theme logoDe vibe van de stad

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Marco Borsato. / Foto: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 MRT 2019

Het achtste seizoen The Voice Kids heeft vanaf vrijdagavond voor het achtste jaar op rij Marco Borsato op een coachstoel. Hij wil het voor geen goud missen, net als zijn jaarlijkse barbecuefestijn voor al z’n talenten.

8 tot en met 14 jaar zijn de kids in The Voice weer, zingend om een forse studiebeurs, een eigen single en natuurlijk een eervolle titel. Als er iemand van al die muzikale kinderen geniet, dan is het Marco Borsato. Metro zocht hem op in de tv-studio van RTL’s Koffietijd, waar hij een paar minuten eerder in ging op het feit dat zijn grote doorbraak (Dromen Zijn Bedrog) al weer een kwart eeuw geleden is.

Mogen we je al Mister The Voice Kids noemen?

Dat mag, haha. Ik ben er in ieder geval altijd bij geweest en ik zou het ook niet willen missen. Het programma is me dierbaar omdat kinderen zó ontwapenend zijn en ze leren ook zo snel. Bij The voice of Holland moet je mensen soms dingetjes en trucjes die ze hebben aangeleerd afleren, maar kinderen zijn net sponzen. Die nemen alles op. Met bijna alle kids heb ik nog contact. Ze komen elk jaar, ook mijn kandidaten uit de volwassen Voice, naar mijn barbecue.

Die ging het zeker maken

Wie is je grootste talent uit The Voice Kids geweest, Vajèn van den Bosch in 2012?

Dat denk ik wel, een vrouw van 20 jaar inmiddels. In de manier waarop Vajèn sprak, waarop ze keek en bewoog. Alles was zo anders dan kinderen van haar leeftijd. Van haar wist ik zeker dat zij het in de muziekwereld of musicalscene ging maken en dat is uitgekomen. Ik was er 100 procent van overtuigd en dat kan ik natuurlijk zelden zeggen.

En ze won niet, want zij werd tweede.

Dat verbaast me tot op de dag van vandaag nog steeds. Maar het zegt ook dat je niet per se hoeft te winnen om een succesvolle carrière te hebben. Vajèn is een voorbeeld waar kinderen zich aan vastklampen.

Drie van je talenten wonnen The Voice Kids. Ben je zo’n goede coach?

Dat zal ik nooit roepen, want succes heeft ook te maken met het feit dat de kids voor mij kiezen als er meer mensen hun stoel omdraaien. Kinderen voelen zich wel veilig bij me en ze weten dat ik ze serieus neem. Ik behandel hen niet als kinderen, maar als jonge artiesten die iets willen leren. Zingen kunnen ze al. Dingen die ze al goed kunnen, proberen we uit te vergroten en ik probeer de talenten zelfvertrouwen bij te brengen. Als je zelfvertrouwen hebt, ga je als jong kind de grootste sprongen maken. Durven en een persoonlijkheid ontwikkelen, daar gaat het om.

Vooral graag meedoen

Moet je de kids ook bijbrengen dat hun deelname niet meteen een mooie carrière betekent, of zijn kinderen daar helemaal niet mee bezig?

Minder dan volwassenen in elk geval. Kinderen willen vooral graag meedoen en vinden het alleen maar fijn om te zingen. Natuurlijk heb je er ook hele ambitieuze kinderen bij. Maar op de rem trappen wil ik liever niet, ik wil ze laten doen waar ze goed in zijn. Dat remmen komt later wel. Laat kinderen hun grenzen maar ontdekken. Die moet je niet te vroeg trekken, want dan stop je een ontwikkeling. Maar let op, er zíjn er weer een paar bij dit seizoen zeg. Gassies waarbij je denkt: hóe dan? Hoe kan ‘t?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

De vier coaches, vlnr Ali B, Marco Borsato, Anouk en Ilse DeLange. / William Rutten

Met Ilse DeLange, Ali B en je nieuwe collega-coach Anouk zitten er behoorlijke zwaargewichten op de draaistoelen. Hoe bevalt Anouk?

