Nachtboek van een eerstejaars

Likeability of 5

#26 Ik smeet mijn cappuccino vol in zijn gezicht

Lekker bakkie koffie hè? Zo'n kopje belandde dus even later in het gezicht van een zeker persoon. / Unsplash

Foto van 'Maud'

19 JAN 2018

Maud en Sam beginnen echt iets serieus te krijgen. Bij hun etentje in hun favoriete pizzeria stelde Sam haar dan ook een superschattige vraag en eenmaal thuis beland, kreeg Maud eindelijk waar ze al een hele tijd naar verlangde: een superhete nacht met haar nieuwe liefde. Maar toen ze wakker werd kreeg ze naast een heerlijk ontbijtje van Sam, ook iets waar ze iets minder blij van werd: een berichtje van Fredje, met de boodschap dat hij haar iets wilde zeggen.

De zenuwen gieren door mijn lijf. Ken je dat gevoel dat het lijkt alsof je binnen nu en een kwartier een spreekbeurt moet houden voor een compleet gevuld voetbalstadion? En dan waarschijnlijk ook nog een spreekbeurt over iets waar je geen reet van af weet, zoals de oorsprong van plastic bestek of het chemische proces dat plaatsvindt bij het bakken van pannenkoeken ofzo. Kotsmisselijk dus.

Fred en ik hebben afgesproken in Cafe Leidse Lente. Het is een plek die ik normaal heel prettig vind, maar vandaag voelt het hippe café aan als de wachtkamer van de soa-poli. Ik bestel een cappuccino, waarvan ik de helft over het randje kieper als ik het kopje naar mijn mond beweeg. Zo erg trillen mijn handen dus. En die lulhannes is nog eens tien minuten te laat ook!

Dan zie ik hem binnen komen lopen. Hoewel ik in het verleden nog wel iets aantrekkelijks zag in Fredje, zie ik nu vooral een echte koorbal met een iets te dikke plofkop van alle drank die het afgelopen half jaar naar binnen is gegoten. En als hij mij aankijkt voorspelt zijn blik niet veel goeds. Dat kusje op het einde in zijn sms was waarschijnlijk een manier om mij naar het café te lokken, want de arrogantie spatte er vanaf. Met een luide zucht plofte hij op de stoel tegenover mij.

„Nou Maudje, waar ik je dus eigenlijk even over wilde spreken is de rekening die ik kreeg van mijn zorgverzekering”, viel Fredje met de deur in huis. Ik frons mijn wenkbrauwen en kijk Fred niet-begrijpend aan. „De rekening van je zorgverzekering?” vraag ik, terwijl in mij een wisseling van de wacht plaatsvindt tussen het nerveuze meisje die een spreekbeurt moet geven, naar het meisje dat zo kookt van woede, dat je haar het best kunt vergelijken met die vulkaan Agung op Bali.

„Ja, nou via via vernam ik dus dat jij een soa’tje onder de leden hebt”, vervolgt Fredje. „En gezien het feit dat wij nog niet zo lang geleden een keer een neukpartijtje hebben gehad, ben ik dus maar even naar de huisarts geweest voor een onderzoekje. Maar bij de huisarts kost zo’n onderzoekkie blijkbaar best een aardige duit als je je eigen risico nog niet hebt opgemaakt, dus ik wilde eigenlijk even bespreken hoeveel jij daarvan betaalt.”

Mijn mond valt open van verbazing. Hoe durft die gore lapszwans! Hij is nota bene degene die mij die soa gegeven heeft! Die ervoor gezorgd heeft dat ik mij nu niet meer op de vereniging durf te vertonen, dat ik mij zó rot voel dat ik wil verhuizen naar een andere stad en die niet alleen mij, maar in ieder geval ook nog één ander besmet heeft. Die het bovendien allemaal zó weinig interesseert, dat hij zich niet heeft ingelezen en weet dat je als je onder de 25 bent gewoon een gratis onderzoek kunt krijgen bij de GGD. En deze persoon vraagt MIJ om geld voor dat rotonderzoek?

„Je krijgt geen cent van mij idioot!”, roep ik woedend en voordat ik het weet heb ik de rest van mijn inmiddels lauwe cappuccino vol in zijn gezicht gesmeten. Ik grijp mijn tas en ren naar buiten, waarna ik in één ruk naar huis fiets terwijl de tranen van woede over mijn wangen stromen. Thuis smijt ik de deur dicht en stamp ik de trap op. Achter me hoor ik een deur open gaan. Zonder dat ik hem zie, voel ik dat Sam achter me aan loopt mijn kamer in als ik op bed plof.

Een half uur later ben ik gekalmeerd. Sam heeft naast magische vingers blijkbaar ook magische krachten om mij rustig te krijgen, want de tranenkraan is dichtgedraaid en met een of andere suffe grap wist hij me zelfs weer aan het lachen te krijgen. „En Maudje, vanaf volgende week ben ik toch nog het enige dat jou met Leiden verbindt, dus trek het je niet zo aan”, zegt hij met een glimlach.

Hij heeft ook gelijk, probeer ik mezelf te bedenken. Maar toch voelt het niet goed dat iedereen – en in het speciaal Fredje – hier zonder kleerscheuren vanaf lijkt te komen, behalve ik. En dan besluit ik dat het ook totaal niet eerlijk is. In één seconde weet ik het honderd procent zeker:

Nog voor ik volgende week naar Amsterdam vertrek, ga ik wraak nemen.

VOLGENDE AFLEVERING > > >

Staat volgende week vrijdag om 15.00 uur voor je klaar

< < < VORIGE AFLEVERING

BEKIJK OOK


love
user_dfb5f9ad794f5e6445b9261041624dabbf25e859_avatar

Views

1k+

#44 'Wij moeten praten. Morgen 12.00. Kom alleen."

