Music City

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Presentatieduo Chantal Janzen en Martijn Krabbé. | Foto's: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

14 FEB 2020

Waar de band Navarone vorig jaar nog de The finale van The voice of Holland haalde, zijn er in het jubileumseizoen alleen nog solostemmen over.

De tiende ‘Voice’ heeft vrijdagavond weer zes kandidaten in actie die kans maken om crooner Dennis van Aarssen op te volgen. Metro sprak aan de vooravond van de eerste van vier liveshows met de zes ‘voices’ 2020 die vrijdag 14 februari in actie komen, de talenten van de coaches Ali B en Waylon.

Hoe gaat het nu verder?

Vrijdag (20.30 uur, RTL 4) komen de zes kandidaten van de Ali B en Waylon dus live in actie. Vorige week waren de talenten van Lil Kleine en Anouk aan de beurt. Vier van hen mochten naar de halve finale. Zij strijden in die halve finale met de winnaars van liveshow 2 in vier ‘cross-battles’ die door loting worden bepaald. Het is mogelijk dat een coach tijdens de finale op vrijdag 28 februari met twee talenten de avond in gaat en een ander met geen enkele.

Daphne van Ditshuizen (20), team Ali B.

Opgegroeid in Drenthe met een grote liefde voor dieren. Studeert aan de Herman Brood Academie.

Blind audition: Beautiful Distraction, Ilse DeLange. The Knockouts: Gravity, Sara Bareilles.

Onzekerheid speelt een rol bij je. Zit het je na meerdere keren tv wat minder in de weg? „Dit is belangrijk voor mij. Hoe verder ik kom hoe meer druk erop komt. Echter, ik stond eerst ook tijdens repetities te shaken en vandaag was ik relaxed. Dat gaat beter, al hoop ik zo ontspannen te kunnen zingen als ik op mijn slaapkamer doe.”

Hoe ga je de liveshow in? „Elke ronde is winst voor mij. Bij de blind audition was ik aan het bidden of er alsjeblieft één iemand zou draaien. Dat deed ik steeds, nu voor een plekje in de volgende liveshow.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Daphne.

Wat was de droom van kleine Daphne? „Onbewust toch zingen. Ik wilde van alles worden, maar mijn moeder was fan van talentenjachten. Ik keek daarom alles, van Idols tot Popstars en X-Factor en zat toen ik 6 jaar was al op zangles.”

Wat leer je van Ali B? „Dat ik lol moet hebben. Dat ik met het publiek moet zingen en niet tegen het publiek.”

Wie is je favoriet? „Oh, ik heb er veel. Sanne, jij (teamgenoot Ayoub, red.), Emma is keigoed… eigenlijk allemaal.”

Ayoub Maach (19), team Ali B.

Winnaar van The Voice Kids 2014 in team Borsato. Ging optreden, maar vooral studeren en is nu klaar voor het grote werk.

Blind audition: Say Something, A Great Big World & Christina Aguilera. The Knockouts: Halo van zijn idool Beyoncé.

Een dag lang met Beyoncé in een opnamestudio of na The Voice Kids nu weer winnen? „Dan ga ik voor de ontmoeting met Beyoncé. Iedereen wil winnen, ik ook. De liveshow halen was echter het doel, dus als ik eruit lig dan heb ik daar vrede mee.”

Hoe ga je de liveshow in? „Omdat het doel bereikt is, leg ik de lat wat hoger. Niet te hoog, uit zelfbescherming om de teleurstelling klein te houden mocht het mis gaan. Natuurlijk doe ik er alles voor.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Ayoub.

Wat was de droom van kleine Ayoub? „Ik wilde iéts met muziek doen, maar ik zag mezelf niet voor me op z’n groot podium. Toen keek ik nog op tegen kinderen die meededen aan het Junior Songfestival. Het ging stapje voor stapje.”

Wat leer je van Ali B? „Zo goed mogelijk met mijn perfectionisme omgaan. Perfectionisme is niet per definitie slecht, maar het mag niet ten koste gaan van genieten.”

Wie is je favoriet?No comment.”

Fatima Zohra (25), team Ali B.

Utrechtse die houdt van sporten, series, films, de spa, uit eten en kletsen. Maar zingen is wat zij fulltime wil doen.

