theme logoDe vibe van de stad

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Marco Borsato. / Foto: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 MRT 2019

Het achtste seizoen The Voice Kids heeft vanaf vrijdagavond voor het achtste jaar op rij Marco Borsato op een coachstoel. Hij wil het voor geen goud missen, net als zijn jaarlijkse barbecuefestijn voor al z’n talenten.

8 tot en met 14 jaar zijn de kids in The Voice weer, zingend om een forse studiebeurs, een eigen single en natuurlijk een eervolle titel. Als er iemand van al die muzikale kinderen geniet, dan is het Marco Borsato. Metro zocht hem op in de tv-studio van RTL’s Koffietijd, waar hij een paar minuten eerder in ging op het feit dat zijn grote doorbraak (Dromen Zijn Bedrog) al weer een kwart eeuw geleden is.

Mogen we je al Mister The Voice Kids noemen?

Dat mag, haha. Ik ben er in ieder geval altijd bij geweest en ik zou het ook niet willen missen. Het programma is me dierbaar omdat kinderen zó ontwapenend zijn en ze leren ook zo snel. Bij The voice of Holland moet je mensen soms dingetjes en trucjes die ze hebben aangeleerd afleren, maar kinderen zijn net sponzen. Die nemen alles op. Met bijna alle kids heb ik nog contact. Ze komen elk jaar, ook mijn kandidaten uit de volwassen Voice, naar mijn barbecue.

Die ging het zeker maken

Wie is je grootste talent uit The Voice Kids geweest, Vajèn van den Bosch in 2012?

Dat denk ik wel, een vrouw van 20 jaar inmiddels. In de manier waarop Vajèn sprak, waarop ze keek en bewoog. Alles was zo anders dan kinderen van haar leeftijd. Van haar wist ik zeker dat zij het in de muziekwereld of musicalscene ging maken en dat is uitgekomen. Ik was er 100 procent van overtuigd en dat kan ik natuurlijk zelden zeggen.

En ze won niet, want zij werd tweede.

Dat verbaast me tot op de dag van vandaag nog steeds. Maar het zegt ook dat je niet per se hoeft te winnen om een succesvolle carrière te hebben. Vajèn is een voorbeeld waar kinderen zich aan vastklampen.

Drie van je talenten wonnen The Voice Kids. Ben je zo’n goede coach?

Dat zal ik nooit roepen, want succes heeft ook te maken met het feit dat de kids voor mij kiezen als er meer mensen hun stoel omdraaien. Kinderen voelen zich wel veilig bij me en ze weten dat ik ze serieus neem. Ik behandel hen niet als kinderen, maar als jonge artiesten die iets willen leren. Zingen kunnen ze al. Dingen die ze al goed kunnen, proberen we uit te vergroten en ik probeer de talenten zelfvertrouwen bij te brengen. Als je zelfvertrouwen hebt, ga je als jong kind de grootste sprongen maken. Durven en een persoonlijkheid ontwikkelen, daar gaat het om.

Vooral graag meedoen

Moet je de kids ook bijbrengen dat hun deelname niet meteen een mooie carrière betekent, of zijn kinderen daar helemaal niet mee bezig?

Minder dan volwassenen in elk geval. Kinderen willen vooral graag meedoen en vinden het alleen maar fijn om te zingen. Natuurlijk heb je er ook hele ambitieuze kinderen bij. Maar op de rem trappen wil ik liever niet, ik wil ze laten doen waar ze goed in zijn. Dat remmen komt later wel. Laat kinderen hun grenzen maar ontdekken. Die moet je niet te vroeg trekken, want dan stop je een ontwikkeling. Maar let op, er zíjn er weer een paar bij dit seizoen zeg. Gassies waarbij je denkt: hóe dan? Hoe kan ‘t?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

De vier coaches, vlnr Ali B, Marco Borsato, Anouk en Ilse DeLange. / William Rutten

Met Ilse DeLange, Ali B en je nieuwe collega-coach Anouk zitten er behoorlijke zwaargewichten op de draaistoelen. Hoe bevalt Anouk?