Maud lag op de bank bij haar ouders toen ze meerdere dreig-smsjes kreeg van een onbekend nummer. Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

25 MEI 2018

Tot Maud’s grote verbazing blijkt er een seksfilmpje van haar en Levi rond te gaan van dat ene hete avondje op het dakterras in Amsterdam-Oost. Ze heeft geen idee wie de video heeft gemaakt Sinds Koningsdag heeft Maud Sam weer gezien en hij wilt weten of dat meisje in het filmpje Maud is. Gelukkig kan ze hem wijsmaken dat zij het niet is en Maud beseft dat ze Sam weer terug wilt. Na Koningsdag besluit Maud even naar haar ouders te gaan voor wat rust. Dat lijkt aardig te lukken, totdat haar moeder verteld dat Jelle laatst ineens voor haar deur stond om te vertellen dat hij en Maud weer verkering hebben.

De laatste dagen ben ik vooral met mezelf bezig geweest. Ik ben nog steeds woest op de maker van het seksfilmpje. En geen idee wie het op zijn geweten heeft. Ik ben natuurlijk wel blij dat het filmpje niet ergens op het internet terecht is gekomen, maar eigenlijk is het feit dat het filmpje is gemaakt en binnen mijn vriendenkring rond gaat al erg genoeg.Van die klootzak van een Levi heb ik ook niets gehoord. Sinds dat ik Sam weer heb gezien met Koningsdag denk ik toch weer de hele tijd aan Sam. Het liefst zou ik hem bellen en naar hem toe gaan, maar ik probeer mezelf even in te houden.

Voor Jelle heb ik de laatste dagen daarom ook even geen ruimte gehad in mijn hoofd. Kennelijk dacht hij er nogal anders over, want hij heeft dus aan mijn ouders lopen verkondigen dat we weer verkering hebben. Die idioot is zelfs naar mijn ouders toe gegaan!?

Ik verslikte mij in mijn drinken op het moment dat mijn moeder de woorden sprak: ,,omdat jullie weer verkering hebben.” Er volgde een enorme hoestbui waarbij ik rood aan liep. Mijn overbezorgde moeder schrok zich kapot en stond gelijk met een glas water naast me. ,,Nou Maud je schrikt ervan he, zei ze.” Om vervolgens weer heel snel verder te praten. ,,Jelle zei dat hij in de buurt was, een vriend van hem woonde om de hoek. Ik vond het nogal een verrassing om te horen dat jullie samen zijn!? Ik had het eigenlijk wel van jou willen horen, maar Jelle zei dat het nog pril was. Hij zag er wel anders uit hoor. Ik dacht altijd dat Jelle zoveel aan sport deed. Surfen toch? In ieder geval hij vertelde dat jullie al een tijdje samen in hetzelfde restaurant werkten. Waarom heb je daar niets over gezegd? Nou leuk hoor Maud, maar ik dacht eigenlijk dat jij aan het daten was met die ene Sam?! Hoe zit dat dan lieverd?”

Typisch mijn moeder aka mevrouw praatgraag, mijn moeder stelt het liefst 301 vragen tegelijk en wilt altijd alles weten.,,Mam kan je me gewoon heel even met rust laten! Jezus al die vragen!!” Ik zag het gezicht van mijn moeder vertrekken. En nee het was niet aardig om alles op mijn moeder af te reageren, maar ik wist ook even niet waar ik het zoeken moest. Ik rende van tafel en ging naar de wc. Zonde, maar ik kon mijn pizza niet binnen houden. Ik kreeg een heel onheilspellend gevoel en moest mijn eten er uit gooien.

Ik liep terug naar de keuken, pakte een glas water en bood mijn excuses aan aan mijn moeder. ,,Mam, sorry ik heb nogal een hectische tijd gehad.” In grote lijnen legde ik haar uit hoe Jelle weer terug was gekomen in mijn leven. Zijn coke-verslaving liet ik maar even achterwege en ook over het seksfilmpje met Levi liet ik niets los. Ik vertelde haar hoe gek ik was op Sam, maar dat ik ook weer gevoelens kreeg voor Jelle. ,,Heh, maar Maud die Sam moet je misschien maar laten gaan hoor. Jelle zei dat hij was vreemd gegaan! Je weet hoe ik daar over denk.” WTF!? Het werd alleen maar erger. Dat Jelle langs mijn ouders was gegaan was al erg genoeg, maar hij bleek nu ook nog eens leugens over Sam te verspreiden.

,,Mam, ik denk dat het niet zo goed gaat met Jelle, want daar is niets van waar.” Volgens mijn moeder was Jelle stapelgek op mij en had hij vast geen kwade bedoelingen. Lekker makkelijk gedacht en niet zo raar want me moeder heeft altijd al een zwak voor Jelle gehad.

Ik had gehoopt dat mijn misselijkheid zou verdwijnen, want mijn moeder had mijn lievelingsijs van gehaald. En ik kon eerlijk gezegd wel wat verkoeling gebruiken. Helaas werd die misselijkheid alleen maar erger. Ik wilde niets loslaten over Jelle zijn coke-verslaving, maar het irriteerde mij dat mijn moeder haar hand boven Jelle zijn hoofd hield. Ik plofte neer op de bank en had eigenlijk niet meer zo’n zin om verder te praten met mijn moeder. Gelukkig hoefde dat ook niet. Haar telefoon ging en ik hoorde door de telefoon de stem van mijn tante. Ze zou voorlopig wel een halfuur aan de telefoon zitten.

