Likeability of 5

#10: Maud, ik moet je echt zien...

Foto van 'Maud'

Maud

3 NOV 2017

Terugblik: Maud is gevraagd om in een gemengd studentenhuis te komen wonen. Ze is hartstikke blij, maar scandeert al wel in zichzelf: geen seks met je huisgenoot… Want dat is een ongeschreven regel, maar fuck, wat is die Sam toch leuk. Hij blijkt trouwens wel een clubgenoot van Mark te zijn. Ze is nu druk bezig met een jaarclub vormen en komt ook nog een oude bekende tegen…

De afgelopen avonden heb ik zo’n beetje alle restaurants - of liever vreetschuren - die met max 1 ster zijn beoordeeld op TripAdvisor vanbinnen gezien. Gadverdamme, ik kan geen pizza of studentendaghap meer zien. Maar lekker cheap is het wel en je moet wat over hebben voor de jaarclubvorming.

Want daar ben ik nu rammend hard mee bezig: het samenstellen van een groep meisjes uit mijn jaar waar je eigenlijk het grootste gedeelte van je studententijd mee doorbrengt. Wel een dingetje dus dat dat een beetje chille chicks zijn. Club 1, het zogenaamde prominentste clubje, is al in wijnkannen en bierkruiken, maar dat was het volgens mij al vóórdat ze in de stad aankwamen, met alleen maar vriendinnetjes die elkaar al van school kennen of de hockeyclub, of meisjes die elkaar al kenden van het zomerkamp dat ze elk jaar aantikten.

Eerlijk gezegd zijn dat ook niet heel erg Mijn Soort Meisjes. Sommigen zijn wel lief hoor, maar de meesten zijn een soort hipsters qua moeilijk slash arrogant kijken, maar dan wel met een hoog ‘mijn broer/zus/lievelingsneef of -buurmeisje is al lid en echt mégacool’-gehalte. Prima hoor, die prefab’s zitten lekker gezellig bij elkaar.

Ik was vorige week te laat voor het eten en was bang dat ze me eruit zouden stemmen. Ik heb ooit spookverhalen gehoord over meisjes die dan tijdens het clubvormen ergens op de wc zaten en onder de deur een briefje werd geschoven met ,,Sorry, maar je ligt eruit. X!” Gelukkig kon ik meteen weer aanhaken en zijn we daarna met het groepje dat we al hebben, op stap gegaan. Jezus, wat kunnen die wijven tanken zeg, dit zijn zeker wel MSM!

Ik had nog even een kleine mindfuck te pakken toen eergisteren werd aangekondigd dat een nieuw meisje aan zou sluiten dat door een ander clubje eruit was gekickt. Niet via een briefje onder de deur, maar heel erg 2017 met een appje. Ze kwam binnen in de zoveelste Pizzahut en ik keek recht in de ogen van de bitch die me een paar weken geleden nog chanteerde… ,,Ik ben Madeleine”, zei ze, ,,maar iedereen noemt me Madi.” Ze keek meteen naar mij, maar in plaats van die over-zelfverzekerde blik die ik er eerst in zag, leek ze nu verlegen, onder-onzeker zelfs. Ik hoorde mijn moeders stem in mijn achterhoofd: ,,Iedereen verdient een tweede kans, Maudje” en glimlachte maar een beetje naar haar. Misschien valt ze ook wel mee nu het échte studentenleven begonnen is.

Gisteravond gingen we met z’n allen naar een club waar heel veel eerstejaars op donderdag naartoe gaan. Ziek slechte muziek, maar ook ziek lekkere en goedkope cocktails die een ware afrodisiacum bleken te zijn voor velen. Wat worden veel jaarbacillen uitgewisseld op zo’n avond, #jaarband! Logisch ook, het lijkt hier soms wel een snoepjeswinkel met alleen maar lekkere gasten. Ik zag Frederik slash Fredje a.k.a Holle Bolle Foet ook nog. Hij zit in de jongensclub 1 en lijkt met de week knapper (en minder bol) te worden.

Hij vertelde me breed lachend dat een tweedejaars vorige week naakt op bed op hem lag te wachten in zijn huis, en dat-ie er toen ‘maar knallend hard op was gesprongen’. Hij vroeg nog hoe het met mij ging en of ik toevallig een keer zin had ‘om thee bij hem te komen drinken’. Keihard een synoniem voor wippen dus, maar dat zien we nog wel. Mijn lichaam staat nu niet echt open voor zijn sappen en mijn kop zit nu even vol met héél andere sappen.

Met heel veel slijm en snot bijvoorbeeld, want as i write, lig ik ziek in bed. Lijkt wel alsof alle stress en alcohol van de laatste weken zich nu uit in een soort acute griepaanval. Huisgenoot Sam kwam bezorgd naar me toe. Hij ging op mijn bed zitten en drukte onhandig zijn hand ietwat hardhandig op mijn klamme voorhoofd. ,,Ja, ik voel het al", zei de derdejaars geneeskundestudent, ,,je hebt koorts.” Daar was ik natuurlijk al lang achter, maar ik zei maar niets, ik vond zijn bezorgdheid wel schattig en stiekem best fijn dat iemand zich in deze rare onzekere weken om je bekommert.

