Music City

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Marco Borsato. / Foto: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 MRT 2019

Het achtste seizoen The Voice Kids heeft vanaf vrijdagavond voor het achtste jaar op rij Marco Borsato op een coachstoel. Hij wil het voor geen goud missen, net als zijn jaarlijkse barbecuefestijn voor al z’n talenten.

8 tot en met 14 jaar zijn de kids in The Voice weer, zingend om een forse studiebeurs, een eigen single en natuurlijk een eervolle titel. Als er iemand van al die muzikale kinderen geniet, dan is het Marco Borsato. Metro zocht hem op in de tv-studio van RTL’s Koffietijd, waar hij een paar minuten eerder in ging op het feit dat zijn grote doorbraak (Dromen Zijn Bedrog) al weer een kwart eeuw geleden is.

Mogen we je al Mister The Voice Kids noemen?

Dat mag, haha. Ik ben er in ieder geval altijd bij geweest en ik zou het ook niet willen missen. Het programma is me dierbaar omdat kinderen zó ontwapenend zijn en ze leren ook zo snel. Bij The voice of Holland moet je mensen soms dingetjes en trucjes die ze hebben aangeleerd afleren, maar kinderen zijn net sponzen. Die nemen alles op. Met bijna alle kids heb ik nog contact. Ze komen elk jaar, ook mijn kandidaten uit de volwassen Voice, naar mijn barbecue.

Die ging het zeker maken

Wie is je grootste talent uit The Voice Kids geweest, Vajèn van den Bosch in 2012?

Dat denk ik wel, een vrouw van 20 jaar inmiddels. In de manier waarop Vajèn sprak, waarop ze keek en bewoog. Alles was zo anders dan kinderen van haar leeftijd. Van haar wist ik zeker dat zij het in de muziekwereld of musicalscene ging maken en dat is uitgekomen. Ik was er 100 procent van overtuigd en dat kan ik natuurlijk zelden zeggen.

En ze won niet, want zij werd tweede.

Dat verbaast me tot op de dag van vandaag nog steeds. Maar het zegt ook dat je niet per se hoeft te winnen om een succesvolle carrière te hebben. Vajèn is een voorbeeld waar kinderen zich aan vastklampen.

Drie van je talenten wonnen The Voice Kids. Ben je zo’n goede coach?

Dat zal ik nooit roepen, want succes heeft ook te maken met het feit dat de kids voor mij kiezen als er meer mensen hun stoel omdraaien. Kinderen voelen zich wel veilig bij me en ze weten dat ik ze serieus neem. Ik behandel hen niet als kinderen, maar als jonge artiesten die iets willen leren. Zingen kunnen ze al. Dingen die ze al goed kunnen, proberen we uit te vergroten en ik probeer de talenten zelfvertrouwen bij te brengen. Als je zelfvertrouwen hebt, ga je als jong kind de grootste sprongen maken. Durven en een persoonlijkheid ontwikkelen, daar gaat het om.

Vooral graag meedoen

Moet je de kids ook bijbrengen dat hun deelname niet meteen een mooie carrière betekent, of zijn kinderen daar helemaal niet mee bezig?

Minder dan volwassenen in elk geval. Kinderen willen vooral graag meedoen en vinden het alleen maar fijn om te zingen. Natuurlijk heb je er ook hele ambitieuze kinderen bij. Maar op de rem trappen wil ik liever niet, ik wil ze laten doen waar ze goed in zijn. Dat remmen komt later wel. Laat kinderen hun grenzen maar ontdekken. Die moet je niet te vroeg trekken, want dan stop je een ontwikkeling. Maar let op, er zíjn er weer een paar bij dit seizoen zeg. Gassies waarbij je denkt: hóe dan? Hoe kan ‘t?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

De vier coaches, vlnr Ali B, Marco Borsato, Anouk en Ilse DeLange. / William Rutten

Met Ilse DeLange, Ali B en je nieuwe collega-coach Anouk zitten er behoorlijke zwaargewichten op de draaistoelen. Hoe bevalt Anouk?

Anouk is top. Sommige mensen denken dat ze alleen maar streng is. Maar ze is natuurlijk zelf moeder en heeft echt veel empathie. Stiekem gaan we veel beter met elkaar om dan veel mensen denken (de twee botsten in The voice of Holland 2015 regelmatig, red.). Ik vind haar in deze The Voice Kids een fantastische coach, dat zul je merken.