Door het seksfilmpje was ik heel angstig geworden, ik was continu bang dat ik mezelf weer ergens onverwachts terug zou zien. De laatste dagen had ik Facebook en Instagram een beetje vermeden. Maar ik kon het niet laten en bekeek toch even het profiel van Levi. Het stond nog altijd op ‘privé’, waardoor ik dus niet kon bekijken. Het irriteerde mij, want ik was toch bang dat hij ons seksfilmpje zou lekken op social media. Ik zie hem er wel voor aan dat die zelf ingenomen zak wil showen hoe 'geweldig' hij is.

Net op het moment dat ik mijn telefoon wilde weg leggen, kreeg ik een sms! Een fractie van een seconde voelde ik een soort van blijdschap. Smsjes zijn namelijk altijd van Sam, ja oke of van mijn voicemail, maar meestal is het Sam. Ik pakte mijn iPhone maar schrok me rot toen ik het smsje opende. Een onbekend nummer had mij een prinsscreen van het seksfilmpje gestuurd. Ik zag mezelf op mijn knieën zitten en die rotkop van Levi. Al snel volgde een nieuw smsje van het onbekende nummer. ,,Wij moeten praten Maud. Morgen om 12.00 in het Oosterpark. En kom alleen. P.S. Ik hou niet van laatkomers. X”


Views

1k+

#43 Ik wilde even kroelen, geen wilde sekspartij

Lekker een colaatje en lekkernijen bij mijn ouders aan tafel. Love it! Maar er is iets raars gebeurd... / Unsplash

Foto van 'Maud'

18 MEI 2018

Na het fiasco met Levi tijdens Koningsdag, belandden Maud, Sam en Jessie met zijn drietjes op een terras. Niemand heeft een idee wat er met Levi gebeurd is. Dylan, het vriendje van Jessie is hem ergens op de grachten kwijtgeraakt. Het kan Maud vrij weinig schelen, ze is eindelijk weer even samen met Sam. Maar dan blijkt dat er een seksfilmpje van Maud en Levi rondgaat van dat ene hete avondje op het dakterras. En dan blijkt Sam dat filmpje ook nog eens in handen te hebben gekregen, waarop hij natuurlijk wil weten of het meisje op dat filmpje Maud is... 

Ik pak zijn telefoon aan en zie mezelf voor de tweede keer op een dag in beeld met een piemel in mijn mond. Zonder er over na te denken frons ik mijn wenkbrauwen en doe ik net alsof ik het hele beeld eens even goed in mij opneem. ,,Eh, wat denk je zelf!” roep ik vervolgens quasi geschrokken.

Ik hoop dat Sam in mijn toneelstukje a la Jennifer Aniston trapt. In het verleden heb ik ooit eens op toneellest gezeten, maar ik weet niet of ik het er nou echt zo goed vanaf bracht… Bovendien was de leraar een vieze perv die je nu absoluut zou aangeven in het rijtje #metoo-meneertjes, maargoed ik was een jaar of 15 en heb geen idee meer hoe die vent heet.

Het lijkt alsof Sam me gelooft. Hij haalt zijn schouders op, mompelt iets van: ,,Oh, oké. Je lijkt er wel een beetje op. Maar ik herken dat jurkje ook helemaal niet en die kerel trouwens ook niet, dus ik weet ook niet waarom ik dacht dat jij het was.” De steen in mijn maag lijkt ietsje te verlichten. Oké, ik weet dat het niet heel slim is om hier weer over te liegen, maar ik begin Sam net een beetje terug te krijgen en hij weet niet hoe Levi eruit ziet. Bovendien wil ik toch nooit meer iets met Levi doen en zie ik hem misschien wel nooit meer terug, dus waarom zou ik nu de waarheid zeggen? Het zou me alleen maar meer gedoe opleveren als ik nu vertel over mijn dakterraswippie.

We sloten de avond af met een drankje en verkasten naar huis. Sam wilde niet blijven slapen, wat ik begreep, maar waar ik wel een tikkeltje teleurstelling bij voelde. Niet dat ik uit was op een woeste sekspartij, maar ik wilde zo graag weer even in zijn vertrouwde armen liggen en lekker met hem kroelen...

De rest van de week spendeerde ik aan zo goed en zo kwaad als het kon uit te zoeken waar het seksfilmpje vandaan is gekomen. Het is dat alleen Jessie, Dylan, Tom en Levi weten hoe ik er die avond uit zag, waardoor ik naar anderen zou kunnen ontkennen dat ik het was. Maar er waren dus geen anderen die mij hebben gevraagd of ik dat was. Het leek wel alsof mijn filmpje alleen maar binnen mijn vriendenkring is rondgestuurd. Alsof iemand wilde dat enkel mijn vrienden en dan met name Sam het te zien zou krijgen…

Omdat de schade beperkt leek, besloot ik het weekend maar weer eens naar mijn ouders te verkassen. Stiekem vond ik het wel gezellig: zo lekker kneuterig bij mams aan tafel met een kop thee. Als mijn ouders van tevoren weten dat ik kom, halen ze altijd alles in huis wat ik lekker vind. Van die koekjes met witte en bruine chocola, soesjes en pizza. Ik denk dat het er ook een beetje bijhoort als je uit huis bent; dat je ouders je even goed verwennen als je hun weer verblijdt met je gezelschap.

Eenmaal aangekomen kletste ik dan ook honderduit met mijn ouders over wat er was gebeurd in hun leventjes. Ik grinnikte bij het verhaal over onze chagrijnige buurvrouw, die weer eens had geklaagd over praktijken waar alleen zij over kan klagen. Zo heeft ze een keer gemopperd dat ze onze kat constant hoorde lopen (één verdieping van ons huis loopt boven haar woonkamer) en stond ze ooit toen ik op vrijdagavond om 22.15 uur twee seconden met mijn hakken van de spiegel naar de deur liep al te krijsen dat ik mijn schoenen uit moest doen als ik thuis was, omdat er mensen bestaan die willen slapen.

