theme logoDe vibe van de stad

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

Beeld van SLAM! Koningsdag 2018: één groot (vuurwerk)spektakel.

Foto van 'Erik Jonk'

12 APR 2019

Vijftiende SLAM! Koningsdag wordt bijzonder voor iedereen, maar zeer speciaal voor één Metro-lezer(es) en negentien vrienden.

SLAM! Koningsdag is jarig (15 jaar) dat moet op 27 april in Alkmaar groots gevierd worden. Niet alleen voor dertigduizend mensen uit het hele land wordt het een oranje en feestelijke dag, maar voor één Metrolezer of -lezeres en negentien van zijn of haar vrienden geldt dat zeker (zie kader onderaan).

Vriendelijk verbannen

Het was 2005 toen SLAM! Koningsdag – uiteraard verwijst de naam naar de radiozender – klein en bescheiden met vijf of zes dj’s van de grond kwam op het Rembrandtplein in Amsterdam. In 2013 werd het dancefeest door Eberhard van der Laan vriendelijk verbannen (Willem-Alexander werd koning en de toenmalige burgemeester moest maatregelen nemen om het niet té druk te laten worden in zijn stad). Naast het voetbalstadion van AZ, aan de rand van Alkmaar, werd een geschikte locatie gevonden waar ook nog eens veel meer mensen terecht konden dan de qua omvang beperkte plek in de hoofdstad.

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

Lil Kleine met op de achtergrond het stadion van AZ. / Bart Heemskerk

We treffen Dennis Luken in de Kaasstad. De Alkmaarder is met zijn bedrijf Eventoz tegenwoordig de organisator van het jaarlijkse spektakel met top-dj’s en andere artiesten. Luken stond ooit aan de wieg van Concert at Sea in Zeeland, dat nu in vertrouwde handen is van Bløf. Hij is zo’n type die de woorden ‘evenementen organiseren’ zo ongeveer op z’n voorhoofd geschreven heeft staan. Hij doet het graag: „Alkmaar vindt het leuk om dit voor de stad grootste muziekevenement te hebben en dj’s komen heel graag naar Alkmaar.”

Vunzige Deuntjes

Luken heeft dit jaar Vunzige Deuntjes binnengehaald om de tweede stage te hosten. Het succesvolle feestconcept dat door het jaar heen op meerdere plekken gehouden wordt, moet ook de wat oudere bezoeker trekken. Die groep heeft bepaald nog geen grijze haren trouwens. De organisator heeft het dan over 20 tot 25: „Onze doelgroep is 16-25, maar de meest bezoekers zijn jong. Als je 16 jaar bent, dan kun je niet wachten tot je eindelijk naar SLAM! Koningsdag kunt gaan. Het is vaak de eerste keer dat je naar een festival mogen, want de meeste feesten zijn 18+. De iets oudere jeugd bereiken we net wat minder goed. Begrijpelijk hoor, want als je 18 bent heb je veel meer keuze.”

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

De bezoekers komen uit het hele land. Dat verbaast Luken nog altijd, hoewel het feest op de landelijke radiozender wordt gepromoot. Alle zes Alkmaarse edities waren tot nu toe uitverkocht. „Als ik de lijsten bekijk, vind ik dat toch bijzonder. Den Haag 500 man, Rotterdam 400 man, Amersfoort 200 man, ze komen overal vandaan.” De festivalgangers weten wat ze krijgen: van half twaalf tot tien uur ’s avonds een aaneenschakeling van hits en bekende koppen. „Dat willen de kids. Degenen die vooraan staan komen amper van hun plek. Hun eerste keer móet gewoon leuk zijn. Die gasten hebben me toch een energie, ook als het koud is of regent.”

Niet in de rij

Twintig van de bezoekers zullen een Metro- en Arriva-prijsvraag hebben gewonnen en met de bus worden opgehaald. „Te gekke prijs ja”, zegt Luken. „In de bus zullen we het met een drankje en een hapje al gezellig maken. Ze hoeven niet in de rij te staan, krijgen drankmuntjes, krijgen een rondleiding achter de schermen, mogen handjes schudden met de SLAM!-dj’s en na afloop staat de bus weer voor ze klaar. Veilig naar huis, dus.”