Anouk is top. Sommige mensen denken dat ze alleen maar streng is. Maar ze is natuurlijk zelf moeder en heeft echt veel empathie. Stiekem gaan we veel beter met elkaar om dan veel mensen denken (de twee botsten in The voice of Holland 2015 regelmatig, red.). Ik vind haar in deze The Voice Kids een fantastische coach, dat zul je merken.

Als je als kind kunt zingen, kun je dat op latere leeftijd dan ook? Of is dat geen zekerheidje?

Ja, toch wel. Je kunt zingen ook leren trouwens. Bij zingen gebruik je een spier, dus het vergt wel training. Je moet je stem onderhouden. Toch is het wel een beetje als fietsen. Als je het eenmaal kunt…

Muzikale vader

Zong jij al als klein Italiaanse jochie?

Ik zong wel voor mezelf en was geïnteresseerd door mijn muzikale vader, maar ik had helemaal geen ambitie om zanger te worden. Dat kwam pas toen ik een twintiger was.

Je komt zelf uit de Soundmixshow. Had je niet liever dat The Voice of Holland toen al bestond?

Ach, je moet zulke dingen in een tijdsbeeld zien. The Voice was er gewoon niet. Wat de Soundmixshow toen was, is wat The Voice nu is.

Gerard en Glennis

Je hebt succesvolle namen als Maan en OG3NE voortgebracht. Zou je niet veel meer talenten met een succesvolle carrière willen zien of hebben we daar in ons land helemaal geen markt voor?

Waar het om gaat is of je als artiest je eigen identiteit ontwikkelt. Maan en OG3NE hebben dat uitstekend gedaan en hun eigen markt gegrepen. Als je terugkijkt naar de Soundmixshow, dan waren er naast Gerard Joling, Glennis Grace en mijn persoontje ook niet zo veel. Als je ziet hoeveel zangers en singles er zijn, dan is het logisch dat we niet iedereen terugzien. Op de radio is nu eenmaal geen plek voor iedereen. Alleen de besten overleven. Vergeet Iris Kroes met haar harp trouwens niet. Je ziet haar niet in de hitlijsten, maar ze leeft wel degelijk van de muziek.

Wat zou je kinderen die graag zingen adviseren?

Toch wel dat ze aan The Voice Kids moeten proberen mee te doen. De ervaring die je daar op doet, daar leren zij heel veel van. Wat ik er ook leuk aan vind, is dat verschillende ouders elkaar blijven spreken en soms zelfs op vakantie gaan. Er ontstaan vriendschappen voor het leven.

De besten overhouden

Vind je het moeilijk om niét op de knop te drukken? Vind je dat zielig?

Ja, maar ja, we zijn wel kritisch geworden. Dat moet wel, want jullie zien lang niet alles. Veel kinderen komen niet op tv. De besten van de besten moeten we overhouden. Het gebeurt ook dat ik de uitzending bekijk en denk ‘waarom draai ik nou niet?’ En dan ben ik blij dat ik uiteindelijk tóch draai, maar dat al weer vergeten was.

Soms maak je binnen drie tellen je beslissing, bij Maan zelfs na één seconde. Hoe doe je dat?

We weten vooraf helemaal niks, geen geslacht, geen leeftijd, niks. Laat dat duidelijk zijn. Maar soms klinkt iets meteen zó goed. En dan moet je de kandidaat wel zo snel mogelijk laten zien dat je hem of haar gehoord hebt. Dan druk je en dan hoop je dat het zo goed blijft of nog beter wordt. Maar vroeg slaan is een gok hoor, want het gebeurt ook dat het alleen maar minder wordt. Dan zie ik de andere coaches naast me lachen en begin ik peentjes te zweten.

Welke blind audition vergeet je nooit meer?

Bij The Voice Kids denk ik dan aan Demi van Wijngaarden (2014, red.), die later ook aan de The Voice of Holland mee zou doen. Dat was een moment waarop ik dacht: wát hoor ik nu, dit kan een kind niet.

Waarom overstijgt The Voice toch alle andere talentenjachten, qua talenten en kijkcijfers?

