Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival wordt donderdag bekend gemaakt. Het nummer althans, want in januari werd al duidelijk dat singer-songwriter Duncan Laurence ons land gaat vertegenwoordigen.

Grote namen

Wanneer we dan precies zijn nummer gaan horen, is nog niet bekend. Op Instagram teasde de zanger de afgelopen dagen naar de song. Zo zijn op zijn profiel zes foto’s te zien, die naast elkaar de cover van een track maken. De bovenste drie regels lijken momenteel nog te missen, en zijn later op de ochtend bijgevoegd. Samen lijken ze de cover van de track te maken. Met de laatste regels berichtte Laurence ook gelijk donderdagavond de single bekend te maken.

In de loop van de dag moet meer duidelijk worden over de inzending, vrijdag presenteert Laurence zich voor de pers. Dit is voor het eerst in zes jaar tijd dat Nederland een artiest stuurt die zijn sporen in de muziekindustrie nog niet heeft verdiend. De afgelopen jaren gingen grote namen als Anouk, Waylon en Douwe Bob.

Unaniem

Eind januari werd de keuze voor de 24-jarige Duncan Laurence bekend gemaakt, iets wat voornamelijk tot de reactie ‘Duncan WIE’ leidde. Er was tot dan toe namelijk zeer weinig bekend over de singer-songwriter, behalve dat hij ooit (2014) aan de Voice mee had gedaan.

Volgens AVROTROS-directeur Eric van Stade, lid van de selectiecommissie, was de keuze voor de zanger unaniem. „We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is", zei Van Stade. Dat belooft wat.

Laurence liet toen zelf al weten ongelooflijk trots te zijn dat hij Nederland mag vertegenwoordigen.

https://www.instagram.com/p/Bs5u4RUgq4r/

Bijzonder

Ilse DeLange, die zelf in 2014 meedeed aan het songfestival met The Common Linnets, droeg Laurence voor aan de selectiecommissie. Ze was zijn coach in de voice en noemde de zanger „heel bijzonder". „Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik."

Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar voor de 64e keer gehouden, dit jaar in de Israëlische stad Tel Aviv. Duncan Laurence komt uit in de tweede halve finale op 16 mei. De grote finale volgt twee dagen later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.