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

JeBroer tijdens een eerdere SLAM! Koningsdageditie. / Bart Heemskerk

Ook voor veel artiesten is er vervoer geregeld, door de lucht nog wel. „Twee helikopters vliegen van hot naar her om dj’s van andere Koningsdagfeesten op te halen en weer weg te brengen”, zegt Luken. „STUK komt zelfs met een eigen helikopter. Wat zij dit jaar bij ons gaan doen? Wat dacht je van herrie maken? Hetzelfde als vorig jaar. Fantastische act, ze gaan ervoor en zijn zo gek als een deur.”

Betaalbaar, bouwbaar en verrassend

Het stage-design is in Alkmaar op z’n minst opvallend te noemen. Vorig jaar vlogen skaters aan alle kanten door de lucht, maar vooral de vormgeving is ‘een ding’. Luken: „Daar hebben we een creatief team voor, waarvan ikzelf ook deel mag uitmaken. Het design is steeds een uitdaging. Het moet enigszins betaalbaar zijn, technisch bouwbaar en verrassend. We zorgen ervoor dat bezoekers mooie foto’s kunnen maken en hopen aan de andere kant dat zij die natuurlijk delen. Vorig jaar hadden we de oude stad nagebouwd. Eerlijk gezegd vond ik dat achteraf een beetje grauw, terwijl Koningsdag natuurlijk één kleurrijk feest is. Dat zul je de komende editie terugzien.” Een Koningsdagtintje aan het festival geven, is daarbij niet nodig. „Daar zorgt het publiek zelf wel voor. Iedereen komt in het oranje.”

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

Hoewel SLAM! Koningsdag 2019 nog in aantocht is, broeit het bij Dennis Luken al weer van de ideeën. Niet dat er over één plan al zekerheid is, maar hij schudt ze zo uit zijn mouw. „Wat dacht je van Koningsnacht aan dit evenement koppelen? Of meerdaags? De mensen gaan het wel merken.” Maar eerst ‘nog even’ deze editie uiteraard, die weer uitverkocht dreigt te raken. Luken: „Ik zet een flesje wijn in op donderdag 25 april. Dan zijn de kaarten op.”

Winnen doe je met je vrienden

Wil jij samen met je volledige crew naar SLAM! Koningsdag 2019? Metro en Arriva hebben een topprijs: jij kunt samen met 19 vrienden als VIP naar het festival op 27 april inclusief een busreis heen en terug! Wat je hiervoor moet doen? Laat ons via een foto, video of tekst weten waarom jij deze prijs moet winnen. Zorg er vervolgens voor dat je zoveel mogelijk stemmen krijgt, op vrijdag 19 april kiezen wij uit de drie inzendingen met de meeste stemmen de winnaar. Upload je foto, video of tekst op Metronieuws.nl/winacties. Je inzending verschijnt niet veel later in de galerij waar al je vrienden kunnen gaan stemmen.

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

Lost Frequencies. / Lex van Lieshout | ANP

Grote namen

De volgende artiesten zijn voor SLAM! Koningsdag inmiddels bevestigd.

• Main stage: Bassjackers, Jay Hardway, Kris Kross Amsterdam, La Fuente, Lucas & Steve, Nicky Romero, STUK, Ummet Ozcan, Lost Frequencies (foto), Mike Williams, DJ Licious, Chocolate Puma, Afrobros en LNY TNZ.

• Second stage, gehost door Vunzige Deuntjes: Famke Louise, Mula B, JAYH, Tabitha en Yung Felix.

Bekijk Alles Pijltje

Diggy Dex: Teksten maken is vooral veel zweten

Diggy Dex: Teksten maken is vooral veel zweten

Foto's: Daniel J. Ashes

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Taalkunstenaars wordt een nieuwe traditie van gebundelde Nederlandse songteksten. Succesrapper Diggy Dex trapte af.

