Music City

Diggy Dex: Teksten maken is vooral veel zweten

Diggy Dex: Teksten maken is vooral veel zweten

Foto's: Daniel J. Ashes

Foto van 'Erik Jonk'

25 APR 2019

Taalkunstenaars wordt een nieuwe traditie van gebundelde Nederlandse songteksten. Succesrapper Diggy Dex trapte af.

Op Koningsdag zingt hij zaterdag in zijn Amersfoort voor de leden van het Koninklijk huis. „Een eer om dat in eigen stad te mogen doen”, zegt rapper Diggy Dex (Koen Jansen). „Muziek is voor mij een manier om te verbinden en Koningsdag doet dat natuurlijk bij uitstek.” Wie weet krijgen Willem-Alexander en Máxima nog iets mee van zijn motto: ‘Schrijven is 1 procent inspiratie en 99 procent transpiratie’.

Periodes van het leven

Heel veel van wat Diggy Dex al transpirerend schreef werd onlangs gebundeld in Taalkunstenaars. Naast vooral eigen teksten vind je er ook bespiegelingen van de muzikant in: waar komt zijn liefde voor taal vandaan? Hoe weerspiegelen de teksten de periodes waarin hij leefde? Uitgever Nieuw Amsterdam maakt er een traditie van. Het komende jaar volgen Rita Zipora en Stef Bos. Diggy Dex blijft als adviseur en ambassadeur aan Taalkunstenaars verbonden.

„Ik ben er trots op, heel bijzonder”, zegt de schrijver in zijn studio in Utrecht. „Teksten bundelen leek me al tof en toen kwam deze kans langs. Ik heb veel met taal, al beschouw ik mezelf niet als een natuurtalent. Ik heb lang moeten leren en vele uren in de studio geoefend. Schrijven, dat is voor mij 99 procent transpiratie. Inmiddels is het voor mij een ambacht met veel finetunen. En soms is het pielen en lukt het minder. Dan neem ik even afstand. Die liedteksten zo plaatsen vond ik ook best eng. Zouden ze wel stand houden zonder muziek? Is het niet te kaal? Maar nee, ik ben tevreden.” Metro spitte Taalkunstenaars door en neemt enkele tekstdelen met Diggy Dex door.

Ver van mijn Vinex-bed

Ik zat in lijn 5 en mijn lul stond stijf, want naast me zat een lekker wijf.

(Van: Moordenaar, Osdorp Posse, 1992)

Diggy Dex: „In het begin vond iedereen Nederlandse rap maar gek. Dat deed je toch in het Engels? Tot Osdorp Posse kwam. Rap werd hier eerst gezien als het grappige neefje. Voor mij waren het verhalen uit een wereld die zó ver van mijn Vinex-bed stonden. Het gaat me niet zo om die zin, maar Osdorp Posse was the talk of the town. Ik was een tiener, dan denk je wow. Ik was als typische skateboarder natuurlijk anti-alles. Het opende mijn ogen: Nederlandstalig kón! Ik vond de rauwheid interessant.”

Quarter-lifecrisis

Ik werk en ik leef, dus ik besta naar verluidt

Maar de vraag die ik mezelf stel is: maakt het nog wat uit?

(Van: Oktober ’04, 2004)

„Een van mijn eerste sololiedjes. Ik was toen 24 en heel erg aan het zoeken, stond op een kruispunt. Vier, vijf keer per week naar de kroeg was een beetje kansloos. Ik wil mensen verbinden, dat had ik in die tijd nog niet echt. Ik vroeg me af waarvan ik en de mensen om me heen gelukkig zouden worden. Ik had een quarter-lifecrisis denk ik, haha. Nu ben ik vader en denk ik: wat had ik een boel tijd toen jongens! Waar maakte ik me druk om? Elke fase is anders.”

Slaap lekker ding want jij is lastig, nog meer jij is fantastig toch

Is wat ik zei tegen haar

(Van: Slaap Lekker, Fantastig Toch, 2008)

„Fantastig is een zelfbedacht woord, door de Vlaamse Eva de Roovere die het zingt. Ze vond het een leuke samenvoeging van fantastisch en lastig. Je kunt iemand die je fantastisch vindt ook heel lastig vinden. Dat die persoon onder je huid gaat zitten. Ik speel het nummer al tien jaar, altijd. Dat beschouw ik als een luxe.”

