#3: Ik betrapte hem op een hockeyfeest met een ander

Foto van 'Maud'

Maud

18 AUG 2017

Terugblik: Na een vakantie in Salou met haar vriendinnen, waar ze mysterieuze Marc ontmoette, een vakantiefling mee beleefde en nu niets meer van hoort (zelfs onvindbaar op Facebook), is Maud weer thuis. Ze staat aan de vooravond van haar nieuwe avontuur: studeren. Maar eerst nog spullen uitzoeken en inpakken, en dat levert levendige herinneringen op.

Ik zit op mijn bed en kijk om me heen in mijn zolderkamertje waar ik mijn hele middelbareschooltijd heb geslapen. Niet alleen geslapen trouwens…

Ik hang even uit het raam waaruit ik stiekem peukies rookte, totdat mijn moeder me op een avond betrapte. „Maud, zit je nou te róken?”, riep ze boos uit. Ik had net een hijs genomen, dus mijn ‘neeee…’ kwam niet heel geloofwaardig over, met alle rook die uit mijn mond volop naar buiten walmde. Ik beloofde haar te stoppen. Niet helemaal gelukt trouwens, maar uit mijn raam heb ik het nooit meer gedaan.

Of de deur, waarop ik een zelfgemaakt en voor mijn gevoel zeer ingenieus slot had gefixt: een touwtje aan de klink heel strak verbonden met de kraan van mijn wastafel naast de deur, waardoor-ie niet openging. Dacht ik. Want ook tijdens de eerste keer seks met J. kwam mijn moeder binnen. Who is she, Superwoman? Dit keer heb ik haar maar niet beloofd het nooit meer te doen, maar ik lette de keren erna wel extra goed op.

Tja. J. Nog steeds krijg ik een raar gevoel in mijn onderbuik als ik aan hem denk. Fuck, wat was ik verliefd op die gast en fuck wat was het altijd ziek lekker met hem. Maar toen ik hem tijdens het hockeytoernooi met een of andere chick uit Laren in zijn tentje betrapte, was ik er klaar mee. En hij daarna rap ook, hoorde ik aan haar gegorgel. Zelfs daarin kwam haar bekakte 'rrrr' nog duidelijk naar voren.

Heb hem na de eindexamenfeestjes, waar ik telkens zijn blik en honderden appjes met zielige traanemoji’s ontweek, niet meer gezien. Ben wel bang dat ik hem gauw weer tegen dat lekkere lijf van hem ga lopen: hij gaat naar dezelfde stad als ik… Had-ie maar X-benen, of alleen een romp met vette pens.

Nog een laatste blik op alles dat tot heel kortgeleden mijn oude vertrouwde leventje was. Wat lijkt mijn kamer ineens klein, wat voelt het allemaal dubbel. Ik heb echt wel zin om weg te gaan, maar ga mijn ouders en irritante broertje - dat eigenlijk superleuk is en van wie ik de soepelste dansmoves en waar jongens ‘echt van afknappen’ (je kunt blijkbaar ook té vaak in je chillbroek met knot op je kop rondbanjeren... Thanks Max!) heb geleerd - keihard missen. En daar komen de tranen weer. Gelukkig lijken de lege Flügelflesjes op m’n plank, de vaal geworden posters aan de wand en de kledingkast die nu bijna leeg is, op een achttiental miskopen uit de periode 2014-2017 na, me bemoedigend toe te lachen. Het komt ook allemaal wel goed. Toch?

Nu blik op vooruit. De eerste weken kan ik gelukkig in het huisje logeren van mijn nicht die op stage in het buitenland is, daarna wordt het waarschijnlijk hospiteren. Maar eerst nog de introductieweek en de ontgroening… Wil dat wel echt gaan doen, ondanks alles wat ik heb gehoord. Een beetje mayo in je haar kan geen kwaad, toch? Al heb ik er liever bier in, schijnt nog goed te zijn ook. En aan poepen in een greppel wen je vast, als je echt moet.

Ik hoorde ook een verhaal over een meisje dat tijdens de introweek had gewipt met een gast en daarna tot ‘Superhoer 2016’ werd gedoopt, bij geen enkel meisjeshuis meer binnenkwam en ‘m daarna is gesjeesd. Notitie aan mezelf: geen gewip de komende weken. Uitroepteken.

