ze heeft geen verblijfstatus. Hierdoor mag zij niet naar school en werken. Ik wil mij gaan inzetten voor gelijke kansen voor iedereen. Ik geloof namelijk dat iedereen, ongeacht geloof, afkomst, sekse of geaardheid, gelijke kansen verdient.

Wat wil jij al eerste regelen voor een ideale wereld?

Gelijke kansen voor iedereen in een veilige wereld waarin je kunt zijn wie je bent en kunt worden wat je wilt. Zonder de angst veroordeeld of afgerekend te worden. Iedereen heeft het recht gelukkig te zijn. Ik wil een veilige samenleving nu en in de toekomst met en voor elkaar.

Waar kom jij je bed voor uit?

Het raakt mij als mensen gediscrimineerd worden op grond van geloof, afkomst, sekse of geaardheid. Ik verplaats mij in hun positie en denk bijvoorbeeld ‘wat zou ík doen als ik werd afgewezen voor een baan, omdat ik een vrouw ben?’ Ik zou hier mijn bed voor uitkomen en gelijk actie ondernemen.

Wat wil jij van jongeren in Nederland weten?

Ik wil weten van jongeren in Nederland waar zij mee zitten als het op gelijke kansen aan komt. Waarin worden zij belemmerd of voelen zij zich gediscrimineerd? Ik vind het belangrijk dat alle jongeren van verschillende niveaus en achtergronden met hun diverse meningen gehoord worden. Onze gezamenlijke toekomst begint tenslotte nu!

Op de koffie bij Ban Ki-Moon of spreken op een groot jongerenevent?

Natuurlijk spreken op een jongerenevent. Ik geloof in de kracht en creativiteit van jongeren. Ik zie mijzelf als de schakel tussen de ideeën van jongeren en de (inter)nationale beleidsmakers.

Sms Sahar naar 5040.

Kandidaten Duurzame Ontwikkeling

Max van Deursen (19)

Komt uit: Den Haag.

Dagelijks leven: Student Liberal Arts and Science: Global Challenges aan de Leiden University College (Den Haag).

Hobby's: Reizen, basketballen.

Kandidaat voor: Jongerenvertegenwoodiger Duurzame Ontwikkeling.

Wat drijft jou om jongerenvertegenwoordiger te worden?

Tijdens mijn jaar als vrijwilliger in Tanzania, India en Nepal heb ik gemerkt dat ik het onwijs leuk vind om met jongeren samen te werken aan een betere, duurzamere wereld. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jongeren verbonden worden met de politiek en invloed hebben. Hieraan werken geeft mij energie.

Wat wil jij al eerste regelen voor een ideale wereld?

Een platform creëren voor creatieve, vernieuwende en grappige ideeën waar we samen kunnen werken aan een duurzamere samenleving. De eerste stap in de richting van een ideale wereld is dat we echt betrokken raken bij duurzaamheid. Ik daag iedereen uit om mee te denken via de facebookpagina Op z’n Max.

Waar kom jij je bed voor uit?

Pompoensoep, een lange mountainbikeroute, zwemmen in de zee als er een algengloed is, vallende sterren of de supermaansverduistering, een kopje koffie met Ban Ki-Moon, een debat over de vrije wil, zonsopgang vanaf een bergtop, een dansoptreden van mijn zusjes, essay afschrijven net voor de deadline en een autovrije zondag in Brussel.

Wat wil jij van jongeren in Nederland weten?

Het liefst zou ik alle jongeren van Nederland in de grote vergaderzaal van de Klimaattop in Parijs zetten en horen wat er dan tegen de wereldleiders wordt gezegd. Wat zou jij zeggen tegen de wereldleiders? Dit is niet alleen een plan in gedachten. Deel dus jouw ideeën via opznmax.nl.

Op de koffie bij Ban Ki-Moon of spreken op een groot jongerenevent?

Ik verzamel al deze ideeën en werelddoelen van de Nederlandse jeugd niet voor niets. Ik ga bij Ban Ki-Moon op de koffie en zal hem versteld doen staan van hoe innovatief Nederlanders zijn om de wereld beter te maken!

Sms Max naar 5040.