Op Koningsdag zingt hij zaterdag in zijn Amersfoort voor de leden van het Koninklijk huis. „Een eer om dat in eigen stad te mogen doen”, zegt rapper Diggy Dex (Koen Jansen). „Muziek is voor mij een manier om te verbinden en Koningsdag doet dat natuurlijk bij uitstek.” Wie weet krijgen Willem-Alexander en Máxima nog iets mee van zijn motto: ‘Schrijven is 1 procent inspiratie en 99 procent transpiratie’.

Periodes van het leven


Guus Meeuwis schudde aan de boom van Rowwen Hèze

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Guus Meeuwis mag zich naast zanger en liedjesschrijver ook de eigenaar van zijn eigen platenfirma noemen. Zo is hij de nieuwe platenbaas van Rowwen Hèze. „Als collega en vriend van de band is het moeilijk om met de vuist op tafel te slaan. Die ambitie heb ik ook niet”, aldus Meeuwis.

Het platenlabel van Guus Meeuwis heet Modestus Records, waar eerder al zijn eigen album Geluk uitkwam. Nu heeft hij ook Rowwen Hèze, een van de meest succesvolle dialectbands die Nederland rijk is, onder contract. Het nieuwe album Voorwaartsch is de eerste vrucht van die samenwerking. Het zaadje werd zo’n anderhalf jaar geleden geplant, in het Noord-Limburgse dorpje America, waar Rowwen Hèze vandaan komt. „Er kwam op een vrijdagavond een matzwarte partybus bij ons het dorp binnenrijden en ineens stapten er twaalf gezellige Brabanders uit”, weet zanger en tekstschrijver Jack Poels nog. „Ze liepen mijn stamcafé binnen en ze gingen met iedereen praten. Guus kwam naast mij staan.”

Er volgde een lang gesprek tussen de twee muzikanten op die vrijdagavond in America. „Ik vertelde waar ik mee bezig was en blijkbaar heb ik dat goed verteld, want hij was getriggerd”, zegt Meeuwis over het gesprek met Jack Poels aan de bar bij Boëms Jeu. De Rowwen Hèze-frontman herinnert zich dat gesprek anders. „We waren al met andere partijen in gesprek, want het was een aantrekkelijk idee om het uitbrengen van een album niet meer in eigen beheer te doen. Ik sprak met Guus erover dat andere platenfirma’s ons hadden benaderd. ‘Niet doen!’ Oh? ‘Jullie moeten bij ons komen!’ Oh? Het was een broodnuchter gesprek en die opmerking kwam uit zijn tenen. Het was gemeend.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #42

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Kensington
De zegetocht van Kensington dendert voort, want na eerder al tien keer de Ziggo Dome en de John Cruyff Arena te hebben volgespeeld, wordt het abonnement op de Ziggo Dome eind dit jaar verlengd met wederom twee shows. Het rockkwartet is momenteel aan het werk in een Canadese opnamestudio, dus hoogstwaarschijnlijk mogen we binnenkort nieuw werk van Kensington verwachten. Hoe dat gaat klinken, blijft nog even in het ongewisse, maar in aanloop naar de eindejaarsconcerten gaan we vast iets nieuws horen van Nederlands grootste rockband.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 6 en 7 december 2019.
Ticketprijs: tussen € 35,- en € 60,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 26 april.


Paaspop trapt af met recordaantal bezoekers

Paaspop trapt af met recordaantal bezoekers

Paaspop 2018. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 APR 2019

Een goede dag voor Paaspop: het festival trapte af met een recordaantal bezoekers. Het festival in het Brabantse Schijndel trok de afgelopen drie dagen 90.000 mensen.

De zaterdag en zondag waren uitverkocht. De organisatie spreekt van „de gedroomde kick-off van het Nederlandse festivalseizoen".


Paaspop wil zich onderscheiden van de rest

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 APR 2019

Het festivalseizoen gaat komend weekend weer van start, want dan vindt in Schijndel voor de veertigste keer Paaspop plaats. Er staan zo’n tweehonderd artiesten op het programma. „We zitten vroeg in het seizoen en het voordeel daarvan is dat artiesten gretig zijn om naar buiten te gaan”, vertelt Joey Ruchtie, een van de programmeurs.

