Music City

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

De coaches met vlnr Lil Kleine, Ali B, Anouk en Waylon. | Foto’s: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

7 FEB 2020

Waar de band Navarone vorig jaar nog de The finale van The voice of Holland haalde, zijn er in het jubileumseizoen alleen nog solostemmen over.

De tiende ‘Voice’ heeft vrijdagavond nog twaalf kandidaten die kans maken om crooner Dennis van Aarssen op te volgen. Metro sprak aan de vooravond van de eerste van vier liveshows met de zes ‘voices’ 2020 die vrijdag 7 februari in actie komen, de talenten van de coaches Anouk en Lil Kleine. Op vrijdag 14 februari lees je hier deel 2.

Hoe gaat het nu verder?

Vrijdag (20.30 uur, RTL 4) komen de zes kandidaten van de coaches Anouk en Lil Kleine dus live in actie. Daarmee is meteen ook duidelijk dat de twee ‘ruziënde muzikanten’ nog samen in een studio kunnen zitten. Volgende week vrijdag zijn de talenten van Ali B en Waylon aan de beurt en zijn daarna nog acht mensen in de race. Zij strijden in de halve finale in vier ‘cross-battles’ die door loting worden bepaald. Het is mogelijk dat een coach tijdens de finale op vrijdag 28 februari met twee talenten de avond in gaat en een ander met geen enkele.

Sanne Huisman (24), team Anouk

Afgestudeerd aan de Heman Brood Academie. Maakt als barista in Leiden de mooiste cappuccino’s.

Blind audition: California Dreamin’, Sia. The Knockouts: Strong, London Grammar.

Anouk zegt over jou: Ik zie iemand optreden in plaats van meedoen aan een talentenjacht. Waarom maak je nog koffie? „Jaaa, wat een mooi compliment was dat. Maar ik ben nog barista omdat ik ondertussen heel veel eigen muziek aan het maken ben. Die wil ik graag uitbrengen, dus heb ik wat minder tijd om op treden. Maar hé, ik vind koffie superleuk!”

Hoe ga je de liveshow in? „Vol spanning maar enthousiast. Als ik eruit lig, ben ik trots op mezelf, maar nu ik zover gekomen ben wil ik nog wel even doorgaan en laten zien wat ik nog meer kan.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

Sanne Huisman.

Wat leer je van Anouk? „Schijt hebben. Dat ik gewoon het podium op moet gaan en doen waar ik goed in ben. Ik dacht te veel na over dat ik op tv ben en wat mensen van me zouden vinden. Maar ik moet zingen en nergens meer aan denken.”

Wie is je favoriet? „Ik heb een grote liefde voor Robin haar stem. En voor Sophia.” Ze kijkt haar teamgenote aan: „Omdat ik denk dat jij gaat winnen.”

C.J. (32), team Anouk

Amerikaanse emotionele wervelwind die zijn land en familie verliet omdat hij zichzelf niet kon zijn. Wil stralen als zijn idool Céline Dion.

Blind audition: Believe, Cher. The Knockouts: Don’t Let Me Be Misunderstood, Nina Simone.

Je maakte indruk achter de piano, daarom: voor altijd achter die piano of nooit meer met een instrument? „Ooooohhhh… Da’s net zo onmogelijk als M&M’s of een Snicker. I feel really at home achter de piano. Ik heb piano spelen mezelf aangeleerd, maar kan echt niet kiezen.”

Wat verwacht je van de liveshows? „Dat ze live zijn, hahaha. Ik ben over the top blij, zo dankbaar en zo trots om deel uit te maken van deze prachtige familie. Als je je leven zonder verwachtingen leeft maar open staat voor alles, dan zal je nooit teleurgesteld zijn. Dat is mijn mantra.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

C.J.

Wat leer je van Anouk? „Veel. Als ik iets te veel laat zien, dan is dat overigens niet echt zo. Zo ben ik gewoon. Maar Anouk krijgt er wel in dat dingen soms moet laten. ‘Rustig’, zegt ze dan. ‘Rustig’. Tja, ik ben nogal enthousiast. Mijn performance komt uit mijn hart, zeker. Maar het was goed om ook achter die piano te zitten.”

Wie is je favoriet? „Qua stemtechniek April, prachtig. Sanne heeft de grootste passie binnen deze competitie en degene waarbij ik het meeste voel, zit naast me. Sophia.”

Sophia Kruithof (17), team Anouk

Geboren op de boerderij. Stort zich na school (bijna klaar) het liefst op een muziekcarrière.