Als je als kind kunt zingen, kun je dat op latere leeftijd dan ook? Of is dat geen zekerheidje?

Ja, toch wel. Je kunt zingen ook leren trouwens. Bij zingen gebruik je een spier, dus het vergt wel training. Je moet je stem onderhouden. Toch is het wel een beetje als fietsen. Als je het eenmaal kunt…

Muzikale vader

Zong jij al als klein Italiaanse jochie?

Ik zong wel voor mezelf en was geïnteresseerd door mijn muzikale vader, maar ik had helemaal geen ambitie om zanger te worden. Dat kwam pas toen ik een twintiger was.

Je komt zelf uit de Soundmixshow. Had je niet liever dat The Voice of Holland toen al bestond?

Ach, je moet zulke dingen in een tijdsbeeld zien. The Voice was er gewoon niet. Wat de Soundmixshow toen was, is wat The Voice nu is.

Gerard en Glennis

Je hebt succesvolle namen als Maan en OG3NE voortgebracht. Zou je niet veel meer talenten met een succesvolle carrière willen zien of hebben we daar in ons land helemaal geen markt voor?

Waar het om gaat is of je als artiest je eigen identiteit ontwikkelt. Maan en OG3NE hebben dat uitstekend gedaan en hun eigen markt gegrepen. Als je terugkijkt naar de Soundmixshow, dan waren er naast Gerard Joling, Glennis Grace en mijn persoontje ook niet zo veel. Als je ziet hoeveel zangers en singles er zijn, dan is het logisch dat we niet iedereen terugzien. Op de radio is nu eenmaal geen plek voor iedereen. Alleen de besten overleven. Vergeet Iris Kroes met haar harp trouwens niet. Je ziet haar niet in de hitlijsten, maar ze leeft wel degelijk van de muziek.

Wat zou je kinderen die graag zingen adviseren?

Toch wel dat ze aan The Voice Kids moeten proberen mee te doen. De ervaring die je daar op doet, daar leren zij heel veel van. Wat ik er ook leuk aan vind, is dat verschillende ouders elkaar blijven spreken en soms zelfs op vakantie gaan. Er ontstaan vriendschappen voor het leven.

De besten overhouden

Vind je het moeilijk om niét op de knop te drukken? Vind je dat zielig?

Ja, maar ja, we zijn wel kritisch geworden. Dat moet wel, want jullie zien lang niet alles. Veel kinderen komen niet op tv. De besten van de besten moeten we overhouden. Het gebeurt ook dat ik de uitzending bekijk en denk ‘waarom draai ik nou niet?’ En dan ben ik blij dat ik uiteindelijk tóch draai, maar dat al weer vergeten was.

Soms maak je binnen drie tellen je beslissing, bij Maan zelfs na één seconde. Hoe doe je dat?

We weten vooraf helemaal niks, geen geslacht, geen leeftijd, niks. Laat dat duidelijk zijn. Maar soms klinkt iets meteen zó goed. En dan moet je de kandidaat wel zo snel mogelijk laten zien dat je hem of haar gehoord hebt. Dan druk je en dan hoop je dat het zo goed blijft of nog beter wordt. Maar vroeg slaan is een gok hoor, want het gebeurt ook dat het alleen maar minder wordt. Dan zie ik de andere coaches naast me lachen en begin ik peentjes te zweten.

Welke blind audition vergeet je nooit meer?

Bij The Voice Kids denk ik dan aan Demi van Wijngaarden (2014, red.), die later ook aan de The Voice of Holland mee zou doen. Dat was een moment waarop ik dacht: wát hoor ik nu, dit kan een kind niet.

Waarom overstijgt The Voice toch alle andere talentenjachten, qua talenten en kijkcijfers?

De voorselectie is groot, wij zien de crème de la crème. Maar vooral het concept is uniek natuurlijk. Als wij mensen met de ogen kijken, dan vinden we meteen iets: lief, knap, lelijk, innemend, introvert. Met die gedachte ga je dan luisteren en de kijker thuis denkt ook misschien wel ‘ooooh, wat schattig’. Maar wij zitten omgedraaid en dan houd je alleen de stem over. Dat blijft briljant en de eerlijkste manier van beoordelen.