Met klinkende namen als Clean Bandit, Within Temptation, Frenna, Yungblud, White Lies, Davina Michelle, Scooter, De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat, Sevn Alias, Passenger en Ilse DeLange weet Paaspop wederom de toon te zetten voor het aankomende festivalseizoen. Hoewel Nederlandse artiesten staan te trappelen om het podium te beklimmen op Paaspop, legt Ruchtie uit dat het lastiger is om internationale acts vast te leggen. „Veel buitenlandse artiesten zijn nog niet klaar, omdat ze nog bezig zijn hun producties voor te bereiden. Nederlandse artiesten weten dat Paaspop is en houden er rekening mee dat het festivalseizoen halverwege april begint.”

„Het is aanbodafhankelijk”, vervolgt hij. „Je moet een balans vinden in wat er beschikbaar is. Hoe kan ik van de ingrediënten die er voorhanden zijn de lekkerste maaltijd maken?” Het is een drukke dag voor Ruchtie wanneer we hem spreken, want er zijn enkele afzeggingen en het programmaboekje moet nog naar de drukker. Naast de alom bekende namen die je in dat programmaboekje aantreft, vind je een groot aantal artiesten die de meeste bezoekers voor het eerst gaan zien, zoals punkband Amyl and The Sniffers en hardcoreduo Ho99o9. „We moeten goed in de gaten houden dat als we avontuurlijk willen doen met internationale namen die mensen nog niet kennen dat we ze niet tegenover Anouk of Kensington zetten.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #41

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Milkshake Festival
Baal jij er ook zo van dat de Spice Girls niet naar Nederland komen voor een reünieconcert? Dan moet je zeker naar Milkshake Festival deze zomer, want niemand minder dan Melanie C, oftewel Sporty Spice, treedt daar op. Samen met Sink The Pink gaat ze alle Europese Pride Festivals af om daar de hits van de Spice Girls te zingen en ze maakt dus ook een tussenstop op Milkshake. Naast Melanie C zijn tot op heden Honey Dijon en internetfenomeen Merol vastgelegd voor de vijfde editie van het Amsterdamse festival.

Waar: Westerpark, Amsterdam.
Wanneer: 27 & 28 juli 2019.
Ticketprijs: € 48,85 (dagticket), € 88,70 (weekend).
Start kaartverkoop: inmiddels gestart.


Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Uitputtende topsport hoor, zo’n festivalweekend. Zoals hier, op het enorme terrein van Glastonbury in Engeland. / Nigel Roddis | EPA

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

18 APR 2019

Als doorgewinterde festivalganger weet jij heus wel wat je moet pakken voor een festival. Maar heb je weleens gedacht aan deze geheime wapens?

Wij van CJP zijn echte festivalveteranen. Deze geheime wapens sleuren ons er ieder jaar weer doorheen:

1 De slaapzakoproltechniek


Snollebollekes verkoopt concert in 20 minuten uit
Likeability of5

Snollebollekes verkoopt concert in 20 minuten uit

De kaarten voor 28 maart waren binnen twintig minuten uitverkocht. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

13 APR 2019

„Nondeju! Da ging snel! De tickets voor de zaterdagshow zijn al hullemaal uitverkocht!” De concertkaarten voor de show van 28 maart 2020 van de Brabantse feestact Snollebollekes waren zaterdagochtend binnen twintig minuten al uitverkocht.

Eerder deze week kondigde Snollebollekes aan dat ze in 2020 terugkomen in de Arnhemse GelreDome voor twee concerten. De kaarten voor 28 maart waren binnen twintig minuten uitverkocht. Dat schrijft Snollebollekes op Facebook. Ook de kaarten voor 27 maart zijn al voor tachtig procent verkocht.