Blind audition: Vincent, Don McLean. The Knockouts: Million Years Ago, Adele.

Wat denkt een 17-jarige als Anouk haar stoel na 0,00023 seconden omdraait? „Dat was bizar. Op tv zag je goed dat ik me doodschrok. Ik vond mijn blind audition superspannend en zou wel zien. Ik vond het van mezelf een wonder dat ik bleef doorzingen. Maar het was ook lekker.”

Hoe ga je de liveshow in? „Ik vind het al een kadootje dat ik er mag staan. Het is onwerkelijk, omdat het zo’n andere fase van het programma is. Ik ging er niet vanuit, omdat zo weinig mensen het kunnen halen. We kregen een blaadje met data waarop je beschikbaar zou moeten zijn. Toen zag ik ‘liveshows staan’ en dacht ik ‘neeee joh’. Maar nu zit ik er zomaar in.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

Sophia Kruithof

Wat leer je van Anouk? „Ik krijg de kans mijn eigen ding te doen, dat is fijn. Ze leert me om dat te omarmen en dat het oké is dat ik kleine liedjes zing. En dat ik niet mee hoef te gaan in al dat geweld. Verder ging de repetitie vandaag niet zo goed en dan denk ik gelijk dat ik het fout heb gedaan. Dan zegt Anouk dat ik het even moet nemen zoals het is en dat het helemaal goed komt. Dan schiet ze in de moederrol die ik niet van haar had verwacht. Ze heeft een soort rust over zich, die ik overneem.”

Wie is je favoriet? „Ayoub en Kes zijn mijn maatjes geworden en hun stemmen zijn fantastisch. Of Emma, jemig wat is ze goed.”

Kes van den Broek (18), team Lil Kleine

Dochter van muzikale vader met geluidsstudio, waar ze het liefst in pyjama zingt. Doet dat nu maar even niet.

Blind audition: Breathin’, Ariana Grande. The Knockouts: Hij Is Van Mij, Kriss Kross / Maan / Tabitha.

Lil Kleine zei bij het stelen: als ik steel, verander ik niet meer. Voelde je je schuldig tegenover andere deelnemers, of dacht je ‘fuck it’? „Ik was er wel even mee bezig dat er al iemand op die steal-stoel zat. Toen ik er zelf zat was het redelijk relaxed, want Lil Kleine had me in de ogen gekeken en beloofd dat hij me zou laten zitten. Dat iemand anders verdween, was rot.”

Hoe ga je de liveshow in? „Elk rondje verder verbaasde ik me. Als ik ‘bij de laatste twaalf’ hardop uitspreek, voelt het gewoon unreal. Voor mijn gevoel heb ik al gewonnen, maar nog een rondje verder zou tof zijn.”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

Kes van den Broek.

Wat droomde kleine Kes? „Ik ben nog steeds klein, haha. Toen ik 5 was wilde ik K3 worden, omdat ik Kes heet. Ik heb altijd willen zingen en zat al jong op musicalles. Maar zover komen in The Voice komen, dat had die kleine Kes nooit gedacht.

Wie is je favoriet? „Pfoeeeh. Ik ga voor mijn maatje Ayoub.”

Danilo Kuiters (22), team Lil Kleine

Rasechte Amsterdammer en fulltime zanger.  Deed eerder mee aan Bloed, Zweet & Tranen.

Blind audition: Waarom, André Hazes. The Knockouts: ‘k Heb Je Lief, Paul de Leeuw.

Hoe groot is de druk als Lil Kleine je ‘dé nieuwe volkszanger noemt’? „Dat is nogal wat, ja. En mooi. Maar ik kreeg ook reacties dat Kleine en ik gappies en maatjes zouden zijn, maar ik kende hem voor het programma niet goed. Gappie is gewoon Amsterdams, net als lieverd.”

Hoe ga je de liveshow in? „Ontspannen, maar met focus. Ik wil gewoon knallen, dus het mag van mij wel beginnen."

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

Danilo Kuiters.

Wat was de droom van kleine Danilo? „Mijn nichtjes reden paard en dan zong ik in de kantine terwijl een zweep mijn microfoon was. Ik heb altijd willen zingen en was helemaal fan van Jim en Jamai van Idols. Ik wist alleen nooit hoe ik zanger moest worden, totdat mijn geschiedenisdocent me op Bloed, Zweet & Tranen wees. Toen kwam ik aanraking met mensen en belandde ik in het wereldje.”