Blind audition: Let It Go, James Bay. The Knockouts: Dance Monkey, Tones And I.

Is er een moment geweest dat je door je achteraf niet bestaande poliepen overwoog The Voice te verlaten? „Ik ging eerst door, want het leven zit vol risico’s. Toch ging ik een KNO-arts. Had die gezegd dat het voor de gezondheid niet goed was, dan had ik de situatie opnieuw bekeken. Het bleek gelukkig een verdikking zonder risico’s.”

Hoe ga je de liveshow in? „Ik laat me verrassen en probeer te genieten. Mocht ik de finale halen, dan ga ik wel voor de winst.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Fatima.

Wat was de droom van kleine Fatima? „Aan The Voice meedoen. Alles wat ik zag vond ik zo tof, maar ik dacht dat mijn stem nooit bijzonder genoeg was. De liveshow is een droom die uitkomt.”

Wat leer je van Ali B? „Leef in het moment. Geniet van wat je doet en denk niet aan wat fout kan gaan.”

Wie is je favoriet? „Sophia en Robin.”

Emma Boertien (17), team Waylon

Almelose havo-scholiere in een speciale acteursklas. Houdt van optreden en reizen.

Blind audition: My Way, Frank Sinatra. The Knockouts: The Voice Within, Christina Aguilera.

Waren de tranen van Waylon na Sinatra het grootste compliment voor een artiest? „Sowieso. Het is mijn hoogtepunt in The Voice tot nu toe, omdat ik iemand die verstand heeft van muziek, kon raken. Ik zong eigenlijk My Way van Herman Brood, van hem kende ik het liedje vooral via mijn ouders.”

Hoe ga je de liveshow in? „Voor ik op moet, zullen er zenuwen zijn. Maar op zich sta ik er chill in. Nu wil ik wel steeds verder, terwijl ik ooit alleen maar door de blind audition hoopte te komen.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Emma.

Wat droomde kleine Emma? „In K3 zingen, haha. Maar ik ben nog steeds jong genoeg om te dromen. Nu is dat met mijn muziek de wereld rondreizen.”

Wat leer je van Waylon? „Om sterk in mijn schoenen te staan. Door hem voel ik me wat veiliger op het podium.”

Wie is je favoriet? „Robin.”

Robin Buijs (19), team Waylon

Haalde ooit de finale van The Voice Kids en studeerde af aan de Popacademie. Zingt in een band en werkt in de thuiszorg.

Blind audition: One and Only, Adele. The Knockouts: Need Your Love So Bad, Fleedwood Mac.

Zou je de thuiszorg als professioneel artiest willen verlaten of is dat werk je net zo lief? „Ik zou de thuiszorg wel verlaten voor een carrière, hoewel ik het met al die oudere mensen hartstikke leuk vind. Ik zou ze gaan missen. Op dit moment ligt mijn focus ook even helemaal bij The Voice.”

Hoe ga je de liveshow in? „Nu nog relaxed, maar op de avond zelf zal de spanning er wel zijn. Make-up enzo vind ik hartstikke leuk, maar vijf minuten voor de opkomst…”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Robin.

Wat was de droom van kleine Robin? „Muziek maken. Een plan B heb ik nooit gehad.”

Wat leer je van Waylon? „Ik breng graag bluesnummers, best wel rauw. Dus hij leert me wat aan mijn performance te doen. Daar is hij fucking goed in.”

Wie is je favoriet? „Emma.”

Stef Classens (24), team Waylon

Winnaar van De Beste Singer-Songwriter in 2014. De geboren Limburger wandelt en fotografeert ook.

Blind audition: Someone You Love, Lewis Capaldi. The Knockouts: Love Someone, Lukas Graham.

Heeft The voice of Holland meer impact dan De Beste Singer-Songwriter? „Denk het wel, hoewel de programma’s verschillende doelgroepen hebben en de vergelijk lastig is. Op social media heeft The Voice bij mij al wel veel impact gehad. En nog steeds.”

Hoe ga je de liveshow in? „Ik ben al verder dan ik dacht te komen. Ik wil verder, maar ga zo veel mogelijk proberen te genieten. Voor je het weet is het voorbij.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (2)

Stef.