Deze keer zei ze dat mijn ouders ’s avonds te hard met elkaar communiceerden en vroeg ze of het geluid van de magnetron niet zachter kon worden ingesteld. ,,Dat mens moet echt een keer ophouden hoor”, lachte ik terwijl ik hap van mijn pizza nam en die hap wegspoelde met een slok cola. Heerlijk, thuis zijn!

,,Hoe is het eigenlijk met Jelle nu? Ik vond het zo leuk dat hij laatst even aan de deur stond!”, vroeg mijn moeder opeens. Ik verslikte me van schrik in mijn cola en begon te hoesten alsof ik net een slof zware shag had weggerookt. Toen ik na vijf minuten kuchen en proesten en met betraande wangen eindelijk stopte met hoesten, keek ik haar alsnog geschrokken aan.

,,Hoezo was hij aan de deur?” vroeg ik haar. De steen die gaandeweg deze week had plaatsgemaakt voor een stukje spons was wederom aan het verpakken met cement, merkte ik aan mijn buik. What the fuck moest Jelle bij mijn ouders?

Mijn moeder keek me vervreemd aan, nam een slokje van haar drinken en zei toen: ,,Hij kwam een bakkie koffie doen omdat jullie weer verkering hadden. Dat is toch niet zo raar?”

BEKIJK OOK


Views

4k+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

2k+

#42 Je ziet jezelf niet iedere dag seksend terug

Omg... mijn sekspartij met Levi staat gewoon online! / Pexels

Foto van 'Maud'

11 MEI 2018

Koningsdag blijkt minder feestelijk dan verwacht. Maud ging samen op stap met Jessie, Tom en Levi, die ze net hadden leren kennen. Een paar dagen eerder had Maud stomende seks met Levi op het dakterras van een pand, waar binnen een huisfeest werd gegeven. Tijdens de feestdag ontstaat er een vechtpartij en Maud haar mobieltje blijkt ook nog eens gestolen. Als ze op het bureau aangifte aan het doen is, komt ze Sam tegen. Verrassend genoeg is Sam wel in voor een drankje. Maud, Jessie en Sam willen de drukte in Amsterdam ontsnappen en nemen de trein naar Haarlem. Eenmaal op het terras blijkt de onrust nog lang niet voorbij. Jessie doet een bizarre ontdekking...

,,Het dakterras… jij en Levi? Jullie staan op het internet..." Even heb ik geen idee waar Jessie het over heeft. ,,Wtf?! Wat bedoel je nou?! Jezus Jes. Met wat?” Jessie kan soms zo lang om dingen heen draaien.

,,Jij en Levi! Jullie wilde vrijpartij op het dakterras. Er is een video van en die staat..”

Nog voordat dat Jes haar zin af kan maken gris ik haar telefoon uit haar handen.

Ik voelde al het bloed uit mijn gezicht wegtrekken. Het voelde alsof ik op dat moment werd overvallen door een crimineel die zonder enige waarschuwing een paar keer flink met zijn mes in mijn buik stak. Ik snakte naar adem. ,,Kom, ga zitten, hier.” Jessie duwde mij op een stoel en liep naar de bar om een glas water te halen.

Ik bekijk de video. Tenminste, kijken...  Ik durf amper een blik te wagen. Maar kom op; je ziet jezelf niet iedere dag seksend terug op beeld. Tenminste, niet als je ooit besloten hebt om iets anders met je leven te doen dan porno-actrice worden. Het lijkt wel alsof ik de avond herbeleef, maar dan op een hele andere manier.

Mijn bloed kookt. De beelden waren duidelijk. Ik herkende mezelf natuurlijk gelijk. Ik weet niet welke gore hond verantwoordelijk was voor deze misselijke actie maar als ik er ooit achter kom dan weet ik niet waar ik toe in staat ben!

Ik zie hoe ik langzaam Levi zijn Levi’s naar beneden trek en hem daarna met mijn mond bevredig. Terwijl ik druk bezig ben down under bij Levi, trekt hij mijn jurkje van mijn warme lichaam. Want ik kreeg het niet alleen heet van Levi, het was die avond ook erg warm buiten. Vliegensvlug maakt hij mijn bh los.

Net op het moment dat Levi mijn string probeert uit te trekken stopt de video.

Ik moet eerlijk toegeven dat het er allemaal best sexy uit zag en dat ik nog 'blij' ben dat het seksgedeelte mij bespaard is gebleven, maar fuck: dit soort filmpjes horen niet op internet. Tenminste, niet van MIJ! Welke idioot heeft dit op zijn geweten?!

Ik bekijk de video voor de tweede keer en barst opeens in tranen uit. Het komt nu pas binnen. Mijn gezicht is niet zichtbaar en ook mijn borsten blijven buiten beeld. Maar mijn houding en warrige blonde haar zijn direct te herkennen als je mij kent, dat weet ik zeker. Jessie zag ook meteen dat ik het was...

Jessie komt naast me zitten met een dubbele wodka en een glas water on the side. Ze vraagt me wie de video online heeft kunnen plaatsen? ,,Verdomme Jes, wat denk je zelf?! Als ik wist wie dit heeft gedaan, dan was het niet gebeurd!”