Anouk is top. Sommige mensen denken dat ze alleen maar streng is. Maar ze is natuurlijk zelf moeder en heeft echt veel empathie. Stiekem gaan we veel beter met elkaar om dan veel mensen denken (de twee botsten in The voice of Holland 2015 regelmatig, red.). Ik vind haar in deze The Voice Kids een fantastische coach, dat zul je merken.

Als je als kind kunt zingen, kun je dat op latere leeftijd dan ook? Of is dat geen zekerheidje?

Ja, toch wel. Je kunt zingen ook leren trouwens. Bij zingen gebruik je een spier, dus het vergt wel training. Je moet je stem onderhouden. Toch is het wel een beetje als fietsen. Als je het eenmaal kunt…

Muzikale vader

Zong jij al als klein Italiaanse jochie?

Ik zong wel voor mezelf en was geïnteresseerd door mijn muzikale vader, maar ik had helemaal geen ambitie om zanger te worden. Dat kwam pas toen ik een twintiger was.

Je komt zelf uit de Soundmixshow. Had je niet liever dat The Voice of Holland toen al bestond?

Ach, je moet zulke dingen in een tijdsbeeld zien. The Voice was er gewoon niet. Wat de Soundmixshow toen was, is wat The Voice nu is.

Gerard en Glennis

Je hebt succesvolle namen als Maan en OG3NE voortgebracht. Zou je niet veel meer talenten met een succesvolle carrière willen zien of hebben we daar in ons land helemaal geen markt voor?

Waar het om gaat is of je als artiest je eigen identiteit ontwikkelt. Maan en OG3NE hebben dat uitstekend gedaan en hun eigen markt gegrepen. Als je terugkijkt naar de Soundmixshow, dan waren er naast Gerard Joling, Glennis Grace en mijn persoontje ook niet zo veel. Als je ziet hoeveel zangers en singles er zijn, dan is het logisch dat we niet iedereen terugzien. Op de radio is nu eenmaal geen plek voor iedereen. Alleen de besten overleven. Vergeet Iris Kroes met haar harp trouwens niet. Je ziet haar niet in de hitlijsten, maar ze leeft wel degelijk van de muziek.

Wat zou je kinderen die graag zingen adviseren?

Toch wel dat ze aan The Voice Kids moeten proberen mee te doen. De ervaring die je daar op doet, daar leren zij heel veel van. Wat ik er ook leuk aan vind, is dat verschillende ouders elkaar blijven spreken en soms zelfs op vakantie gaan. Er ontstaan vriendschappen voor het leven.

De besten overhouden

Vind je het moeilijk om niét op de knop te drukken? Vind je dat zielig?

Ja, maar ja, we zijn wel kritisch geworden. Dat moet wel, want jullie zien lang niet alles. Veel kinderen komen niet op tv. De besten van de besten moeten we overhouden. Het gebeurt ook dat ik de uitzending bekijk en denk ‘waarom draai ik nou niet?’ En dan ben ik blij dat ik uiteindelijk tóch draai, maar dat al weer vergeten was.

Soms maak je binnen drie tellen je beslissing, bij Maan zelfs na één seconde. Hoe doe je dat?

We weten vooraf helemaal niks, geen geslacht, geen leeftijd, niks. Laat dat duidelijk zijn. Maar soms klinkt iets meteen zó goed. En dan moet je de kandidaat wel zo snel mogelijk laten zien dat je hem of haar gehoord hebt. Dan druk je en dan hoop je dat het zo goed blijft of nog beter wordt. Maar vroeg slaan is een gok hoor, want het gebeurt ook dat het alleen maar minder wordt. Dan zie ik de andere coaches naast me lachen en begin ik peentjes te zweten.