Wie is je favoriet? „Lastig, lastig, maar Sophia heeft iets aparts.”

April Darby (28), team Lil Kleine

Geboren Amerikaanse met Nederlandse moeder. Schitterde in de musicals The Body Guard en Sister Act, maar wil ook solo.

Blind audition: You Don’t Do It For Me Anymore, Demi Lovato. The Knockouts: Run To You, Whitney Houston.

Als je móet kiezen: grote musicalrollen of een solocarrière, maar niet allebei. Wat dan? „Daar kan ik geen keuze in maken, dat verwachtte je vast. Mijn ding is dat ik juist zo van afwisseling houd. Onrust wil ik het niet noemen, maar als ik een jaar in het theater sta wil ik even wat anders.”

Hoe ga je de liveshow in? „Mijn eerste doel was die te halen en daar ben ik superblij mee. Maar ja, ik moest mijn doel gaan bijstellen natuurlijk. Nu ik mezelf op zo’n podium mag laten zien, wil ik verder komen. Ik heb zin!”

De overgebleven stemmen in de 10e Voice (1)

April Darby.

Wat was de droom van kleine April? „Ik ben opgegroeid met Destiny’s Child en Beyoncé, dus ik wilde windmachines, dansers en uit de lucht komen vallen.”

Wie is je favoriet? „Ik denk Robin.”


Billie Eilish gaat viral met '8D-muziek'

Billie Eilish gaat viral met '8D-muziek'

Een remix van het nummer Ilomilo van zangeres Billie Eilish gaat momenteel viral op sociale media. Het nummer is een uitvoering in '8D'. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een remix van het nummer Ilomilo van zangeres Billie Eilish gaat momenteel viral op social media. Het nummer is een uitvoering in '8D'.

Op social media wordt er enthousiast gereageerd op de techniek die in het nummer wordt gebruikt. „Ben ik de enige die tijdens het luisteren om zich heen kijkt omdat ik denk dat ze naast me staat?”, vraagt een Twitteraar zich af.

Koptelefoon of oortjes


K3 brengt song Handjes Wassen vanuit eigen woonkamers

K3 brengt song Handjes Wassen vanuit huis

Vlnr: Hanne, Klaasje en Marthe. | Foto: Studio 100

Foto van 'Erik Jonk'

26 MRT 2020

K3 heeft vanuit de eigenwoonkamers een nieuwe versie van hun nummer Handjes Draaien opgenomen en gedeeld op YouTube: Handjes Wassen. Metro belde met de Nederlandse inbreng van de meidengroep, Klaasje Meijer (25). Ze zit al twee weken thuis, net als haar collega’s Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen en zovelen in coronatijd.

Ben je nog in België op dit moment?

Klaasje: Nee, ik zit in Nederland. In Rotterdam.


Grande stuurt donaties aan fans die baan kwijt zijn door coronacrisis

Grande stuurt donaties aan fans die baan hebben verloren

Grande stuurt donaties aan fans die baan kwijt zijn door coronacrisis/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 MRT 2020

Het aantal mensen dat werk heeft, loopt hard terug door de coronacrisis. Ook in de Verenigde Staten. Ariana Grande probeert een aantal mensen toch aan inkomsten te helpen.

Volgens TMZ heeft de zangeres enkele fans een donatie gestuurd nu ze hun baan of winkel kwijt zijn geraakt. Ze kwam in contact met een aantal van hen via social media en lijkt op basis van de verhalen die ze daar hoort geld op te sturen.

Tot 1500 dollar


Countryzanger Kenny Rogers overleden

De countryzanger scoorde zo'n 120 hits in allerlei muziekstijlen. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 MRT 2020

De Amerikaanse zanger Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn familie meldde dat hij thuis in Colbert, Georgia, is ingeslapen. Zijn familie was bij hem.

Kenneth Ray Rogers werd vooral beroemd als countryzanger. Hij was ook tekstdichter, fotograaf, zakenman, en acteur. Zijn succesvolste hits zijn Ruby, Islands in the Stream en The Gambler. Rogers geldt als een van de bestverkopende countryzangers ooit en heeft zo'n 100 miljoen platen verkocht. Hij heeft tal van prijzen gewonnen waaronder drie Grammy's.

Allerlei stijlen


Landen moeten voor Songfestival 2021 nieuwe liedjes insturen

Landen moeten voor Songfestival 2021 nieuwe liedjes insturen

Jeangu Macrooy Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2020

Deelnemers van het Eurovisiesongfestival moeten voor de editie van volgend jaar nieuwe liedjes insturen.