Mooie metafoor

Elke dag weer anders

381.000 huidcellen weg

13 kilometer hoofdhaar erbij

Terwijl ik dit opschrijf

Ben ik niet meer de persoon die ik daarnet nog was

Wie ben jij?

(Nooit uitgebrachte complete tekst van: Elke Dag, 2009)

„Ik wist eigenlijk geen vervolg op dit stukje tekst, dan zou ik in herhaling vallen. Zoveel gram teennagels erbij ofzo? Maar ik las een keer iets over dat haar en dat vond ik best wel weird. Door de veranderde materie ben je na één dag letterlijk niet meer de persoon die je gisteren was. Raar toch? Ik vind het ook een mooie metafoor voor je geestelijke ontwikkeling.”

Rustiger vader

Kleine mannen worden groot, en grote mannen worden klein

Als ik kijk in je ogen dan lijkt het, alsof ik naar mezelf kijk

Kleine mannen worden groot, en grote mannen worden klein

(Van: Grote Mannen Worden Klein, 2012)

Diggy Dex: Teksten maken is vooral veel zweten

„Ik ben door de kinderen (9 en 3, red.) niet zachter geworden, wel wat rustiger. Van nature ben ik onrustig en graag in beweging. Dat is met kinderen lastiger. Maar ik heb het geaccepteerd. Ik weet dat rustig zijn af en toe wel goed voor me is. Dat hebben de jongens me toch maar gebracht.”

Eigen begrafenisnummer

En ik ben broke geweest en ik heb buit gemaakt

Ik heb liefde gekend en ook weer uitgemaakt

(Van: Treur Niet, Ode Aan Het Leven, 2014)

„Buit maken is een beetje straattaal, maar iedereen begrijpt wat ik bedoel. Hier zit een kern in, ik vind het mooie zinnen. Ik schreef ze nadat ik enkele uitvaarten van bekenden achter elkaar had. Ik mocht ook optreden bij de uitvaart van drie meisjes die waren omgekomen bij de MH17-ramp. Het was een tijd waarin ik er als dertiger nogal door werd geraakt. Toen besloot ik mijn eigen begrafenisliedje alvast te schrijven. Deze dus.”

Hazes

Leef, alsof het je laatste dag is

Leef, alsof de morgen niet bestaat

Leef, alsof het nooit echt af is

Dus leef, pak alles wat je kan en ga

(Van: Leef, André Hazes, 2015)

„Je bent verrast dat die van mij is? Haha. Er zit diepgang in, dat vind ik mooi. Bij veel rapteksten denk ik tegenwoordig ‘tja, ik weet niet man…’ (lange stilte). Ach, ik word wat ouder. Het leven is niet alleen maar drankje, drankje, nog meer drankjes. Maar het lijkt mij mooi om gesprekken te hebben met iemand die al het nodige heeft meegemaakt en je advies geeft: ‘Gaat heen en leef’. Omdat het hem niet helemaal is gelukt. Daar gaat het over. En zo is het toch? Je moet leven alsof het je laatste dag is.”

Geld laat de wereld draaien

Liefde laat de wereld zien

(Van: La Vie Est Belle, 2018)

Metro’s favoriet. Met deze zinnen was het lied toch eigenlijk al af?

Diggy Dex: „Eigenlijk wel hè? Maar er volgt nog een heel verhaal. De zinnen gooide ik er zo uit. Ik vroeg me af of het wel klopte. En verdomd, vet. Dat gebeurt je zo af en toe.”

Paspoort

• Diggy Dex kwam op aarde als Koen Jansen.

• Hij is 39 jaar en werd geboren (en woont) in Amersfoort.

• Geuzennaam: Chansonrapper.

• Heeft samen met zijn vriendin twee zoons.

• Bracht 6 albums uit (de laatste in november, Karavaan).

• Top 2000: Treur Niet (Ode Aan Het Leven), met JW Roy op nummer 389.

• Grootste hit: Slaap Lekker (Fantastig Toch), met Eva de Roovere.

