Relatie&Seks

Likeability of 6

#14: Blijf van mijn huisgenoot af, dom paard!

Zo zag het er een heel klein beetje uit: Sam die de Heimlich-greep bij mij deed... / Isabela Kronemberger op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

6 DEC 2017

Terugblik: Maud ging met een paar meisjes uit haar jaarclub naar Amsterdam Dance Event. Terwijl de rest vol aan de pillen ging, hield Maud het bij haar Russische vriend (Wodka). Ze werden uitgenodigd door een groepje jongens om te afteren in hun dispuutshuis ergens op de grachten. Terwijl twee meisjes meteen de slaapkamer indoken, bleef Maud alleen achter met Sjoerd die al snel met witte lijnen op de proppen kwam. Hij bood haar de spiegel aan, maar Maud sloeg het aanbod af en moest ineens heel erg aan iemand denken. Haar huisgenoot Sam.

Waarom luister ik niet wat vaker naar dat verstandige stemmetje in mijn hoofd? Het stemmetje dat zegt: twee drankjes is genoeg, stop nou eindelijk eens met roken, eet die familieverpakking Milka niet in een keer op, ga eens wat vaker naar college, duik eens een keer op tijd je bed in, app je huisgenoot Sam niet wanneer je in toch nog behoorlijk beschonken toestand aan hem denkt op een after in Amsterdam, Maud!

Maar nee, ik ben blijkbaar Oost-Indisch doof voor dat engelenstemmetje en zoek liever dat duiveltje in mij op dat me tien drankjes laat drinken -of meer, maar dan ben ik de tel al lang kwijt-, me door laat paffen als een professionele rookmachine, het familiepak in een keer laat verorberen, me elke ochtend weer eindeloos laat snoozen en die me ’s avonds op laat blijven. En het stemmetje dat me het appje liet sturen aan Sam. ‘Zeg Sam, ik moest ineens heel erg aan je denken... Jij ook aan mij?’ Dikke vette oops. Niet alleen kreeg ik geen appje terug, maar daar bovenop kwam ook nog eens de aanblik van Sam die middag dat ik thuiskwam.

Ik had niet geslapen, was heel erg gaar en brak en leek wel een lijk en daar lag mijn megaknappe huisgenoot op de bank. Met Bella. En Bella is niet een van onze huisgenoten, maar Bella is een superknappe tweedejaars die in dezelfde medische commissie als Sam zit. Het zag ernaar uit dat ze al uitgebreid doktertje hadden gespeeld samen, met hun seksblos op de wangen en een samenzweerderige glimlach die mensen delen die net stomende seks met elkaar hebben gehad.

Bella is alleen echt niet leuk en dat zeg ik echt niet omdat ze net het zaad van Sam in zich heeft ontvangen, maar omdat het gewoon een domme geit is. Met een raspaard, blijkbaar. Terwijl ik in de keuken een flinke tosti aan het bouwen was, ving ik een gesprek op over haar paard dat zich niet lekker in zijn vachtje voelde in de stal waar hij nu zat, waarop Sam heel hard moest lachen en zoiets zei als ‘nou, als dat het enige is’. Met een pruillipje -dat kon ik gewoon horen- zei ze toen: ,,Maar Sam, luxeproblemen zijn ook problemen...”

Een beetje als verdoofd ga ik erbij zitten en neem een hap van mijn tosti. Hoe klote ik me ook voel, de smaak van gesmolten kaas met bieslook en sambal (echt een topcombi, geleerd van tostimaster Sam) doet me even goed.

Hé Maudje, zegt Sam ineens. ,,Ik zie nu pas dat je me vanochtend nog een berichtje hebt gestuurd, had ik nog helemaal niet gezien!” Hij kijkt me blij aan, ,,Even openen, hoor...” Bella legt haar hand op zijn schouder en buigt over de telefoon om mee te lezen. In een fractie van een seconde bedenk ik iets waardoor alle ogen op mij gericht zijn, in plaats van op de woorden die ik uren daarvoor aan Sam had gestuurd.

