Relatie&Seks

#3: Ik betrapte hem op een hockeyfeest met een ander

Foto van 'Maud'

18 AUG 2017

Terugblik: Na een vakantie in Salou met haar vriendinnen, waar ze mysterieuze Marc ontmoette, een vakantiefling mee beleefde en nu niets meer van hoort (zelfs onvindbaar op Facebook), is Maud weer thuis. Ze staat aan de vooravond van haar nieuwe avontuur: studeren. Maar eerst nog spullen uitzoeken en inpakken, en dat levert levendige herinneringen op.

Ik zit op mijn bed en kijk om me heen in mijn zolderkamertje waar ik mijn hele middelbareschooltijd heb geslapen. Niet alleen geslapen trouwens…

Ik hang even uit het raam waaruit ik stiekem peukies rookte, totdat mijn moeder me op een avond betrapte. „Maud, zit je nou te róken?”, riep ze boos uit. Ik had net een hijs genomen, dus mijn ‘neeee…’ kwam niet heel geloofwaardig over, met alle rook die uit mijn mond volop naar buiten walmde. Ik beloofde haar te stoppen. Niet helemaal gelukt trouwens, maar uit mijn raam heb ik het nooit meer gedaan.

Of de deur, waarop ik een zelfgemaakt en voor mijn gevoel zeer ingenieus slot had gefixt: een touwtje aan de klink heel strak verbonden met de kraan van mijn wastafel naast de deur, waardoor-ie niet openging. Dacht ik. Want ook tijdens de eerste keer seks met J. kwam mijn moeder binnen. Who is she, Superwoman? Dit keer heb ik haar maar niet beloofd het nooit meer te doen, maar ik lette de keren erna wel extra goed op.

Tja. J. Nog steeds krijg ik een raar gevoel in mijn onderbuik als ik aan hem denk. Fuck, wat was ik verliefd op die gast en fuck wat was het altijd ziek lekker met hem. Maar toen ik hem tijdens het hockeytoernooi met een of andere chick uit Laren in zijn tentje betrapte, was ik er klaar mee. En hij daarna rap ook, hoorde ik aan haar gegorgel. Zelfs daarin kwam haar bekakte 'rrrr' nog duidelijk naar voren.

Heb hem na de eindexamenfeestjes, waar ik telkens zijn blik en honderden appjes met zielige traanemoji’s ontweek, niet meer gezien. Ben wel bang dat ik hem gauw weer tegen dat lekkere lijf van hem ga lopen: hij gaat naar dezelfde stad als ik… Had-ie maar X-benen, of alleen een romp met vette pens.

Nog een laatste blik op alles dat tot heel kortgeleden mijn oude vertrouwde leventje was. Wat lijkt mijn kamer ineens klein, wat voelt het allemaal dubbel. Ik heb echt wel zin om weg te gaan, maar ga mijn ouders en irritante broertje - dat eigenlijk superleuk is en van wie ik de soepelste dansmoves en waar jongens ‘echt van afknappen’ (je kunt blijkbaar ook té vaak in je chillbroek met knot op je kop rondbanjeren... Thanks Max!) heb geleerd - keihard missen. En daar komen de tranen weer. Gelukkig lijken de lege Flügelflesjes op m’n plank, de vaal geworden posters aan de wand en de kledingkast die nu bijna leeg is, op een achttiental miskopen uit de periode 2014-2017 na, me bemoedigend toe te lachen. Het komt ook allemaal wel goed. Toch?

Nu blik op vooruit. De eerste weken kan ik gelukkig in het huisje logeren van mijn nicht die op stage in het buitenland is, daarna wordt het waarschijnlijk hospiteren. Maar eerst nog de introductieweek en de ontgroening… Wil dat wel echt gaan doen, ondanks alles wat ik heb gehoord. Een beetje mayo in je haar kan geen kwaad, toch? Al heb ik er liever bier in, schijnt nog goed te zijn ook. En aan poepen in een greppel wen je vast, als je echt moet.

Ik hoorde ook een verhaal over een meisje dat tijdens de introweek had gewipt met een gast en daarna tot ‘Superhoer 2016’ werd gedoopt, bij geen enkel meisjeshuis meer binnenkwam en ‘m daarna is gesjeesd. Notitie aan mezelf: geen gewip de komende weken. Uitroepteken.

VOLGENDE AFLEVERING >>>

<<< VORIGE AFLEVERING

WIE IS MAUD?

„Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - uh nachtboek - mijn laatste veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”


Views

2k+

# 52: 'Sam, wat heb jij nou gedaan?'

Sam was in een impulsieve bui en heeft een zomerse verrassing voor Maud. Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

20 JUL 2018

Na een bezoek aan de UB is het ICT-held Tom (en ex-beste vriend van Levi) gelukt om de bestanden van Jessie haar schoolopdracht terug te krijgen. Tom verteld dat hij eigenlijk geen contact meer heeft met Levi: “hij heeft duidelijk een alcoholprobleem en ik ben zijn agressieve gedrag zat.” Maud is blij dat haar beste vriendin haar schoolopdracht terug heeft, maar vreest nog altijd een beetje voor de seksvideo die ook op de harde schijf van Jessie stond. Nadat ze met Jessie een wijntje heeft gedaan bij Hannekes Boom fietst ze naar huis en denkt ze na over de mannen die de afgelopen tijd in haar leven zijn geweest. Fredje, Jelle en Levi hebben allemaal een probleem. Totaal in gedachten verzonken stapt ze haar kamer in Amsterdam binnen. Sam staat in haar kamer en Maud schrikt zich helemaal het apelazarus. Zoiets heeft ze nog nooit gezien… 