En je barbecuefeesten, houd je die voorlopig aan?

Ja hoor. Met vlees, popcorn, drinken, alles erop en eraan. Maar de tuin wordt wel elk jaar voller.

The Voice Kids zie je vanaf vrijdag 1 maart om 20.30 uur op RTL 4.

Record in De Kuip

Na The Voice Kids staat Marco Borsato nog ‘een klusje’ te wachten: vijf concerten in De Kuip in Rotterdam. Met deze vijf passeert Borsato The Rolling Stones als artiest die het vaakst in het Feyenoord-stadion heeft opgetreden. Hij speelt er op 29 en 30 mei, 1, 2 en 5 juni. 2 juni is een middagshow en het enige concert dat nog niet uitverkocht is. Borsato hoopt er binnenkort met zijn zoon Luca zelf te zitten, als de bekerfinale wordt gespeeld. De voetbalfan, die tijdens het interview de uitslag van de halve finale tegen Willem II nog niet kende: „Luca en ik zijn echte AZ’ers. Sinds het nieuwe stadion hebben we in Alkmaar een plekje. Als Feyenoord maar geen play-offs speelt trouwens. Want dan hebben we bij het opbouwen van mijn concerten een probleem.” De enige club die dat probleem kan voorkomen is overigens zijn eigen AZ. Die mag dan niet boven Feyenoord eindigen…

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Vajèn van den Bosch. / Sander Koning | ANP

Vajèn over Marco: Echt en oprecht

Vajèn van den Bosch (20) werd in 2012 tweede in The Voice Kids en werd uiteindelijk Marco Borsato’s succesvolste talent. Ze acteerde in series en films en had musicalhoofdrollen in Grease en On Your Feet! Op dit moment repeteert Vajèn voor Paramour (in Hamburg, première 14 april), de allereerste musical van Cirque du Soleil. Ook daarin heeft zij de hoofdrol. „Ik kon destijds kiezen tussen Marco, Angela Groothuizen en Nick & Simon (allen draaiden om, red.). Marco is echt en oprecht, zoals mensen hem kennen van tv. Toen ik hem koos leek het mij al een hele lieve en oprechte man en dat was zo. Hij draaide als eerste zijn stoel. Als coach is hij heel supportive, hij geeft je goeie tips en vooral een goed gevoel. Dat is belangrijk als je nog onzeker bent. Ik voelde me bij hem heel erg op m’n gemak. Ik was niet een echte fanfan van Marco Borsato, maar ik vond zijn muziek en teksten wel heel erg mooi en goed. Wat hij me vooral bijbracht was hoe ik het verhaal van de muziek moest overbrengen. Met zijn tips was ik het altijd heel erg eens. En Marco’s barbecuefeesten? Ja, natuurlijk was ik daar regelmatig bij!”


Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Ruim een jaar na zijn overwinning in The Voice Of Holland brengt Jim van der Zee een plaat vol zelfgeschreven nummers uit. „The Voice heb ik altijd gezien als een promotietool voor mezelf; een podium waarmee je veel mensen kan bereiken.” 

Tijdens zijn deelname aan The Voice gooide Van der Zee hoge ogen met zijn vertolkingen van hits van Bruce Springsteen, Don McLean en Chris Isaak, die allen terechtkwamen op zijn succesvolle debuutplaat Where I Come From. Sindsdien heeft hij gewerkt aan de opvolger Starting The Engine, met louter liedjes uit zijn eigen pen. „Het is een metafoor voor een proces waar ik nu nog steeds in zit”, legt hij uit over de albumtitel wanneer we hem spreken in zijn tot thuisstudio omgebouwde woning in het centrum van Amsterdam. „Het slaat op het laatste jaar.”

Album uit eigen zak


Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Whitney Houston treedt op in Duitsland in 2009. / AFP

Foto van 'Metro'

17 SEP 2019

Fans van de overleden zangeres Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om alsnog een concert van hun idool mee te maken. Op 13 maart zal haar hologram namelijk een optreden verzorgen in de AFAS Live in Amsterdam.

Dat maakte organisator BASE Hologram dinsdag bekend. Tijdens An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour, zal een hologram van de zangeres te zien zijn, samen met een liveband, achtergronddansers- en zangeressen.