Ik ren naar de wc. Ik had niet zo moeten uitvallen tegen Jes, maar het is me allemaal teveel. Ik was die avond stomdronken. Echt ka-chel-tje lam. In de categorie Britse tieners die je halfnaakt op bar ziet dansen aan de Spaanse Costa. En ik heb me die avond vooral op Levi en zijn lekkere lichaam gefocust. Wist ik veel wat voor een idioot het bleek te zijn! Ik dacht niet echt na en wilde gewoon een leuke avond hebben. Ja, we konden betrapt worden, maar dat vonden we beiden wel opwindend.

Geen haar op mijn hoofd die er aan heeft gedacht dat iemand dit zou filmen. Achteraf gezien natuurlijk megá dom. Helemaal nu ik weet wat voor een doorgesnoven, vreemd type Levi blijkt te zijn.

Honderd vragen schieten door mijn hoofd. Wie heeft de video gemaakt? Hoe lang staat het al online? Hoe krijg ik het er af? Wat als mijn ouders dit zien? Wat als Sam dit ziet?!

Iemand moet ons in de gaten hebben gehouden. Levi had zijn handen vol aan stoute Maud, zoals ik mijn alter-ego voor die avond voor het gemak maar even noem zodat ik het een klein beetje van mij af kan zetten. En ik weet zeker dat er op het dakterras geen camera’s hingen.

Als ik van de wc kom staat Sam aan de bar. Shit, ik had gehoopt dat Jessie hem had kunnen wegsturen met een of andere smoes. Maar als ik hem aan kijk zie ik dat dit hele ding alleen maar erger gaat worden.

Sam komt naar mij toe, met zijn telefoon in zijn hand. ,,Maud, ben jij dit?”

BEKIJK OOK


Views

2k+

#41 'Kunnen we het alsjeblieft nog eens proberen?'

Zo knuffelde ik met Sam toen hij opeens voor mijn neus stond op het politiebureau. Wat ik toen nog niet wist... / Unsplash

Foto van 'Maud'

4 MEI 2018

Als Maud samen met Jessie tijdens Koningsdag op stap gaat met Tom en Levi, die ze net hebben leren kennen, lijkt het één en al feest te worden. Een paar dagen eerder had Maud namelijk nog stomende seks met Levi op het dakterras van een huis waar een knalfeest werd gehouden. Ook het vriendje van Jessie, Dylan, kan het goed met de jongens vinden. Maar als ze op de feestdag eenmaal op straat aan het feesten zijn, blijkt Levi nogal last te hebben van een kwade dronk. Hij zoekt ruzie, waarna er een vechtpartij ontstaat waar ook Maud bij betrokken raakt. En als ze even later verbluft op een stoepje zit, blijkt haar telefoon gestolen…

Klotezooi. Nu stromen de tranen dus wél uit mijn ogen. Al die lieve appjes van Sam, al die foto’s die we samen genomen hebben. En trouwens, niet alleen de foto’s met Sam, ook mijn foto’s uit Barcelona en mijn eerste weken in het restaurant… alles is weg. Ik ben zo’n sukkel die nooit een goede back-up maakt (één van de vele sukkels toch?) en haar foto’s niet op iCloud wil, omdat ik bang ben ooit gehackt te worden. Niet dat ik iedere dag foto’s van mijn kaalgeschoren flamoes maak ofzo, maar het ís wel eens voorgekomen en die foto’s heb ik liever nooit ergens op een website omdat ik zelf zo’n idioot ben geweest die niet wist dat ze nog bestonden.

Overigens zie ik als ik om mij heen kijk geen spoor meer van Levi en ook Dylan, Tom en de vriendin van Tom zijn nergens meer te bekennen. Jessie staat voor me en lijkt nog steeds alles behalve het toonbeeld van rust. De mascara zit tot op haar kin van het huilen, ze loopt telkens rondjes als een opgefokte kip en jammert enkel dingen als ‘Omg, omg’ en ‘Wat moeten we nou doen?’. Niet heel erg van waarde dus op dit moment.

We besluiten om naar het politiebureau te gaan. Hoewel ik mezelf weinig kans geef dat ik mijn telefoon ooit nog terug zie, kan aangifte doen nooit kwaad en mijn dag is nu toch al volledig naar de gallemiezen.

Eenmaal aangekomen was het er een drukte van belang. In de gang staat een duidelijk stomdronken man heel veel moeite te doen om zichzelf overeind te houden. Op een bankje zit een meisje van onze leeftijd, eveneens in tranen. Ik durf haar niet te vragen wat er is gebeurd. Straks heeft ze een emotionele uitbarsting terwijl ik hier zelf nou ook niet bepaald springend van blijdschap met een feestmuts op in het rond aan het springen ben.

We nemen plaats op een bankje om te wachten op ons beurt. Jessie is inmiddels gestopt met hysterisch doen en is druk aan het appen. Bij gebrek aan telefoon begin ik maar alle teksten en opsporingsbevelen die in de ruimte hangen te lezen. Terwijl mijn blik gedachteloos van hoofd naar hoofd verspringt, vraag ik mij af waar Levi en Dylan toch gebleven zijn?

Dan komt er iemand de kamer binnengelopen. Mijn hart maakt een salto en voordat ik het weet spring ik met een kreetje op: het is Sam! Met een bezorgde blik haast hij zich naar mij toe en pakt hij mij stevig vast. ,,Wat doe jij nou hier?” vraag ik hem verbaasd, maar dolblij. ,,Jessie heeft me geappt”, zegt Sam. Ik kijk naar Jessie, die met een hoofd zo rood als mijn favoriete kleur nagellak van Chanel terugkijkt. ,,Ja, eh... ik dacht dat je zijn steun wel kon gebruiken”, brabbelt ze, duidelijk peilend of ik de verrassing wel kan waarderen. ,,Dat heb je goed gedacht”, zeg ik met een glimlach.