Welke blind audition vergeet je nooit meer?

Bij The Voice Kids denk ik dan aan Demi van Wijngaarden (2014, red.), die later ook aan de The Voice of Holland mee zou doen. Dat was een moment waarop ik dacht: wát hoor ik nu, dit kan een kind niet.

Waarom overstijgt The Voice toch alle andere talentenjachten, qua talenten en kijkcijfers?

De voorselectie is groot, wij zien de crème de la crème. Maar vooral het concept is uniek natuurlijk. Als wij mensen met de ogen kijken, dan vinden we meteen iets: lief, knap, lelijk, innemend, introvert. Met die gedachte ga je dan luisteren en de kijker thuis denkt ook misschien wel ‘ooooh, wat schattig’. Maar wij zitten omgedraaid en dan houd je alleen de stem over. Dat blijft briljant en de eerlijkste manier van beoordelen.

En je barbecuefeesten, houd je die voorlopig aan?

Ja hoor. Met vlees, popcorn, drinken, alles erop en eraan. Maar de tuin wordt wel elk jaar voller.

The Voice Kids zie je vanaf vrijdag 1 maart om 20.30 uur op RTL 4.

Record in De Kuip

Na The Voice Kids staat Marco Borsato nog ‘een klusje’ te wachten: vijf concerten in De Kuip in Rotterdam. Met deze vijf passeert Borsato The Rolling Stones als artiest die het vaakst in het Feyenoord-stadion heeft opgetreden. Hij speelt er op 29 en 30 mei, 1, 2 en 5 juni. 2 juni is een middagshow en het enige concert dat nog niet uitverkocht is. Borsato hoopt er binnenkort met zijn zoon Luca zelf te zitten, als de bekerfinale wordt gespeeld. De voetbalfan, die tijdens het interview de uitslag van de halve finale tegen Willem II nog niet kende: „Luca en ik zijn echte AZ’ers. Sinds het nieuwe stadion hebben we in Alkmaar een plekje. Als Feyenoord maar geen play-offs speelt trouwens. Want dan hebben we bij het opbouwen van mijn concerten een probleem.” De enige club die dat probleem kan voorkomen is overigens zijn eigen AZ. Die mag dan niet boven Feyenoord eindigen…

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Vajèn van den Bosch. / Sander Koning | ANP

Vajèn over Marco: Echt en oprecht

Vajèn van den Bosch (20) werd in 2012 tweede in The Voice Kids en werd uiteindelijk Marco Borsato’s succesvolste talent. Ze acteerde in series en films en had musicalhoofdrollen in Grease en On Your Feet! Op dit moment repeteert Vajèn voor Paramour (in Hamburg, première 14 april), de allereerste musical van Cirque du Soleil. Ook daarin heeft zij de hoofdrol. „Ik kon destijds kiezen tussen Marco, Angela Groothuizen en Nick & Simon (allen draaiden om, red.). Marco is echt en oprecht, zoals mensen hem kennen van tv. Toen ik hem koos leek het mij al een hele lieve en oprechte man en dat was zo. Hij draaide als eerste zijn stoel. Als coach is hij heel supportive, hij geeft je goeie tips en vooral een goed gevoel. Dat is belangrijk als je nog onzeker bent. Ik voelde me bij hem heel erg op m’n gemak. Ik was niet een echte fanfan van Marco Borsato, maar ik vond zijn muziek en teksten wel heel erg mooi en goed. Wat hij me vooral bijbracht was hoe ik het verhaal van de muziek moest overbrengen. Met zijn tips was ik het altijd heel erg eens. En Marco’s barbecuefeesten? Ja, natuurlijk was ik daar regelmatig bij!”