De zang van Whitney zal digitaal worden bewerkt, met als een betere kwaliteit tot gevolg. De concerttour zal van februari tot en met april volgend jaar door de Verenigde Staten en Europa reizen.


Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden
Likeability of3

Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden

Rob de Nijs (76) neemt na zestig jaar afscheid van het podium, hij heeft de ziekte van Parkinson. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

17 SEP 2019

Na zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.

Eind augustus viel de zanger nog van een podium, tijdens een optreden in Naaldwijk. Op Twitter schreef hij toen: „Het ziet er erger uit dan het is! Voor mensen die nu zeggen: „die ouwe moet stoppen”, dat gaat (nog) niet gebeuren! Bedankt voor alle harten onder de riem. Love you all”. Nu lijkt het doek binnenkort toch te vallen voor De Nijs.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Beste werk ooit': Kensington releast bizarre kampvuurvideo

Heb jij 'm al gehoord? /Kensington, YouTube.

Foto van 'Elselotte Smink'

12 SEP 2019

Is het een grap, een subtiele hint, of gewoon een hele relaxte video? Dat vragen kijkers zich af bij de 'nieuwe clip' die Kensington maandag op YouTube plaatste. 

Kensington - Campfire (Official) is precies wat de titel doet vermoeden. Een gezellig knisperend kampvuur, met de mannen van Kensington ervoor. En dat maar liefst 11 uur en 15 minuten (!) lang.

Verrassing in beeld


Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Ilse DeLange beleeft met veel plezier drukke tijden. / Paul Bellaart

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Het is beter je helden niet te ontmoeten, is een bekende opvatting. Ilse DeLange deed het toch en niet zonder succes.

T-Bone Burnett heet hij, de held van Ilse DeLange. Amerikaans muzikant, songwriter, maar bovenal een markante producer (hij houdt niet van optreden) en winnaar van dertien Grammy Awards. Twee van zijn albums draaide Ilse DeLange letterlijk grijs en gebruikte ze als referentie. „Als ik duidelijk wilde maken hoe iets moest klinken, dan noemde ik die.” Deze man zou toch eigenlijk haar nieuwe en vrijdag te verschijnen album Gravel & Dust produceren, een americana-album in de lijn van World of Hurt van 21 jaar geleden. Maar ja, je held ontmoeten is er ook een verliezen. Dan is hij opeens ‘een bekende’. Een vriend en producer introduceerde haar bij dé held en na een lange en enthousiaste mail zat ze in de VS met T-Bone Burnett aan de koffie. Hij rustig, Ilse DeLange nerveus en hyper als de pest.

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

T-Bone Burnett. / George Frey | EPA


Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj na de MTV Awards in 2018 waar ze twee awards won. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

5 SEP 2019

Nicki Minaj heeft laten weten te stoppen met het maken van muziek. De 36-jarige rapper laat op Twitter weten dat ze zich wil gaan focussen op een gezin.

„Ik heb besloten met pensioen te gaan en mijn gezin te stichten", twittert Nicki. „Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn." Wel steekt de rapper haar fans een hart onder de riem. „Blijf me draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf altijd van jullie houden."


Famke: Ik kon daar niet mijn eigen keuzes maken

Famke Louise tijdens een optreden. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 SEP 2019

Famke Louise heeft zich in een interview met FunX wederom uitgesproken over de tijd dat Bizzey en JayJay Boske haar management deden. Na verloop van tijd wordt steeds meer duidelijk waarom Famke uiteindelijk besloot om weg te gaan bij de mannen die haar eerste hits begeleidden.

Famke wordt geïnterviewd door Ouassima voor FunX tijdens haar zomertour. Die vraagt haar hoe ze fit blijft tijdens deze lange periode van vele optredens. Famke geeft daarop een verrassend antwoord: „Voor mij helpt het als ik eventjes stop met sporten."

„Heel veel mensen zeggen dat je er fit van wordt en juist meer energie krijgt, maar het brak mij vorig jaar gewoon helemaal op", legt ze uit. „Ik merk dit jaar dat alles een stuk beter gaat."


Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Wachtende fans voor de Ziggo Dome / ANP

Foto van 'Metro'

23 AUG 2019

Het geduld van de trouwe Arianators wordt dan eindelijk beloond. Al sinds vrijdagochtend bivakkeren tientallen fans voor de deur van de Ziggo Dome, om vooraan te kunnen staan bij het optreden van Ariana Grande.

Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Al sinds vrijdagochtend zaten/lagen er fans te wachten / ANP

De deuren van de Amsterdamse popzaal gaan om 18.30 uur open, schrijft BuzzE. Tientallen Arianators, zoals de fans van de Amerikaanse zangeres zichzelf noemen, hadden zich vrijdagochtend al voor de deur verzameld. In de loop van de dag voegden zich daar steeds meer bezoekers bij.


Roxeanne Hazes schrapt klootzak uit tekst

Roxeanne Hazes schrapt klootzak uit tekst

Roxeanne Hazes. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 AUG 2019

Roxeanne Hazes gaat haar nieuwe single Mama was een klootzak opnieuw opnemen. Dat vertelde ze maandag in de uitzending van Gijs Staverman op NPO Radio 2. Bepaalde radiostations willen een gekuiste versie omdat het woord klootzak erin voorkomt. „Dat vinden ze toch een beetje moeilijk", zei de zangeres.

'Cool dat mijn lied geblurd moet worden'

„Op zich vind ik het wel tof dat je gewoon een gecensureerde versie nodig hebt. Het klinkt heel erg popster-like, heel Amerikaans. Ik vind het wel cool dat mijn liedje gewoon eens een keer geblurd moet worden", aldus Roxeanne. Om welke stations het gaat, wil de zangeres niet zeggen. „Nee, dat vind ik lullig. Ik wil er wel nog graag gedraaid worden", zei de zangeres, die wel aangaf dat het om zenders gaat "die Nederlandse muziek draaien".


Nieuwe single Miley Cyrus verwijst naar ex Liam

/ ANP

Foto van 'Metro'

16 AUG 2019

Niet voor het eerst verwerkt Miley Cyrus haar liefdesverdriet in een nummer. Na Wrecking Ball zingt ze er nu op los in Slide Away. De single gaat over niemand minder dan haar ex acteur Liam Hemsworth, met wie ze recentelijk gebroken heeft.

Loslaten

„Ooit was het het paradijs, ooit was ik verlamd." Met die woorden opent Cyrus het nummer. Ze zingt voornamelijk over loslaten. „Baby, we hadden het, maar nu zijn we verloren, dus is het tijd om los te laten.” Daarna zegt de zangeres dat ze niet langer verdovende middelen wil gebruiken: „Ik wil mijn huis op de heuvels, niet de whiskey en de pillen.”


42 jaar zonder Elvis (42): feitjes en cijfers

Elvis Presley. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

16 AUG 2019

The King of Rock and Roll is vrijdag 16 augustus precies 42 jaar dood. Hij werd 42 jaar oud, dus is het een bijzondere dag voor fans van de nog altijd wereldberoemde artiest. Metro zet een aantal interessante feiten en cijfers over Elvis op een rijtje om een van de bekendste figuren uit de twintigste eeuw te eren.

Meest succesvolle soloartiest

Elvis Presley is nog altijd dé soloartiest die het best verkocht in de historie van popmuziek. Hij verkocht meer dan 600 miljoen (!) platen. Hij staat daarbij niet helemaal bovenaan de lijst van bestverkochte muziek ooit: daarin hebben The Beatles hem nog ingehaald en moet hij het doen met een tweede plek.


Davina Michelle pakt Nederlands Spotify-record

Davina Michelle pakt Nederlands Spotify-record

De hit Duurt Te Lang van Davina Michelle is sinds de release in oktober meer dan 53 miljoen keer beluisterd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Davina Michelle heeft sinds deze week een record te pakken op Spotify. Haar hit Duurt Te Lang is de meest gestreamde Nederlandse plaat op Spotify ooit. Daarmee neemt Davina het record over van Frenna en Lil' Kleine, die vorig jaar scoorden met Verleden Tijd.

De track is sinds de release in oktober meer dan 53 miljoen keer beluisterd. Met de streams uit België erbij heeft Duurt Te Lang de 60 miljoen al behaald en het einde lijkt nog niet in zicht. Nog altijd staat de track, afkomstig uit het tv-programma Beste Zangers, bij de vijftig meest beluisterde liedjes in Nederland.