Het lijkt wel alsof ik op de set van een romantische Hollywood film sta! Ik weet niet waar ik kijken moet. Mijn hele kamer staat vol met bloemen. Rode rozen, roze rozen, witte rozen, gele rozen, oranje rozen. Menig influencers zou jaloers zijn op deze bloemendecoraties. En ik zou bijna denken dat Sam aandelen heeft bij de bloemenveiling. Ik denk dat er wel twintig bossen bloemen verspreid zijn in mijn kamer. Rozenblaadjes op mijn bed, rozen in vaasjes en zelfs mijn ‘kledingstoel’ is netjes opgeruimd en ligt vol met rozen. Sam pakt mijn hand en neemt me mee naar de keuken. De keukentafel, die normaal altijd vol ligt met brieven, oude kranten en vieze vaat, is netjes gedekt.

,,Sam, wat heb jij nou gedaan?”, roep ik verbaasd! Sam kijkt verschrikt op! ,,Eh is het to much? Vind je het niet mooi? Eerlijk zeggen hoor. Oh dit is veel te overdreven he?”


Views

1k+

#51 'Levi heeft duidelijk een alcoholprobleem'

Tom ging als een volleerd hacker te werk. / Unsplash

Foto van 'Maud'

13 JUL 2018

Er is ingebroken bij Jessie, de beste vriendin van Maud. Hoewel de laptop van Jessie is blijven liggen, is wel haar Michael Kors tas gestolen, inclusief harde schijf waar onder andere de inmiddels beruchte sexvideo van Maud op staat. En dat terwijl Maud eindelijk weer op goede voet is met Sam, waar ze de afgelopen dagen een paar heftige sekspartijtjes mee heeft beleefd. Van Jelle hoort ze eigenlijk niks meer, maar dat is maar beter ook. Het enige wat Maud zeker weet is dat ze met Sam wil zijn. En dat ze Jessie wil helpen met het terugkrijgen van haar documenten op de harde schijf, aangezien er een mega project op staat waarmee Jessie waarschijnlijk nog door zou kunnen naar haar tweede jaar. Als ze samen bezig zijn in de Universiteitsbibliotheek om die documenten terug te krijgen, lopen ze opeens Tom tegen het lijf: de beste vriend van Levi.

,,Eh ja, we zochten iemand van ICT. Werk jij hier?” zeg ik perplex als Tom achter de pc kruipt die Jessie gebruikt heeft voor het maken van haar opdracht. ,,Jazeker, ik ben nogal goed met pc’s, doe er ook een opleiding in. Dan is dit best een fijn bijbaantje zo twee keer per week. Maar uiteindelijk is er weinig spannends te doen hoor. Hoogstens wat virussen verwijderen van mensen die stiekem of expres porno hebben opgezocht en zo’n dertig keer per dag proberen om documenten terug te krijgen van zeer gestreste studenten die per ongeluk hun hele paper hebben weggegooid ofzo”, verklaart hij met een pretbek.

Jessie lijkt zich te schamen en ook ik voel het schaamrood naar mijn kaken stijgen, maar meer omdat ik opeens oog in oog sta de beste vriend van Levi. Waar ik niks meer van vernomen heb sinds het hele incident op Koningdag en de ‘kijk mij eens de Kim Kardashian uithangen op het dakterras’-incident. En dat laatste zou ook hij wel eens iets van hebben kunnen meegekregen…


Views

3k+

Wat als romantische vakantie eindigt in scheiding?

Wat als romantische vakantie eindigt in scheiding?

Foto: Pixabay

Foto van 'E.Westland'

19 JUL 2018

Het aantal aanvragen van scheidingen neemt in september flink toe. Waar de ene vakantie juist een boost geeft aan de relatie, lijkt de zomerstop voor andere stellen het begin van het einde. Hoe komt dat en hoe moet je daarna verder?

Ellen (24) kan erover meepraten. Nadat op een terras in zonnig Sevilla de vijfde fles wijn op tafel kwam maakte haar toenmalige vriend tussen neus en lippen een opmerking over zijn overmatige drugsgebruik tijdens zijn werk in het uitgaansleven. „Ik had al langer een onderbuikgevoel dat er iets niet klopte. Ik besefte dat dit het moest zijn.”

Zij en haar vriend hadden al redelijk wat wijn gedronken en hadden het er verder niet meer over. Later tijdens de vakantie kwam Ellen erop terug: hoe zat het nu precies? „We maakten duidelijke afspraken: ik vond het heus niet erg als hij af en toe op bijvoorbeeld een festival iets zou gebruiken, maar ik wilde wel dat hij het eerlijk tegen me zou vertellen. Ik vond het het vervelendst dat hij het voor me verzweeg.” Uiteindelijk bleek dat niet te gebeuren en liep de relatie tussen Ellen en haar vriend stuk.


Views

2k+

Verplicht toestemming voor seks ook in Nederland?

Verplicht toestemming voor seks ook in Nederland?

„Bij veel verkrachtingen zien we dat een slachtoffer verlamd is van schrik. Dan verzet het slachtoffer zich niet en is dwang dus niet nodig." Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 JUL 2018

Duidelijk ja zeggen voor seks, anders is het verkrachting. Deskundigen willen dat het in Nederland - naar Zweeds en Spaans voorbeeld - verplicht wordt om vóóraf toestemming te geven voor seks.

Heb je geen duidelijke toestemming gegeven voor een sekspartij? Dan is er sprake van een strafbaar feit en kan iemand worden veroordeeld voor verkrachting. Dat meldt het AD.

Verlamd


Views

3k+