Eurovision 2020, dat plaats zou vinden in Rotterdam, gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Daarom mikt de organisatie op een alternatieve programmering, zonder wedstrijdelement. Hiermee willen ze de liedjes en de artiesten die in mei mee zouden doen eren.

Dezelfde of nieuwe artiest


Miss Montreals glas is halfvol

Miss Montreals glas is halfvol

Foto van 'Erik Jonk'

18 MRT 2020

Het zit Miss Montreal op dit moment aan alle kanten mee. Maar zij, Sanne Hans, kijkt ook terug op een periode vol verdriet. Het veranderde de popzangeres. 

Ze is op de vrijdagavonden als nieuwe coach in The Voice Kids te zien. Ze heeft voor het eerst een compleet Nederlandstalig (mini-)album uitgebracht, Hier, dat geweldig is ontvangen en hoge cijfers scoort. En ze kondigde vorige week weer een nieuwe clubtour aan voor na de volle festivalzomer. Ja, het gaat Miss Montreal, of Sanna Hans zo je wilt, voor de wind. Dat had ze wel even nodig na een klotetijd voor, tijdens en na het overlijden van haar stiefvader die ze zo lief ‘bonusvader’ noemt.

Bende in huis


Rapper Frenna wil doorbreken in het buitenland.

Rapper Frenna wil doorbreken in het buitenland

Rapper Frenna wil doorbreken in het buitenland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 MRT 2020

Nederland heeft hij al in zijn zak, maar nu streeft Frenna ook naar een carrière buiten de Nederlandse grenzen.

De 28-jarige rapper gelooft dat het mogelijk is. „Ik praat er elke dag over. In mijn team staan alle neuzen dezelfde kant op", zegt hij in Het Parool.

Frenna heeft naar eigen zeggen al enkele buitenlandse samenwerkingen op de plank liggen. Nu is het alleen nog zoeken naar het juiste moment.


Zit er meer in Tones and I na megahit ‘Dance Monkey’?

Zit er meer in Tones and I na megahit ‘Dance Monkey’?

Zit er meer in Tones and I na megahit ‘Dance Monkey’? / Ben Houdijk

Foto van 'Tim van Erp'

10 MRT 2020

Het kan snel gaan in de muziekwereld. De Australische Toni Watson kan erover meepraten. Een jaar geleden kende niemand haar, inmiddels heeft ze in meer dan dertig landen op nummer één gestaan.

Dance Monkey. Zo heet die enorme hit die in Nederland vijftien weken lang (!) bovenaan de Top 40 stond. Slechts één nummer hield dat ooit langer vol: One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa. Oh ja, en Toni Watson: die is bekender onder de naam Tones and I.

Toevalstreffer


'Groot Amerikaans festival uitgesteld om corona'

'Amerikaans festival Coachella uitgesteld om corona'

'Groot Amerikaans festival uitgesteld om corona' / Screenshot Instagram Coachella

Foto van 'Metro en ANP'

10 MRT 2020

Het Amerikaanse festival Coachella wordt zeer waarschijnlijk uitgesteld tot oktober, uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus.

Coachella, dat gezien wordt als een van de grootste muziekevenementen ter wereld, had oorspronkelijk in april plaats moeten vinden. Als het niet lukt om het festival te verplaatsen, zou het volgens Billboard worden afgeblazen.

Verschillende bronnen hebben de 'verhuizing' bevestigd aan het Amerikaanse Variety. De organisatie van het festival moet het nog officieel bevestigen. Volgens Variety was het een onvermijdelijke beslissing, omdat het coronavirus voor steeds meer paniek zorgt in de muzieksector.


De Staat blijft zichzelf uitdagen.

De Staat blijft zichzelf uitdagen

De Staat tijdens zijn optreden op Lowlands. Foto: ANP.

Foto van 'Pierre Oitmann'

9 MRT 2020

De Staat kondigt een bijzonder optreden aan in Rotterdam, waarbij het podium in het midden van de zaal staat. Technisch gezien best complex. „Als iets makkelijk is, is het misschien niet interessant”, stelt zanger Torre Florim.  

Begin vorig jaar bracht De Staat zijn vijfde studioalbum Bubblegum uit. Na een uitverkochte clubtour en een speciaal festivaloptreden op Lowlands sluit de band uit Nijmegen deze fase uit zijn carrière af met een optreden op de RTM Stage, een nieuwe zaal van Rotterdam Ahoy, op zaterdag 17 oktober.

