Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 25 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #42

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Kensington
De zegetocht van Kensington dendert voort, want na eerder al tien keer de Ziggo Dome en de John Cruyff Arena te hebben volgespeeld, wordt het abonnement op de Ziggo Dome eind dit jaar verlengd met wederom twee shows. Het rockkwartet is momenteel aan het werk in een Canadese opnamestudio, dus hoogstwaarschijnlijk mogen we binnenkort nieuw werk van Kensington verwachten. Hoe dat gaat klinken, blijft nog even in het ongewisse, maar in aanloop naar de eindejaarsconcerten gaan we vast iets nieuws horen van Nederlands grootste rockband.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 6 en 7 december 2019.
Ticketprijs: tussen € 35,- en € 60,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 26 april.

Toptrack: Streets

2. Daydream Festival
Vorig jaar verhuisde het succesvolle Daydream Festival van België naar het Noord-Brabantse Best. De verplaatsing naar de andere kant van de landsgrens bleek een goede zet, want op de eerste Nederlandse editie kwamen 15.000 bezoekers af. Er hebben inmiddels ook edities plaatsgevonden in Spanje, Mexico en zelfs in China. Onder de eerste namen die de organisatie bekendmaakt, bevinden zich artiesten als Fedde Le Grand, Lil Kleine, WildStylez, Ferreck Dawn, Afro Bros en Johnny 500. In mei wordt de overige line-up onthuld.

Waar: Aquabest, Best.
Wanneer: 13 juli 2019.
Ticketprijs: tussen € 46,25 en € 61,25.
Start kaartverkoop: inmiddels gestart.

Toptrack: Lotterij

3. New Order
Vrijwel iedere muzikant met een synthesizer of het software-equivalent daarvan is op de een of andere manier schatplichtig aan New Order. Na de dood van zanger Ian Curtis in 1980 maakt postpunkband Joy Division een doorstart als New Order. De frisse mix van new wave met synthpop blijkt een schot in de roos: New Order scoort in 1983 een wereldhit met Blue Monday, waarmee tevens de basis wordt gelegd voor vele latere dance- en popmuziek. Om die link met de dancecultuur te onderstrepen, treedt de invloedrijke Britse band op tijdens Amsterdam Dance Event.

Waar: AFAS Live, Amsterdam.
Wanneer: 17 oktober 2019.
Ticketprijs: € 52,64.
Start kaartverkoop: vrijdag 26 april.

Toptrack: Blue Monday

4. Van Dik Hout
Exact 25 jaar na de doorbraak met de nederpopklassieker Stil In Mij is het nog steeds niet stil rondom Van Dik Hout. Sterker nog; dankzij het 25ejubileum staat de band weer helemaal op de kaart. De single Éen Nacht Eeuwigheid werd door NPO Radio 2 uitgeroepen tot Topsong en de clubtour in mei is volledig uitverkocht. Ook werd er een jubileumconcert in Carré aangekondigd en dit najaar trekken Martin Buitenhuis en consorten er wederom op uit. Tijdens de clubtour 25 Jaar Van Dik Hout bezoekt de band Hilversum, Alkmaar, Tilburg, Leiden, Sittard, Dordrecht, Zwolle, Ulft, Utrecht en Sneek.

Waar: Vorstin / Victorie / 013 / Gebr. De Nobel / Volt / Bibelot / Hedon / DRU / TivoliVredenburg / Bolwerk.
Wanneer: 26 oktober t/m 21 december 2019.
Ticketprijs: tussen € 20,- en € 26,35.
Start kaartverkoop: vrijdag 26 april.

Toptrack: Éen Nacht Eeuwigheid

5. Popronde
Popronde komt naar je toe dit najaar. Het rondreizende festival doet tussen half september en eind november maarliefst 41 steden aan, waaronder Nijmegen, Eindhoven, Almere, Groningen, Haarlem, Utrecht, Tilburg, Rotterdam, Den Haag en het eindfeest vindt, zoals gebruikelijk, plaats in de Melkweg in Amsterdam. Eerder gebruikten artiesten als Kensington, De Staat, Chef’Special en Rondé Popronde als springplank voor hun carrières. In totaal nemen dit jaar 145 artiesten deel aan Popronde. Welke dat zijn, wordt op 30 april bekendgemaakt in 3VOOR12 Radio op NPO 3FM. Wie weet sta je binnenkort oog in oog met Nederlands volgende superster.

Waar: Zie popronde.nl voor het volledige speelschema.
Wanneer: 12 september t/m 30 november 2019.
Ticketprijs: Gratis entree.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.