VOLGENDE AFLEVERING >>>

<<< VORIGE AFLEVERING

WIE IS MAUD?

„Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - uh nachtboek - mijn laatste veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

1k+

#20 MDMA neem je niet voor culinair genot

Heel hard feesten tussen allemaal mensen die mij niet kennen... Ik geniet! / Trinity Kubassek, Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

8 DEC 2017

Maud dacht dat ze met een antibioticakuurtje en een anoniem sms’je naar Mark voor de rest van haar leven van haar chlamydia af was, maar niets is minder waar. Toen ze haar stamkroeg betrad met Sam, stond er in koeienletters ‘Maud is so(a) stout’ op een poster bij de bar. Cadeautje van Catherina, de vriendin van Mark. Maud maakte rechtsomkeert en heeft zich sindsdien niet meer op de vereniging durven te vertonen. En hoewel ze weet dat vluchten niet werkt, heeft ze samen met Jessie toch een ticket naar Barcelona geboekt…

Ik hijs me voor vanavond met moeite in mijn netgewassen zwarte high waist skinny jeans, met daar bovenop een crop top met pailletten. Mijn haar laat ik los. Lachend besmeur ik Jessie met glitters. We maken ons klaar voor Elrow, een van de bekendste en leukste feestjes van Barcelona. Het is één groot rariteitenkabinet van dansers, confetti, opblaasbeesten en verkleedpartijen. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er zin in. Eindelijk een keer los op een plek waar niemand ons kent.

#19: De hele vereniging wist dat ik een soa had

De afgelopen twee dagen heb ik alleen maar in mijn bed gelegen. Ik krijg de tekst maar niet uit mijn hoofd: 'Maud, is so(a) stout.' / Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Tussendoor was ze ook nog met Mark naar bed geweest. Voor de soakliniek kwam ze haar knappe huisgenoot Sam tegen. Het bleek uit te zijn met zijn vriendin Bella; ze is vreemdgegaan. Sam zat er helemaal doorheen en luisterde alleen maar depressieve muziek. Maud wilde Sam maar al te graag een luisterend oor bieden, maar zelf kon ze ook wel wat steun gebruiken, want de uitslag van de GGD was binnen. Ze heeft chlamydia.

'Maud, is so(a) stout'. Het stond er echt. Met rode lippenstift geschreven op een poster bij de bar in onze stamkroeg. Catherina ‘Cat’ (de vriendin van Mark) en haar vrienden stonden schaapachtig te lachen toen ze mij de kroeg binnen zagen lopen.

#18: Ik voel mijn ontbijt omhoog komen

Lekker ontbijtje hè? Zoiets lekkers zat in mijn maag tot ik die letters op mijn beeldscherm zag... / Pontus Ohlsson, Unsplash

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Na eerst verkeerd te zijn gelopen, kwam ze in het goede gebouw, waar ze tegenover een veel te hete dokter belandde. Omdat ze gewaarschuwd was moest Maud, die doodsbang is voor naalden, ook een hiv-test doen. Die ziekte bleek ze gelukkig niet te hebben, maar of ze verder iets mankeert… En dan kwam ze eenmaal buiten ook nog eens oog in oog te staan met haar té leuke huisgenoot Sam, die helaas al een vriendin heeft.

OMG. Dat is het enige wat er de afgelopen dagen door mijn hoofd spookt. Het leek alsof ik dat moment vanuit de soakliniek gedroomd heb, maar het is echt gebeurd. Het is uit tussen Sam en Bella. Ik moet de zin ieder uur ongeveer tien keer tegen mezelf zeggen om het echt te geloven. Het is écht uit. Ik maak écht een kans.

#17: ‘Met hoeveel jongens heb je seks gehad?’

Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan, stel dat ik een soa heb van Fredje... Foto: Jordan Bauer/unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud was tijdens een stomdronken avond bij Holle Bolle Foet aka Fredje in bed geëindigd. Die anderhalve minuut seks waren de vreselijkste anderhalve minuut uit haar leven. Niet alleen was de seks buitengewoon slecht, ze waren ook zo dom om het onveilig te doen. Tijdens de wekelijkse borrel raakte ze aan de praat met rustige Rosita. Die had niet zulk leuk nieuws voor Maud.

