#19: De hele vereniging wist dat ik een soa had

De afgelopen twee dagen heb ik alleen maar in mijn bed gelegen. Ik krijg de tekst maar niet uit mijn hoofd: 'Maud, is so(a) stout.' / Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Tussendoor was ze ook nog met Mark naar bed geweest. Voor de soakliniek kwam ze haar knappe huisgenoot Sam tegen. Het bleek uit te zijn met zijn vriendin Bella; ze is vreemdgegaan. Sam zat er helemaal doorheen en luisterde alleen maar depressieve muziek. Maud wilde Sam maar al te graag een luisterend oor bieden, maar zelf kon ze ook wel wat steun gebruiken, want de uitslag van de GGD was binnen. Ze heeft chlamydia.

'Maud, is so(a) stout'. Het stond er echt. Met rode lippenstift geschreven op een poster bij de bar in onze stamkroeg. Catherina ‘Cat’ (de vriendin van Mark) en haar vrienden stonden schaapachtig te lachen toen ze mij de kroeg binnen zagen lopen.

Ik wist niet waar ik het zoeken moest. Ik kreeg het warm en koud tegelijk. Mijn maag draaide nog sneller rond dan de wielen van een Formule 1-auto en het enige wat ik kon bedenken was: ik moet hier weg! Geen idee waar die kracht vandaan haalde, maar ik leek wel een tweelingzus van Usain Bolt; ik trok een sprintje en binnen 2 seconden stond ik weer buiten. In een flits zag ik dat Sam mij achterna kwam lopen met twee biertjes, maar ik ben gelijk de eerste de beste taxi ingestapt. Eenmaal thuis ben ik mijn bed ingedoken en daar lig ik nu eigenlijk nog steeds. Ik schaam mij kapot.

Oké, eerlijk is eerlijk, ik heb er zelf ook een beetje een zooitje (beter gezegd 'zoatje') van gemaakt. Onveilig seks gehad met Fredje en daarna nog een keer de fout in gegaan met Mark. Maar een soa als straf was toch al erg genoeg? Cat, de vriendin van Mark, dacht daar blijkbaar anders over en vond het nodig om de hele vereniging in te lichten over mijn probleempje.

We zijn nu twee dagen verder, maar ik voel me nog steeds net zo klote als woensdagavond. Ik had met Sam afgesproken om naar onze wekelijkse borrel te gaan. Eigenlijk had ik niet zo veel zin, maar sinds het uit is met Bella zit Sam op een andere planeet. Hij kon wel wat afleiding gebruiken.

De eerste dagen kwam hij zijn kamer niet uit en luisterde hij enkel naar muziek waar de bloemen spontaan van gaan hangen. Ik wist niet dat er zulke deprimerende liedjes bestonden. De laatste dagen leek het wat beter te gaan met Sam. Zondagavond kwam hij mijn kamer binnenlopen en vroeg wat ik aan het kijken was (nieuwe seizoen Stranger Things) en of hij mee mocht kijken. Sindsdien ligt Sam elke avond in mijn bed! Nog niet op de manier zoals ik het wil (muaha), maar ik ben allang blij dat het weer iets beter met hem (ons) gaat.

Maar goed even terug naar afgelopen woensdag. Ik had Sam nog niks verteld over mijn soa-uitslag. Alleen Rosita en Jessie wisten het. Verder hoefde niemand het ook te weten. Ik had niet zo'n zin om naar de borrel te gaan, omdat ik bang was om Fredje - of nog erger - Mark onder ogen te komen. Aan de andere kant, ik kon Mark en Fredje natuurlijk niet blijven ontlopen.

Ik had nooit verwacht dat die avond zo'n rotavond zou worden. Door die poster en opmerking van Cat voel ik mij al twee dagen ziek. Het liefst zou ik voor een paar weken naar de andere kant van de wereld gaan, even weg van iedereen.

