Rick van Veluw Eindredacteur CJP
Rick van Veluw Eindredacteur CJP Entertainment 18 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Als doorgewinterde festivalganger weet jij heus wel wat je moet pakken voor een festival. Maar heb je weleens gedacht aan deze geheime wapens?

Wij van CJP zijn echte festivalveteranen. Deze geheime wapens sleuren ons er ieder jaar weer doorheen:

1 De slaapzakoproltechniek

Wij verzonnen het niet, maar dit is wat er op festivalcampings gebeurt: de security grabbelt altijd vluchtig door je tas als ze er alleen een slaapzak, matje en kussen in aantreffen. Flessen booze worden zorgvuldig in slaapzakken gewikkeld om uiteindelijk in en bij de tent een geliefd object te zijn.

2 De heupflacon

Voor velen is de flacon een onmisbaar item op het festivalterrein. Je gaat het niet halen tot de kleinste uurtjes zonder af en toe een opkikkertje uit deze magische metalen flacon. Bovendien kun je de rest van de dag bartender spelen voor je vrienden door mixdrankjes te brouwen. Of je houdt die übersterke whisky lekker voor jezelf, want dat zwakke moment op de dansvloer rond half twee komt altijd.

3 Tie-wraps en duct-tape

Hoe goed of slecht voorbereid je ook naar een festival gaat: alles kan kapot. Met tie-wrap en duct-tape is bijna alles te fiksen, behalve het feit dat de vriend van je beste vriendin op dag één al vreemdgaat natuurlijk.

4 Power-power-powerbank

In de natuur groeien geen stopcontacten. Dus meestal word je iedere ochtend brak wakker met 10 procent batterij. Precies genoeg om je vrienden 2x ‘waar zijn jullie nu????’ te appen. Nee, jij hebt een powerbank nodig. Het gaat je leven redden: op een driedaags festival laadt een echt goede powerbank je telefoon drie keer tot de volle 100 procent op.

5 Light up yo tent

Festivallen is topsport en daarom moet je af en toe even bij de tent chillen om moed te verzamelen voor de volgende zware shift. Alleen balen als het pikkedonker is en jij geen zaklamp bij je hebt. Gelukkig maak je met de zaklamp van je telefoon en een (lege) fles water binnen no time een supergezellige schemerlamp.

Drie deals

Elke donderdag brengt CJP in Metro drie deals van de week. Bijvoorbeeld deals voor festivals, maar ook musea, concerten en andere evenementen. Deze keer onder meer (wees snel!) Awakenings Easter Sunday. Kijk elke donderdag op Metronieuws.nl/CJP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.