Ik begin te hoesten en proesten en doe net of ik stik in de hap tosti die ik net heb genomen. Plotsklaps komen alle lessen van mijn toneelklasje van tig jaar geleden naar boven en vol drama en met compleet inlevingsvermogen en tranen die uit mijn ogen plengen, lijkt het net alsof ik op het punt sta voor eeuwig in mijn tosti te blijven hangen.

Sam gooit zijn telefoon op de grond (fjieuww...) springt op en snelt naar me toe. Hij slaat zijn armen om mijn lichaam en de allerknapste geneeskundestudent van de hele wereld oefent de Heimlichgreep met volle overgave op mij uit.

Ik kan er niets aan doen, maar ik krijg kippenvel van onder tot boven van Sams armen die zich over mijn lichaam bewegen en met alle kracht die ik in mij heb, spuug ik de week geworden hap tosti -met bieslook en sambal- uit over de tafel. En over Bella. Dikke vette oops... Ik snak naar adem en Sam kijkt me bezorgd aan. Gaat het wel Maudje?

Ik pak hem stevig vast en zie door mijn wimpers heen de boze blik van Bella die de stukjes kaas en ham en bieslook uit haar paardenstaart haalt. Ja, fluister ik, ,,het gaat wel weer.”

VOLGENDE AFLEVERING > > >

< < < VORIGE AFLEVERING

WIE IS MAUD?

,,Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - of beter: nachtboek - mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”


likelove
user_ba8bc6c1bec8f83b1bb25031eb8d525ddeec4ac5_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

2k+

Wat als romantische vakantie eindigt in scheiding?

Wat als romantische vakantie eindigt in scheiding?

Foto: Pixabay

Foto van 'E.Westland'

19 JUL 2018

Het aantal aanvragen van scheidingen neemt in september flink toe. Waar de ene vakantie juist een boost geeft aan de relatie, lijkt de zomerstop voor andere stellen het begin van het einde. Hoe komt dat en hoe moet je daarna verder?

Ellen (24) kan erover meepraten. Nadat op een terras in zonnig Sevilla de vijfde fles wijn op tafel kwam maakte haar toenmalige vriend tussen neus en lippen een opmerking over zijn overmatige drugsgebruik tijdens zijn werk in het uitgaansleven. „Ik had al langer een onderbuikgevoel dat er iets niet klopte. Ik besefte dat dit het moest zijn.”

Zij en haar vriend hadden al redelijk wat wijn gedronken en hadden het er verder niet meer over. Later tijdens de vakantie kwam Ellen erop terug: hoe zat het nu precies? „We maakten duidelijke afspraken: ik vond het heus niet erg als hij af en toe op bijvoorbeeld een festival iets zou gebruiken, maar ik wilde wel dat hij het eerlijk tegen me zou vertellen. Ik vond het het vervelendst dat hij het voor me verzweeg.” Uiteindelijk bleek dat niet te gebeuren en liep de relatie tussen Ellen en haar vriend stuk.


Views

2k+

Verplicht toestemming voor seks ook in Nederland?

Verplicht toestemming voor seks ook in Nederland?

„Bij veel verkrachtingen zien we dat een slachtoffer verlamd is van schrik. Dan verzet het slachtoffer zich niet en is dwang dus niet nodig." Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 JUL 2018

Duidelijk ja zeggen voor seks, anders is het verkrachting. Deskundigen willen dat het in Nederland - naar Zweeds en Spaans voorbeeld - verplicht wordt om vóóraf toestemming te geven voor seks.

Heb je geen duidelijke toestemming gegeven voor een sekspartij? Dan is er sprake van een strafbaar feit en kan iemand worden veroordeeld voor verkrachting. Dat meldt het AD.