• Huidige hit: La Vie Est Belle.

• Schreef ook muziek voor: Guus Meeuwis, André Hazes, 3JS en Kinderen voor Kinderen.

• Trad als eerste rapper in 2017 met een eigen show op in (een uitverkocht) Koninklijk Carré.


Kensington kwam tot bezinning in andere tijdzone

Kensington. / Rahi Rezvani

Foto van 'Pierre Oitmann'

52 MIN

Wat doe je als de top bereikt hebt? Dat was de vraag die Kensington bezighield tijdens het maken van het album Time. „We konden maar één kant op en dat was gewoon weer terug”, meent Casper Starreveld.  

Zanger/gitarist Eloi Youssef, gitarist Casper Starreveld, drummer Niles Vandenberg en bassist Jan Haker hebben het afgelopen decennium in vrijwel elke Nederlandse stad opgetreden, hebben dertien Ziggo Dome-shows op hun naam staan en vorig jaar volgde de bekroning op de zegetocht van Kensington met een concert in de Johan Cruyff Arena. Het kwartet trok zich een poosje terug in Canada, om daar te werken aan het album Time.

Weg van de stad


Post Malone en Red Hot Chili Peppers headliners op Pinkpop

Post Malone. / ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

GISTEREN

In juni stromen muziekliefhebbers uit het hele land massaal uit naar Landgraaf voor de 51e editie van Pinkpop. De organisatie heeft woensdag de eerste headliner bekend gemaakt. 

Niemand minder dan de mannen van Red Hot Chili Peppers gaan het afsluitende optreden op de eerste dag verzorgen. Dat belooft wat! In 2016 zette de band het festival al redelijk op zijn kop - vrij letterlijk, met een handstand van basgitarist Flea. De immens populaire Post Malone treedt op de zaterdag op.


Metalfans opgelet: Iron Maiden komt naar Nederland

Zanger Bruce Dickinson tijdens een optreden in 2016. / ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

7 NOV 2019

„Run to the hills, run for your lives!" Of eigenlijk naar Weert, want daar geeft de Engelse band Iron Maiden op 9 juli een concert tijdens hun Europese Legacy of the Beast-tour. 

De band neemt Alter Bridge en Airbourne mee. Wil je een kaartje bemachtigen? De reguliere verkoop start op donderdag 14 november om 10.00 uur.

Tour vol hits


Er is niks fake aan Clouseau

Kris en Koen Wauters. / Filip van Roe

Foto van 'Pierre Oitmann'

5 NOV 2019

Dertig jaar na de doorbraak is Clouseau nog altijd de meest succesvolle groep van België. „Wij zijn geen hippe band”, concludeert zanger Koen Wauters desondanks.

Het dertiende Nederlandstalige album van de broers Koen en Kris Wauters heet Tweesprong, vernoemd naar een van de nummers op de plaat. „Het is een van de songs op dit album die echt heel goed is, samen met de dertien andere songs”, grapt Kris, die samen met Koen aan een tafel zit in een pittoresk hotel in ‘t Gooi.

Verliezen in een situatie


Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 OKT 2019

Martin Garrix is niet langer meer de populairste dj ter wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd hij van de troon gestoten toen het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike de eerste plek bemachtigden.

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100 van het tijdschrift DJ Mag, maar dit jaar moet hij genoegen nemen met een tweede plek. David Guetta bemachtigde dit jaar de derde plaats.

De Top 100 van populairste dj’s wereldwijd werd in de nacht van zaterdag op zondag onthuld, tijdens AMF. Dat is het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event. Meer dan een miljoen mensen brachten hun stem uit.


De Dijk weet nu écht hoe het moet


De Dijk weet nu écht hoe het moet


De Dijk weet nu écht hoe het moet
. / Foto: Pim Kops

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 OKT 2019

De Dijk brengt vandaag een nieuw album uit en start aan een nagenoeg uitverkochte tournee. Het einde lijkt nog lang niet in zicht. „Niemand van ons kan zich voorstellen dat het ooit ophoudt”, aldus zanger Huub van der Lubbe.

