theme logoDe vibe van de stad

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Feesttent Kraantje Pappie. / Foto: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

10 JUN 2019

Op een verjaardag die drie dagen duurt worden niet alleen de familieleden uitgenodigd, maar ook vrienden en bekenden. Zo ook op het 50-jarige Pinkpop. Dag 2 in woord en vooral beeld.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

50 jaar! / Foto: Bart van der Putten

Niet dat er veel mis was – op de tweede Pinkpopdag – met artiesten van over de grens, maar Nederlandse acts maakten op Pinksterzondag opvallende vaak het feest. Kwamen op dag 1 al Golden Earring, Anouk en Davina Michelle met mooie cadeaus, op zondag was het helemaal raak.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Lang wachten op nachtelijke Armin. / Foto: Bart van der Putten

Lenny Kravitz? Prima tot goed. The Kooks, Blood Red Shoes, Miles Kane en White Lies? Net zo prima, maar het waren verdienstelijke tussendoortjes. Nadat Mr. Pinkpop Jan Smeets ‘als jarige’ om 13.00 uur al was toegejuicht door een grote menigte (zondag was met 53.000 mensen de drukste dag), mocht Kraantje Pappie het bal openen met zijn Feesttent.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Kraantje Pappie. / Foto: Bart van der Putten

Grote bühne, zo’n main stage voor Kraantje. Maar wat een feesttent maakte hij er van, gedragen door het publiek uiteraard. En met dank aan vele kilo’s slingers en confetti. „Niemand wil leven als een ouwe lul die niets heeft meegemaakt”, liet rapper Pappie ons weten. „Die euro’s gaan niet mee als je dood bent.” Door het onwaarschijnlijke mooie weer dat deze dag boven Limburg hing, was de mood van de duizenden Pinkpopgangers sowieso goed. Er hing liefde hingt, om het maar op z’n Kraantjes te zeggen.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Blood Red Shoes. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

The Kooks. / Foto: Bart van der Putten

Liefde die vele duizenden blijkbaar hebben voor de plaatselijke trots Rowwen Hèze. Een ware volksverhuizing kwam op gang toen Jack Poels en zijn mannen het Limburgs dialect weer eens over festivalterrein Megaland mochten laten knallen. Jong, oud, alles door elkaar feestte op het aanstekelijke Rowwen Hèze-werk. Jan Smeets gaf in Metro al aan dat ruim 40 procent van de bezoekers uit Limburg komt; daarmee is het aandeel jong publiek vermoedelijke verklaard. Feest dus. En dat de aankondiger van de band, acteur Frank Lammers, bij een stage dive niet werd opgevangen, mocht de pret niet drukken.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Het publiek van morgen. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jack Poels van Rowwen Hèze. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jong en oud - Jan Smeets - bekijkt Rowwen Hèze. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Feest bij Rowwen Hèze. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jong en oud bij Rowwen Hèze. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Fotograaf Bart van de Putten vanaf de stage.

Een andere bekende van het festival betrad de main stage voor een zee van mensen. Waar Anouk een dag eerder door een dolblije menigte werd ontvangen, viel nu Krezip die eer te beurt. Jaren waren zij niet op Pinkpop geweest en speelden de zusjes Govaert en band zelfs niet samen. Nu wacht de Ziggo Dome en dus hun geliefde Pinkpop. „We zijn weer thuis!”, riep Jacqueline Govaert dan ook, nadat de show was begonnen met legendarische I Woud Stay-beelden van de toen nog tieners in het jaar 2000. Krezip maakte er een heerlijke verjaardag van.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Krezip 'was thuis'. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Anne en Jacqueline Govaert. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jacqueline Govaert. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jong publiek voor Krezip. / Foto: Bart van der Putten

Dat rapper Boef voor Pinkpop werd vastgelegd, zal de oudere festivalganger misschien gefronste wenkbrauwen hebben opgeleverd. Echter: te begrijpen is het wel. Zijn komst trok de festivalganger van de toekomst naar Stage 4 – die puilde uit – en Pinkpop moet aan diezelfde toekomst denken. Lenny Kravitz, The Cure en Fleetwood Mac hebben het ook eeuwige leven niet.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Alles wat je met maximaal fotolicht kon zien van Boef. / Foto: Bart van der Putten

„Niemand heeft me ooit een voorbeeld en een functie gegeven, maar nu ben ik zelf iemand met een voorbeeldfunctie. Daarom moeten jullie hier me beter leren kennen”, meldde de Alkmaarder aan zijn jonge publiek. De oudere kijker dacht aan Boefs kerfstok waaraan nogal wat hangt, de jongeren gingen massaal met hem mee. In gedachten althans, want de lichtshow van Boef was zo afgesteld, dat je het gezicht van de nieuwe ster amper kon zien. Hoe dan ook, de doelgroep in de uitpuilende tent vond het LIT (en brulde dat met ‘L.I.T!’ ook luid en duidelijk).