Steeds meer Nederlandse muziek


Voor een prikkie naar Lowlands: sla je slag

Voor een prikkie naar Lowlands: sla je slag

De Staat op Lowlands 2018. De Nijmeegse band is ook dit jaar van de partij. Foto: ANP - Ferdy Damman

Foto van 'Tim van der Steen'

13 AUG 2019

Eén van de bekendste muziekfestivals van Nederland was hartstikke uitverkocht, nu kan je er alsnog voor een appel en een ei naartoe.

Niet gek als mensen zeggen dat festivals duur zijn geworden. 210 euro betaal je tegenwoordig voor een Lowlands-kaartje, inclusief servicekosten, dat dan weer wel. Om dat ook voor de arme studenten min of meer haalbaar te houden heeft de organisatie gespreid betalen zelfs mogelijk gemaakt (7,50 euro extra voor die service uiteraard). Overigens is de hoge kaartprijs prima te verklaren. De eisen van het publiek en artiestengages worden steeds hoger.

Uitverkocht


Groeten uit Sziget 6: mooiste foto’s (en conclusies)

Groeten uit Sziget 6: mooiste foto’s (en conclusies)

Een common flag waving, zoals ze het op Sziget noemen. / Marton Monus | EPA

Foto van 'Erik Jonk'

13 AUG 2019

Metro is deze week op het 7 dagen durende en befaamde Sziget Festival in het Hongaarse Budapest. Op Metronieuws.nl voor de thuisblijvers en festivalliefhebbers een reeks over een van Europa’s grootste muziekfestivals: Groeten uit Sziget. Deel 6, het slot op de laatste dag: conclusies plus een beste-foto’s-overzicht voor mensen die overwegen ooit te gaan en de beelden graag zien, voor de festivalgangers die erbij waren en voor vaders en moeders die willen weten waar hun kroost in vredesnaam uithing.

Dag zeven (!) van het festival, de laatste loodjes dus, is op het moment van plaatsing van dit artikel in volle gang. Daar waar op de Main Stage dagelijks om 23.00 uur de laatste geluiden worden geproduceerd, gaat het feest in onder meer de Bacardí Dance Arena tot 5.00 uur ’s morgens door. Sowieso komen op genoemde Main Stage maar vier acts per dag aan bod, maar de laatste twee op dit festival zullen wel weer een volksoploop veroorzaken: eerst Twenty One Pilots en tot slot een 2,5 uur durend concert van Foo Fighters. Metro zag maandag toevallig een stuk of tien tot vijftien trucks van de band van Dave Grohl de festivalpoorten binnen rijden, dus dat belooft wat…

Vervelen zul je je nooit


Spice Girls werken aan nieuwe muziek

De Spice Girls bij de MTV Awards in Rotterdam, 1997. / ANP

Foto van 'Metro'

12 AUG 2019

Fans van de Spice Girls kunnen zich eindelijk verheugen op nieuwe hits. Volgens de Britse krant Mirror werken de dames namelijk aan nieuwe muziek. Zelfs Posh Spice, Victoria Beckham, zou misschien weer meedoen.

Reünie

„Ze zijn samengekomen in Londen om hun ideeën op een rijtje te zetten en om nieuwe muziek op te nemen. Het is heel spannend. Het bevindt zich in de beginfase, maar het gebeurt wel”, onthult een ingewijde. „Ze hebben ook contact gehad met Victoria om te kijken of zij ook hierbij betrokken kan worden.”


Groeten uit Sziget 5: heet, heter, Hongarije

Groeten uit Sziget 5: heet, heter, Hongarije

Vlnr: Titus, Fien en Kamila uit Utrecht. / Metro

Foto van 'Erik Jonk'

12 AUG 2019

Metro is deze week op het 7 dagen durende en befaamde Sziget Festival in het Hongaarse Budapest. Op Metronieuws.nl voor de thuisblijvers en festivalliefhebbers een reeks over een van Europa’s grootste muziekfestivals: Groeten uit Sziget. Deel 5: een dagje spetteren aan de waterkant of puffen in de schaduw. Want het is héét in Budapest. Todat Post Malone de Main Stage besteeg uiteraard.