Ramon Bril (24)

Woont in: Leiden.

Dagelijks leven: Nét afgestudeerd in Life Science & Technology, een samenkomst van Biologie en Chemie is; vrijwilliger bij de Hortus Botanicus in Leiden.

Hobby: Planten.

Kandidaat: Jongerenvertegenwoodiger Duurzame Ontwikkeling.

Wat drijft jou om jongerenvertegenwoordiger te worden?

Politiek gaat tegenwoordig vooral om eigen belangen, terwijl de natuur met grote snelheid verwoest wordt. Dat zien deed me pijn, dus wil ik me hard maken voor onze toekomst. En er is zoveel moois in de wetenschap, waar ik vandaan kom, waarmee we de problemen wél kunnen oplossen.

Wat wil jij al eerste regelen voor een ideale wereld?

Een oprechte kijk op de werkelijke problemen waar de mensheid nu mee zit. Laten we politiek een beetje kruiden met wat kennis en wetenschap. Geen onzin; wij moeten voorwaarts, in techniek en cultuur. Waar blijven de Thoriumreactoren? Waarom wordt er gelogen dat biodiesel iets goeds is voor het milieu?

Waar kom jij je bed voor uit?

Zonlicht. Als ik zie dat het lekker weer is, kan ik niet in bed blijven, er is veel te doen. Er is geen beter gevoel dan aan het einde van de dag weten dat je veel hebt bereikt. Ik ben een optimist, dus ik kom gemakkelijk uit bed.

Wat wil jij van jongeren in Nederland weten?

Welke out-of-the-box ideeën ze hebben en koesteren. Waar ze van dromen, maar het niet durven uiten, omdat ze denken dat ze voor gek worden verklaard. Einstein kreeg zijn idee van relativiteit in zijn tienerjaren. Ik weet dat iedere jongere soms iets bedenkt waar nog niemand aan heeft gedacht. Vertel!

Op de koffie bij Ban Ki-Moon of spreken op een groot jongerenevent?

‘Even’ op de koffie gaan lijkt me leuk en leerzaam, maar een gesprek met een grote groep die zich durft te uiten, daar ga ik voor.

Sms Ramon naar 5040.

Wedstrijdinfo

  • Stemmen op Aileen of Sahar en Max of Ramon kan via www.jongerenvertegenwoordigers.nl/stemmen.
  • Sms’en kan ook. Stuur de voornaam van de kandidaat naar 5040.
  • De digitale stembus sluit op 23 oktober, 21.00 uur.
  • Die avond wordt in Pakhuis de Zwijger de Nacht van de VN gehouden.
  • De verkiezing van de Jongerenvertegenwoordigers wordt georganiseerd door NJR, het jongerennetwerk van Nederland.
  • De twee winnaars mogen zich twee jaar lang jongerenvertegenwoordiger noemen en Nederland afreizen om de stem van de jongeren te horen.
  • Deze stem nemen zij mee naar VN-toppen en andere (inter)nationale conferenties.
  • Op dit moment zijn ook er ook een Jongerenvertegenwoordiger UNESCO en twee Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken actief.
  • Alle info vind je op www.jongerenvertegenwoordigers.nl.

Doodnormaal: in onderbroek de Amsterdamse metro in

Een deelnemer van No Pants Subway Ride in Polen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2019

In je onderbroek in de Amsterdamse metro. Gewoon, omdat het leuk is. Dat is de gedachte achter No Pants Subway Ride Amsterdam, in navolging van edities in New York, Londen en Berlijn. Zondag 15.00 uur is de start, bij metrohalte Vijzelgracht.

2002

Het project, bedoeld om medepassagiers te verrassen en op te vrolijken, begon in 2002 in New York. Het was een idee van de humoristische improvisatiegroep Improv Everywhere, die met allerlei onverwachte voorstellingen opduikt op openbare plekken. Zoals een butler in kostuum in het herentoilet van een McDonald's, balletvoorstellingen op straat, een marathon in liften en pizzabakkers die uitdelen in de trein.