Als we na twee uur eindelijk aangifte hebben kunnen doen en het politiebureau verlaten, besluiten we met zijn drieën dat het wel leuk geweest is in Amsterdam. Om de feeststemming niet helemaal te laten bederven pakken we op Centraal Station de trein naar Haarlem, waar we op een terras neerploffen voor een drankje en een stukje genietings van de laatste zonnestralen. Tot die tijd loopt het als vanouds. Sam en ik kletsen aan één stuk door over van alles en nog wat. Jessie loopt het café in om ‘te plassen en drank te bestellen’, maar ik weet dat ze het stiekem alleen maar doet om mij en Sam even alleen te laten. Ondertussen is ze al die tijd druk bezig met appen met Dylan, die ze inmiddels te pakken heeft weten te krijgen.

Dylan is met Levi meegerend toen die er vandoor ging, maar hij is hem ergens op de grachten kwijtgeraakt, vertelde hij aan Jessie. Wat er precies met Levi gebeurd is weet hij niet. Het kan mij eigenlijk vrij weinig schelen. Ik ben nu met Sam en ik wil dankbaar gebruikmaken van de paar minuten die wij alleen hebben.

,,Hoe gaat het met je?” vraag ik voorzichtig aan Sam. Hij kijkt een beetje sipjes. ,,Het gaat wel hoor, met jou?” vraagt hij. Opeens is de sfeer een tikkeltje ongemakkelijk en voel ik dat de kans op een plaatselijke regenbui op mijn gezicht toeneemt. En ja hoor, daar beginnen mijn tranen te biggelen. Great. ,,Niet zo goed”, jammer ik. ,,Ik mis je Sam! Ik weet dat ik het verpest heb, maar kunnen we het alsjeblieft nog een keer proberen? Het feit dat je hier nu bent zegt toch al dat je nog om me geeft?”

Jessie komt teruggelopen en we moeten ons gesprek staken. ,,We hebben het er later over Maud”, mompelt Sam nog, terwijl Jessie – duidelijk gegeneerd over haar moment van terugkomst – naast hem plaats neemt en twee wijn en een biertje neerzet. Ik veeg mijn tranen weg en probeer het gesprek weer op gang te brengen door te vragen waar Sam allemaal naartoe gaat met het festivalseizoen.

Terwijl we beiden onze party-agenda opnoemen, scrollt Jessie nog steeds gedachteloos door haar telefoon. Opeens staat ze op. Haar ogen zijn groot en ik haar gezicht ziet witjes. ,,Wat is er Jes?” vraag ik geschrokken. ,,Eh, kun je even meekomen?” vraagt ze aan me. Een beetje verbaasd stem ik toe en loop ik achter haar aan, richting de wc’s.

,,Wat is er nou Jes. Je doet raar!” zeg ik tegen haar als we in het toilet staan. ,,Maud…”, zegt ze. Haar ogen staan paniekerig en ik zie dat wat er ook aan de hand is, Jessie in ieder geval echt niet meer weet wat ze met haar paniek aan moet. ,,WAT?!` roep ik uit, vol frustratie over het feit dat ze niet gewoon meteen zegt wat er aan de hand is.

,,Het dakterras… jij en Levi? Jullie staan op internet..."

BEKIJK OOK


Views

1k+

Likeability of 5

#40 We hadden stomende seks op het dakterras

Ergens op een dakterras in Amsterdam had ik stomende seks met mijn nieuwe vlam (voor één nacht?) Levi. Maar hij bleek iets minder lief voor anderen dan voor mij... / Unsplash

Foto van 'Maud'

29 APR 2018

Maud dacht dat ze de ergste verjaardag van haar leven zou krijgen nu het uit was met Sam, omdat die haar niet meer vertrouwde vanwege het gedoe met Jelle. Niets bleek minder waar: Jessie nam Maud mee uit naar Louie Louie, waar ze onder het genot van een - te veel - aantal Moscow Mule's de Amsterdamse Tom en Levi leerden kennen. Ze nodigden hen uit voor een feestje van een vriend van Levi, twee straten verderop. En dat loopt behoorlijk uit de hand... 

Holy shit… wat ik de afgelopen dagen heb meegemaakt is gewoon bijna niet in zo’n kort stukje te vertellen, maar ik ga het toch proberen. Ik ben laat, ik weet het, maar als jullie horen wat voor dagen ik achter de boeg heb dan snappen jullie het vast wel.

Ik begin bij het begin (van het einde, ha!): mijn verjaardag. Na een stuk of vijf Moscow Mules – geloof me, dat hakt er in – besloten Jessie en ik mee te gaan met Levi en Tom, die we hadden ontmoet bij Louie Louie. Dylan, het vriendje van Jessie, kwam ook nog opdagen en hij bleek het heel goed te kunnen vinden met deze twee Amsterdamse kanjers, die er ook nog eens supergoed uit zagen. Tom had een vriendin die in Duitsland woont en die hij zo’n drie keer per maand ziet. Hij was dus vooral mee als wingman van Levi. En Levi? Die besloot mij onder zijn vleugels te nemen…

We gingen naar het huisfeestje van die vriend van Levi waar hij het over had. Het was ergens in een soort van enorm herenhuis. Toen ik binnenkwam wist ik even niet wat ik zag. Bestonden dit soort feesten echt off the radar?  Het hele huis was versierd met slingers, confetti en opblaasbeesten. Het leek wel alsof ik op een privéfeest van Elrow was beland! De ramen waren dichtgeplakt met vuilniszakken, wat niet alleen zorgde voor duisternis, maar ook voor bloedhitte.