Bekijk Alles Pijltje

Fototerugblik: Pink in de Johan Cruijff ArenA

Fototerugblik: Pink in de Johan Cruijff ArenA

Foto's: Bart van der Putten Fotografie

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Pink trad zondag aan in de Johan Cruijff ArenA en overdonderde met een show vol hits, feest en - dat geeft de zangeres er vaak als extraatje bij - acrobatiek. De 39-jarige Alecia Moore was in Amsterdam in vorm, zo vonden velen. Fotograaf Bart van der Putten legde Pink tijdens haar concert uit de Beautiful Trauma Tour vast.

Een terugblik


Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

Met oordoppen met muziekfilter hoor je de muziek nog steeds goed. / Paul Bergen | ANP

In samenwerking met Veiligheid.nl

15 JUN 2019

Niets is zo fijn als een concert pakken of dansen op een festival. Maar toch moet je opletten: te lang luisteren naar te harde muziek brengt namelijk risico’s met zich mee voor je gezonde gehoor. Het kan zelfs onomkeerbare gehoorschade opleveren.

Oordoppen helpen, maar uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. De Plug in Party on Movement wil daar verandering in brengen.

Ambassadeur worden?


Pip Blom verovert de wereld met Google Translate

Foto van 'Pierre Oitmann'

13 JUN 2019

De wereld ligt aan de voeten van de Nederlandse muzikante Pip Blom en haar gelijknamige band. Ze staat op grote festivals door heel Europa en ook Amerika lonkt. Alleen de taal is soms nog een beetje lastig. „Het zijn zoveel regels en voor mij zijn ze niet heel logisch.”

Talloze Nederlandse artiesten hebben hun geluk over de grens beproefd. Soms met succes, zoals Caro Emerald, Within Temptation en het voltallige Nederlandse dj-gilde, al was de buitenlandse pers zelden zo enthousiast over een Nederlandse act als over Pip Blom. Haar zojuist verschenen debuutalbum Boat kreeg uitsluitend lovende kritieken van gerenommeerde Britse en Amerikaanse muziekbladen en sites als Rolling Stone, NME, Pitchfork, Mojo en Uncut. Daarnaast stond Pip Blom op het showcasefestival SXSW in Texas, in het voorprogramma van bands als Garbage en Franz Ferdinand. En vorige week volgde de officiële uitnodiging van Glastonbury, het grootste muziekfestival van het Verenigd Koninkrijk. We spreken de frontvrouw over haar grootste plannen op een zonnige middag in de hoofdstad.

De internationale interesse voor Bloms muziek was er vrijwel meteen al, toen ze haar eerste vier liedjes op Spotify plaatste. „Toen ik de eerste liedjes maakte, was er nog niet eens een band. Plotseling sloegen ze aan in Engeland en moest er een band komen en al dat soort gedoe. Totaal chaotisch, maar wel leuk.” Vier maanden later had ze wat muzikanten bij elkaar verzameld en stond de band, gewoon onder de naam Pip Blom, voor het eerst op de planken. „Ik ben nog steeds heel blij met die nummers en ik zou ze ook nooit offline halen. Het meest beluisterde liedje spelen we al heel lang niet meer en daar hebben we zelf ook niks meer mee, maar het hoort wel heel erg bij het hele proces. Ik heb vanaf begin af aan alles gedocumenteerd op internet.”


Ticketmaster en co gaan strijd aan met Ticketswap

Concerttickets ouderwetse stijl/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JUN 2019

Het Nederlandse forum Ticketswap gaat dit najaar concurrentie krijgen vanuit Ticketmaster, Mojo en Eventim. Zij komen namelijk met een eigen dienst waarop kaarten voor evenementen doorverkocht kunnen worden.

Altijd een risico

Tegenover het Algemeen Dagblad laat een woordvoerder weten dat er via Ticketswap altijd een risico aan de aankoop zit. „Alleen de officiële ticketpartijen kunnen kaarten op geldigheid controleren."