Daags voor de aanvang van de clubtour van De Dijk, waarbij onder meer drie keer Paradiso op het programma staat, komen de bandleden samen bij hun repetitiehok in Amsterdam. Terwijl de muzikanten met hun instrumenten sjouwen, komt Huub van der Lubbe goedgeluimd aanfietsen. Hij is in zijn nopjes, want hij kijkt uit naar de tournee en hij is apetrots op het achttiende Dijk-album Nu Of Nou. „Je hebt iedere keer de illusie dat de plaat die je nu gemaakt hebt de allerbeste is en weet je wat het grappige is?”, glundert Van der Lubbe. „Dit ís de allerbeste.” Hij is vooral bijzonder te spreken over de producties van drummer Antonie Broek. „Iedere keer als een plaat af is, vinden we ‘m te gek en zeggen we: ‘De volgende wordt nog beter! We weten nu hoe het moet.’ Nu zeggen we dat niet. Nu zeg ik: ‘Dit is hoe het moet! Dit is hoe we zijn op ons best.”

Niet eens een mobieltje


Deze app voorspelt de hits van de toekomst

Deze app voorspelt de hits van de toekomst

Er is nu een app die hitpotentie cijfermatig kan vaststellen. /Unsplash

Foto van 'Pierre Oitmann'

10 OKT 2019

Het is enorm lastig om als jong talent door te breken in de muziekindustrie. Nu is er een app die hitpotentie cijfermatig kan vaststellen.

Wat maakt een hit? Dat is een vraag die platenmaatschappijen dagelijks bezighoudt. Er zijn vele theorieën over en er is geregeld onderzoek naar gedaan, waarbij vrijwel altijd wordt gekeken naar nummers die in het verleden de hitlijsten domineerden. Grote radiostations hebben panels die de liedjes op hun speellijsten keuren, zodat muzieksamenstellers weten welke tracks luisteraars willen horen, maar als je een beginnende band of artiest bent, komt het wellicht niet eens zover dat radiomakers je nummer beluisteren.

Wat opkomend talent betreft, speelt vooral fingerspitzengefühl van platenfirma’s en programmamakers een grote rol. Willem Bloem stoorde zich aan ‘het onderbuikgevoel van een enkeling’ die bepaalt wat er op radio en tv te horen is en bouwde de app Sounders Music, in samenwerking met marktonderzoekinstituut GfK en wervingsbureau Respondenten.nl.


The Beatles nog altijd op nummer 1

The Beatles nog altijd op nummer 1

Vijftig jaar na het verschijnen van het album Abbey Road stevenen The Beatles op de eerste plek van de Album Top 100 af met een heruitgave van die plaat. /ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

3 OKT 2019

Vijftig jaar na het verschijnen van het album Abbey Road stevenen The Beatles op de eerste plek van de Album Top 100 af met een heruitgave van die plaat. Wat maakt dit album nog altijd zo geliefd?

In 1969 zaten Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr voor het laatst met zijn vieren in de Abbey Road Studio, gelegen aan de gelijknamige weg in het noorden van Londen. Op het zebrapad voor de befaamde platenstudio werd op 8 augustus van dat jaar de iconische hoesfoto geschoten door Lennons vriend Iain Macmillan. Het album zelf werd vernoemd naar de locatie waar de Fab Four in de jaren ’60 zoveel van hun tijd doorbrachten. Een jaar later verscheen nog wel de plaat Let It Be, waarop de Amerikaanse producer Phil Spector oudere opnames onder handen nam, maar Abbey Road was het laatste echte studioproject van The Beatles. De nieuwe heruitgave van Abbey Road bevat een gloednieuwe mix van Giles Martin, zoon van Beatles-producer George Martin.

Streaming vs verkoop


In beeld: Cher in de Ziggo Dome

Foto's: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

1 OKT 2019

Popdiva Cher was maandagavond na vijftien terug in Nederland.

73 jaar is ze, maar Cher stond maandag vol overgave 'gewoon' op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam.

Here We Go Again


Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3

Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3

Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3 / Screenshot YouTube

Foto van 'Metro'

28 SEP 2019

In de nieuwe single van K3 zijn zoenende vrouwen te zien. Het is voor het eerst dat een dergelijke homoseksuele kus te zien is in de nieuwe videoclip van de meidengroep. 