Uit de speakers knalde house en door de hele huiskamer, die meer weg had van een kleine discotheek, dansten mensen zo vrij als een vogel. In de gangen en op de trap zat het merendeel van de mensen te kletsen, of ze waren bezig met ‘ballonnetjes klappen’: lachgas nemen dus. Jessie dook met Dylan de ‘dansvloer’ op en Tom verdween naar de keuken om meer drankjes te halen. „Ik laat je even de rest van het huis zien”, zei Levi met een twinkeling in zijn ogen.

Nou, dat was me een ‘rondleiding’ wel. Levi liet mij inderdaad even alle hoeken van het huis zien toen we eenmaal alleen waren. Hij nam mij mee naar het dakterras dat bij het huis hoorde en waar ,,De meeste feestgangers niets vanaf wisten”, volgens hem. Vervolgens begon hij mij in mijn nek te zoenen en verdween zijn hand onder dat zwarte jurkje dat ik eigenlijk ooit voor Sam had gekocht. Ja, echt classy kan ik het niet noemen, maar de hoeveelheid drank zorgde ervoor dat ik het woord grens alleen nog associeerde met een ander land waar ik eventueel naartoe zou kunnen op vakantie, dus ik heb hem niet tegengehouden. Sterker nog: ik genoot intens van zijn ‘hand- en spandiensten’ en had opeens ontzettende behoefte aan een ongeremde vrijpartij zonder dat ik mij zorgen hoefde te maken over gevoel, iemand van de vereniging die er wellicht achter zou komen en het zou verklappen of een ex-vriendje die ergens in een ander kamer verstopt zou zitten.

Voordat ik het wist had ik Levi zijn Levi’s dus een tikkeltje naar beneden getrokken en hadden we stomende seks op het dakterras, met uitzicht over nachtelijk Amsterdam en (hopelijk) niemand die ons zag. Het was spannend omdat we elk moment betrapt konden worden. De vrijpartij duurde dus ook niet zo lang als ik stiekem had gehoopt, maar ik was voldaan en dat gold ook voor Levi.

Met een glimlach fatsoeneerden we onszelf voordat we weer naar beneden gingen en ik de rest van de avond alleen maar danste en lachte. Gaandeweg de avond werd besloten dat we Koningsdag ook met Tom en Levi door zouden brengen. De vriendin van Tom zou dan naar Nederland komen en samen met Dylan en Jessie hadden we zo een leuk zestal om de dag door te komen.

Die week was ik voornamelijk veel aan het werk en ging de rest van wat er gebeurde een beetje aan me voorbij. Ik heb Jelle niet meer in het restaurant gezien, wat mij mooi uit kwam want op deze manier hoefde ik ook geen ontslag te nemen. Malou wilde het onderwerp wel nog een paar keer aansnijden, maar telkens als ik merkte dat we ergens met zijn tweetjes waren maakte ik mij snel uit de voeten. Ik had écht geen zin om het er met haar over te hebben.

Op Koningsdag was ons restaurant goddank gesloten, dus was er alle tijd om te feesten in de stad. Zoals afgesproken waren we met ons zestal en we besloten om een beetje door de stad te lopen en aan te sluiten bij feestjes van kroegjes en barretjes op straat. Dat bleek op het eerste gezicht een schot in de roos. Gezelligheid ten top en feestkrakers en top 40 hits klapperden om je oren. Tot ik erachter kwam dat Levi, hoewel hij lief was voor mij, best last had van een kwade dronk en meermalen ruzie probeerde te zoeken met een groepje jongens. En toen belandde hij dus in een gevecht, waar ik voor ik het door had ook middenin zat, omdat ik als een zwaan kleef aan de hele dag al om zijn nek hing.

Ik kreeg een duw en een klap, voordat ik weg kon duiken en even verderop op de stoep ging zitten, stomverbaasd en duizelig van wat mij net gebeurd was. Jessie kwam op mij af gestormd. Ze keek me aan met grote ogen en begon als een soort hysterische kip rondjes te rennen, terwijl ze schreeuwde dat we de politie moesten bellen en ‘vooral rustig moesten blijven’. De enige persoon die op dit moment echter duidelijk overstuur was, was Jessie zelf. Dylan snelde op Levi af om hem weg te halen bij de groep mannen waar hij als een valse bulldog op af gegaan was.

Geen idee waarom, maar ik was zo geschrokken dat ik niet eens moest huilen. Ik wilde op dit moment eigenlijk alleen Sam. Mijn lieve Sam, die nooit van zijn leven in een gevecht zou belanden. Wat had ik nu weer voor een idioot aan de haak geslagen? Ik wilde mijn telefoon pakken om Sam een berichtje te sturen, toen ik zag dat mijn tasje open stond. Een schok schoot door mijn lijf, maar na zes keer mijn zakken doorzocht te hebben en mijn tas volledig binnenstebuiten te hebben gekeerd kon ik maar één ding concluderen: mijn telefoon was foetsie.

BEKIJK OOK


like
user_252eb2bc4dc224c276bd7a1586996a3bb22713aa_avatar

Views

1k+

Likeability of 5

#39 Wat is je nummer Jarige Jet?

,,Je gaat toch niet je laatste jaartjes als tiener huilend doorbrengen op de bank in die lelijke pyjamabroek?!” riep Jessie lachend. Foto via Pexels

Foto van 'Maud'

20 APR 2018

Nadat Jelle en Maud ruzie hebben gekregen, komt Jelle opeens niet opdagen op werk. Hij blijkt zich dagenlang te verstoppen in het strandhuisje van zijn opa en oma en is omringd door lege bierblikjes én een pakje coke. Sam wil na een radiostilte weer praten, maar heeft allesbehalve goed nieuws. Hij kan Maud niet meer vertrouwen en maakt het uit, net een paar uur voor Maud haar twintigste levensjaar in gaat.. 