„We hebben ooit in Nijmegen een ‘in the round’-show gedaan, nu gaan we dat weer doen in Rotterdam”, onthult Florim. Metro spreekt de zanger in een koffiehuisje op het Mediapark, waar hij het grootste zaaloptreden van De Staat ooit toelicht. Het podium dat hij voor het optreden in gedachten heeft, moet zelfs speciaal worden gemaakt, want zoiets is niet voorhanden. „Het is wat complexer dan een normale show met het podium achterin”, zegt hij ietwat laconiek.


Bieber verkoopt te weinig kaartjes voor stadions

Bieber kondigde zijn comeback vlak voor kerst aan. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2020

Oei, minder fans voor Justin Bieber? De zanger heeft een aantal grote stadionoptredens van zijn Amerikaanse tournee Changes ingeruild voor kleinere concertzalen, vanwege een tegenvallende kaartverkoop.

Dat schrijft Billboard. Onder meer concerten in grote stadions in Cleveland, Detroit, Arlington, Columbus en Nashville gaan niet door en zijn verplaatst naar andere muziekhallen, maakten deze zalen bekend op Twitter.

Halflege tribunes


Jeangu Macrooy over het uitlekken van zijn songfestivallied

Jeangu Macrooy over het uitlekken van zijn songfestivallied

Jeangu Macrooy. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 MRT 2020

Sinds de bekendmaking van zijn songfestivalnummer Grow, staat de telefoon van Jeangu Macrooy roodgloeiend en krijgt hij aan de lopende band berichtjes.

„Toen wist ik: het gaat eigenlijk nu pas echt beginnen. Maar ik ben er klaar voor", zegt Jeangu. „Gisteren was echt een bevrijding na zoveel maanden het geheim moeten houden. Ik kan dat eigenlijk helemaal niet goed. Dus ik ben blij dat we het eindelijk kunnen hebben over waar het eigenlijk om gaat: de song."

Toch ging het woensdag eerst vooral om het lek waardoor Grow uren eerder dan gepland al online stond. Daar baalde Jeangu van. „Ik vond het in eerste instantie wel vervelend dat het liedje al voortijdig naar buiten kwam. Maar op een gegeven moment dacht ik: we gaan het gewoon doen zoals het is gepland", legt Jeangu uit. „‘s Avonds had ik echt de ruimte om te praten over hoe het is ontstaan en wat ik ermee wil vertellen en dat moment voelde dan ook echt als het officiële moment."


Bookmakers nog niet onder de indruk van festivalsong Grow

Bookmakers nog niet onder de indruk van festivalsong Grow

Jeangu Macrooy. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MRT 2020

Fans zijn op social media overwegend positief over Jeangu Macrooys songfestivalnummer Grow, maar de bookmakers hebben er minder vertrouwen in.

De zanger steeg woensdag maar een klein beetje op de ranglijst van de wedkantoren na het verschijnen van het nummer. Volgens de bookmakers maakt IJsland op dit moment de meeste kans om te winnen.

Macrooy begon woensdagochtend op de negentiende plek van de lijst van 41 deelnemers en kroop in de loop van de dag naar de zestiende plaats. Zijn winkans steeg van 1 naar 2 procent. Duncan Laurence deed het een jaar geleden beter bij de wedkantoren.


Chef’Special houdt niks achter

Chef’Special houdt niks achter

Chef’Special. / Foto: Brownmetal

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 MRT 2020

Chef’Special brengt vrijdag zijn vierde album Unfold uit. Op deze plaat is de band nog opener dan voorheen. „Mensen zijn niet perfect en onze muziek mag daar een afspiegeling van zijn”, aldus zanger Joshua Nolet.

Na een jaar van relatieve rust gaat het Haarlemse kwintet een drukke periode tegemoet. Nadat Unfold vrijdag verschijnt, volgt er een strak uitverkochte clubtour, tientallen festivalshows in binnen- en buitenland (waaronder Pinkpop en Zwarte Cross) en in december wordt het jaar afgesloten met shows in AFAS Live, Ahoy en het Klokgebouw.

Aan de vooravond van dit alles staan frontman Joshua Nolet en Guido Joseph ons te woord in een rustige hotellobby. Nolet legt uit dat zelfreflectie, vooruitkijken en verbinden de centrale thema’s van Unfold vormen. „Het gaat over het verlangen om er te mogen zijn versus de angst om er te mogen zijn. Ruimte innemen op een positieve manier en accepteren dat het leven donker is soms. En dat ‘t niet erg is en erbij hoort.”