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Mark Ronson. / Foto: Bart van der Putten

De grote namen van de avond brachten prima concerten, maar je had het gevoel dat de Pinkpopmeute op een groot feest wachtte, het afsluitende feest in de nacht van Armin van Buuren. Mark Ronson gaf zijn publiek nog wel een party van jewelste, maar de Brightland Stage waarin hij optrad was te klein voor het toegestroomde volk.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Mark Ronson. / Foto: Bart van der Putten

Lenny Kravitz kreeg de boel enigszins aan de gang, als was dat pas aan het einde met Are You Gonna Go My Way pas echt het geval. The Cure deed wat het goed kan: een dijk van een concert van 2,5 uur geven,. De oude hits tot aan het onvermijdelijke A Forest kwamen allemaal langs, maar een lekkere verjaardagsafsluiter is The Cure toch niet. Voor wie The Cure niet echt wat vindt, duurde het wachten op nog meer Hollands Glorie lang. De organisatie had goed gezien dat na de zestigers uit Engeland een toetje nodig was.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Lenny Kravitz. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Lenny Kravitz. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Lenny Kravitz. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Robert Smith van The Cure. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

The Cure. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

The Cure. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

The Cure. / Foto: Bart van der Putten

Borsato en Davina

Het wachten, wel bij een aangename avondtemperatuur, werd voor tienduizenden doorzetters beloond. Armin van Buuren knalde nog even het dak van Megaland af, mocht dat erop zitten. Met leuke gasten: David Lee Roth van Van Halen kwam langs, net als Bonnie McKee, de op Pinkpop debuterende Marco Borsato en Davina Michelle die op dag 1 van het festivalpartijtje het feest ook al meevierde.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren met Marco Borsato en Davina Michelle. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Armin van Buuren. / Foto: Bart van der Putten

Headliners op het 50-jarig jubileum zijn op de laatste dag Fleetwood Mac, Bastille en Major Lazor. Hollands glorie dat op Tweede Pinksterdag aan bod komt: Indian Askin, Jett Rebel en Songfestivalwinnaar Duncan Laurence.

Bekijk Alles Pijltje

Fototerugblik: Pink in de Johan Cruijff ArenA

Fototerugblik: Pink in de Johan Cruijff ArenA

Foto's: Bart van der Putten Fotografie

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 10:18

Pink trad zondag aan in de Johan Cruijff ArenA en overdonderde met een show vol hits, feest en - dat geeft de zangeres er vaak als extraatje bij - acrobatiek. De 39-jarige Alecia Moore was in Amsterdam in vorm, zo vonden velen. Fotograaf Bart van der Putten legde Pink tijdens haar concert uit de Beautiful Trauma Tour vast.

Een terugblik


Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

Met oordoppen met muziekfilter hoor je de muziek nog steeds goed. / Paul Bergen | ANP

In samenwerking met Veiligheid.nl

15 JUN 2019

Niets is zo fijn als een concert pakken of dansen op een festival. Maar toch moet je opletten: te lang luisteren naar te harde muziek brengt namelijk risico’s met zich mee voor je gezonde gehoor. Het kan zelfs onomkeerbare gehoorschade opleveren.

Oordoppen helpen, maar uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. De Plug in Party on Movement wil daar verandering in brengen.

Ambassadeur worden?


Pip Blom verovert de wereld met Google Translate

Foto van 'Pierre Oitmann'

13 JUN 2019

De wereld ligt aan de voeten van de Nederlandse muzikante Pip Blom en haar gelijknamige band. Ze staat op grote festivals door heel Europa en ook Amerika lonkt. Alleen de taal is soms nog een beetje lastig. „Het zijn zoveel regels en voor mij zijn ze niet heel logisch.”

Talloze Nederlandse artiesten hebben hun geluk over de grens beproefd. Soms met succes, zoals Caro Emerald, Within Temptation en het voltallige Nederlandse dj-gilde, al was de buitenlandse pers zelden zo enthousiast over een Nederlandse act als over Pip Blom. Haar zojuist verschenen debuutalbum Boat kreeg uitsluitend lovende kritieken van gerenommeerde Britse en Amerikaanse muziekbladen en sites als Rolling Stone, NME, Pitchfork, Mojo en Uncut. Daarnaast stond Pip Blom op het showcasefestival SXSW in Texas, in het voorprogramma van bands als Garbage en Franz Ferdinand. En vorige week volgde de officiële uitnodiging van Glastonbury, het grootste muziekfestival van het Verenigd Koninkrijk. We spreken de frontvrouw over haar grootste plannen op een zonnige middag in de hoofdstad.