Wat was de droom van kleine Stef? „Van kleins af aan wilde ik met kinderen werken. Later wilde ik de beste songwriter zijn voor andere artiesten.”

Wat leer je van Waylon? „Ook performance. In het begin stond ik als een soort angstige haas ofzo op het podium. De eerste keer zonder gitaar voelde ook naakt. Ik voel me inmiddels wat comfortabeler en pak de mensen.”

Wie is je favoriet? „Op dit moment Ayoub.”


Billie Eilish gaat viral met '8D-muziek'

Billie Eilish gaat viral met '8D-muziek'

Een remix van het nummer Ilomilo van zangeres Billie Eilish gaat momenteel viral op sociale media. Het nummer is een uitvoering in '8D'. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een remix van het nummer Ilomilo van zangeres Billie Eilish gaat momenteel viral op social media. Het nummer is een uitvoering in '8D'.

Op social media wordt er enthousiast gereageerd op de techniek die in het nummer wordt gebruikt. „Ben ik de enige die tijdens het luisteren om zich heen kijkt omdat ik denk dat ze naast me staat?”, vraagt een Twitteraar zich af.

Koptelefoon of oortjes


K3 brengt song Handjes Wassen vanuit eigen woonkamers

K3 brengt song Handjes Wassen vanuit huis

Vlnr: Hanne, Klaasje en Marthe. | Foto: Studio 100

Foto van 'Erik Jonk'

26 MRT 2020

K3 heeft vanuit de eigenwoonkamers een nieuwe versie van hun nummer Handjes Draaien opgenomen en gedeeld op YouTube: Handjes Wassen. Metro belde met de Nederlandse inbreng van de meidengroep, Klaasje Meijer (25). Ze zit al twee weken thuis, net als haar collega’s Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen en zovelen in coronatijd.

Ben je nog in België op dit moment?

Klaasje: Nee, ik zit in Nederland. In Rotterdam.


Grande stuurt donaties aan fans die baan kwijt zijn door coronacrisis

Grande stuurt donaties aan fans die baan hebben verloren

Grande stuurt donaties aan fans die baan kwijt zijn door coronacrisis/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 MRT 2020

Het aantal mensen dat werk heeft, loopt hard terug door de coronacrisis. Ook in de Verenigde Staten. Ariana Grande probeert een aantal mensen toch aan inkomsten te helpen.

Volgens TMZ heeft de zangeres enkele fans een donatie gestuurd nu ze hun baan of winkel kwijt zijn geraakt. Ze kwam in contact met een aantal van hen via social media en lijkt op basis van de verhalen die ze daar hoort geld op te sturen.

Tot 1500 dollar


Countryzanger Kenny Rogers overleden

De countryzanger scoorde zo'n 120 hits in allerlei muziekstijlen. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 MRT 2020

De Amerikaanse zanger Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn familie meldde dat hij thuis in Colbert, Georgia, is ingeslapen. Zijn familie was bij hem.

Kenneth Ray Rogers werd vooral beroemd als countryzanger. Hij was ook tekstdichter, fotograaf, zakenman, en acteur. Zijn succesvolste hits zijn Ruby, Islands in the Stream en The Gambler. Rogers geldt als een van de bestverkopende countryzangers ooit en heeft zo'n 100 miljoen platen verkocht. Hij heeft tal van prijzen gewonnen waaronder drie Grammy's.

Allerlei stijlen


Landen moeten voor Songfestival 2021 nieuwe liedjes insturen

Landen moeten voor Songfestival 2021 nieuwe liedjes insturen

Jeangu Macrooy Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2020

Deelnemers van het Eurovisiesongfestival moeten voor de editie van volgend jaar nieuwe liedjes insturen.

Eurovision 2020, dat plaats zou vinden in Rotterdam, gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Daarom mikt de organisatie op een alternatieve programmering, zonder wedstrijdelement. Hiermee willen ze de liedjes en de artiesten die in mei mee zouden doen eren.

Dezelfde of nieuwe artiest


Miss Montreals glas is halfvol

Miss Montreals glas is halfvol

Foto van 'Erik Jonk'

18 MRT 2020

Het zit Miss Montreal op dit moment aan alle kanten mee. Maar zij, Sanne Hans, kijkt ook terug op een periode vol verdriet. Het veranderde de popzangeres. 