Hij liep mijn tijdelijke kamer uit -over een paar weken krijg ik mijn eigen- om ‘echt iets heel vitamienerigs’ te prepareren. Ik krijg een appje. Ik lees het vluchtig, terwijl Sam net binnen komt lopen met een groene smerig ogende smurrie in een bierpul waar hij zielsblij bij kijkt. ,,Dit is echt heel gezond…” en terwijl hij dat zegt, kijk ik nog een keer goed naar mijn scherm.

Een berichtje van Mark en ik kan er niets aan doen, maar ik krijg meteen een raar gevoel in mijn onderbuik als ik zijn naam op mijn iPhone zie verschijnen. Kan er ook nog wel bij, verzucht ik in mezelf en ik lees nu ubergefocust zijn zes woorden. ,,Maud, ik moet je echt zien…”

Volgende aflevering > > >

< < < Vorige aflevering

Wie is Maud?

,,Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - of beter: nachtboek - mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.


love
user_27d4d5fa10d9bc9f1ca5ad6a6b8d2764762451f2_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

1k+

#20 MDMA neem je niet voor culinair genot

Heel hard feesten tussen allemaal mensen die mij niet kennen... Ik geniet! / Trinity Kubassek, Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

8 DEC 2017

Maud dacht dat ze met een antibioticakuurtje en een anoniem sms’je naar Mark voor de rest van haar leven van haar chlamydia af was, maar niets is minder waar. Toen ze haar stamkroeg betrad met Sam, stond er in koeienletters ‘Maud is so(a) stout’ op een poster bij de bar. Cadeautje van Catherina, de vriendin van Mark. Maud maakte rechtsomkeert en heeft zich sindsdien niet meer op de vereniging durven te vertonen. En hoewel ze weet dat vluchten niet werkt, heeft ze samen met Jessie toch een ticket naar Barcelona geboekt…

Ik hijs me voor vanavond met moeite in mijn netgewassen zwarte high waist skinny jeans, met daar bovenop een crop top met pailletten. Mijn haar laat ik los. Lachend besmeur ik Jessie met glitters. We maken ons klaar voor Elrow, een van de bekendste en leukste feestjes van Barcelona. Het is één groot rariteitenkabinet van dansers, confetti, opblaasbeesten en verkleedpartijen. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er zin in. Eindelijk een keer los op een plek waar niemand ons kent.

#19: De hele vereniging wist dat ik een soa had

De afgelopen twee dagen heb ik alleen maar in mijn bed gelegen. Ik krijg de tekst maar niet uit mijn hoofd: 'Maud, is so(a) stout.' / Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Tussendoor was ze ook nog met Mark naar bed geweest. Voor de soakliniek kwam ze haar knappe huisgenoot Sam tegen. Het bleek uit te zijn met zijn vriendin Bella; ze is vreemdgegaan. Sam zat er helemaal doorheen en luisterde alleen maar depressieve muziek. Maud wilde Sam maar al te graag een luisterend oor bieden, maar zelf kon ze ook wel wat steun gebruiken, want de uitslag van de GGD was binnen. Ze heeft chlamydia.

'Maud, is so(a) stout'. Het stond er echt. Met rode lippenstift geschreven op een poster bij de bar in onze stamkroeg. Catherina ‘Cat’ (de vriendin van Mark) en haar vrienden stonden schaapachtig te lachen toen ze mij de kroeg binnen zagen lopen.

#18: Ik voel mijn ontbijt omhoog komen

Lekker ontbijtje hè? Zoiets lekkers zat in mijn maag tot ik die letters op mijn beeldscherm zag... / Pontus Ohlsson, Unsplash

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Na eerst verkeerd te zijn gelopen, kwam ze in het goede gebouw, waar ze tegenover een veel te hete dokter belandde. Omdat ze gewaarschuwd was moest Maud, die doodsbang is voor naalden, ook een hiv-test doen. Die ziekte bleek ze gelukkig niet te hebben, maar of ze verder iets mankeert… En dan kwam ze eenmaal buiten ook nog eens oog in oog te staan met haar té leuke huisgenoot Sam, die helaas al een vriendin heeft.

OMG. Dat is het enige wat er de afgelopen dagen door mijn hoofd spookt. Het leek alsof ik dat moment vanuit de soakliniek gedroomd heb, maar het is echt gebeurd. Het is uit tussen Sam en Bella. Ik moet de zin ieder uur ongeveer tien keer tegen mezelf zeggen om het echt te geloven. Het is écht uit. Ik maak écht een kans.