Nadat Sam het had uitgemaakt heb ik de ogen uit mijn kop gejankt. Waarom is het altijd zo dat je pas beseft wat je mist als je het kwijt bent? Ik kan niet eens uitleggen wat me nou het meeste verdriet heeft gedaan.

Ik voelde met kut over het feit dat Sam het had uitgemaakt. Een paar uur voor mijn verjaardag nog wel! Maar wat ik nog veel erger vind is dat hij mij niet vertrouwt. Eerst had hij al dat gezeik met Bella en nu heeft hij weer iemand die hij niet kan vertrouwen. Want ik besef steeds meer dat ik Jelle misschien toch wel valse signalen heb gegeven. Is het dan toch mijn schuld dat hij mij zoende?

Eerst brengt Jelle mijn hoofd op hol, dan zoent hij mij zomaar op straat, vervolgens staat hij op de stoep met een ontbijt en dan is hij ineens spoorloos verdwenen?! Een week niets laten horen omdat hij zo nodig moest snuiven en bier drinken in het strandhuisje van zijn opa en oma...Dat Jelle van een biertje hield was niet nieuw; vooral na het surfen gingen de biertjes er goed in. Maar coke?! Hij was altijd anti-drugs. Er moest meer aan de hand zijn. Het idee dat hij iets te verborgen hield, zorgde ervoor dat ik mij nog slechter voelde.

Net toen ik bijna in slaap viel, ging de bel. Ik hoopte, nee ik wenste dat Sam het was, want ondanks alles zou ik graag in zijn armen liggen op dit moment. Toen ik de deur open deed zag ik twintig ballonnen met daar achter een klein meisje. Jessie stond voor de deur! De schat! In haar ene hand hield ze de ballonnen omhoog en in de andere hand een grote fles champagne.

Ik had haar onderweg naar huis even kort gebeld en in horten en stoten mijn verhaal gedaan. Ik was vooral verbaasd: ik had nog zo gezegd dat ik geen zin had om mijn verjaardag te vieren! Maar Jessie stond er op dat ik met haar mee moest. Ik moest de Moscow Mules bij Louie Louie in Amsterdam-Oost proeven. „Je gaat toch niet je laatste jaartjes als tiener huilend doorbrengen op de bank in die lelijke pyjamabroek?!” riep Jessie lachend. „Kom ik ga je mooi maken!”

Waar ik meestal al tevreden ben met eyeliner op de juiste plek, is Jessie een queen met highlighters, foundation, primer en weet ik het wat. Drie kwartier later was de fles champagne leeg en mijn make-up look af. Ik moet zeggen: Jessie is heel goed met make-up! Er was niets meer te zien van mijn huilogen en ik zag er - al zeg ik het zelf - best goed uit. Ik trok mijn nieuwe zwarte jurkje aan (die ik eigenlijk had gekocht voor een avondje met Sam) en sprong samen met Jessie op de fiets.

Het was één van de eerste warme avonden van afgelopen week en het terras van Louie Louie zat vol met mannen: knappe mannen. Hele knappe mannen. Ik weet niet of het door mijn make-up kwam, mijn nieuwe zwarte jurkje of het feit dat het één van de eerste zwoele, warme avonden van dit jaar was, maar ik voelde de mannenogen in mijn rug prikken.

De Moscow Mules vielen bijzonder goed in de smaak. Ik had eerder die avond geen hap door mijn keel gekregen, dus ik was lekker snel aangeschoten. Om 00.00 uur liet Jessie een speciale cocktail met van die sterretjes bezorgen en werd Happy Birthday opgezet. En ondanks dat mijn haar bijna in de fik vloog van dat klein beetje mini-vuurwerk en mijn gedachtes over dat mijn ene ex snuivend in een strandhuisje zat en mijn andere ex mij niet meer vertrouwde, voelde ik mij toch best een beetje jarig!

Mijn ouders belden en de appjes stroomde binnen. Om 00.10 kreeg ik een sms: „Gefeliciteerd Maud! Ik had het graag anders gezien, maar ik hoop dat je ondanks alles toch een beetje een leuke avond hebt. Xx Sam!"

Hij moest toch aan mij denken. Ik wilde hem het liefste bellen, maar Jessie zei dat ik het beter morgen kon doen. „Maud, je praat met een driedubbele tong. Sam gaat dat niet waarderen.”

Veel tijd had ik niet om te twijfelen. De jongens die het tafeltje naast ons zaten hadden kennelijk een hele fotoshoot gehouden toen ik mijn cocktail kreeg.  „Wat is je nummer? Dan stuur ik ze je wel even door! Ik ben trouwens Levi. Wat is jouw naam? Jarige Jet?”, vroeg de jongen met een donkergroen shirt en zwarte spijkerjas. Ik kon zijn flauwe grap inclusief foute openingszin, leuke kledingstijl én mooie blauwe ogen wel waarderen. En voor ik het wist had ik mijn nummer gegeven.

Levi en Tom waren een stukje ouder. Ik schat een jaar of 25/26. Ze waren erg gezellig en we bestelden nog een paar Moscow Mules. Om 01.00 ging het terras dicht, maar ik had nog geen zin om naar huis te gaan. Zelfs Jessie was nog wel in voor iets leuks, ik zag het in haar twinkeloogjes. „Kom, gaan jullie nog even gezellig met ons mee? Een vriend van ons geeft een feestje, twee straten verderop! Jullie zijn welkom hoor,” zei Levi terwijl hij mijn hand vastgreep..

BEKIJK OOK


love
user_37ed81ff5c4e8929d7c4585de8c9bc9e69bbd4c9_avatar

Views

1k+