De internationale interesse voor Bloms muziek was er vrijwel meteen al, toen ze haar eerste vier liedjes op Spotify plaatste. „Toen ik de eerste liedjes maakte, was er nog niet eens een band. Plotseling sloegen ze aan in Engeland en moest er een band komen en al dat soort gedoe. Totaal chaotisch, maar wel leuk.” Vier maanden later had ze wat muzikanten bij elkaar verzameld en stond de band, gewoon onder de naam Pip Blom, voor het eerst op de planken. „Ik ben nog steeds heel blij met die nummers en ik zou ze ook nooit offline halen. Het meest beluisterde liedje spelen we al heel lang niet meer en daar hebben we zelf ook niks meer mee, maar het hoort wel heel erg bij het hele proces. Ik heb vanaf begin af aan alles gedocumenteerd op internet.”


Ticketmaster en co gaan strijd aan met Ticketswap

Concerttickets ouderwetse stijl/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JUN 2019

Het Nederlandse forum Ticketswap gaat dit najaar concurrentie krijgen vanuit Ticketmaster, Mojo en Eventim. Zij komen namelijk met een eigen dienst waarop kaarten voor evenementen doorverkocht kunnen worden.

Altijd een risico

Tegenover het Algemeen Dagblad laat een woordvoerder weten dat er via Ticketswap altijd een risico aan de aankoop zit. „Alleen de officiële ticketpartijen kunnen kaarten op geldigheid controleren."


Animatiefilm over Spice Girls is in de maak

De Spice Girls/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JUN 2019

De Spice Girls zijn weer helemaal hot. Niet alleen is de groep weer bezig met een eerste tour in jaren. Er komt ook een animatiefilm over een van de populairste meidengroepen uit de pophistorie.

Het nieuws is bevestigd door de productiemaatschappij Paramount Animation aan The Hollywood Reporter. Op dit moment wordt er naar verluidt zelfs al gewerkt aan de film. De productie is hierbij in handen van Simon Fuller, manager van de Spice Girls.

Met Posh


Metallica speelt Bloed, Zweet en Tranen in de Arena

Foto: Bart van der Putten Fotografie

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 JUN 2019

De Amerikaanse band Metallica gaf dinsdag een concert in de Johan Cruijff Arena. En de metalband bracht een verrassende ode aan een artiest die zij respecteren, namelijk André Hazes. Tussen het gitaargeweld door speelde gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujilo bijna vier minuten lang het nummer Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes.

Veel respect

„Dit is een ode aan een artiest uit jullie land. Uit deze stad. We hebben veel respect voor hem”, zei de band voorafgaand aan het optreden.


Jarig Pinkpop: fototoetje dag 3

Jarig Pinkpop: fototoetje dag 3

Publiek bij Jett Rebel. / Foto: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

11 JUN 2019

Alwéér kreeg het jarige Pinkpopfestival (50 jaartjes jong) op Tweede Pinksterdag een cadeau van de weergoden: zon en warmte. Maar ja, de 45.000 festivalgangers wisten ook: dit gaat niet de hele dag duren. En dat duurde het ook niet.

Geen getreur, dat doet de mensen thuis op de bank wel (‘oh wat erg voor die mensen daar!'). Poncho’s aan en gaan met die banaan, al was het een paar uurtjes heftig. Wie Pinkpop in de regen terug wil zien, hier maakte Metro een overzicht:

MEER OVER Music City :

Bekijk Alles Pijltje

BEELD: Kleddernatte slotdag voor bezoekers Pinkpop

Een Pinkpopbezoeker die enkele jaren ouder is dan gemiddeld /ANP, Marcel van Hoorn

Foto van 'Metro en ANP'

10 JUN 2019

Het lijkt soms wel alsof er twee soorten festivaldagen in Nederland bestaan: zonnebrillen en ontblote bovenlijven met zomerse temperaturen óf kleurige poncho's en verregende kapsels met regenbuien.

De laatste dag van de vijftigste editie van Pinkpop in het Limburgse Landgraaf lijkt te vallen onder het laatste type. Bezoekers die maandag van artiesten als Duncan Laurence, Major Lazer, Jett Rebel en Fleetwood Mac wilden genieten, moesten er flink wat voor over hebben.