Animatiefilm over Spice Girls is in de maak

De Spice Girls/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JUN 2019

De Spice Girls zijn weer helemaal hot. Niet alleen is de groep weer bezig met een eerste tour in jaren. Er komt ook een animatiefilm over een van de populairste meidengroepen uit de pophistorie.

Het nieuws is bevestigd door de productiemaatschappij Paramount Animation aan The Hollywood Reporter. Op dit moment wordt er naar verluidt zelfs al gewerkt aan de film. De productie is hierbij in handen van Simon Fuller, manager van de Spice Girls.

Met Posh


Metallica speelt Bloed, Zweet en Tranen in de Arena

Foto: Bart van der Putten Fotografie

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 JUN 2019

De Amerikaanse band Metallica gaf dinsdag een concert in de Johan Cruijff Arena. En de metalband bracht een verrassende ode aan een artiest die zij respecteren, namelijk André Hazes. Tussen het gitaargeweld door speelde gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujilo bijna vier minuten lang het nummer Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes.

Veel respect

„Dit is een ode aan een artiest uit jullie land. Uit deze stad. We hebben veel respect voor hem”, zei de band voorafgaand aan het optreden.


Jarig Pinkpop: fototoetje dag 3

Jarig Pinkpop: fototoetje dag 3

Publiek bij Jett Rebel. / Foto: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

11 JUN 2019

Alwéér kreeg het jarige Pinkpopfestival (50 jaartjes jong) op Tweede Pinksterdag een cadeau van de weergoden: zon en warmte. Maar ja, de 45.000 festivalgangers wisten ook: dit gaat niet de hele dag duren. En dat duurde het ook niet.

Geen getreur, dat doet de mensen thuis op de bank wel (‘oh wat erg voor die mensen daar!'). Poncho’s aan en gaan met die banaan, al was het een paar uurtjes heftig. Wie Pinkpop in de regen terug wil zien, hier maakte Metro een overzicht:

MEER OVER Music City :

Bekijk Alles Pijltje

BEELD: Kleddernatte slotdag voor bezoekers Pinkpop

Een Pinkpopbezoeker die enkele jaren ouder is dan gemiddeld /ANP, Marcel van Hoorn

Foto van 'Metro en ANP'

10 JUN 2019

Het lijkt soms wel alsof er twee soorten festivaldagen in Nederland bestaan: zonnebrillen en ontblote bovenlijven met zomerse temperaturen óf kleurige poncho's en verregende kapsels met regenbuien.

De laatste dag van de vijftigste editie van Pinkpop in het Limburgse Landgraaf lijkt te vallen onder het laatste type. Bezoekers die maandag van artiesten als Duncan Laurence, Major Lazer, Jett Rebel en Fleetwood Mac wilden genieten, moesten er flink wat voor over hebben.

Regenachtige plaatjes


Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

Feesttent Kraantje Pappie. / Foto: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

10 JUN 2019

Op een verjaardag die drie dagen duurt worden niet alleen de familieleden uitgenodigd, maar ook vrienden en bekenden. Zo ook op het 50-jarige Pinkpop. Dag 2 in woord en vooral beeld.

Jarig Pinkpop (2): Hollands glorie maakt het feest

50 jaar! / Foto: Bart van der Putten

Niet dat er veel mis was – op de tweede Pinkpopdag – met artiesten van over de grens, maar Nederlandse acts maakten op Pinksterzondag opvallende vaak het feest. Kwamen op dag 1 al Golden Earring, Anouk en Davina Michelle met mooie cadeaus, op zondag was het helemaal raak.


Duncan Laurence debuteert op laatste dag Pinkpop

Duncan Laurence debuteert op laatste dag Pinkpop

Vorige maand won Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival, maandag maakt hij zijn debuut op Pinkpop. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 JUN 2019

Het is een lekker jaar voor Duncan Laurence! In mei won hij het Eurovisiesongfestival en op pinkstermaandag staat hij op het Pinkpop-podium. Het is zijn eerste grote optreden in Nederland sinds zijn songfestivalwinst.