Walk of Fame


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

'Drake is bezig met nieuw album'

Drake tijdens de Grammy Awards in februari 2019. /ANP

Foto van 'Metro'

12 APR 2019

Goed nieuws voor liefhebbers van Drake: de rapper onthulde tijdens een van zijn concerten in Londen dat hij werkt aan een nieuw album.

Een fan maakte tijdens het optreden een filmpje waarin te zien is dat Drake vertelt over nieuwe muziek.

Volgend jaar opnieuw


De Fresh Video is van James Blake en Rosalia

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Het nieuwe nummer Barefoot in the park van James Blake & ROSALIA heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!


‘Record Store Day wakkert verzamelwoede aan’

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 APR 2019

Het jaarlijks terugkerende evenement waarbij de lokale platenzaak in het zonnetje wordt gezet, viert zijn tienjarige bestaan in Nederland. „Record Store Day heeft het vuurtje aangewakkerd bij mensen die weer willen verzamelen”, aldus de initiatiefneemster. 

Dat vinyl terug is van weggeweest, is allang geen nieuws meer. Jaar op jaar koppen de nieuwsberichten over sensationele stijgingen in verkoopaantallen van de grote zwarte schijven. Enkel vorig jaar zat er een dipje van zeven procent in de omzet van vinyl, zo staat in het jaarverslag van brancheorganisatie NVPI. De totale omzet van vinyl bedroeg 15,6 miljoen euro in 2018 en dat is meer dan de helft van wat cd’s vorig jaar opbrachten voor de Nederlandse muziekindustrie. De opleving van vinyl is mede te danken aan de belangstelling rondom Record Store Day, een idee van de Amerikaan Michael Kurz. Nederland was in 2010 het derde land dat meedeed aan de viering van de platenzaak.

Op Record Store Day verschijnen exclusieve titels op vinyl die alleen op die dag te koop zijn, zoals heruitgaven van oude albums, filmsoundtracks, obscure remixen en gloednieuw werk van populaire artiesten. Marlein Parlevliet was degene die het evenement naar Nederland haalde toen ze zelf nog achter de toonbank van een platenwinkel stond. “Ieder jaar verdubbelde de omvang van het evenement. Het nam al snel grote proporties aan. Op z’n piek hadden we achthonderd releases en lange rijen voor de winkel. Elke band die je kon bedenken trad op in de winkel. Het was echt giga! Het is van een klein liefhebbersfeestje uitgegroeid tot iets groots.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #39

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Muse
Het concert dat Muse deze zomer in het Goffertpark geeft is al geruime tijd uitverkocht, dus de rockband plakt er nog een extra concert in Amsterdam achteraan. De tournee behoort bij het vorig jaar verschenen album Simulation Theory. De interesse van het drietal voor ultramoderne technologie zit verweven in de songteksten van dit album. De Britse rockers werken voor hun huidige tournee zelfs samen met Microsoft, die een zogenaamde Mixed Reality Pre-Show Party mogelijk maakt, waarbij er onder meer virtual reality-games gespeeld kunnen worden die gebaseerd zijn op het nieuwe album.

Waar:Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer:12 september 2019.
Ticketprijs:€ 54,88.
Start kaartverkoop:vrijdag 12 april.


Naaz zou vakantie voor Sziget met liefde afzeggen

Naaz zou met liefde vakantie afzeggen voor Sziget

NAAZ volop in actie, hier op Eurosonic Noorderslag in Groningen. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

9 APR 2019

Foo Fighters, Ed Sheeran, Post Malone, Florence + The Machine en Martin Garrix staan op Sziget. Garrix krijgt gezelschap van een talentvolle landgenote, Naaz.

Jaja, die Naaz. De 20-jarige singer-songwriter, die vorig jaar de Europese harten veroverde met het nummer Words, wordt dinsdag gepresenteerd in de line-up van Sziget. Op 9 augustus betreedt zij de Europe Stage (zie onder) van het razendpopulaire festival in Boedapest, dat jaarlijks duizenden Nederlandse muziekliefhebbers naar Hongarije trekt.