Nadat ik dat k*t berichtje van de GGD had gehad heb ik heel lang getwijfeld of ik Mark en Fredje wel moest waarschuwen. Ik had er dus echt geen zin in om te vertellen dat ik chlamydia had. Eigenlijk merkte ik niets van die hele soa. Toch had ik continu buikpijn, want ik kon maar niet bedenken hoe ik het nieuws aan Fredje en Mark zou brengen. Ik had de soa overgehouden aan die anderhalve minuut seks met Fredje, dus eigenlijk hoefde ik hem niets te vertellen. Maar het idee dat Mark er mee zou rond blijven lopen, zat mij toch niet lekker. De kans was zeer groot dat zijn vriendin Cat dan ook een soa zou hebben. De laatste weken heb ik ongeveer het hele internet uitgelezen en ik kon van a tot z vertellen wat de gevolgen zijn van chlamydia. En tja, dat gunde ik zelfs Cat niet.

Hell no, dat ik Mark ging appen. „Hey Mark, alles goed? Nou ik heb dus chlamydia, of je je ook even wil laten testen. Xx Maud.” Ja, dacht het niet. Gelukkig kwam Rosita met een geniale oplossing. De GGD heeft dus zo’n functie waarbij je iemand anoniem op de hoogte kan stellen van een soa. Ideaal! Ik vertrouw Mark toch voor geen meter, die heeft in elk stadje een ander schatje. Echt niet dat ik de enige chick ben waarmee hij is vreemd gegaan, dus dat sms'je kon van iedereen zijn. Geen idee hoe Cat er uiteindelijk toch achter is gekomen, maar ik denk dat die slappe zak alles heeft opgebiecht. Want hoe kan ze het anders weten? Zou mij trouwens niets verbazen als Cat alsnog bij hem blijft.

Heel even dacht ik de boel eindelijk weer een beetje onder controle te hebben. Ik had antibiotica gekregen voor mijn soa en ik was van plan om voorlopig even met niemand naar bed te gaan. Ik wilde mij op mijn studie richten en de enige jongen met wie ik tijd zou willen doorbrengen was Sam. Maar die rust was maar van korte duur, want mijn leven is nu dus een grote puinhoop omdat de hele vereniging weet dat ik chlamydia heb gehad én dat ik met Fredje en Mark naar bed ben geweest. Vooral dat laatste neemt niemand mij in dank af.

Op dit moment wil ik gewoon heel graag even weg van alles en iedereen. Ik weet dat vluchten geen optie is, maar ik heb mijn dertiende maandsalaris al binnen en uit pure paniek heb ik nu een ticket naar Barcelona geboekt. Jessie wilde wel met mij mee, ze kon ook wel wat afleiding gebruiken. Zaterdagochtend vliegen we weg voor een weekje naar de Spaanse zon…

VOLGENDE AFLEVERING > > >

Staat volgende week vrijdag om 15.00 uur voor je klaar

< < < VORIGE AFLEVERING

Lees ook: #18: 'Ik voel mijn ontbijt omhoog komen'

WIE IS MAUD?

,,Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - of beter: nachtboek - mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

1k+

#20 MDMA neem je niet voor culinair genot

Heel hard feesten tussen allemaal mensen die mij niet kennen... Ik geniet! / Trinity Kubassek, Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

8 DEC 2017

Maud dacht dat ze met een antibioticakuurtje en een anoniem sms’je naar Mark voor de rest van haar leven van haar chlamydia af was, maar niets is minder waar. Toen ze haar stamkroeg betrad met Sam, stond er in koeienletters ‘Maud is so(a) stout’ op een poster bij de bar. Cadeautje van Catherina, de vriendin van Mark. Maud maakte rechtsomkeert en heeft zich sindsdien niet meer op de vereniging durven te vertonen. En hoewel ze weet dat vluchten niet werkt, heeft ze samen met Jessie toch een ticket naar Barcelona geboekt…

Ik hijs me voor vanavond met moeite in mijn netgewassen zwarte high waist skinny jeans, met daar bovenop een crop top met pailletten. Mijn haar laat ik los. Lachend besmeur ik Jessie met glitters. We maken ons klaar voor Elrow, een van de bekendste en leukste feestjes van Barcelona. Het is één groot rariteitenkabinet van dansers, confetti, opblaasbeesten en verkleedpartijen. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er zin in. Eindelijk een keer los op een plek waar niemand ons kent.