Ze is op de vrijdagavonden als nieuwe coach in The Voice Kids te zien. Ze heeft voor het eerst een compleet Nederlandstalig (mini-)album uitgebracht, Hier, dat geweldig is ontvangen en hoge cijfers scoort. En ze kondigde vorige week weer een nieuwe clubtour aan voor na de volle festivalzomer. Ja, het gaat Miss Montreal, of Sanna Hans zo je wilt, voor de wind. Dat had ze wel even nodig na een klotetijd voor, tijdens en na het overlijden van haar stiefvader die ze zo lief ‘bonusvader’ noemt.

Bende in huis


Rapper Frenna wil doorbreken in het buitenland.

Rapper Frenna wil doorbreken in het buitenland

Rapper Frenna wil doorbreken in het buitenland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 MRT 2020

Nederland heeft hij al in zijn zak, maar nu streeft Frenna ook naar een carrière buiten de Nederlandse grenzen.

De 28-jarige rapper gelooft dat het mogelijk is. „Ik praat er elke dag over. In mijn team staan alle neuzen dezelfde kant op", zegt hij in Het Parool.

Frenna heeft naar eigen zeggen al enkele buitenlandse samenwerkingen op de plank liggen. Nu is het alleen nog zoeken naar het juiste moment.


Zit er meer in Tones and I na megahit ‘Dance Monkey’?

Zit er meer in Tones and I na megahit ‘Dance Monkey’?

Zit er meer in Tones and I na megahit ‘Dance Monkey’? / Ben Houdijk

Foto van 'Tim van Erp'

10 MRT 2020

Het kan snel gaan in de muziekwereld. De Australische Toni Watson kan erover meepraten. Een jaar geleden kende niemand haar, inmiddels heeft ze in meer dan dertig landen op nummer één gestaan.

Dance Monkey. Zo heet die enorme hit die in Nederland vijftien weken lang (!) bovenaan de Top 40 stond. Slechts één nummer hield dat ooit langer vol: One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa. Oh ja, en Toni Watson: die is bekender onder de naam Tones and I.

Toevalstreffer


'Groot Amerikaans festival uitgesteld om corona'

'Amerikaans festival Coachella uitgesteld om corona'

'Groot Amerikaans festival uitgesteld om corona' / Screenshot Instagram Coachella

Foto van 'Metro en ANP'

10 MRT 2020

Het Amerikaanse festival Coachella wordt zeer waarschijnlijk uitgesteld tot oktober, uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus.

Coachella, dat gezien wordt als een van de grootste muziekevenementen ter wereld, had oorspronkelijk in april plaats moeten vinden. Als het niet lukt om het festival te verplaatsen, zou het volgens Billboard worden afgeblazen.

Verschillende bronnen hebben de 'verhuizing' bevestigd aan het Amerikaanse Variety. De organisatie van het festival moet het nog officieel bevestigen. Volgens Variety was het een onvermijdelijke beslissing, omdat het coronavirus voor steeds meer paniek zorgt in de muzieksector.


De Staat blijft zichzelf uitdagen.

De Staat blijft zichzelf uitdagen

De Staat tijdens zijn optreden op Lowlands. Foto: ANP.

Foto van 'Pierre Oitmann'

9 MRT 2020

De Staat kondigt een bijzonder optreden aan in Rotterdam, waarbij het podium in het midden van de zaal staat. Technisch gezien best complex. „Als iets makkelijk is, is het misschien niet interessant”, stelt zanger Torre Florim.  

Begin vorig jaar bracht De Staat zijn vijfde studioalbum Bubblegum uit. Na een uitverkochte clubtour en een speciaal festivaloptreden op Lowlands sluit de band uit Nijmegen deze fase uit zijn carrière af met een optreden op de RTM Stage, een nieuwe zaal van Rotterdam Ahoy, op zaterdag 17 oktober.

„We hebben ooit in Nijmegen een ‘in the round’-show gedaan, nu gaan we dat weer doen in Rotterdam”, onthult Florim. Metro spreekt de zanger in een koffiehuisje op het Mediapark, waar hij het grootste zaaloptreden van De Staat ooit toelicht. Het podium dat hij voor het optreden in gedachten heeft, moet zelfs speciaal worden gemaakt, want zoiets is niet voorhanden. „Het is wat complexer dan een normale show met het podium achterin”, zegt hij ietwat laconiek.