#17: ‘Met hoeveel jongens heb je seks gehad?’

Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan, stel dat ik een soa heb van Fredje... Foto: Jordan Bauer/unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud was tijdens een stomdronken avond bij Holle Bolle Foet aka Fredje in bed geëindigd. Die anderhalve minuut seks waren de vreselijkste anderhalve minuut uit haar leven. Niet alleen was de seks buitengewoon slecht, ze waren ook zo dom om het onveilig te doen. Tijdens de wekelijkse borrel raakte ze aan de praat met rustige Rosita. Die had niet zulk leuk nieuws voor Maud.

„Dag meneer, weet u waar de ingang van de soapoli is?” „Ja, meisje dan moet je in het gebouw hierachter zijn, je bent in het verkeerde pand”, zei de beveiliger. Zijn afkeurende blik zorgde ervoor dat ik me nog stommer voelde dan dat ik al deed. Sh*t, waarom heb ik dan ook onveilig seks gehad met die stomme idioot!

Likeability of 5

#16: 'Waarom bestaat er geen soa-morning-afterpil?'

,,Jij bent toch Maud?" hoor ik opeens zachtjes naast me. / Michael Discenza, Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud besloot zich eens lekker te bezatten en een wilde avond te hebben om de genante situatie met Sam een beetje van zich af te kunnen schudden. Die stomdronken avond eindigde in bed bij Holle Bolle Foet, aka Fredje: de jongen die op ontgroeningskamp zo sullig overkwam, maar nu toch best leuk leek. Leek ja, want Fredje bleek vooral een lompe idioot die niet aan voorspel deed en zichzelf na zo’n anderhalve minuut al niet meer kon beheersen. En dan had ze het ook nog eens onveilig gedaan…

Waarom bestaat er g*dver niet zoals als een ‘soa-morning-afterpil'? We zijn inmiddels een week verder en de afgelopen dagen heb ik op internet tijdens mijn zoektocht naar mogelijke aandoeningen zo’n beetje iedere gruwelijke soa voorbij zien komen die er op aarde te vinden is. Herpes heb ik vast niet, maar hiv zou je niet meteen merken en ook van chlamydia hoef ik niet eens iets te merken. En wat nou als ik gonorroe van hem heb gekregen?

#15: Ik trok m'n poezenpak aan en wilde maar 1 ding

Dit ben ik echt niet hoor, veel te koud! Maar ik had wel een minstens zo'n sexy poezenpak aan / Matthew Kane op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud stuurde haar leuke huisgenoot Sam een appje toen ze ergens op een after in Amsterdam zat. Dat ze aan hem moest denken, met suggestieve puntjes erachter... Ze hoorde niets van hem en toen ze de volgende middag terugkwam, begreep ze waarom. Met rode sekswangetjes lag hij op de bank met dat verwende paard van een Bella. Op het moment dat hij Mauds berichtje zag en wilde lezen, samen met Bella die zich over hem heen kronkelde, is het enige dat Maud kon bedenken om hem tegen te houden het appje te openen, net te doen alsof ze stikte in haar tosti. Sam gooide de telefoon weg en deed de Heimlichgreep bij haar, en drie keer raden waar de kleffe hap tosti in terecht kwam... (In de paardenstaart van Bella).

Waarom is er nou nóóit een Whatsapp-storing als je ‘m nodig hebt?! Ik had dat vorige week wel kunnen gebruiken, dan had ik tenminste niet dat appje aan Sam gestuurd en had ik niet net hoeven te doen alsof ik ziek aan het stikken was in mijn tosti. Maar dan had ik ook niet Sams sterke armen om me heen gevoeld...

Likeability of 6

#14: Blijf van mijn huisgenoot af, dom paard!

Zo zag het er een heel klein beetje uit: Sam die de Heimlich-greep bij mij deed... / Isabela Kronemberger op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud ging met een paar meisjes uit haar jaarclub naar Amsterdam Dance Event. Terwijl de rest vol aan de pillen ging, hield Maud het bij haar Russische vriend (Wodka). Ze werden uitgenodigd door een groepje jongens om te afteren in hun dispuutshuis ergens op de grachten. Terwijl twee meisjes meteen de slaapkamer indoken, bleef Maud alleen achter met Sjoerd die al snel met witte lijnen op de proppen kwam. Hij bood haar de spiegel aan, maar Maud sloeg het aanbod af en moest ineens heel erg aan iemand denken. Haar huisgenoot Sam.

Waarom luister ik niet wat vaker naar dat verstandige stemmetje in mijn hoofd? Het stemmetje dat zegt: twee drankjes is genoeg, stop nou eindelijk eens met roken, eet die familieverpakking Milka niet in een keer op, ga eens wat vaker naar college, duik eens een keer op tijd je bed in, app je huisgenoot Sam niet wanneer je in toch nog behoorlijk beschonken toestand aan hem denkt op een after in Amsterdam, Maud!