#18: Ik voel mijn ontbijt omhoog komen

Lekker ontbijtje hè? Zoiets lekkers zat in mijn maag tot ik die letters op mijn beeldscherm zag... / Pontus Ohlsson, Unsplash

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Na eerst verkeerd te zijn gelopen, kwam ze in het goede gebouw, waar ze tegenover een veel te hete dokter belandde. Omdat ze gewaarschuwd was moest Maud, die doodsbang is voor naalden, ook een hiv-test doen. Die ziekte bleek ze gelukkig niet te hebben, maar of ze verder iets mankeert… En dan kwam ze eenmaal buiten ook nog eens oog in oog te staan met haar té leuke huisgenoot Sam, die helaas al een vriendin heeft.

OMG. Dat is het enige wat er de afgelopen dagen door mijn hoofd spookt. Het leek alsof ik dat moment vanuit de soakliniek gedroomd heb, maar het is echt gebeurd. Het is uit tussen Sam en Bella. Ik moet de zin ieder uur ongeveer tien keer tegen mezelf zeggen om het echt te geloven. Het is écht uit. Ik maak écht een kans.

#17: ‘Met hoeveel jongens heb je seks gehad?’

Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan, stel dat ik een soa heb van Fredje... Foto: Jordan Bauer/unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud was tijdens een stomdronken avond bij Holle Bolle Foet aka Fredje in bed geëindigd. Die anderhalve minuut seks waren de vreselijkste anderhalve minuut uit haar leven. Niet alleen was de seks buitengewoon slecht, ze waren ook zo dom om het onveilig te doen. Tijdens de wekelijkse borrel raakte ze aan de praat met rustige Rosita. Die had niet zulk leuk nieuws voor Maud.

„Dag meneer, weet u waar de ingang van de soapoli is?” „Ja, meisje dan moet je in het gebouw hierachter zijn, je bent in het verkeerde pand”, zei de beveiliger. Zijn afkeurende blik zorgde ervoor dat ik me nog stommer voelde dan dat ik al deed. Sh*t, waarom heb ik dan ook onveilig seks gehad met die stomme idioot!

Likeability of 5

#16: 'Waarom bestaat er geen soa-morning-afterpil?'

,,Jij bent toch Maud?" hoor ik opeens zachtjes naast me. / Michael Discenza, Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud besloot zich eens lekker te bezatten en een wilde avond te hebben om de genante situatie met Sam een beetje van zich af te kunnen schudden. Die stomdronken avond eindigde in bed bij Holle Bolle Foet, aka Fredje: de jongen die op ontgroeningskamp zo sullig overkwam, maar nu toch best leuk leek. Leek ja, want Fredje bleek vooral een lompe idioot die niet aan voorspel deed en zichzelf na zo’n anderhalve minuut al niet meer kon beheersen. En dan had ze het ook nog eens onveilig gedaan…

Waarom bestaat er g*dver niet zoals als een ‘soa-morning-afterpil'? We zijn inmiddels een week verder en de afgelopen dagen heb ik op internet tijdens mijn zoektocht naar mogelijke aandoeningen zo’n beetje iedere gruwelijke soa voorbij zien komen die er op aarde te vinden is. Herpes heb ik vast niet, maar hiv zou je niet meteen merken en ook van chlamydia hoef ik niet eens iets te merken. En wat nou als ik gonorroe van hem heb gekregen?