Bieber verkoopt te weinig kaartjes voor stadions

Bieber kondigde zijn comeback vlak voor kerst aan. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2020

Oei, minder fans voor Justin Bieber? De zanger heeft een aantal grote stadionoptredens van zijn Amerikaanse tournee Changes ingeruild voor kleinere concertzalen, vanwege een tegenvallende kaartverkoop.

Dat schrijft Billboard. Onder meer concerten in grote stadions in Cleveland, Detroit, Arlington, Columbus en Nashville gaan niet door en zijn verplaatst naar andere muziekhallen, maakten deze zalen bekend op Twitter.

Halflege tribunes


Jeangu Macrooy over het uitlekken van zijn songfestivallied

Jeangu Macrooy over het uitlekken van zijn songfestivallied

Jeangu Macrooy. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 MRT 2020

Sinds de bekendmaking van zijn songfestivalnummer Grow, staat de telefoon van Jeangu Macrooy roodgloeiend en krijgt hij aan de lopende band berichtjes.

„Toen wist ik: het gaat eigenlijk nu pas echt beginnen. Maar ik ben er klaar voor", zegt Jeangu. „Gisteren was echt een bevrijding na zoveel maanden het geheim moeten houden. Ik kan dat eigenlijk helemaal niet goed. Dus ik ben blij dat we het eindelijk kunnen hebben over waar het eigenlijk om gaat: de song."

Toch ging het woensdag eerst vooral om het lek waardoor Grow uren eerder dan gepland al online stond. Daar baalde Jeangu van. „Ik vond het in eerste instantie wel vervelend dat het liedje al voortijdig naar buiten kwam. Maar op een gegeven moment dacht ik: we gaan het gewoon doen zoals het is gepland", legt Jeangu uit. „‘s Avonds had ik echt de ruimte om te praten over hoe het is ontstaan en wat ik ermee wil vertellen en dat moment voelde dan ook echt als het officiële moment."


Bookmakers nog niet onder de indruk van festivalsong Grow

Bookmakers nog niet onder de indruk van festivalsong Grow

Jeangu Macrooy. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MRT 2020

Fans zijn op social media overwegend positief over Jeangu Macrooys songfestivalnummer Grow, maar de bookmakers hebben er minder vertrouwen in.

De zanger steeg woensdag maar een klein beetje op de ranglijst van de wedkantoren na het verschijnen van het nummer. Volgens de bookmakers maakt IJsland op dit moment de meeste kans om te winnen.

Macrooy begon woensdagochtend op de negentiende plek van de lijst van 41 deelnemers en kroop in de loop van de dag naar de zestiende plaats. Zijn winkans steeg van 1 naar 2 procent. Duncan Laurence deed het een jaar geleden beter bij de wedkantoren.


Chef’Special houdt niks achter

Chef’Special houdt niks achter

Chef’Special. / Foto: Brownmetal

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 MRT 2020

Chef’Special brengt vrijdag zijn vierde album Unfold uit. Op deze plaat is de band nog opener dan voorheen. „Mensen zijn niet perfect en onze muziek mag daar een afspiegeling van zijn”, aldus zanger Joshua Nolet.

Na een jaar van relatieve rust gaat het Haarlemse kwintet een drukke periode tegemoet. Nadat Unfold vrijdag verschijnt, volgt er een strak uitverkochte clubtour, tientallen festivalshows in binnen- en buitenland (waaronder Pinkpop en Zwarte Cross) en in december wordt het jaar afgesloten met shows in AFAS Live, Ahoy en het Klokgebouw.

Aan de vooravond van dit alles staan frontman Joshua Nolet en Guido Joseph ons te woord in een rustige hotellobby. Nolet legt uit dat zelfreflectie, vooruitkijken en verbinden de centrale thema’s van Unfold vormen. „Het gaat over het verlangen om er te mogen zijn versus de angst om er te mogen zijn. Ruimte innemen op een positieve manier en accepteren dat het leven donker is soms. En dat ‘t niet erg is en erbij hoort.”


Broederliefde weer geweerd van Bevrijdingsfestival

Broederliefde weer geweerd van Bevrijdingsfestival

Broederliefde tijdens het evenement De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE in 2018. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MRT 2020

Een optreden van de Rotterdamse rapformatie Broederliefde op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer kan wederom niet doorgaan.