Maandag wordt de 50e editie van het festival afgesloten met optredens van Jett Rebel, Bastille, Fleetwood Mac en Major Lazer. Duncan Laurence staat van 18.20 uur tot 19.20 uur op de Brightlands Stage.

Andere namen op de derde en laatste Pinkpopdag zijn Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Dropkick Murphys, The 1975, Tenacious D en Bring Me The Horizon.


Van onderen! Frank Lammers duikt Pinkpop-publiek in

Van onderen! Frank Lammers duikt Pinkpop-publiek in

Tijdens het optreden van Rowwen Hèze sprong Lammers het publiek in. Hij viel eerst, maar uiteindelijk lukte de crowdsurf-poging. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 JUN 2019

Acteur Frank Lammers heeft zondagmiddag op muziekfestival Pinkpop het optreden van Rowwen Hèze aangekondigd en daarna een nummer meegezongen met de Limburgse band. Vervolgens sprong hij het publiek in om te gaan crowdsurfen. De beelden van het crowdsurfen zijn, met recht, een hit op internet. Het filmpje van radiozender 3FM op Facebook is binnen een uur al meer dan honderdduizend keer bekeken.

Niet vlekkeloos

Het ging alleen niet helemaal goed, dat crowdsurfen. De acteur uit het Brabantse Mierlo belandde na een flinke aanloop vanaf het podium eerst op de grond, om daarna toch over het publiek gedragen te worden. Lammers, al jaren bevriend met de band, kroop voor de aankondiging in de huid van Ferry Bouman - zijn personage in de serie Undercover, waarin ook Anna Drijver en Tom Waes spelen.


Pinkpop nu en straks in één foto

Pinkpop nu en straks in één foto

Foto: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

9 JUN 2019

De tweede dag van Pinkpop is op Pinksterzondag bezig aan een zeer zonnige dag, maar ook een dag vol historie en toekomst.

Het oudste festival ter wereld bestaat 50 jaar – dat gaat in Landgraaf bepaald niet ongemerkt voorbij – maar ook de nieuwste garde festivalbezoekers is in Limburg aanwezig. Het publiek is deze editie best op leeftijd, maar wat ook opvalt zijn de kinderen op de voorste rijen.

Kraantje Pappie had een mooie interactie zondagmiddag met een jongetje van 10, dat aangaf zijn tweede Pinkpop mee te maken. Op zaterdag zag George Ezra vele jonge fans voor zijn neus.


Borsato maakt debuut op Pinkpop bij Armin van Buuren

Marco Borsato/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUN 2019

Marco Borsato maakt zondagavond zijn opwachting op Pinkpop. Hij staat op het podium bij slotact Armin van Buuren, zo bevestigt de zanger zelf op Twitter. Al had hij het liever nog niet bekend gemaakt.

Dagblad De Limburger meldde zaterdag al dat Borsato als verrassing zou optreden op het festival in Landgraaf. „En ik maar denken dat het geheim was", twitterde de zanger zondagochtend.


Jarig Pinkpop (dag 1): alleen maar cadeaus

Jarig Pinkpop (dag 1): alleen maar cadeaus

Proost op 50 jaar Pinkpop. / Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

9 JUN 2019

Waar her en der zaterdag festivals door weersomstandigheden werden afgelast, daar kreeg het jubilerende Pinkpop een cadeau voor z’n 50e verjaardag: géén harde windstoten, slechts een verdwaalde druppel regen en vooral veel blauwe luchten. Dat verdient zo’n jarig festival ook wel, net als artiesten die ervoor gaan. Dat laatste was op de eerste van de drie Pinkpopdagen helemaal in orde. Dag 1 in woord en beeld, een dag met alleen maar cadeaus.