De voorselectie is groot, wij zien de crème de la crème. Maar vooral het concept is uniek natuurlijk. Als wij mensen met de ogen kijken, dan vinden we meteen iets: lief, knap, lelijk, innemend, introvert. Met die gedachte ga je dan luisteren en de kijker thuis denkt ook misschien wel ‘ooooh, wat schattig’. Maar wij zitten omgedraaid en dan houd je alleen de stem over. Dat blijft briljant en de eerlijkste manier van beoordelen.

En je barbecuefeesten, houd je die voorlopig aan?

Ja hoor. Met vlees, popcorn, drinken, alles erop en eraan. Maar de tuin wordt wel elk jaar voller.

The Voice Kids zie je vanaf vrijdag 1 maart om 20.30 uur op RTL 4.

Record in De Kuip

Na The Voice Kids staat Marco Borsato nog ‘een klusje’ te wachten: vijf concerten in De Kuip in Rotterdam. Met deze vijf passeert Borsato The Rolling Stones als artiest die het vaakst in het Feyenoord-stadion heeft opgetreden. Hij speelt er op 29 en 30 mei, 1, 2 en 5 juni. 2 juni is een middagshow en het enige concert dat nog niet uitverkocht is. Borsato hoopt er binnenkort met zijn zoon Luca zelf te zitten, als de bekerfinale wordt gespeeld. De voetbalfan, die tijdens het interview de uitslag van de halve finale tegen Willem II nog niet kende: „Luca en ik zijn echte AZ’ers. Sinds het nieuwe stadion hebben we in Alkmaar een plekje. Als Feyenoord maar geen play-offs speelt trouwens. Want dan hebben we bij het opbouwen van mijn concerten een probleem.” De enige club die dat probleem kan voorkomen is overigens zijn eigen AZ. Die mag dan niet boven Feyenoord eindigen…

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Vajèn van den Bosch. / Sander Koning | ANP

Vajèn over Marco: Echt en oprecht

Vajèn van den Bosch (20) werd in 2012 tweede in The Voice Kids en werd uiteindelijk Marco Borsato’s succesvolste talent. Ze acteerde in series en films en had musicalhoofdrollen in Grease en On Your Feet! Op dit moment repeteert Vajèn voor Paramour (in Hamburg, première 14 april), de allereerste musical van Cirque du Soleil. Ook daarin heeft zij de hoofdrol. „Ik kon destijds kiezen tussen Marco, Angela Groothuizen en Nick & Simon (allen draaiden om, red.). Marco is echt en oprecht, zoals mensen hem kennen van tv. Toen ik hem koos leek het mij al een hele lieve en oprechte man en dat was zo. Hij draaide als eerste zijn stoel. Als coach is hij heel supportive, hij geeft je goeie tips en vooral een goed gevoel. Dat is belangrijk als je nog onzeker bent. Ik voelde me bij hem heel erg op m’n gemak. Ik was niet een echte fanfan van Marco Borsato, maar ik vond zijn muziek en teksten wel heel erg mooi en goed. Wat hij me vooral bijbracht was hoe ik het verhaal van de muziek moest overbrengen. Met zijn tips was ik het altijd heel erg eens. En Marco’s barbecuefeesten? Ja, natuurlijk was ik daar regelmatig bij!”

Bekijk Alles Pijltje

Het nieuwe dj-trio met Willie Wartaal wil het echte clubgevoel weer terugbrengen. Foto: ANP

Nieuw dj-trio met Willie Wartaal in opkomst

Het nieuwe dj-trio met Willie Wartaal wil het echte clubgevoel weer terugbrengen. Foto: ANP

Foto van 'Femke van Rooijen'

21 MRT 2019

Willie Wartaal, Mason en Joost van Bellen beginnen samen een dj-trio onder de naam The Rad Pack. Hun eerste optreden staat al gepland voor 12 april in het Haagse Paard van Troje.

Om het publiek direct kennis te laten maken met hun werk brengt The Rad Pack gelijk een eerste mixtape uit op Soundcloud. Het nieuwe dj-trio wil met hun muziek terug naar het ‘echte werk’. Geen korte dj-sets en ‘starstatusgedoe’ meer.