Je kunt een 'kontkussen' kopen voor eenzame nachten

Foto: The Buttress Pillow

Foto van 'Daisy Heyer'

29 DEC 2018

Veel mensen kennen het wel: een partner waarmee je het bed deelt grijpt geregeld naar één van je lichaamsdelen middenin de nacht in hun vierde droom. Waarom? Dat weten we niet, maar voor de single mensen onder ons is het wellicht best moeilijk dat zij nooit eens een borst, rug of bil hebben om tegenaan te kruipen.

Lekkere stevige kont

Daar komt binnenkort wellicht verandering in, want in Amerika heeft een briljante uitvinder een nieuw soort kussen uitgevonden: de Buttress Pillow. Je raadt het al: een kussen dat precies zo voelt als een lekkere, stevige, menselijke kont. Het is een ergonomisch kussen dat het afgelopen jaar een enorme kickstart heeft gehad en onwijs populair is bij de single mannen, als we de uitvinders mogen geloven.


Meisje (7) gelooft nog in Kerstman na belletje Trump

Na het belletje gelooft Collman nog altijd in de Kerstman. / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

26 DEC 2018

Hoe een telefoongesprekje met de president van Amerika bijna je vertrouwen in de Kerstman kan wegnemen: het leek er even op toen de 7-jarige Collman Lloyd met Donald Trump aan de telefoon hing op kerstavond.

Het telefoongesprekje dat Collman met Trump had ging viral, omdat Trump openlijk zijn twijfels uitte over het bestaan van de Kerstman toen hij Collman aan de telefoon had.

Geloof je nog in de Kerstman?


Obama in het ziekenhuis. Foto: ANP

Obama hopt als kerstman langs in kinderziekenhuis

Obama in het ziekenhuis. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

21 DEC 2018

Hoe je de patiëntjes van een kinderziekenhuis tóch een zo memorabel mogelijke kerst bezorgt? Nou, door een topper van een kerstman langs te laten komen, bijvoorbeeld. En laten we wel wezen: Barack Obama is daar wel een héle goede kandidaat voor.

Ho, ho, ho

De voormalig president van Amerika bezocht woensdag het kinderziekenhuis Children's National Health System in Washington, bij wijze van een verrassing. Obama kwam in vol ornaat: zowel aan de kerstmuts als -natuurlijk- een zak met cadeautjes was gedacht. Volgens The Guardian werden de kinderen zelfs met een toepasselijke 'ho, ho, ho' begroet. We hadden niet anders verwacht.


Google komt met briljante Home Alone-kerstreclame

Ook Macaulay Culkin is van de partij, nu alleen een paar jaartjes ouder. / Videostill Google commercial

Foto van 'Daisy Heyer'

19 DEC 2018

Kerstmis is eigenlijk onlosmakelijk verbonden met Home Alone. En daar is Google dit jaar handig op ingehaakt. Speciaal voor de feestdagen hebben zij namelijk een reclame uitgebracht met in de hoofdrol Macaulay Culkin, die in zijn kinderjaren de hoofdrol in Home Alone en Home Alone 2 vertolkte. Eén significant verschil: Culkin is inmiddels 38 jaar oud.

De reclame bevat een aantal klassieke scènes uit de hitfilm uit de jaren '90, met een hip sausje vol Google-producten eroverheen gegoten. Leuk? Oordeel zelf! En kijk voor de gein ook nog de behind-the-scenes video die Google tevens online geplaatst heeft.


Plop: toen waren er twee mini-ijsbeertjes

Frimas beviel plotseling van een ijsbeertweeling. / Videostill YouTube Dierenrijk

Foto van 'Daisy Heyer'

7 DEC 2018

Je zou maar binnen enkele seconden onverwachts je kind eruit kunnen werpen na een lange zwangerschap. Bij mensen gebeurt dat helaas niet echt, maar bij ijsberen is dat precies hoe het er aan toe gaat. Zo ook bij ijsbeer Frimas, die in Dierenrijk Nuenen eind november plotseling is bevallen van twee kleintjes. Beelden van de bevalling zijn nu door Dierenrijk op YouTube gezet.

Zowel de moederijsbeer als haar jongen maken het goed na de bevalling op 26 november. De vader van de twee kleine ijsbeertjes is ook bekend: ijsbeer Henk. Samen met Frimas zette hij al twee keer eerder een tweeling op de wereld: Noordje & Pixel en Nicky & Simone.