In het nummer Altijd blijven dromen komen meerdere stelletjes in beeld, waaronder de twee vrouwen. In het lied, waarvan de clip vrijdag uitkwam, zingen de vrouwen over dat ze altijd zullen blijven dromen.

Naast het vrouwelijke stel zijn ook een ouder echtpaar, twee kinderen en een getint koppel te zien in de video. Aan het eind van het nummer geeft ieder stel elkaar een zoen.


Billie 'Bad Guy' Eilish komt weer naar Nederland

Billie Eilish was dit jaar al in Nederland voor Lowlands. / ANP

Foto van 'Metro'

27 SEP 2019

Fans opgelet: de Amerikaanse zangeres Billie Eilish strijkt volgend jaar met haar 'Where Do We Go? World Tour' neer in Nederland, maakte concertorganisator MOJO vrijdagmiddag bekend.

I'm the bad guy... Duh." Zing jij het nummer volgend jaar live mee? Op maandag 13 juli geeft Eilish een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Eerste jonge zangeres


Rapper Snelle vereerd door samenwerking Marco Borsato


Rapper Snelle gaat een unieke samenwerking aan met Ewbank en Borsato /Wouter van de Linde

Foto van 'Pierre Oitmann'

26 SEP 2019

Exact vijftien jaar na de nummer 1-hit Wat Zou Je Doen met Ali B werkt Marco Borsato opnieuw samen met een rapper, ditmaal Snelle. „Ik vind het leuk om jong talent een kans te geven”, aldus de 52-jarige zanger.

Marco Borsato werkte eerder al met Ali B. /Wouter van de Linde

Lippenstift


Suzan & Freek verbaast over plotseling succes

Suzan & Freek verbaasd over plotseling succes

Suzan & Freek

Foto van 'Pierre Oitmann'

26 SEP 2019

Na jaren te hebben opgetreden met liedjes van anderen, brengt het duo Suzan & Freek het album Gedeeld Door Ons uit. „Het voelt als onze muziekbaby”, aldus Freek Rikkerink. 

Het Achterhoekse koppel wist online een aanzienlijke fanschare voor zich te winnen met akoestische covers van The Chainsmokers, Is Ook Schitterend!, Dua Lipa en Lost Frequencies. Pas met het verschijnen van de zelfgeschreven songs Als Het Avond Is en Blauwe Dag wisten Rikkerink en zijn wederhelft Suzan Stortelder ook radio-luisterend Nederland voor zich te winnen. Samen met nog acht andere nummers zijn de hits te vinden op het debuutalbum Gedeeld Door Ons. „Mensen vroegen ons toen we nog die covers deden of we ook eigen nummers hadden, maar we waren nog aan het ontdekken wat we leuk vonden, wat we zelf wilden en wat onze muziekstijl was”, zegt Suzan.

„We dachten: laten we gewoon een eigen liedje maken, we zien wel. We kunnen het altijd nog weggooien.” Dat eerste liedje dat de twee zelf schreven, was Als Het Avond Is. „We wilden nog niet op onze social media delen dat we ermee bezig waren, want dan zit je ergens aan vast”, vult Freek aan. „Als het goed voelt, brengen we het uit en anders stoppen we het in een la en luisteren we er nooit meer naar. Toen hadden we Als Het Avond Is gemaakt en dachten we dat we dit misschien eens moesten uitbrengen. Zo geschiedde.” Enige twijfel was er wel. „We wisten zelf nog niet of het wel goed was”, bekent Suzan. „We moesten vooral kijken of we het zelf leuk vonden. We hebben het een paar weken weggelegd en toen vonden we dat nog steeds.”


Driekwart is trots op muziek van eigen bodem

Driekwart is trots op muziek van eigen bodem

Davina Michelle, superhit met Duurt Te Lang. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

25 SEP 2019

Iets minder luisteraars, maar nog altijd driekwart, trots op muziek van eigen bodem. Liedjes zijn vaak lekkere guilty pleasures.