Regenachtige plaatjes


Duncan Laurence debuteert op laatste dag Pinkpop

Duncan Laurence debuteert op laatste dag Pinkpop

Vorige maand won Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival, maandag maakt hij zijn debuut op Pinkpop. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 JUN 2019

Het is een lekker jaar voor Duncan Laurence! In mei won hij het Eurovisiesongfestival en op pinkstermaandag staat hij op het Pinkpop-podium. Het is zijn eerste grote optreden in Nederland sinds zijn songfestivalwinst.

Maandag wordt de 50e editie van het festival afgesloten met optredens van Jett Rebel, Bastille, Fleetwood Mac en Major Lazer. Duncan Laurence staat van 18.20 uur tot 19.20 uur op de Brightlands Stage.

Andere namen op de derde en laatste Pinkpopdag zijn Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Dropkick Murphys, The 1975, Tenacious D en Bring Me The Horizon.


Van onderen! Frank Lammers duikt Pinkpop-publiek in

Van onderen! Frank Lammers duikt Pinkpop-publiek in

Tijdens het optreden van Rowwen Hèze sprong Lammers het publiek in. Hij viel eerst, maar uiteindelijk lukte de crowdsurf-poging. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 JUN 2019

Acteur Frank Lammers heeft zondagmiddag op muziekfestival Pinkpop het optreden van Rowwen Hèze aangekondigd en daarna een nummer meegezongen met de Limburgse band. Vervolgens sprong hij het publiek in om te gaan crowdsurfen. De beelden van het crowdsurfen zijn, met recht, een hit op internet. Het filmpje van radiozender 3FM op Facebook is binnen een uur al meer dan honderdduizend keer bekeken.

Niet vlekkeloos

Het ging alleen niet helemaal goed, dat crowdsurfen. De acteur uit het Brabantse Mierlo belandde na een flinke aanloop vanaf het podium eerst op de grond, om daarna toch over het publiek gedragen te worden. Lammers, al jaren bevriend met de band, kroop voor de aankondiging in de huid van Ferry Bouman - zijn personage in de serie Undercover, waarin ook Anna Drijver en Tom Waes spelen.


Pinkpop nu en straks in één foto

Pinkpop nu en straks in één foto

Foto: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

9 JUN 2019

De tweede dag van Pinkpop is op Pinksterzondag bezig aan een zeer zonnige dag, maar ook een dag vol historie en toekomst.

Het oudste festival ter wereld bestaat 50 jaar – dat gaat in Landgraaf bepaald niet ongemerkt voorbij – maar ook de nieuwste garde festivalbezoekers is in Limburg aanwezig. Het publiek is deze editie best op leeftijd, maar wat ook opvalt zijn de kinderen op de voorste rijen.

Kraantje Pappie had een mooie interactie zondagmiddag met een jongetje van 10, dat aangaf zijn tweede Pinkpop mee te maken. Op zaterdag zag George Ezra vele jonge fans voor zijn neus.


Borsato maakt debuut op Pinkpop bij Armin van Buuren

Marco Borsato/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUN 2019

Marco Borsato maakt zondagavond zijn opwachting op Pinkpop. Hij staat op het podium bij slotact Armin van Buuren, zo bevestigt de zanger zelf op Twitter. Al had hij het liever nog niet bekend gemaakt.

Dagblad De Limburger meldde zaterdag al dat Borsato als verrassing zou optreden op het festival in Landgraaf. „En ik maar denken dat het geheim was", twitterde de zanger zondagochtend.


Jarig Pinkpop (dag 1): alleen maar cadeaus

Jarig Pinkpop (dag 1): alleen maar cadeaus

Proost op 50 jaar Pinkpop. / Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

9 JUN 2019

Waar her en der zaterdag festivals door weersomstandigheden werden afgelast, daar kreeg het jubilerende Pinkpop een cadeau voor z’n 50e verjaardag: géén harde windstoten, slechts een verdwaalde druppel regen en vooral veel blauwe luchten. Dat verdient zo’n jarig festival ook wel, net als artiesten die ervoor gaan. Dat laatste was op de eerste van de drie Pinkpopdagen helemaal in orde. Dag 1 in woord en beeld, een dag met alleen maar cadeaus.

Jarig Pinkpop (dag 1): alleen maar cadeaus

Foto: Bart van der Putten

50 op de main stage


De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

Foto van 'Anne Kersten'

7 JUN 2019

De Jeugd van Tegenwoordig heeft het duizendste concert op grandioze wijze gevierd. In het Amsterdamse Olympisch Stadion was de toon al snel gezet.