Voorjaar


Boef geeft honderden cadeaus weg aan asielzoekers

Boef tijdens Future Urban Legends 2017 in de Ziggo Dome. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

Waar velen Boef vooral kennen vanwege zijn muziek, is ook bekend dat hij heel veel over heeft voor zijn fans. Zo neemt hij regelmatig fans mee uit shoppen of brengt hij een bezoekjes aan de mensen thuis. En ook met de feestdagen bleek de rapper behoorlijk in de stemming om iets goeds te doen.

De rapper gaf namelijk een enorm bedrag uit bij een speelgoedwinkel en parfumerie, om in totaal maar liefst 263 cadeaus te kopen. Met die pakjes ging hij samen met enkele van zijn beste vrienden op pakjesavond naar een asielzoekerscentrum in Katwijk, waar hij de cadeautjes uitdeelde.

Busje vol pakjes


Na 22 weken geboren baby mag eindelijk naar huis

Niet de baby uit het verhaal/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

1 DEC 2018

Wanneer je 22 weken zwanger bent, ben je vaak pas net over de helft. Toch beviel Jodie Marrin (36) eerder dit jaar na iets meer dan 22 weken al van haar dochtertje. Tegen alle verwachtingen in maakt de kleine Sussie het nu goed en mag ze naar huis.

Bloedvergiftiging

Slechts 482 gram woog Sussie toen ze uit de buik kwam. Jodie werd onwel door wat later bleek een bloedvergifting. Het leidde tot een veel te vroege bevalling. Nu vier maanden later mag het meisje toch met haar ouders mee naar huis.


Vliegtuigpassagier helpt klagende buurman aan raam

Twitter

Foto van 'Evie Westland'

13 NOV 2018

De meeste mensen zitten in een vliegtuig het liefst aan het gangpad. Zo kunnen ze lekker gaan en staan waar ze willen, zonder over hun eventuele buren heen te moeten klimmen.

Mocht zo’n felbegeerd plekje aan het gangpad niet meer vrij zijn, is de stoel bij het raam waarschijnlijk de beste tweede optie. Je moet maar liefst twee mensen wakker maken voor een korte plaspauze, maar om dat te compenseren heb je in ieder geval wel een lekker uitzicht en kun je de hele vlucht Instagram-waardige kiekjes schieten.

Dubbel bekocht


Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet

Niet de baby uit het verhaal/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2018

In de Australische stad Sydney is vorige week een jongen genaamd Parker geboren. Dat is op zich geen nieuws, ware het niet dat hij bij zijn geboorte al 5,7 kilo woog.

Elke geboorte doet pijn

De 28-jarige Nikki Bell was degene die beviel van deze grote baby, zonder verdoving. ,,Ik ben er zeker van dat alle geboortes pijn doen, of de baby nu 1,7 of 5,7 kilo weegt", zo redeneerde ze na afloop nuchter tegenover Mercury.


3-jarige vertedert VS met Michelle Obama-kostuum

De jurk van het portret en de Halloween-jurk van Parker. / Twitter @nytopinion

Foto van 'Daisy Heyer'

1 NOV 2018

Deze Halloween zijn de leukste outfits voorbij gekomen, maar de driejarige Parker Curry spant absoluut de kroon. Het kleine meisje gaat compleet viral met haar kostuum van Michelle Obama. En dat heeft een kleine geschiedenis.

Open mond


Coffeeshops Canada kunnen vraag naar wiet niet aan

Foto van 'Merel Driessen'

27 OKT 2018

Nog geen twee weken is het roken van wiet legaal in Canada en nu al lijkt de voorraad marihuana bijna op te zijn. De winkels in Quebec waar wiet wordt verkocht, sluiten nu drie dagen in de week hun deuren, omdat ze de vraag naar wiet anders niet aankunnen.

Andere openingstijden

Bij een aantal winkels in Quebec was de voorraad afgelopen week op twee dagen al voor de middag uitverkocht. De winkels in Quebec zullen nu alleen open zijn op donderdag en vrijdag. De winkels zullen deze openingstijden blijven hanteren totdat zij voldoende voorraad hebben.