Het besluit werd volgens directeur Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer genomen door de wethouder Citymarketing en Evenementen van de gemeente, naar aanleiding van negatieve reacties op social media. Reden voor de commotie is een filmpje van bandlid Emms dat een paar jaar geleden opdook waarin hij tijdens een voetbalwedstrijd antisemitische leuzen scandeerde.

Boetedoening


Songfestival blundert en geeft nummer Macrooy te vroeg vrij

Songfestivalnummer Jeangu Macrooy uitgelekt

Jeangu Macrooy/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2020

De aanloop naar de onthulling van het Songfestival-nummer van Jeangu Macrooy is niet vlekkeloos verlopen. Woensdagochtend werd Grow al gelekt. 

Mensen met een Apple Music-account waren de gelukkigen. Zij konden het nummer al beluisteren. Per abuis, zo is inmiddels gebleken, want het nummer is alweer verwijderd. Toch is de track onherroepelijk verspreid over het internet.

Eerst werd er nog gespeculeerd dat Macrooy een paar uur voor zijn onthulling een andere single had gedropt. Echter kwamen de beelden van de clip overeen met de eerder vrijgegeven preview van de organisatie.


'Frenna moet show in Suriname cancellen om aanslagdreiging'

'Frenna moet show in Suriname cancellen om aanslagdreiging'

"Helaas is dit een situatie van overmacht. Het doet me veel pijn, maar ik hoop jullie nog snel te zien"/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2020

Frenna zou komend weekend een show in Paramaribo geven, maar de rapper heeft daar nu toch van af gezien om veiligheidsreden. De Nederlandse autoriteiten raadde hem aan niet te gaan.

In een filmpje op zijn Facebook-pagina geeft Frenna een toelichting. „Helaas moet ik mijn langverwachte droomshow cancellen. We hebben advies gekregen van de Nederlandse autoriteiten om onze reis naar Suriname te cancellen."


Hoe volgt Jeangu Duncan op? ‘Juich het toe als soul overwint’

Hoe volgt Jeangu Duncan op? ‘Juich het toe als soul overwint’

Duncan Laurence opvolgen als songfestivalinzending: je moet het maar durven. Jeangu Macrooy laat vanavond het nummer horen waarmee hij dat gaat doen./ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2020

Duncan Laurence opvolgen als songfestivalinzending: je moet het maar durven. Jeangu Macrooy laat woensdagavond het nummer horen waarmee hij dat gaat doen.

Jeangu Macrooy presenteert woensdag bij De Wereld Draait Door de single waarmee hij naar het Eurovisie Songfestival gaat. De zanger maakt soulmuziek, een genre dat doorgaans zelden op het liedjesfestival aanwezig is. Toch hoopt muziekproducent Ronald Molendijk dat we wat van die soul gaan terug horen in zijn inzending. „Dat zorgt voor de nodige diversiteit.”

Volgens Molendijk heeft Nederland de voorbije jaren goed gescoord met liedjes van artiesten die echt deden wat ze zelf wilden. Daarmee doelt hij op de recente topprestaties van natuurlijk Duncan Laurence, maar ook Anouk en The Common Linnets. „Voor hen geldt allemaal dat ze heel lang geschuurd en geschaafd hebben aan hun liedje. Duncan heeft zelfs gezegd dat hij er bijna vier jaar mee bezig is geweest.”


De Jeugd geeft shows in Melkweg met Metropole Orkest

De Jeugd tijdens een optreden in het Olympisch Stadion in 2019. /ANP

Foto van 'Metro'

3 MRT 2020

‘Ik kwam haar tegen in de moshpit’, maar dan met een orkest? Ja hoor, dat kan. De Jeugd Van Tegenwoordig gaat in mei namelijk twee shows geven met het Metropole Orkest. 

Het gezamenlijke optreden wordt georganiseerd door Melkweg Amsterdam, waar het concert op dinsdag 19 mei ook plaatsvindt, en het orkest. Dubbel feest: de concertzaal bestaat namelijk 50 jaar en het Metropole Orkest mag zelfs 75 kaarsjes uitblazen.

‘Unieke situatie’