Driekwart van de Nederlandse muziekluisteraars is trots op platen van eigen bodem. Radiozender 100% NL, dat jaarlijks een onderzoek over muziek van Nederlandse artiesten houdt, ziet dat het percentage iets lager ligt dan vorig jaar. 72 procent van duizend ondervraagden van 18 jaar en ouder is wel van mening dat de kwaliteit van Nederlandse nummers het afgelopen jaar is verbeterd.

'We zijn verwend'


André Hazes overleed 15 jaar geleden, maar leeft nog altijd voort

André Hazes overleed 15 jaar geleden, maar leeft nog altijd voort

Maandag is het precies vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes op 53-jarige leeftijd stierf. /ANP

Foto van 'Metro'

23 SEP 2019

Maandag is het precies vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes op 53-jarige leeftijd stierf. Naast zijn vrouw en kinderen, liet hij een hoop hits achter. Hits die nu nog steeds in kroegen worden gedraaid, of tijdens concerten, zoals Holland Zingt Hazes. Vrijwel iedereen kan wel een of meerdere nummers meeblèren, waardoor Hazes nog altijd voortleeft.

Op woensdag 22 september 2004 werd de volkszanger met koorts en klachten van benauwdheid opgenomen in het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. De volgende ochtend, om half 10, overleed hij.

Meezingers


Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Foto van 'Pierre Oitmann'

20 SEP 2019

Ruim een jaar na zijn overwinning in The Voice Of Holland brengt Jim van der Zee een plaat vol zelfgeschreven nummers uit. „The Voice heb ik altijd gezien als een promotietool voor mezelf; een podium waarmee je veel mensen kan bereiken.” 

Tijdens zijn deelname aan The Voice gooide Van der Zee hoge ogen met zijn vertolkingen van hits van Bruce Springsteen, Don McLean en Chris Isaak, die allen terechtkwamen op zijn succesvolle debuutplaat Where I Come From. Sindsdien heeft hij gewerkt aan de opvolger Starting The Engine, met louter liedjes uit zijn eigen pen. „Het is een metafoor voor een proces waar ik nu nog steeds in zit”, legt hij uit over de albumtitel wanneer we hem spreken in zijn tot thuisstudio omgebouwde woning in het centrum van Amsterdam. „Het slaat op het laatste jaar.”

Album uit eigen zak


Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Whitney Houston treedt op in Duitsland in 2009. / AFP

Foto van 'Metro'

17 SEP 2019

Fans van de overleden zangeres Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om alsnog een concert van hun idool mee te maken. Op 13 maart zal haar hologram namelijk een optreden verzorgen in de AFAS Live in Amsterdam.

Dat maakte organisator BASE Hologram dinsdag bekend. Tijdens An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour, zal een hologram van de zangeres te zien zijn, samen met een liveband, achtergronddansers- en zangeressen.

De zang van Whitney zal digitaal worden bewerkt, met als een betere kwaliteit tot gevolg. De concerttour zal van februari tot en met april volgend jaar door de Verenigde Staten en Europa reizen.


Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden
Likeability of3

Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden

Rob de Nijs (76) neemt na zestig jaar afscheid van het podium, hij heeft de ziekte van Parkinson. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

17 SEP 2019

Na zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.

Eind augustus viel de zanger nog van een podium, tijdens een optreden in Naaldwijk. Op Twitter schreef hij toen: „Het ziet er erger uit dan het is! Voor mensen die nu zeggen: „die ouwe moet stoppen”, dat gaat (nog) niet gebeuren! Bedankt voor alle harten onder de riem. Love you all”. Nu lijkt het doek binnenkort toch te vallen voor De Nijs.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Beste werk ooit': Kensington releast bizarre kampvuurvideo

Heb jij 'm al gehoord? /Kensington, YouTube.

Foto van 'Elselotte Smink'

12 SEP 2019

Is het een grap, een subtiele hint, of gewoon een hele relaxte video? Dat vragen kijkers zich af bij de 'nieuwe clip' die Kensington maandag op YouTube plaatste. 

Kensington - Campfire (Official) is precies wat de titel doet vermoeden. Een gezellig knisperend kampvuur, met de mannen van Kensington ervoor. En dat maar liefst 11 uur en 15 minuten (!) lang.

Verrassing in beeld