Op de dag dat in Hongarije bekend wordt dat twee Hollandse onhandigerds de drugsdealer op Sziget hebben uitgehangen en een zeer lange gevangenisstraf riskeren, gaat het op Óbuda-eiland over iets anders: de hitte. Drugs en Hongarije: da’s geen ideale combinatie. Het duo had beter koude goudgele rakkers kunnen verkopen, die had de politie misschien ook wel gelust.

Groeten uit Sziget 5: heet, heter, Hongarije

Water, zon, bier, stoeltjes... even ver weg van de muziek. / Metro


Groeten uit Sziget (4): een flitsbezoek van Naaz

Groeten uit Sziget 4: een flitsbezoek van Naaz

Foto's: Metro

Foto van 'Erik Jonk'

11 AUG 2019

Metro is deze week op het 7 dagen durende en befaamde Sziget Festival in het Hongaarse Budapest. Op Metronieuws.nl voor de thuisblijvers en festivalliefhebbers een reeks over een van Europa’s grootste muziekfestivals: Groeten uit Sziget. Deel 4: het flitsbezoek van de Rotterdamse zangeres Naaz. De dame waarvan Duncan Laurence zegt: „Zij moet naar het Songfestival!”

Zes uurtjes zo’n beetje zal ze op het terrein van Sziget zijn geweest: Naaz. De knappe bijzondere verschijning, 21 jaren jong nog maar en Nederlandse met Koerdisch bloed van haar ouders die Irak ontvluchtten tijdens de Golfoorlog, heeft slechts het kleedkamerdorpje achter ‘haar’ podium en de stage zelf gezien. Groots festival, flitsbezoek. Het was niet anders, want Naaz moest terug naar Nederland. Op deze speciale dag kwam ook nog eens een nummer van haar uit en werd bekend dat zij komend najaar naast een clubtournee in Nederland meereist met de Europese tournee van de Amerikaanse Melanie Martinez.

Groeten uit Sziget (4): een flitsbezoek van Naaz

Kans op Spice Girls-comeback: werken aan nieuwe hits

Kans op Spice Girls-comeback: werken aan nieuwe hits

Na 20 jaar komt er mogelijk nieuwe Spice Girls-muziek. De dames werken aan nieuwe hits. /ANP

Foto van 'Metro'

11 AUG 2019

Fans van de Spice Girls kunnen zich verheugen op nieuwe hits. Volgens de Britse krant Mirror werken de dames namelijk aan nieuwe hits. Zelfs Posh Spice, Victoria Beckham, zou misschien weer meedoen!

Nieuwe muziek

„Ze zijn samengekomen in Londen om hun ideeën op een rijtje te zetten en om nieuwe muziek op te nemen. Het is heel spannend. Het bevindt zich in de beginfase, maar het gebeurt wel", onthult een ingewijde. „Ze hebben ook contact gehad met Victoria om te kijken of zij ook hierbij betrokken kan worden."


Davina: Zou P!nk weten wat ze teweegbracht?

Davina: Zou P!nk weten wat ze teweegbracht?

Davina tijdens de Top 40 Launch Party. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

11 AUG 2019

Een nieuwe single Better Now (vrijdag uitgekomen, de videoclip volgt maandag), een groot optreden op Dutch Valley als ‘tussendoortje’ en dan op dezelfde dag haar langverwachte voorprogramma. Davina Michelle staat zondag in het voorprogramma van wereldster P!nk. De Rotterdamse (23) mag een half uurtje aantreden op het Malieveld in Den Haag.

‘Beter dan ik ooit zal klinken’

Voor Davina Michelle is optreden met (of beter gezegd voor) P!nk meer dan bijzonder. De Amerikaanse, die dit jaar eerder de Johan Cruijff Arena vulde met haar Beautiful Trauma Tour, heeft tenslotte een band met de Nederlandse blondine van superhit Duurt Te Lang. Lang probeerde Davina aan de weg te timmeren met covers, die zij via YouTube met de wereld deelde. Toen zij P!nks What About Us zong en de wereldster zelf reageerde, ging het los. „Holy shit, who is this?”, vroeg P!nk zich af toen zij de beelden van Davina Michelle bekeek. „Dit is beter dan ik ooit zal klinken.” De rest is geschiedenis. Metro belde Davina anderhalve week voor de zo belangrijke zondag 11 augustus. Zal zij P!nk ontmoeten?