#15: Ik trok m'n poezenpak aan en wilde maar 1 ding

Dit ben ik echt niet hoor, veel te koud! Maar ik had wel een minstens zo'n sexy poezenpak aan / Matthew Kane op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud stuurde haar leuke huisgenoot Sam een appje toen ze ergens op een after in Amsterdam zat. Dat ze aan hem moest denken, met suggestieve puntjes erachter... Ze hoorde niets van hem en toen ze de volgende middag terugkwam, begreep ze waarom. Met rode sekswangetjes lag hij op de bank met dat verwende paard van een Bella. Op het moment dat hij Mauds berichtje zag en wilde lezen, samen met Bella die zich over hem heen kronkelde, is het enige dat Maud kon bedenken om hem tegen te houden het appje te openen, net te doen alsof ze stikte in haar tosti. Sam gooide de telefoon weg en deed de Heimlichgreep bij haar, en drie keer raden waar de kleffe hap tosti in terecht kwam... (In de paardenstaart van Bella).

Waarom is er nou nóóit een Whatsapp-storing als je ‘m nodig hebt?! Ik had dat vorige week wel kunnen gebruiken, dan had ik tenminste niet dat appje aan Sam gestuurd en had ik niet net hoeven te doen alsof ik ziek aan het stikken was in mijn tosti. Maar dan had ik ook niet Sams sterke armen om me heen gevoeld...

Likeability of 6

#14: Blijf van mijn huisgenoot af, dom paard!

Zo zag het er een heel klein beetje uit: Sam die de Heimlich-greep bij mij deed... / Isabela Kronemberger op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud ging met een paar meisjes uit haar jaarclub naar Amsterdam Dance Event. Terwijl de rest vol aan de pillen ging, hield Maud het bij haar Russische vriend (Wodka). Ze werden uitgenodigd door een groepje jongens om te afteren in hun dispuutshuis ergens op de grachten. Terwijl twee meisjes meteen de slaapkamer indoken, bleef Maud alleen achter met Sjoerd die al snel met witte lijnen op de proppen kwam. Hij bood haar de spiegel aan, maar Maud sloeg het aanbod af en moest ineens heel erg aan iemand denken. Haar huisgenoot Sam.

Waarom luister ik niet wat vaker naar dat verstandige stemmetje in mijn hoofd? Het stemmetje dat zegt: twee drankjes is genoeg, stop nou eindelijk eens met roken, eet die familieverpakking Milka niet in een keer op, ga eens wat vaker naar college, duik eens een keer op tijd je bed in, app je huisgenoot Sam niet wanneer je in toch nog behoorlijk beschonken toestand aan hem denkt op een after in Amsterdam, Maud!

Likeability of 5

#13: 'Wil je ook een lijntje, Maud?'

Wat een topsfeer tijdens het feestje... / Anthony Delanoix op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

3 NOV 2017

Terugblik: Het verhaal dat in alle huizen/clubs/wandelgangen de ronde deed, ging niet over Maud en haar nachtelijke escapade met Mark, maar over iets heel anders. Behoorlijk shit voor haar jaargenoot, maar Maud kon weer opgelucht ademhalen. Ze kwam in de Appie Mark nog tegen, die niet alleen was... Wat een Pinokkio met z’n ‘het is uit met Cat!’ Ze is er nu helemaal klaar mee. Tijdens het eten met haar voorlopige jaarclub, kwam het gesprek op Amsterdam Dance Event en ‘halfjes’. Maud dacht aan brood, maar een paar meisjes bedoelden er XTC mee en of ze het ook wilde doen. Maud schoot meteen in de stress, zou het een #firsttimer voor haar worden, of doet ze niet mee?

Ik dacht dat ík van een feestje hield, maar wat kunnen die chicks uit mijn club partyen, echt niet normaal... Moet er nog van bijkomen, maar ik heb dan ook een nachtje doorgehaald en dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten! Afgelopen woensdag zijn we met 'vijf-wijf-sterk', inclusief Madi die toch best wel geinig blijkt te zijn na onze valse start, naar een feestje gegaan ergens in een club in Amsterdam. Van tevoren hadden we al flink ingedronken in de trein met flessen cola (lees: wodka) en de sfeer zat er meteen meer dan sterk in.