Clubgevoel


Khalid heeft de populairste videoclip deze week

Foto van 'Metro'

21 MRT 2019

Het nieuwe nummer Talk van Khalid heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Maak Ava Max niet voor psycho uit

Foto van 'Pierre Oitmann'

21 MRT 2019

Kort na het succes van Sweet But Psycholanceert Ava Max de opvolger van haar wereldhit, getiteld So Am I. “Ik ben er klaar voor om aan de wereld te laten zien dat ik niet gewoon dat ene meisje ben met één liedje”, zegt de zangeres strijdvaardig.

Hoe vastberaden ze ook is, het is best lastig om een grote hit als Sweet But Psycho, dat in zo’n twintig landen op nummer 1 stond, te overtreffen. Tijdens een ontmoeting in een luxueuze hotelkamer in Amsterdam, met het ontbijt nog uitgestald op het witte dekbedovertrek, vertelt de 25-jarige zangeres dat het een autobiografische song is. “Het gaat over al mijn voorgaande relaties en de ervaringen van mijn vriendinnen. Het beschrijft hoe vrouwen zich voelen als ze ‘psycho’ worden genoemd. Sommigen denken dat ze gek zijn, terwijl ze in feite gewoon heel gepassioneerd en sterk zijn. Ze krijgen dat naar hun hoofd geslingerd en ze worden aan het twijfelen gebracht over zichzelf.” Zelf heeft ze het geregeld te horen gekregen. “Oh, ja! In iedere relatie”, verzucht ze.

Sweet But Psychobegon als een pianomotief, waarna de songtekst geschreven werd. “We hadden het liedje al twee jaar op de plank liggen voordat het klaar was om de wijde wereld in te trekken. We wilden dat het perfect was, dus we hebben er flink aan gesleuteld. In zekere zin was het vergelijkbaar met een wetenschappelijk experiment. Het liedje klonk groots, dus we wilden het niet zomaar uitbrengen. We moesten goed kneden voordat het was wat we wilden dat het zou zijn.” Het succes inspireerde Ava Max om meer liedjes te maken met een uitgesproken boodschap. “We hadden al meerdere nummers klaarliggen om na Sweet But Psychouit te brengen, maar die hebben we in de koelkast gezet omdat we meer liedjes wilden maken die in lijn lagen hiermee.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #37

Foto van 'Pierre Oitmann'

21 MRT 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Lakedance
Doorgaans moet je na een bezoek aan je favoriete festival een jaar wachten voordat je weer kunt gaan, maar dat geldt niet voor Lakedance, dat twee keer per jaar wordt georganiseerd. De eerste editie van dit jaar vindt plaats op 18 mei met Lucas & Steve en Ummet Ozcan als headliners. Andere optredende acts zijn The Partysquad, Dio, Ruthless, Brianpower, Tony Junior, Brooks, Secret Cinema en tig anderen. Het programma voor de tweede Lakedance, op 10 augustus, wordt later bekendgemaakt. Wel is het al mogelijk tickets hiervoor aan te schaffen.

Waar: Aquabest, Best (nabij Eindhoven).
Wanneer: 18 mei en 10 augustus 2019.
Ticketprijs: € 49,95 (dagticket), € 75,- (vipticket), € 84,95 (combi-ticket voor beide data).
Start kaartverkoop: gisteren gestart.


Wéér cancelt Drake concert in Amsterdam
Likeability of3

Wéér cancelt Drake concert in Amsterdam

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2019

Slecht nieuws voor fans van Drake die op 23 april naar Amsterdam zouden afreizen. De zanger heeft namelijk wéér een concert in Nederland afgezegd.

Wijzigingen

Op 23 april zou Drake optreden in de Ziggo Dome, maar de concertzaal laat op de site weten dat het concert niet doorgaat. Waarom is onduidelijk. Volgens een mail die bezoekers hebben ontvangen zijn er „wijzigingen in het tourschema".


dislike
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar

‘Duurt Te Lang overtreffen gaat echt niet gebeuren’

‘Duurt Te Lang overtreffen gaat echt niet gebeuren’

Davina Michelle: Ga boven dingen staan.

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2019

Eindelijk is ie daar: de single die cover en monsterhit Duurt Te Lang opvolgt. Vrijdagnacht bracht Davina Michelle Skyward uit. In hoeverre ze geprobeerd heeft haar hit te overtreffen? „Niet.”

