Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden

Na zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.

Eind augustus viel de zanger nog van een podium, tijdens een optreden in Naaldwijk. Op Twitter schreef hij toen: „Het ziet er erger uit dan het is! Voor mensen die nu zeggen: „die ouwe moet stoppen”, dat gaat (nog) niet gebeuren! Bedankt voor alle harten onder de riem. Love you all”. Nu lijkt het doek binnenkort toch te vallen voor De Nijs.

https://twitter.com/robdenijs/status/1166628146554265600

Op social media kreeg hij veel nare reacties over het filmpje, zegt de zanger. „Ik zou dronken zijn geweest, noem maar op. Mijn hele leven heb ik nog niet dronken op een podium gestaan, maar goed. Wíj wisten net wat eraan de hand was, verder nog niemand”, meldt Rob de Nijs in een interview met De Telegraaf.

Veel hits

In Amsterdam wordt de carrière van De Nijs afgesloten, waar het ook begon. Toen de zanger in 1962 op 19-jarige leeftijd een talentenjacht won, betekende dat niet meteen zijn doorbraak. Hij won met zijn band Rob de Nijs en de Lords weliswaar een platencontract, maar de eerste twee singles sloegen niet aan. Een jaar later, in 1963, lukte het wel. Het nummer Ritme van de regen werd een hit.

https://www.youtube.com/watch?v=atBHigLPeig

En het bleef niet bij één hitje: er volgden nog veel meer. Denk aan Jan Klaassen de trompetter, die Lennaert Nijgh samen met Boudewijn de Groot voor hem schreef. Ook Dag zuster Ursula, Mirella, Hé Speelman, Malle Babbe en Banger Hart scoorden goed.

Afscheidsconcert

De Nijs maakt zijn huidige tour gewoon af, daarvoor staan nog tot medio juni concerten gepland in Nederland en België. Volgend jaar volgt dan de afscheidstour, langs alle Nederlandse provincies. Als échte afsluiter staat een allerlaatste concert in Amsterdam op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.