Verlamd


Views

3k+

# 52: 'Sam, wat heb jij nou gedaan?'

Sam was in een impulsieve bui en heeft een zomerse verrassing voor Maud. Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

20 JUL 2018

Na een bezoek aan de UB is het ICT-held Tom (en ex-beste vriend van Levi) gelukt om de bestanden van Jessie haar schoolopdracht terug te krijgen. Tom verteld dat hij eigenlijk geen contact meer heeft met Levi: “hij heeft duidelijk een alcoholprobleem en ik ben zijn agressieve gedrag zat.” Maud is blij dat haar beste vriendin haar schoolopdracht terug heeft, maar vreest nog altijd een beetje voor de seksvideo die ook op de harde schijf van Jessie stond. Nadat ze met Jessie een wijntje heeft gedaan bij Hannekes Boom fietst ze naar huis en denkt ze na over de mannen die de afgelopen tijd in haar leven zijn geweest. Fredje, Jelle en Levi hebben allemaal een probleem. Totaal in gedachten verzonken stapt ze haar kamer in Amsterdam binnen. Sam staat in haar kamer en Maud schrikt zich helemaal het apelazarus. Zoiets heeft ze nog nooit gezien… 

Het lijkt wel alsof ik op de set van een romantische Hollywood film sta! Ik weet niet waar ik kijken moet. Mijn hele kamer staat vol met bloemen. Rode rozen, roze rozen, witte rozen, gele rozen, oranje rozen. Menig influencers zou jaloers zijn op deze bloemendecoraties. En ik zou bijna denken dat Sam aandelen heeft bij de bloemenveiling. Ik denk dat er wel twintig bossen bloemen verspreid zijn in mijn kamer. Rozenblaadjes op mijn bed, rozen in vaasjes en zelfs mijn ‘kledingstoel’ is netjes opgeruimd en ligt vol met rozen. Sam pakt mijn hand en neemt me mee naar de keuken. De keukentafel, die normaal altijd vol ligt met brieven, oude kranten en vieze vaat, is netjes gedekt.

,,Sam, wat heb jij nou gedaan?”, roep ik verbaasd! Sam kijkt verschrikt op! ,,Eh is het to much? Vind je het niet mooi? Eerlijk zeggen hoor. Oh dit is veel te overdreven he?”


Views

1k+

#51 'Levi heeft duidelijk een alcoholprobleem'

Tom ging als een volleerd hacker te werk. / Unsplash

Foto van 'Maud'

13 JUL 2018

Er is ingebroken bij Jessie, de beste vriendin van Maud. Hoewel de laptop van Jessie is blijven liggen, is wel haar Michael Kors tas gestolen, inclusief harde schijf waar onder andere de inmiddels beruchte sexvideo van Maud op staat. En dat terwijl Maud eindelijk weer op goede voet is met Sam, waar ze de afgelopen dagen een paar heftige sekspartijtjes mee heeft beleefd. Van Jelle hoort ze eigenlijk niks meer, maar dat is maar beter ook. Het enige wat Maud zeker weet is dat ze met Sam wil zijn. En dat ze Jessie wil helpen met het terugkrijgen van haar documenten op de harde schijf, aangezien er een mega project op staat waarmee Jessie waarschijnlijk nog door zou kunnen naar haar tweede jaar. Als ze samen bezig zijn in de Universiteitsbibliotheek om die documenten terug te krijgen, lopen ze opeens Tom tegen het lijf: de beste vriend van Levi.

,,Eh ja, we zochten iemand van ICT. Werk jij hier?” zeg ik perplex als Tom achter de pc kruipt die Jessie gebruikt heeft voor het maken van haar opdracht. ,,Jazeker, ik ben nogal goed met pc’s, doe er ook een opleiding in. Dan is dit best een fijn bijbaantje zo twee keer per week. Maar uiteindelijk is er weinig spannends te doen hoor. Hoogstens wat virussen verwijderen van mensen die stiekem of expres porno hebben opgezocht en zo’n dertig keer per dag proberen om documenten terug te krijgen van zeer gestreste studenten die per ongeluk hun hele paper hebben weggegooid ofzo”, verklaart hij met een pretbek.

Jessie lijkt zich te schamen en ook ik voel het schaamrood naar mijn kaken stijgen, maar meer omdat ik opeens oog in oog sta de beste vriend van Levi. Waar ik niks meer van vernomen heb sinds het hele incident op Koningdag en de ‘kijk mij eens de Kim Kardashian uithangen op het dakterras’-incident. En dat laatste zou ook hij wel eens iets van hebben kunnen meegekregen…


Views

3k+