Metro sprak Davina Michelle amper vier maanden geleden, toen Duurt Te Lang net een grote hit was. Wat er toen voor de zangeres volgde…

22 weken Top 40


Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

16 MRT 2019

De Britse singer-songwriter Sam Smith onthulde in de Instagram-talkshow I Weigh Interviews dat hij non-binary, oftewel genderqueer is. Hij ziet zichzelf niet als mannelijk of vrouwelijk.

Non-binary of genderqueer houdt in dat mensen zich of zowel geen man als vrouw voelen, of zich zowel man als vrouw voelen of zich iets geheel anders voelen.

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP


Ali B haalt clip offline na aanslag Nieuw-Zeeland

Ali B/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 MRT 2019

Ali B had voor donderdagnacht een nieuwe release gepland staan van het nummer Dounia met videoclip. De rapper heeft naar aanleiding van de aanslagen in Nieuw-Zeeland echter besloten om de video weer offline te halen.

Ali B deelde een deel van het nummer onder andere op Instagram (mogelijk via een van te voren ingeplande post), maar kreeg daar direct veel kritiek te verwerken van fans. Velen vonden de timing ongepast vanwege de aanslag op de moskeeën in Christchurch.

Verschil maken


Benny Blanco komt met een nieuwe clip

Foto van 'Metro'

15 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Benny Blanco, Khalid, Lost Frequencies, Vampire Weekend en Carly Rae Jepsen! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Nielson zet zijn masker af

Foto van 'Pierre Oitmann'

14 MRT 2019

Op het afgelopen najaar verschenen album Diamant liet Nielson opeens een andere kant van zichzelf horen, die minder vrolijk is dan we van hem gewend zijn. Dat heeft hem goed gedaan, zegt hij voorafgaand aan zijn concert in Paradiso. „Ik heb er weer energie van gekregen. Anders was ik gestopt.”

De zanger van opgewekte hits als Sexy Als Ik DansBeauty & The Brains,Hoe en Mannenharten was toe aan iets nieuws, omdat hij vond dat de nummers die hij maakte niet meer bij hem paste. „Het ging eigenlijk vrij goed: ik had twee keer de HMH uitverkocht, maar toch was ik niet gelukkig. Dan moet je bij jezelf te raden gaan. Dit is je droom, maar je staat niet te genieten. Dat komt door de muziek. Ik kon mezelf niet helemaal meer vinden in wat ik zong.” Daarom ging de stekker er even uit. „Als je ergens niet gelukkig van wordt, kun je net zo goed je heil ergens anders zoeken. Ik zou zeggen: val mensen niet lastig met iets wat jezelf niet leuk vindt.”

De druk van het plotselinge succes speelde hierin een doorslaggevende factor. „In het begin liep ik rond als een kip zonder kop. Ik wist niet wat me overkwam. Ik scoorde een paar hits achter elkaar en ineens was ik Nielson. Ik mocht overal optredens doen en mensen werden vrolijk van me. Toen dacht ik: ‘Dit moet ik blijven doen, ik moet mensen vrolijk blijven maken’. Ik was heel extern gericht: ‘Wat willen mensen van mij? Wat zijn de verwachtingen? Waar moet ik aan voldoen?’ Dat hou je niet vol. Het was wel oprecht, want ik was ook een vrolijke gast die dingen met een korrel zout nam en van alle mooie dingen op deze planeet genoot, maar het was wel heel eendimensionaal.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #36

Foto van 'Pierre Oitmann'

14 MRT 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. John Mayer
De Amerikaanse stergitarist John Mayer laat weer van zich horen. Hij trapt op 1 oktober het Europese deel van zijn wereldtournee af en acht dagen later vinden we hem in de Amsterdamse Ziggo Dome, waar de zanger al eerder optrad. Naast zijn nieuwe single I Guess I Just Feel Likemogen we ook heerlijke nummers als GravityDaughtersHeartbreak Warfareen Waiting On The World To Changeverwachten tijdens zijn concert op Nederlandse bodem. De komende zomer is hij in de VS op tournee met zijn band Dead & Company.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 9 oktober 2019.
Ticketprijs: tussen € 56,- en € 355,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 15 maart.