„Dag meneer, weet u waar de ingang van de soapoli is?” „Ja, meisje dan moet je in het gebouw hierachter zijn, je bent in het verkeerde pand”, zei de beveiliger. Zijn afkeurende blik zorgde ervoor dat ik me nog stommer voelde dan dat ik al deed. Sh*t, waarom heb ik dan ook onveilig seks gehad met die stomme idioot!

Likeability of 5

#16: 'Waarom bestaat er geen soa-morning-afterpil?'

,,Jij bent toch Maud?" hoor ik opeens zachtjes naast me. / Michael Discenza, Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud besloot zich eens lekker te bezatten en een wilde avond te hebben om de genante situatie met Sam een beetje van zich af te kunnen schudden. Die stomdronken avond eindigde in bed bij Holle Bolle Foet, aka Fredje: de jongen die op ontgroeningskamp zo sullig overkwam, maar nu toch best leuk leek. Leek ja, want Fredje bleek vooral een lompe idioot die niet aan voorspel deed en zichzelf na zo’n anderhalve minuut al niet meer kon beheersen. En dan had ze het ook nog eens onveilig gedaan…

Waarom bestaat er g*dver niet zoals als een ‘soa-morning-afterpil'? We zijn inmiddels een week verder en de afgelopen dagen heb ik op internet tijdens mijn zoektocht naar mogelijke aandoeningen zo’n beetje iedere gruwelijke soa voorbij zien komen die er op aarde te vinden is. Herpes heb ik vast niet, maar hiv zou je niet meteen merken en ook van chlamydia hoef ik niet eens iets te merken. En wat nou als ik gonorroe van hem heb gekregen?

#15: Ik trok m'n poezenpak aan en wilde maar 1 ding

Dit ben ik echt niet hoor, veel te koud! Maar ik had wel een minstens zo'n sexy poezenpak aan / Matthew Kane op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud stuurde haar leuke huisgenoot Sam een appje toen ze ergens op een after in Amsterdam zat. Dat ze aan hem moest denken, met suggestieve puntjes erachter... Ze hoorde niets van hem en toen ze de volgende middag terugkwam, begreep ze waarom. Met rode sekswangetjes lag hij op de bank met dat verwende paard van een Bella. Op het moment dat hij Mauds berichtje zag en wilde lezen, samen met Bella die zich over hem heen kronkelde, is het enige dat Maud kon bedenken om hem tegen te houden het appje te openen, net te doen alsof ze stikte in haar tosti. Sam gooide de telefoon weg en deed de Heimlichgreep bij haar, en drie keer raden waar de kleffe hap tosti in terecht kwam... (In de paardenstaart van Bella).

Waarom is er nou nóóit een Whatsapp-storing als je ‘m nodig hebt?! Ik had dat vorige week wel kunnen gebruiken, dan had ik tenminste niet dat appje aan Sam gestuurd en had ik niet net hoeven te doen alsof ik ziek aan het stikken was in mijn tosti. Maar dan had ik ook niet Sams sterke armen om me heen gevoeld...

Likeability of 6

#14: Blijf van mijn huisgenoot af, dom paard!

Zo zag het er een heel klein beetje uit: Sam die de Heimlich-greep bij mij deed... / Isabela Kronemberger op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud ging met een paar meisjes uit haar jaarclub naar Amsterdam Dance Event. Terwijl de rest vol aan de pillen ging, hield Maud het bij haar Russische vriend (Wodka). Ze werden uitgenodigd door een groepje jongens om te afteren in hun dispuutshuis ergens op de grachten. Terwijl twee meisjes meteen de slaapkamer indoken, bleef Maud alleen achter met Sjoerd die al snel met witte lijnen op de proppen kwam. Hij bood haar de spiegel aan, maar Maud sloeg het aanbod af en moest ineens heel erg aan iemand denken. Haar huisgenoot Sam.

Waarom luister ik niet wat vaker naar dat verstandige stemmetje in mijn hoofd? Het stemmetje dat zegt: twee drankjes is genoeg, stop nou eindelijk eens met roken, eet die familieverpakking Milka niet in een keer op, ga eens wat vaker naar college, duik eens een keer op tijd je bed in, app je huisgenoot Sam niet wanneer je in toch nog behoorlijk beschonken toestand aan hem denkt op een after in Amsterdam, Maud!