"Niets gaat dit ooit nog toppen", zeiden Willie Wartaal, Vjeze Fur en Faberyayo al eerder tegen Metro. En daar kregen ze gelijk in. De show - compleet met vuurwerk, gastartiesten en dikke moshpit - was groots.

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

Likeability of5

Radio 2 draait uur lang Tino Martin met Zij Weet Het

Tino Martin/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2019

Wie vrijdagmiddag om vijf uur inschakelde op NPO Radio 2 zal vast even raar op hebben gekeken. Een uur lang was namelijk enkel en alleen het nummer Zij Weet Het van Tino Martin te horen.

Wouter van der Goes en Frank van 't Hof waren verantwoordelijk voor deze veelvuldige repeat. De vervangers van Ruud de Wild leken enigszins bewust hun luisteraars te pesten door de single te draaien.

Kritiek


love
user_091ca7ef724cde0d28893a4c442fce5175f8fa26_avatar

Mr. Pinkpop zet ’t liefst zelf de frietkar nog recht

Mr. Pinkpop zet ’t liefst zelf de frietkar nog recht

Jan Smeets met de gouden 50 jaar Pinkpop jubileummunt. / Foto’s: Marcel van Hoorn | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 JUN 2019

Pinkpop is 50! Festivalbaas Jan Smeets blikte in Metro onlangs terug op 49 edities, nu praat hij over het jubileumweekend.

Jan Smeets’ mobieltje rinkelt, alweer. „Even opnemen maar. Nog 3,5 week, dan is het weer afgelopen”, zegt hij met een knipoog. Metro spreekt mister Pinkpop (74) op dat tijdstip in het Pinkpopmuseum in Geleen. Daar ademt alles het oudste festival van ons land. De heren-wc wordt aangegeven met een Pinkpopfoto van Iggy Pop, het damestoilet met Anouk in rode bh.

Niets mooiers dan Anouk


Duik Eddie Vedder hét Pinkpopmoment

Duik Eddie Vedder hét Pinkpopmoment

Eddie Vedder. / Robert Vos | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

30 MEI 2019

De duik van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder van flinke hoogte in het publiek, is gekozen tot hét legendarische tv-moment van 50 jaar Pinkpop. De bizarre stagedive vanaf een camerakraan stamt uit 1992.

Aardbeving

Eddie Vedder wordt op de voet gevolgd door Rage Against the Machines Killing In The Name. Dit nummer staat bij vele verstokte Pinkpopliefhebbers in het geheugen gegrift omdat het gespring op het veld in 1994 een heuse aardbeving tot gevolg had. Dat harde muziek een blijvende indruk achterlaat, blijkt uit de rest van de Top 5, waarin Foo Fighthers, Rammstein en Metallica de hoofdrol spelen.


video icon
04:32
Foto van 'Metro'

30 MEI 2019

Moshpit: een magistrale bal van seksuele energie

„We zijn allemaal geil.” En dat komt, zo denken de leden van De Jeugd van Tegenwoordig, tot een uitbarsting in de moshpit. „Een magistrale bal van seksuele energie.”

Moshpit is ook een van de hits van de rappende taalkunstenaars. Terwijl ze hem schreven was Willie Wartaal er niet bij. Kon hij zijn auto niet kwijt? Riep het burgerleven? Of lag hij ‘gewoon’ ergens crack te roken?

Winactie 1000e concert

Die vragen worden beantwoord in de laatste video over de hits van De Jeugd van Tegenwoordig, op weg naar het Olympisch Stadion. De groep geeft in Amsterdam op 7 juni het 1000e concert. Het optreden is uitverkocht, maar Metro heeft nog enkele kaarten

Bekijk Alles Pijltje

Rammstein lanceert opnieuw controversiële clip

De artwork van de clip Ausländer laat weinig aan de verbeelding over ©Rammstein/Facebook

Foto van 'Jelmer Visser'

29 MEI 2019

Niemand kijkt toch meer naar videoclips in het post-TMF-tijdperk? Niet als het aan Rammstein ligt. Wanneer de Duitse band een nieuwe videoclip uitbrengt, kan je er vergif opnemen dat hij behoorlijk controversiële beelden bevat en tongen losmaakt. Dinsdagavond bracht industrial-collectief de derde clip uit die hoort bij hun nieuwste zelfgetitelde album.

De tekst van het nummer lijkt niet heel spannend (zeker niet voor Rammstein-begrippen), maar dit verandert wanneer je de videoclip bekijkt. Dit zet het bezoekje van de bezongen buitenlander in een heel ander perspectief. De heren bezoeken als witte westerlingen een dorp in Afrika en beleven daar avonturen die vooral doen denken aan koloniale tijden.