Jarig Pinkpop (dag 1): alleen maar cadeaus

Foto: Bart van der Putten

50 op de main stage


De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

Foto van 'Anne Kersten'

7 JUN 2019

De Jeugd van Tegenwoordig heeft het duizendste concert op grandioze wijze gevierd. In het Amsterdamse Olympisch Stadion was de toon al snel gezet.

"Niets gaat dit ooit nog toppen", zeiden Willie Wartaal, Vjeze Fur en Faberyayo al eerder tegen Metro. En daar kregen ze gelijk in. De show - compleet met vuurwerk, gastartiesten en dikke moshpit - was groots.

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

Likeability of5

Radio 2 draait uur lang Tino Martin met Zij Weet Het

Tino Martin/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2019

Wie vrijdagmiddag om vijf uur inschakelde op NPO Radio 2 zal vast even raar op hebben gekeken. Een uur lang was namelijk enkel en alleen het nummer Zij Weet Het van Tino Martin te horen.

Wouter van der Goes en Frank van 't Hof waren verantwoordelijk voor deze veelvuldige repeat. De vervangers van Ruud de Wild leken enigszins bewust hun luisteraars te pesten door de single te draaien.

Kritiek


love
user_091ca7ef724cde0d28893a4c442fce5175f8fa26_avatar

Mr. Pinkpop zet ’t liefst zelf de frietkar nog recht

Mr. Pinkpop zet ’t liefst zelf de frietkar nog recht

Jan Smeets met de gouden 50 jaar Pinkpop jubileummunt. / Foto’s: Marcel van Hoorn | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 JUN 2019

Pinkpop is 50! Festivalbaas Jan Smeets blikte in Metro onlangs terug op 49 edities, nu praat hij over het jubileumweekend.

Jan Smeets’ mobieltje rinkelt, alweer. „Even opnemen maar. Nog 3,5 week, dan is het weer afgelopen”, zegt hij met een knipoog. Metro spreekt mister Pinkpop (74) op dat tijdstip in het Pinkpopmuseum in Geleen. Daar ademt alles het oudste festival van ons land. De heren-wc wordt aangegeven met een Pinkpopfoto van Iggy Pop, het damestoilet met Anouk in rode bh.

Niets mooiers dan Anouk


Duik Eddie Vedder hét Pinkpopmoment

Duik Eddie Vedder hét Pinkpopmoment

Eddie Vedder. / Robert Vos | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

30 MEI 2019

De duik van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder van flinke hoogte in het publiek, is gekozen tot hét legendarische tv-moment van 50 jaar Pinkpop. De bizarre stagedive vanaf een camerakraan stamt uit 1992.

Aardbeving

Eddie Vedder wordt op de voet gevolgd door Rage Against the Machines Killing In The Name. Dit nummer staat bij vele verstokte Pinkpopliefhebbers in het geheugen gegrift omdat het gespring op het veld in 1994 een heuse aardbeving tot gevolg had. Dat harde muziek een blijvende indruk achterlaat, blijkt uit de rest van de Top 5, waarin Foo Fighthers, Rammstein en Metallica de hoofdrol spelen.


video icon
04:32
Foto van 'Metro'

30 MEI 2019

Moshpit: een magistrale bal van seksuele energie

„We zijn allemaal geil.” En dat komt, zo denken de leden van De Jeugd van Tegenwoordig, tot een uitbarsting in de moshpit. „Een magistrale bal van seksuele energie.”

Moshpit is ook een van de hits van de rappende taalkunstenaars. Terwijl ze hem schreven was Willie Wartaal er niet bij. Kon hij zijn auto niet kwijt? Riep het burgerleven? Of lag hij ‘gewoon’ ergens crack te roken?

Winactie 1000e concert

Die vragen worden beantwoord in de laatste video over de hits van De Jeugd van Tegenwoordig, op weg naar het Olympisch Stadion. De groep geeft in Amsterdam op 7 juni het 1000e concert. Het optreden is uitverkocht, maar Metro heeft nog enkele kaarten

Bekijk Alles Pijltje