Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 9 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

Zou het dan toch? Is dit jaar dan eindelijk het jaar van Nederland? Als we de bookmakers moeten geloven, zit er een reële kans in dat Duncan Laurence het songfestival gaat winnen.

Vrijdag berichtte Metro al dat Laurence met zijn nummer Arcade naar de tweede plek van de lijst van de wedkantoren was gestegen. Zaterdag klom de singer-songwriter nog een plekje verder: hij staat nu op de eerste plaats.

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen
/ Screenshot

Nek aan nek

Begin deze week werd de kans dat Laurence de winst binnenhaalt nog op vier procent geschat, inmiddels ligt dat op zestien procent. Vrijdag was de kans op Nederlandse winst nog tien procent. „De laatste keer dat Nederland zo hoog stond bij de ‘bookies’, was in het jaar van de Common Linnets. Zij werden toen tweede", vertelt journalist en songfestivalkenner Jelmer Visser.

Het is momenteel een nek aan nekrace met Rusland, de ‘bookies’ geven hen vijftien procent kans op winst. Het nummer van Sergey Lazarev is nog niet bekend gemaakt, maar zijn kansen worden hoog ingeschat nadat hij in 2016 derde werd met het nummer You Are The Only One.

Tweede halve finale

Met de nummer drie is er overigens gelijk een groot verschil: Zweden bezet nu de derde plaats, maar wordt geschat op acht procent kans op winst.

Op 16 mei is Duncan Laurence te horen in de tweede halve finale van het songfestival met zijn nummer Arcade. Beluister het nummer hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.