Nieuwe clip van James Blake en meer Fresh Videos

Foto van 'Metro'

8 APR 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Alessia Cara, James Blake, Jonas Brothers, Sam Fender en Bazzi! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Interview: Duncan Laurence gaat voor de winst

Interview: Duncan Laurence gaat voor de winst

Duncan Laurence maakte zaterdag in Amsterdam voor elke verslaggever en elke Songfestivalfan geduldig tijd. / Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 APR 2019

Hoe bedaard, bescheiden en aardig onze Songfestivaltroef Duncan Laurence ook is, hij is niet te beroerd om zich uit te spreken: „Ik ga naar Tel Aviv voor winst.”

Wat een gekkenhuis zaterdag rond Duncan Laurence. Hij was een van de 28 Songfestivaldeelnemers die naar AFAS Live in Amsterdam kwam voor de Europese persdag en optredens in een kolkende en uitverkochte zaal in de avond. Laurence, donderdag wordt de geboren Spijkenisser 25, is in no-time veranderd van ‘wie is die gast?’ tot de artiest die iedereen wil spreken en bij de bookmakers nu al een maand op nummer 1 voor de Songfestivalzege staat. Ja, zijn nummer Arcade is tot ver over de grenzen populair.

48 interviews


Nieuw album Avicii

Familie van dj Avicii brengt zijn nieuwe werk uit

De familie van de overleden dj Avicii brengt nieuw werk van hem uit. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 APR 2019

De familie van overleden dj Avicii, oftewel Tim Bergling, brengt binnenkort nieuw werk van hem uit. Het gaat om materiaal waar hij rond de tijd van zijn overlijden aan werkte. De 28-jarige muzikant maakte bijna een jaar geleden een einde aan zijn leven.

Bijna klaar met nieuw album

Zijn familie laat in een verklaring weten dat Avicii bijna klaar was met een nieuw album. „Hij liet een flinke verzameling liedjes achter die bijna klaar waren, inclusief notities, e-mailconversaties en sms-berichten over het werk”, luidt de verklaring. Componisten die samenwerkten met de dj hebben het afgelopen jaar aan het materiaal gewerkt. „We willen dit materiaal graag delen met al zijn fans over de hele wereld."


Kurt Cobain 25 jaar dood, maar nog ‘springlevend’

Kurt Cobain 25 jaar dood, maar nog ‘springlevend’

Kurt Cobain met Nirvana tijdens MTV Unplugged. Het concert werd als live-album uitgebracht. / Frank Micelotta | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

4 APR 2019

Nirvanafrontman Kurt Cobain is vrijdag een kwart eeuw dood. Maar de man van Nevermind is nog lang niet vergeten.

Opeens behoorde hij tot de fameuze Club van 27, muzikanten die op die leeftijd het leven lieten. Kurt Cobain, in enkele jaren wereldberoemd geworden met Nirvana, overleed vrijdag precies 25 jaar geleden. Door een schot in eigen hoofd werd hij net als collega’s als Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix en later Amy Winehouse maar 27 jaar.

Shirtjes en tributebands


The Chainsmokers scoren de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

4 APR 2019

Het nieuwe nummer Who Do You Love van The Chainsmokers & 5 Seconds of Summer heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #39

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Machine Gun Kelly
Nee, de 28-jarige Texaan Richard Colson Baker heeft zijn artiestennaam niet te danken aan zijn wapenarsenaal, maar aan zijn vliegensvlugge stijl van rappen. Machine Gun Kelly breekt door nadat hij een deal tekent bij het platenlabel van P. Diddy. Sindsdien is hij te horen op tracks van onder anderen Camila Cabello, Steve Aoki, Mike Shinoda, Little Mix en French Montana, naast zelf nog eens drie albums te hebben uitgebracht. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook een succesvol acteur. Zo speelt hij Tommy Lee in de onlangs op Netflix verschenen bio-pic The Dirt, over rockband Mötley Crüe.

Waar:Paradiso, Amsterdam.
Wanneer:4 september 2019.
Ticketprijs:€ 31,50.
Start kaartverkoop:vrijdag 5 april.