Last van tentamenstress? Knuffel met puppy's op UvA

Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

15 OKT 2018

Je bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt - tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.

De Universiteitsbibliotheek (UB) in Amsterdam is een favoriet studieplekje van veel Amsterdamse studenten. En geloof het of niet; midden in de tentamenweek, op 22 en 23 oktober, krijgt de studeerruimte een speciale puppy room. „Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress",  zo stelt de UB.

Ideale bieb


Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht. Foto: Facebook.

Foto van 'metronieuws'

5 OKT 2018

Een heerlijke massage krijgen op het Indonesische eiland Bali. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Zo dacht in ieder geval de Australische Matthew Raison. Helaas liep het voor hem toch iets anders dan verwacht. Nadat hij volmondig instemde voor een 'rode draak-massage', had hij de volgende dag flink wat striemen op zijn rug...

Matthew ging ervan uit dat de masseur een soort religieus ritueel zou toevoegen aan de ontspannen massage. Zijn vrouw zei nog tegen de masseur: „Ik weet niet precies wat u zegt, maar mijn man wil alles uitproberen”, schrijft Daily Mail.

Gua Sha


Man wint 1 miljoen met cijfers uit fortune cookie

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

30 SEP 2018

Iedereen hoopt natuurlijk dat een fortune cookie geluk brengt, maar de Amerikaanse Ronnie Martin had ook daadwerkelijk een mazzeltje door zo'n gelukskoekje: hij won 1 miljoen dollar in de New Jersey Lottery door te spelen met nummers die hij uit een fortune cookie van jaren geleden had.

De meeste mensen gebruiken als ze lotnummers uitkiezen persoonlijke cijfers zoals de verjaardag van belangrijke familieleden of hun eigen geluksgetal. Martin dacht daar deze keer anders over en besloot een tijdje geleden om voor altijd de cijfers die hij kreeg bij een fortune cookie te gebruiken.

Iets mis


Leerlingen verrassen 55-jarige lerares na chemo

Een foto van de verrassing die de leerlingen van Katherine James organiseerden. / Twitter @KEYTNC3Alys

Foto van 'Daisy Heyer'

30 SEP 2018

Een Amerikaanse lerares weet zeker dat ze écht niet stuk kan bij haar leerlingen. Katherine James (55) die in Santa Barbara, Californië woont, was totaal in shock toen haar leerlingen op de laatste dag van haar chemokuur voor haar deur stonden om te vieren dat het voorbij was.

Borstkanker

James kreeg vorig schooljaar de schrik van haar leven toen er borstkanker bij haar werd geconstateerd. De lerares gaf op dat moment les aan de vierde klas van de Mountain View Elementary School, waar ze al 20 jaar werkte. Ze kreeg gelukkig meteen dikke steun van haar leerlingen en die steun bleek onvoorwaardelijk.


Gered Thais voetbalteam naar Jeugd Olympische Spelen

In juli werden de jongens uit een grottenstelsel gered

Foto van 'ANP'

28 SEP 2018

De twaalf jongens die eerder dit jaar uit een grot in Thailand werden gered, gaan samen met hun trainer voor het eerst naar het buitenland. Het jeugdvoetbalteam en de trainer vliegen komende week naar Argentinië. Daar zijn ze bij de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, zegt een woordvoerder van de Thaise regering.

Daarna reist het team door naar de Amerikaanse stad New York. Naar verwachting zullen ze daar onder andere op de Amerikaanse televisie verschijnen.

Stateloos


Camera videoVuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis

Het Guangxi New Media Centre tijdens de vuurwerkshow / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

26 SEP 2018

Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk 'ejaculeerde' was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

Vanuit de lucht

Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat het gebouw wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel in stijve toestand.


Jongen die niet op schoolfoto mocht, wordt H&M-model

Alfie Aldridge tijdens een shoot ©Instagram

Foto van 'Jelmer Visser'

19 SEP 2018

Een 11-jarige autistische jongen uit Groot-Brittannië die niet op de schoolfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al geportretteerd voor advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.

Zijn nieuwe job bevalt uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.