Broederliefde weer geweerd van Bevrijdingsfestival

Broederliefde weer geweerd van Bevrijdingsfestival

Broederliefde tijdens het evenement De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE in 2018. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MRT 2020

Een optreden van de Rotterdamse rapformatie Broederliefde op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer kan wederom niet doorgaan.

Het besluit werd volgens directeur Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer genomen door de wethouder Citymarketing en Evenementen van de gemeente, naar aanleiding van negatieve reacties op social media. Reden voor de commotie is een filmpje van bandlid Emms dat een paar jaar geleden opdook waarin hij tijdens een voetbalwedstrijd antisemitische leuzen scandeerde.

Boetedoening


Songfestival blundert en geeft nummer Macrooy te vroeg vrij

Songfestivalnummer Jeangu Macrooy uitgelekt

Jeangu Macrooy/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2020

De aanloop naar de onthulling van het Songfestival-nummer van Jeangu Macrooy is niet vlekkeloos verlopen. Woensdagochtend werd Grow al gelekt. 

Mensen met een Apple Music-account waren de gelukkigen. Zij konden het nummer al beluisteren. Per abuis, zo is inmiddels gebleken, want het nummer is alweer verwijderd. Toch is de track onherroepelijk verspreid over het internet.

Eerst werd er nog gespeculeerd dat Macrooy een paar uur voor zijn onthulling een andere single had gedropt. Echter kwamen de beelden van de clip overeen met de eerder vrijgegeven preview van de organisatie.


'Frenna moet show in Suriname cancellen om aanslagdreiging'

'Frenna moet show in Suriname cancellen om aanslagdreiging'

"Helaas is dit een situatie van overmacht. Het doet me veel pijn, maar ik hoop jullie nog snel te zien"/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2020

Frenna zou komend weekend een show in Paramaribo geven, maar de rapper heeft daar nu toch van af gezien om veiligheidsreden. De Nederlandse autoriteiten raadde hem aan niet te gaan.

In een filmpje op zijn Facebook-pagina geeft Frenna een toelichting. „Helaas moet ik mijn langverwachte droomshow cancellen. We hebben advies gekregen van de Nederlandse autoriteiten om onze reis naar Suriname te cancellen."


Hoe volgt Jeangu Duncan op? ‘Juich het toe als soul overwint’

Hoe volgt Jeangu Duncan op? ‘Juich het toe als soul overwint’

Duncan Laurence opvolgen als songfestivalinzending: je moet het maar durven. Jeangu Macrooy laat vanavond het nummer horen waarmee hij dat gaat doen./ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2020

Duncan Laurence opvolgen als songfestivalinzending: je moet het maar durven. Jeangu Macrooy laat woensdagavond het nummer horen waarmee hij dat gaat doen.

Jeangu Macrooy presenteert woensdag bij De Wereld Draait Door de single waarmee hij naar het Eurovisie Songfestival gaat. De zanger maakt soulmuziek, een genre dat doorgaans zelden op het liedjesfestival aanwezig is. Toch hoopt muziekproducent Ronald Molendijk dat we wat van die soul gaan terug horen in zijn inzending. „Dat zorgt voor de nodige diversiteit.”

Volgens Molendijk heeft Nederland de voorbije jaren goed gescoord met liedjes van artiesten die echt deden wat ze zelf wilden. Daarmee doelt hij op de recente topprestaties van natuurlijk Duncan Laurence, maar ook Anouk en The Common Linnets. „Voor hen geldt allemaal dat ze heel lang geschuurd en geschaafd hebben aan hun liedje. Duncan heeft zelfs gezegd dat hij er bijna vier jaar mee bezig is geweest.”


De Jeugd geeft shows in Melkweg met Metropole Orkest

De Jeugd tijdens een optreden in het Olympisch Stadion in 2019. /ANP

Foto van 'Metro'

3 MRT 2020

‘Ik kwam haar tegen in de moshpit’, maar dan met een orkest? Ja hoor, dat kan. De Jeugd Van Tegenwoordig gaat in mei namelijk twee shows geven met het Metropole Orkest. 

Het gezamenlijke optreden wordt georganiseerd door Melkweg Amsterdam, waar het concert op dinsdag 19 mei ook plaatsvindt, en het orkest. Dubbel feest: de concertzaal bestaat namelijk 50 jaar en het Metropole Orkest mag zelfs 75 kaarsjes uitblazen.

‘Unieke situatie’