CROWN is de populairste videoclip

Foto van 'Metro'

14 MRT 2019

Het nieuwe nummer CROWN van TOMORROW X TOGETHER heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

/ ANP

Foto van 'Metro'

9 MRT 2019

Zou het dan toch? Is dit jaar dan eindelijk het jaar van Nederland? Als we de bookmakers moeten geloven, zit er een reële kans in dat Duncan Laurence het songfestival gaat winnen.

Vrijdag berichtte Metro al dat Laurence met zijn nummer Arcade naar de tweede plek van de lijst van de wedkantoren was gestegen. Zaterdag klom de singer-songwriter nog een plekje verder: hij staat nu op de eerste plaats.

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

/ Screenshot


Rita Ora heeft een nieuwe videoclip

Foto van 'Metro'

8 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Rita Ora, Dean Lewis, Ava Max, Austin Mahone en TOMORROW X TOGETHER! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Jonas Brothers heeft de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Het nieuwe nummer Sucker van Jonas Brothers heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

/ ANP

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival wordt donderdag bekend gemaakt. Het nummer althans, want in januari werd al duidelijk dat singer-songwriter Duncan Laurence ons land gaat vertegenwoordigen.

Grote namen

Wanneer we dan precies zijn nummer gaan horen, is nog niet bekend. Op Instagram teasde de zanger de afgelopen dagen naar de song. Zo zijn op zijn profiel zes foto's te zien, die naast elkaar de cover van een track maken. De bovenste drie regels lijken momenteel nog te missen, en zijn later op de ochtend bijgevoegd. Samen lijken ze de cover van de track te maken. Met de laatste regels berichtte Laurence ook gelijk donderdagavond de single bekend te maken.


Vijftien jarig jubileum Tomorrowland in Ziggo Dome

Vijftienjarig jubileum Tomorrowland in Ziggo Dome

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 MRT 2019

Het vijftienjarig jubileum van Tomorrowland zal gevierd worden met twee shows in de Ziggo Dome. Die shows vinden plaats tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober, dat meldt BuzzE.

Bijzonder

De shows Our Story - 15 Years Tomorrowland zijn op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober. Dat het festival in het najaar naar Amsterdam komt is tamelijk bijzonder, normaal gesproken vindt het festival namelijk plaats in juni in het Belgische Boom. Komend weekend vindt toevallig de eerste wintereditie van Tomorrowland plaats in de Franse Alpen.


Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten

Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten

Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten / Hippe Gasten

Foto van 'Julia Onclin'

5 MRT 2019

We will rock you van rockband Queen galmt door de speakers. Op het podium voorin de concertzaal staan een elektrische gitaar, basgitaar, keyboard en drumstel. Bij de bar maakt het personeel zich klaar voor een hectische middag, want de rockband Hippe Gasten is gearriveerd. De deuren gaan open en enthousiaste kinderen tussen de vijf en twaalf jaar rennen de zaal in gevolgd door hun ouders klaar voor hun eerste kennismaking met rockmuziek.

China

Hippe Gasten, een band bestaande uit Jon van den Elsen (zanger), Maurice Cramer (toetsenist), Daan Koch (gitarist), Richard Wallenburg (basgitarist) en Björn van den Boom (drummer), staat met hun clubtour in poppodium Hedon te Zwolle. Daar brengen ze hun nieuwe album Komkommermaarbij ten gehore.


Ali B geeft concert voor eenzame ouderen
Likeability of5

Ali B geeft concert voor eenzame ouderen

Ali B. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

4 MRT 2019

Ali B gaat een concert geven voor eenzame ouderen in AFAS Live. Dit vertelde hij maandagavond in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Op pad naar zorgcentrum Nieuwmarkt

„Niet zo lang geleden ging ik voor The Voice of Holland op pad met een van mijn finalisten bij een zorgcentrum op Nieuwmarkt, Amsterdam", vertelt hij aan het begin van de uitzending aan Matthijs van Nieuwkerk. "Daar zat een vrouw in een rolstoel, die vroeg: 'Wil je alsjeblieft een rondje met me lopen? Niemand wil een rondje met me lopen'. Dat tekende haar eenzaamheid."


like
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar